Sony Ericsson X10

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szerintem aki ilyen telefont vesz annak már legyen egy rendes mobil net csomagja amibe belefér hogy a timescape viszi a forgalmat. Ennek ez lenne a lényeg hogy folyton tudd,kivel mi történik. Szóval szerintem aki ilyet vesz az használja a timescape-t,bár ez csak az én véleményem. csaby14-nek igaza van,nincs benne mediascape.
én spec nem is használom a mediascape-t, realplayer sokkal jobb, de a marketrõl annyi mindent le lehet tölteni. a timescape szerintem szar, mert viszi a forgalmat ha kell ha nem.
hivatalosan novemberben jön az andriod 2.2.
morleone
van mind a kettõben, mind a kettõ. 😊
nem tudom, hogy alakul a frissítés, mert már beszélnek egyes oldalakon 2.1-rõl, más oldalakon 2.2-rõl, a lényeg - amit sikerült leszûrnöm - hogy kora õsszel fog jönni... 😊

tehát az x10 miniben és mini proban nincs mediascape csak timescape
a másik meg az hogy iszinyat kicsi olyannyira hogy nagyon a frissítés még csak 2.1 lehet mert eddig 2.2-t még csak nexus one kapott egyenlõre

morleone
azt tudtátok, hogy a sima miniben beépített aksi van amit nem is lehet cserélni, a pro-ban hál Istennek már lehet cserélni is a megszokott módon. (nekem eddig 5 telefonomból 3nál elromlott az aksi... az én hibámból mert sokat hagytam lemerülni 😄)

Amit észrevettem a nagytestvér és a mini közt, hogy pár funkciót kicsit egyszerûbben oldottak meg, hogy ráférjen a kijelzõre. De szerencsére ez semmit nem ront le az öszképbõl.
Thaison
Igen az új androidról beszélünk. Régebben az volt hogy a frissítésnél a 2.1 lesz elérhetõ,de most már sok helyen a 2.2-t írják majd frissítésnek. Igazából lényegtelen mert mind kettõ nagyon sokat fog javítani a készüléken.

Más: Közben megtaláltam és a time meg mediascape ugyan úgy megy rajta mint a nagytestvéren. Illetve kicsit fogtam is a kezemben és nagyon jól meg van oldva hogy a kijelzõ 4 sarkában is vannak menük. Mindent gyorsan el lehet érni,gondolom azok is módosíthatóak...

én éppen tegnap voltam "telefon" körúton. vivaz pro és mini pro. nekem a mini sajnos mini, túl kicsi az én kezemnek az a teló. a vivaz jó lenne, de valahogy nem igazán keltett "fogásra" bennem jóérzést. nekem inkább az "ormótlan" és nagy telefonok jönnek be pl az x10. de kinek mi. a 2.1 v 2.2 inkább az év vége felé jön.
morleone
A mini és a mini pro között egyetlen fontos különbség van: a pro-nak van billentyûzete. Ezenkívül kb minden megegyezik.
Nem is értem, hogy miért nem egybõl azt dobták piacra, hisz ha megnézitek, nincs is nagy árkülönbség a kettõ között, szvsz akkor már inkább a pro.

2.2... <#whatever> az új androidról beszéltek?

Thaison
Közben utánaolvastam és igen,ugyan úgy van benne csak tényleg kicsit optimalizálva van. Amit láttam hogy kijött egy frissítés de még nem nagyon írták le hogy mi a lényegi változás. A 2.2 meg valamikor õsszel érkezik.

Ahogy néztem, egy kicsit más benne a Timescape, nem nagy különbségek, csak a kijelzõ méretére formázták a megjelenést. De most kijött hozzá valami frissítés is, de még nem a végleges 2.2, hanem valami hibajavítás lehet. Errõl tudtok valamit?
én se fogtam még a kezembe, de nagyon kicsinek tûnik, eszméletlen, hogy tudták megcsinálni, jaja media- timescape ugyanúgy van benne
Thaison
A mostani mini pro-ról mi a véleményetek,ahogy néztem tudásra ez is elég korrekt,és van hozzá rendes qwerty billentyûzet ami nagyon nem hátrány,fõleg az olyan embernek aki sok smm-t pl. én. Olcsóbb mint a rendes X10 így lehet hogy helyette ez lesz,bár még nem tudom,nem vagyok 100%-ig elhatározva,nekem a telefonválasztás megy mindig a leglassabban😊Sima mini-t fogtam már és használtam is ezt még nem, time meg mediascape ugyan úgy van benne?

én is kipróbáltam ezt a játékot, amit itt mindenki írogat.nagyon laza, jól sikerült nagyon.elég jól sikerült összeszerkeszteni a kérdéseket, meg a végén az elmosódott képeket is korrektül ki lehet találni.vagy nem😊
nekem egy képet se sikerült eltalálni..700 valamennyi pontom lett, ami azért tegyük hozzá eléggé gáz..nektek sikerült minden zeneszámot összepárosítani az elõadókkal.én lady gaga-t választottam, de eléggé mellétrafáltam😊 csak legismertebb számait vágtam😊
Szerintem csak vissza kellett volna olvasni,és akkor meg is kapod a választ<#buck> A mostani készülékek között az egyik legjobban használható,már egy-két tulajdonságával nem egésze vagyok kibékülve. A bluedev által berakott játék szerintem is jól sikerült,az ilyeneket szeretem ahol tényleg bevonják az embereket a játékba,így meg hogy fõleg azt nézi hogy mennyire ismered az ismerõseid még jobb. Nektek mennyi pontotok lett?
Errõl a telefonról milyen tapasztaltaitok vannak? Gyors-e könnyen kezelhetõ, stb?

bluedev: Nem rossz játék nekem tetszett.
Most van új játék. A facebookos profilodhoz csatlakozva tudsz játszani, van 3 féle játék vagy kihívás, és aki játszik, regisztrál, megnyerheti a 20 db X10 egyikét.

Itt a link: http://www.sonyericsson.com/catchlife/index.php?cc=hu&lc=hu§ion=x10challenge

Amúgy maga a játék is egész jó, szórakoztató, egyszer megéri végigjátszani.. 😉
én úgy tudom hogy lesz, de mivel rengetegféle böngészõt tudsz a marketrõl letölteni nem hinném hogy eme hiányosság zavaró lenne. egyáltalán nem lassú, sõt, ha még ez a tempó gyorsulni fog akkor simán lever egy asztali pc-ét. a flah-rõl nem tudok semmit mondani. hátteret tudsz választani, de mivel úgyis kirakod majd az alkalmazásokat a fõképernyõre, teljesen mind1 mi a háttér, csak lehetõleg valami sötétet válasz. a háttér képméretét mellesleg Te állítod be.
lessz a 2.1-ben multitouch? mert azt nyilatkozták hogy hardveres korlátozás miatt nem lessz (mondjuk hasonlót mondtak a galaxy spicára is és mégis lett) egyébként nekem naon tetszik ez a teló csak a multitouch állítólagos hiánya miatt tartózkodtam de ah aztmondod hogy lessz akkor ok egyébként nem lényeges annyira mert 2.1-el dupla klikkes nagyítás is lessz az már nekem jó, egyébként nem lassú? mert szoftveres gondok miatt állítólag lassú bár gondolom ez 2.1-el javítva lessz ugye? flash majd lessz?
jah és a Rachael UI szuperre sikerült de lehet mellette váltani hátteret meg mindent ugye? és a túl nagy felbontás nem jelent gondot a kompatiblitással hogy a szoftver alap felbontása kissebb? vagy azt átszabja az android magának?

hali. hátrányok: a táptöltés nyílás elég szerencsétlenre sikerûlt, valszeg azért mert ua a usb nyílás is, a média lejátszóban nincs hangszínt szabályzó, nekem hiányoznak a "felvesz és lerak" gombok a telefonálásnál ( de lehet hogy csak megszokás kérdése )
elõnyök: a nagy kijelzõ miatt tökéletes internetezni rajta ( multitouch majd lesz a 2.1 ben ), gyors megbízható kapcsolat még edge-n is, a gyári headset nagyon jóra sikerûlt
Hello, Valaki akinek van x10-e az nem tudna nekem írni róla hogy mia a hátrány elõny milyen stb. stb. ?

azurrio
és ki nyerte meg? Nem mintha meg akarnám látogatni egy tompa tárggyal de azért kíváncsi vagyok 😊

Thaison
Én lemaradtam errõl a dologról. De annyira nem izgat mivel ahogy egy kicsit is olcsóbb lesz beruházok egyre. Mondjuk még lehet hogy várni fogok egy kicsit hogy milyen frissítések jönnek ki de igazából a jelenlegi tudása is bõven jó. Meg ahogy a tesztvideókon láttam nem akad semmit.

Nah végül elvitték a nyereményt, de még megy a livestream, mondjuk nem értem, hogy miért.
Nem nekem szólt a kérdés, de azért válaszolok 😊, minden kódot többször raknak ki 😊
Ezt úgy érted, hogy egy kódot többször is kiraknak, tehát amit elõször láttál az volt már kint azóta még egyszer?
Szerintem lesz mlég kint a második kód is. Az elsõt is láttam még tegnap elõtt, szóval annyira nem gáz. Biztos, hogy megadják az esélyt mindenkinek.

ÁÁ két kódot is láttatok már? Le se venném a szemem a helyedben a streamrõl. Asszem én ebben a versenyben már eléggé le vagyok maradva. 😞
Pedig szívesen megnyerném.
Amúgy elõször azt hittem, csak valami imitált flash... De ez frankón élõ! Tök durva.
Ja nagy csata lesz biztos😊 Dehát aki elõször veszi észre az meg is érdemli😊
Már csak a harmadik kell, viszont azzal meg ugye versenyfutás lesz, mert aki beírja hamarabb a facebookra az nyer!

Ki korán kell aranyat lel módon mi?😊 Az is valami hogy jóreggelt kívánnak az is jó gesztus szerintem😊Most már smiley van kint😊
nagybek
én nézegetem amikor épp ráérek, de ez nem túl sokszor van. Most pl annyi van csak kint, hogy good morning meg egy napocska... mondjuk jófejség tõlük meg minden de mégis várhatná a korán kelõket egy extra kód vagy valami 😄

nagybek
Ha egy kicsit ráért valaki és nézegette, ma beszerezhette az egyes meg kettes kódokat. Nekem is ma sikerült 😊

Nekem már megvan 2 kódom is😛 Már csak reménykedek hogy enyém lesz a telo😄 kíváncsi vagyok mit kell majd a kódokkal csinállni. Azért el bírnám viselni ha én nyerném meg.

Huha akkor le kell rá csapni😊 Jó mondjuk az esély elég kicsi de most semmibe nem telik egy kódot felírni😊
Örülök, hogy végre rajtam kívül más is idetévedt 😊 Egyébként igen, én gyûjtögetem a kódokat. Most van kint az elsõ kód, ahogy ezt írom, de nem tudom, hogy mennyi ideig marad ott.

nagybek
Ez nagyon ott van! Jó ötlet ilyet csinálni, legalább látod, hogy mûködik a cucc. A játékkal ti próbálkoztok?

Van egy kis érdekesség ezzel a telefonnal kapcsolatban, amit szerintem érdemes megnéznetek: Timescape teszt élõben.

Megjegyzem anno a digit fényképezõkön még optika is volt, ami ezeken a telefonokon nincs <#awink>
Egyébként valakinek van infója arról, hogy az iGo-t hogyan tudom rápakolni, mert hallottam, hogy nem egyszerû Androidra...

Nekem egy ilyen kép már maximálisan kielégítené az igényeimet. Aki rendesen akar fotózni használjon egy normális gépet. Azokból az objektívekbõl amik ezeken a telefonokon vannak, már ezek a képek sem semmik. De amúgy sem semmi...
Gondoljatok bele kezdetben milyenek voltak a digitális fényképezõgépek!! Egyesek magukhoz nyúltak volna néhány ilyen képtõl... És ezt ma már mobilokkal csináljuk.
Igen, egy csúcskategóriás géptõl elvárom, hogy jó képet csináljon... Szerencsére nagyon jók a tesztképek 😊

1 ledes vaku van rajt.

@kismiki:
Persze... nem profi fotózásra való, de sosem árt, ha elõre haladunk, nem pedig vissza!
Ebben lehet igazság,de ilyenkor kell megemlíteni hogy a telefonok fényképezõje nem normál fotózásra van hanem arra ha éppen el akarsz kapni egy pillanatot és nincs nálad a rendes géped. Szóval vannak pró és kontrák mind a különbözõ fényképezõgépes mobilok mind pedig a telefonok és rendes fényképezõk között. A playNow-ról valaki valamit? Megnéztem a netezést rajta hogy miként is mûködik és nagyon jó felhasználó élményt nyújthat.
X10-en milyen vaku van?
Nem nagyon láttam rajtuk semmilyen módosítást, azért mutattam meg! Szerintem is nagyon jó minõségûek a képek. Persze ehhez hozzá kell tenni azt, hogy jó fényviszonyok kellenek az ilyen képek létrehozásához. Mivel nincs rajta xenon vaku, ezért sötétben, vagy szürkébb idõben a Satio a xenon vakuval jobb képeket kell csináljon.

Nem tudom mennyire megmunkált de ezek az imageshack-es fotók szerintem semmikép sem "restauráltak". A piros bogyós hát azt meg nem lehet tudni...! A playNow szolgáltatás amúgy itthon is elérhetõ?
Hûû ezek brutális képek! Nagyon durva!
De amúgy a Vivaz eleve a videóra van optimalizálva. Az a fõ "profilja".
A piros bogyós képre kíváncsi lennék mennyire megmunkált.
Szerintem SE telefonokon belül fényképezésben nincs jobb. Bár ez relatív mert Vivaz nagyon jó videót csinál de a képei nem olyan élesek mint ezé. Azért mondom ezt mert láttam összehasonlításokat.
CaptainJack
Szerintem telefonhoz képest számomra tökéletes lenne. Vagy van ennél jobb kamerás telefon a piacon??

Nem dobok tõlük hátast...