SubWoofers-Mélynyomók
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Oliver-nek is ilyen nyomója van itt amúgy, ha jól tudom õ sem bánta meg.
Titan TAX-104 25500
DLD500+ (500/1000W) 22500ft
És ez szól! (136dB-t nyomott egy ilyen egy általam épített autóban. Az már az a kategória hogy házon belül minden remeg, leesik, stb.. 😄 )
:) Semmi okosság :P
30as nyomó van benne, nem úgy mint a legtöbb aktív 16-20asa..
Kicx ICQ-300BA 34.000ft
Egyébként egyszer költs rá inkább többet mint késõbb bánd hogy mi lett volna ha csak 6000el többet költök rá..
Es az Active Wooferekkel mi a helyzet? En ott nem vagyok kepbe hogy mit hogy erdemes,es honnan tudom mikor forrosodik?vagy akarmi:S
"HURRICANE S800
Kimeno teljesítmény 4 Ohm
terhelésen <0,5% torzítással:
4 x 100W
Kimeno teljesítmény 2 Ohm
terhelésen <0,2% torzítással:
4 x 200W
Kimeno teljesítmény 2 Ohm
híd kapcsolásban <0,5% torzítással:
2 x 400W
Mélyhangszuro:
változtatható 40Hz - 500Hz
Magas hangszuro:
változtatható 80Hz - 1,5kHz
Frekvencia átvitel:
10Hz - 40kHz
Változtatható mélyhang kiemelés 0-18dB:
45Hz
Jel-zajviszony ""A"" súlyozott:
>80dB
Bemeneti érzékenység:
250mV - 6V
Bemeneti impedancia
22 kOhm
Tápfeszültség (negativ testelésu):
DC12V
Hangszóró impedancia sztereó üzemmódban:
4 Ohm
Keresztváltó üzemmódok:
magas/mély/ki
2 színu led (piros/zöld)
Diagnosztikai led (piros)
rövidzár homegfutás túlterhelés védelem
Magas szintu jelbemenet
Biztosíték:
2 x 30A"
ÁR: 38.900 Ft
Arról tudsz mondani valamit, hogy kb. mekkora méretû nem gyári ládákat szoktak beépíteni?
Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu
A láda alatt én magát a fa részét értem, nem a mélynyomóval együtt.
Amatõr, haladó, open kategóriában pedig CSAK épített láda(olyanok amiket beszúrtam). Utóbbi kategóriák alkalmatlanak a zenehallgatásra, nem azért mert hangos, hanem mert úgy vannak megépítve a ládák hogy baromira pontatlanok és csak egy bizonyos frekvencián szólaljanak meg -hangosan-.
Utcai openben olyanok indulnak akiknek van mondjuk teszemazt egy DLD122es nyomójuk, GYÁRI 50-70literes ládában és van hozzájuk mondjuk egy 1000-2000W-os erõsítõ.
Az amatõr openben pedig olyanok mennek akik nem fértek bele az A/B kategóriába, tehát valamilyen brutál erõsítõvel mennek neki.
Mindegyik versenykategóriában a kereskedelmi forgalomban kapható része azt jelenti hogy a nyomó nem lehet mondjuk 2-3 lapnyi mágnessel megplusszolva, nem lehet más tekercselés, stb. Utcaiban ez a ládára is kiterjed, a többi kategóriában, a ládára, nem.
„Hétvégén nemegy német ellenfelem volt akiknek bõven 1-2 millióért volt cucc a kocsiban és mégis elvertem õket, kisebb teljesítménnyel.”
Nem azt mondtam, hogy a legdrágább feltétlenül a legjobb, hanem azt hogy a legjobb cuccok drágák. Sz@rul is el lehet költeni milliókat, természetesen.
Egyébként azt nem látom, hogy az utcai open és a haladó open közt mi a különbség?
Utcaiban csak gyári megy, aki pedig amatõr-haladó-openben indul, nem gyári cuccal indul, eleve kiröhögnék vele.
Egyébként a pénzes része nem igaz. Hétvégén nemegy német ellenfelem volt akiknek bõven 1-2 millióért volt cucc a kocsiban és mégis elvertem õket, kisebb teljesítménnyel. Volt köztük olyan akinek csak a fejegysége többe volt mint nekem az egész rendszer, illetve volt egy utcai autó ahol 2 Thesis HV Venti volt a kocsiban...
Open kategóriában már lehet okoskodni, de az még pénzesebb dolog.
Hatásfokban oda lehetne verni a gyári dolgoknak. Nem könnyû munka, de másképp nem nagyon lehet.
\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD
Ha szett akkor Kicx ALQ-6.2 vagy ha kicsit kevesebb pénzért akkor Kicx ICQ-6.2.
Ezek már komolyan szólnak. Ha mégkevesebb a határ akkor STC-6.2 de én inkább vagy ICQ vagy ALQ felé hajlanék. Utóbbi kettõbõl viszonylag sokat szerelgetek autókba és mindenki nagyon odavan értük.
\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD
Ott hogy melyiket, az függ a pénztárcádtól is
Ha egy olyan verseny ládát akarok berakni, nagyon átkell matekozni hogy hogy lenne jó. Ha meg ülés kikerül akkor meg nincs értelme indulni, Haladóban 150 fölött nyomnak, arra meg nem fogom építeni ezt a kocsit
A gond az amúgy hogy amatõr A-ban indulni sem kevés pénz. A láda még oké, megcsinálod, de a normális verseny nyomók 100e körül, erõsítõ viszonlag olcsó, 30-100e, rengeteg durva tápkábel 20-30e minden kiegészítõvel, brutál aksi 50-100e, és egy könnyen kitekerhetõ fejegység, 30-40e.
Általában akkor van teljes ellenõrzés ha az addig ismert emberke egyik pillanatról a másikra 1-2dB-t javít a semmibõl.
Leginkább az amatõr A szimpatikus, attól fölfele már túl nagy beruházás, fõleg ha 365 napból 364-en nincs szükség a berendezésekre.
Ami a legnagyobb probléma az ez, innentõl fogva teljesen meg vagyok lõve:
Kizárólag a kereskedelmi forgalomban bizonyíthatóan kapható,szériában gyártott termékek vehetnek részt a versenyben.Egyedileg átalakított,fabrikált termékek nem jogosultak a versenyzésre!
Mondjuk ezeket nem tudom hogy ellenõrzik hogy nincs-e semmi átalakítás, nem lépi-e túl a 600 W-os határt stb.
Nálam ez a baromi nagy hátrány...
Ez egy skodás srácé, Amatõr B-ben indul de õ is váltott. 3. képe az aktuális láda
Lada.. Openben indul, 153-at nyomott legutóbb azthiszem 😊

MAGYAR dB-KUPA 2010
UTCAI-SOROZAT
Ez a sorozat azoknak az érdeklõdõknek,leendõ Versenyzõknek lett kitalálva,akik szívesen kipróbálnák az autójukba épített rendszerüket,de nem akarnak a Profi Versenyzõkkel megmérkõzni. Amolyan kedvcsináló kategóriák egyszerû,utcai széria,kisebb teljesítményû hangrendszerek számára.Zenével vagy az általunk adott frekvencialemezzel történik a mérés. Ebben a sorozatban nem kieséses rendszerben mûködik a mérés,hanem két mért eredménybõl a jobb számít.A kategóriákba való besorolásnál a Bírók szakértelme,tapasztalata felülbírálhatja a szabályokat esetenként.
Utcai-1 25cm sub-1db,30cm sub-1db,erõsítõ-1db 300watt csomagtartóban elhelyezve kalaptartó magasság alatt. A hátsó üléstámla dönthetõ.
Utcai-2 25cm sub-2db,30cm sub-2db,erõsítõ-1db 600watt csomagtartóban elhelyezve kalaptartó magasság alatt. A hátsó üléstámla dönthetõ.
Utcai-open Mindenki,aki nem fér az elõzõ két kategóriába,itt indulhat.
______
Kiegészítés a kategóriákhoz:
-Kizárólag a kereskedelmi forgalomban bizonyíthatóan kapható,szériában gyártott termékek vehetnek részt a versenyben.Egyedileg átalakított,fabrikált termékek nem jogosultak a versenyzésre!
-forgalmazók,beszerelõk,importõrök nem indulhatnak a kezdõ kategóriákban!
-a mérés alatt az autó motorja járhat! Max fordulat:2000/perc
-az utastér módosítása csak minimális mértékben engedélyezett!
-az autó minden gyári belsõ tartozékának a helyén kell maradnia(ülés,napellenzõ,mûszerfal,FEJTÁMLÁK,gyári szõnyegek)!
-hangszigelni lehet az autót,de üregeket nem lehet kifújni Pur-habbal!
-a mérés alatt a hátsó ülés alsó lapja nem,a támlák viszont mozgathatóak,de a háttámlát a mérés elõtt a bírónak vissza kell tudni állítani.Tehát a mélynyomó láda nem lóghat az utastérbe!
-a mélynyomó láda csak az autó kalaptartó-szintjéig érhet az amatõr kategóriákban!
-maximális feszültség:14 volt mérés közben!
-a versenyzõk 20-50 Hz közötti frekvencia tartományban mérhetnek!
-a mérés idõtartama 30mp,ezalatt az ajtók nem nyithatóak ki! Aki kinyitja,automatikusan kizárjuk!
-a fejegység az összes kategóriában kivezetékelhetõ
-140 dB-felett nem ajánlott az autóban tartózkodni,kívülrõl kell vezérelni,vagy fülvédõt viselni!
-egy versenyzõ egy autóval egy kategóriában indulhat az adott versenyen
-a versenyeken az autók felszerelései nem csere-berélhetõek,etikai szempontok miatt
-elromlott hangszórót és erõsítõt lehet cserélni,amennyiben belefér a kategóriába.A cserérõl a Bírókat elõre kell értesíteni,mivel az autót újra át kell venni!
Kategóriák,szabályok
Amatõr-A
Ebben a kategóriában beszerelõk és forgalmazók,valamint a náluk dolgozók nem indulhatnak.
RMS.610 Watt 20-50Hz
Ebben a kategóriában csak 1x4, 2x4, 2x2, 2x1 Ohmos hangszórók indulhatnak!!!
25cm sub-1db,30cm sub-1db,erõsítõ-1db.
Láda és erõsítõ a csomagtartóban elhelyezve,kalaptartó magasság alatt,1db akkumulátor,gyári helyen12volt,kondi max 1Farád
Biztosíték használata kötelezõ max.80 amper az akkumulátortól max 30cm tavolságra elhelyezve!
A Subládában a reflexcsõ mérete nincs korlátozva.
Az autó kárpítjai,fejtámlái,ülései a gyári helyen,támlák dönthetõek,de a hátsó ülõlap fix.
Amatõr-B
Ebben a kategóriában beszerelõk és forgalmazók,valamint a náluk dolgozók nem indulhatnak.
RMS.1600 Watt 20-50Hz
Ebben a kategóriában csak 1x4, 2x4, 2x2, 2x1 Ohmos hangszórók indulhatnak!
25cm sub-2db,30cm sub-2db,40cm-1db.
Láda és erõsítõ a csomagtartóban elhelyezve,kalaptartó magasság alatt,1db akkumulátor,gyári helyen12volt,kondi max 2Farád
Biztosíték használata kötelezõ max.150 amper!
A Subládában a reflexcsõ mérete nincs korlátozva.
Az autó kárpítjai,fejtámlái,ülései a gyári helyen,támlák dönthetõek,de a hátsó ülõlap fix.
Haladó-A
Ebben a kategóriában bárki indulhat,amatõr és beszerelõ,forgalmazó is.
RMS.2000 Watt 20-50Hz
Ebben a kategóriában a hangszóró impedancia nincs megkötve,de maximum dupla tekercses lehet!
25cm sub-2db,30cm sub-2db,40cm sub-1db
A teljes autóhifi rendszernek a "B" oszlop mögött kell elhelyezkednie.Az autó "B" oszlop elõtti területét átalakítani nem lehet,kivéve ajtópanel.A csomagtartóban a kalaptartó magasság nem számít a hátsó ülés kiszerelhetõ,viszont az autóban a kárpítoknak(ajtó,tetõ stb.)a helyükön kell lenniük. 1db akkumulátor,gyári helyen 12volt + 1db "B" oszlop mögött,kondi max 2Farád
A Subládában a reflexcsõ mérete nincs szabályozva!
Az autó kárpítjai, elsõ fejtámlái,ülései a gyári helyen.
Haladó-B
Ebben a kategóriában bárki indulhat,amatõr és beszerelõ,forgalmazó is.
RMS.6000 Watt 20-50Hz
Ebben a kategóriában a hangszóró impedancia nincs megkötve,de maximum dupla tekercses lehet!
25cm sub-4db,30cm sub-4db,40cm sub-2db
A teljes autóhifi rendszernek a "B" oszlop mögött kell elhelyezkednie.Az autó "B" oszlop elõtti területét átalakítani nem lehet,kivéve ajtópanel.A csomagtartóban a kalaptartó magasság nem számít a hátsó ülés kiszerelhetõ,viszont az autóban a kárpítoknak(ajtó,tetõ stb.)a helyükön kell lenniük. 1db akkumulátor,gyári helyen 12volt + 2db "B" oszlop mögött,kondi max 2Farád
A Subládában a reflexcsõ mérete nincs szabályozva!
Az autó kárpítjai, elsõ fejtámlái,ülései a gyári helyen.
Open
Ebben a kategóriában bárki indulhat,aki az elõzõ kategóriákba nem fért bele.
Amúgy arra van elõírás, hogy maximum hány W lehet a terhelés?
Ez pl az Amatõr kategória egyik versenyzõjének a ládája. A kép csalóka, de a mélynyomó egy 30cm-es nyomó 😊
dB Jam CD-rõl egy szám, igazából semmi extra, csipogás szerû hang és egy folyamatos 48-50hz közötti "ütem"
Azt meg tudod mondani, hogy milyen zene volt?
A versenysorozatok szabályzatában az Open kategóriákat leszámítva 50Hz a határ, openben 80Hz. Utcaiban ha nem zenével mérnek akkor korlátlan, de a legtöbb rendszer 50 és 60Hz körül hozza a maxot. 130 körül szokott lenni az átlag, 136ot hoztam ki egy nemrég általam épített autóból, egy mókás DLD500+ / hidalva 150W-os erõbõl, amin gyakorlatilag baromi jó eredmény és úgy hogy az a rendszer abszolút zenére lett építve, nem hangnyomásra.
Ugyanakkor mint a mai versenyen is, az utcai kategóriában csak zenével lehetett(a többi kategória frekin ment), mindenki ugyanazzal a számmal. Ezért is a nálam kisebb eredmény, a zene kb 48-50hz körül volt, az enyém pedig 56on hozza a maxot, jelenleg 141dB körül-kb 250W-al-
Mert azon is lehet nyerni pár dB-t, ha olyan frekvencián mérsz, ahol érzékenyebb a rendszer.
Sikerült 😄
Ha érdekel valakit jöjjön 😊 Én kint leszek, indulok is, bár németek ellen (+ más kategorizálás miatt) még a top3at is esélytelennek tartom 😄
9tõl lehet menni, 10tõl kezdõdik a gépátvétel, onnantól kezdve folyamatos méregetések lesznek szerintem sötétedésig.
Lesz jónéhány 155-160dB-es is 😊)
EZ
Meg ez
=baxott komoly ahoz képest hogy csõ....
E34M5 Owner volt amig neki nem adta pixxelnek! BMW S1000RR. BMW-s szív, BMW-s lélek, BMW-s leszek amíg élek!
Hát nem ám 😄 Sajnos az alacsony frekvenciáknak kell a hely 😄
Pl, olvastam egy cikket, 20Hz es hangot nem is lehet hallani, ha 6 méternél közelebb állsz a hangszóróhoz.(csak a falról a verõdéseket hallhatod, az meg már mire jó)
Szóval így hifizzünk egy 4*4m-es szobában 😄
Az egy dolog, hogy a legmélyebbre lemenõ hangszer, az orgona se biztos hogy megszólal ott 😄
Amúgy hát mit ne mondjak, nem az a kifinomult fajta.<#hehe>#hehe>