Saber Interactive játékok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Akkor egy kis OFF:
Főleg neked szól Endy mert te játszottál vele, de a többiek véleményére is kíváncsi vagyok. A DOKK-ról (Docked) lesz szó.

Tehát a kérdés: Ha ti egy darus játékot csinálnátok és a daru gémjének, vagy kötelének fel - le mozgását kellene kiosztanotok, de csak az egér bal és a jobb gombja között lehetne választanotok, akkor melyik lenne a fel és melyik a le gomb?

Csak mert számomra egyértelmű, hogy a bal a (fő gomb lenne a) fel és a jobb a le.
Amikor elkezdtem a játékot ösztönösen nyúltam a bal és jobb gombhoz. Ennek megfelelően meg is lepődtem, amikor "fordítva" működött!
Most toltam ki a demot .
Nem rossz ,de nekem kevés fps-t produkált ahhoz képest hogy a SR sokkal szebb és ott stabilabb és több az fps....
Majd meglátjuk a véglegest....

Forever>***eta32***

Csak a lényeget felejtettem el megen.
Kiváló fejlesztőink egyik munkája. Még nem próbáltam. Gyűjtenem kell hozzá erőt.
Az a piros kártya még évekig szolgálni fog!!! 23. májusában vettem. Még egyszer ennyit kihozok belőle, ha nem többet!

Amúgy meg félreértetted szőke herceg...

Nem azonnal kell kétszer elindítanom a gépet...

Mondjuk elindítom péntek délután, amikor végzek a munkával. Megy, megy megyeget. Játszom vele, ezt csinálok, azt csinálok. Az is lehet, hogy felvételt is készítek egy játékmenetről és fel is töltöm és van is hangja.
Aztán egyszer csak történik vele valami, amiről nem szerzek tudomást, mert semmilyen jelenség nem kíséri. És amikor legközelebb felveszek egy játékot, akkor már nem rögzít hangot.
Mivel az esemény nem kerül nyilvánosságra sosem, így nem tudok elkezdeni nyomozni, vagy épp már problémát megoldani.
ENNYIKE!
Aborg
En meg szeretek szoszolni vele. Kinyomtatom a maprunner-rol a terkepeket es egy parafatablan meg gombostukkel is jelolgetem mi hol es hogy meg mennyi.
RJoco
Én ennyit nem szoktam foglalkozni vele.
Ha útba esik és jól is esik, akkor kirakok ezt-azt. De ez elég ritka.
Most az utolsó régióban a farönkök esetén van némi előny, hogy nem kell baromi messziről hurcibálnom, mert az Aramatsu-val egy csomót el tudtam vinni a fűrésztelepre. Így, ha kell rönk, akkor onnan fogom. A fagerendák miatt amúgy is vinnem kellett oda.

Amur-ban a Chernokamensk területen használtam ezt ki nagyon, mikor valami üzemet kellett építeni és a közelben volt egy gyár. Oda behordtam egy csomó mindent és onnan darus kocsi nélkül hordtam ki. Akkoriban nem minden Tayga-ra lehetett feldobni a darut. Azóta ez is változott, így sokkal praktikusabb járművek lettek.

Warning! Cargo bay open, shields are down!

Aborg
Koszi. En most meg csak ott tartok hogy az alapjatek harom regioja utan elkezdtem az elso DLCt (Kola-felsziget). Akkor ezexerint itt meg folosleges keresgelnem a lerakatot. Mind1, majd megoldom ahogy eddig, lerakom csak ugy kupacba az emelokarral :)
RJoco
Szia!
Nem DLC függő olyan szempontból, hogy minden olyan helyen le tudsz rakni cuccot, ahol gyártani lehet valamit.
Ahol nem lehet gyártani, ott nem tudsz lerakni cuccot, csak felvenni.
Úgy emlékszem, hogy már Amur-ban van ilyen hely. A többire nem emlékszem.

Aborg
Sziasztok. Valahol lattam hogy nem csak felszedni tudott cuccot a rakodohelyen hanem lerakni es tarolni is. Ez csak bizonyos DLCken lehetseges, vagy ervenyes visszamenoleg is a korabbi regiokban?
RJoco
Ja, nem ártana már kidobnod azt a vacak piros kártyát és betenni a helyére egy erős zöldet.

Amúgy mi az, hogy, "ha újrandítom a gépet"?
Csak második indításra sikerül az adrenalinnak rendesen elindulnia?
Azért az elég gáz, hogy indítás után mindjárt újraindíthatsz :D
Lehet próbálkoznod kellene a teljes áramtalanítással ;)

Neeeeeem.
Nem a játék hibája, hanem a gépemé. A játéknak van hangja. A felvételnek nincs.
ilyen volt PS5-ön is korábban nekem, de azóta javították, így inkább a játék hibája szerintem...
Egy kis nem túl zajos ízelítő.
Egyszer biztos rájövök, hogy mi a bánatos francért tűnik el a hang. Ha újraindítom a gépet, akkor rendbejön. Valami AMD-s butaságra gyanakszom.
Ennek a nyári változatával játszottam kétszer is. Azt nem mondom, hogy könnyű, ellenben nagyon genya! :-D
RJoco
Merre járnak a gondolataid?
Minden nap van kihez :D
Ha nem kellene hétköznaponként bejárni dolgozni , akkor minden nap többször is... ;)

Azért nem vesztem el annyira, haladok.
Ez az ananász rendesen adrenalin termelő. Olyan szinten képes megdőlni, hogy mindig attól tartok, hogy felborul. Aztán mégsem. Ami jó. Az izgalmat rendesen adja.

Hogyhogy MIHEZ?
Annyira adta... (Le sem írom!)
De neked, ha jól emlékszem van KIHEZ... :-)
Olcsó és unintelligens poénok napja van!
RJoco
A vízerőmű kész. És abban a contract részben minden kész. Utoljára a raktárház rendbetételét hagytam. A neve is valami ilyesmit sugallt.
Azért még van bőven feladatom. Azt sem tudom, hogy mihez nyúljak először.

RJoco
Gondoltam, hogy amellett, hogy levágom az utat, izgalmasabb lesz terepen menni. Nem felborultam?!
Ma nem is volt több időm játszani, csak ez a kb. 5-10 perc, míg elmentem felvenni a téglát, aztán meg felborultam az alagút túloldalán.

Az. Nagyon uncsi Három napokat kihagyok. Ilyen még nem fordult elő velem új térkép végigjátszásakor.
RJoco
A bozótnál szerintem kell a térképváltás.

A táblákkal érdekes mód most nincs gond. Eltűnnek. Bár gyakran a kocsik alá kerülnek. Sokat kivittem és itt még egy sem ragadt a kocsiba. Legalábbis a normális álló tábláknál.
Merthogy a szalagkorlátnál lévő nyilacskák olyanok, mint a kidönthetetlen fák. Van az az erő, amitől kiszakad, aztán beragad a kocsiba és annak nincs igazán területhatára.
A múltkor így csesztem el nem tudom mennyi percet, meg rengeteg üzemanyagot, mert elsőre nem tudtam, hogy mi van.
Aztán nemrég megpróbáltam kivinni egyet, de meg sem moccant.

Van négy szakasz amit nem lehet javítani és viszonylag kis kerülővel lehet teljesíteni.

Amúgy az az elakadás a táblákra jellemző, majd figyeljetek oda, mert kitöritek a táblát, ami ráragad a járműre legyen az akár pótkocsi. De a "tereptárgyaknak" van egy bizonyos behatárolt területe, amiben mozoghat. HA eléri annak határát, akkor horgonyként működik. Emiatt nem kell újraindítani a játékot, csak át kell szállni egy másik járműbe, ami lehetőleg ne legyen jelen az eseménynél. Az talán nem baj ha ugyanazon pályán van. És aztán visszaülve a pórul járt járműbe, már nem lesz ott a "horgony". Kiírja a játék!

Mondasz valamit a tetejével... :-)
RJoco
Nem annyira. Az aljába befér készen a cucc, a tetejére rá lehet dobni daruval, a zárt rész miatt pedig sokkal stabilabban ott marad, nem kell attól félni, hogy egy nagyobb billenéstől leborul.
Persze, ha életbe lép valamilyen grafikai bug, akkor lehetnek érdekes dolgok :D

RJoco
A kék darut előbb vittem el. Annál volt, hogy megakadt a bozóttól az aszfalton és emiatt be kellett zárnom a játékot.
Azt nem tudom, hogy a teljes út kész van e. Van a kikötőnél egy sziklaomlás, amit kerülgetni kell, aztán ott van pár kisebb-nagyobb vízátfolyás, meg egy másik sziklaomlás a vízerőműs térképnél a javított híd előtt, amire nem találtam feladatot.
Szóval igazán kerülésre csak ez a kettő nagy sziklaomlás van.

Most már kész a vízerőmű teteje is, végre ott is át lehet haladni rajta. Bár már nem sokszor kell szerintem.

Sok időm van nézegetni térképváltásnál, meg betöltésnél a képeket és baromira értelmetlennek találom őket. Az erőmű tetejére nem kell kék daru, mert azt az aljára kell vinni, ráadásul a túloldalra. Oda meg a folyón keresztül visz az út.
A transzformátort, amit két kocsinak kell húznia a híd alatt, csak sejtem, hogy merre lehet, de szerintem arra sosem fogok járni transzformátorral.

Még van azért feladat bőven. Van egy csomó kis feladat is, amit meg kell csinálni. És a szerződéseseknél is lehet még kocsikázni rendesen.

Egy szó jut eszembe: HASZONTALAN

Zárt felépítmény?
Ha a jobb szélső esetleg billenős lenne és bekerülne a játékba az ömlesztett áru...
De ahhoz komoly apparátus kell. Egy csapásra nem hiszem, hogy megoldható lenne.
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2025.10.03. 07:27:35
Annál hosszabb már csak a kék daruval lesz. (Meg a trafókkal.)
"Kék daru. Csak ezt szívom." Aki megmondja honnan idéztem kap egy puszit!

Ezek szerint végig kész a út? Az sem semmi. Rendesen nekifeküdtél.
RJoco

Olyanokat ásitozom az aszfalton, hogy csak na. Pedig se álmos, se fáradt nem vagyok. De egyszerűen nagyon uncsi.
Ezzel a szállítmánnyal azért kicsit jobb volt a helyzet, de igazán izgulni nem kellett. A cement gyárból simán leszállítottam a beton gyárba.
És a kapu alatt is átfértem gond nélkül, miután behúztam a darut :))

Az első képen felül az építmények alapján ez Spanyolország is lehet: Kanári szigetek, Granada.
Ezt meg a diszkóról ollóztam. Persze ez is csak tipp.

Két hónapon belül az egyik kiderül. (Remélhetőleg!)
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2025.10.01. 21:17:43
Ha ez az információ hiteles, akkor kénytelen vagyok elfogadni a yellowston-t, csak épp a növényzet kurvára nem egyezik. Persze a hegyek... És a vízesés...
És amellett Afrikában is van gejzír.
De legyen.
Nem. Kötöm az ebet a karóhoz. Nem fogadom el a yellót!

Egyébként ezekre gondoltam, mint pálmafák.

Azok nem pálmafák. A gejzírek miatt Yellowstone Park lehet.
A második palagáz kitermelés lehet valahol Amerikában. A harmadik egy obszervatórium a jégmezőn akárhol, és a negyedik, amit tényleg eltaláltunk.
Dél Amerika bejött.
A pálmafa akárhol is lehet. A többi meg bárhol. Az a kastély szerű építmény esetleg árulkodó lehet.
RJoco
Azért az szerencse, hogy ott áll az Aramatsu, úgyhogy kikérhetek még 2 rönköt, aztán visszadobhatom a 3-at.
Azért a leszállított 24 szál csak elég lesz a játék végéig.
Főleg, hogy rendesen el is számoltam magam a sötétben.
Először elindultam az új félpóttal, amire elvileg egy adag rövid és egy adag közepes megy fel.
Aztán néztem a kis cetlim, hogy a sínekhez 2 adag fagerenda kell. De tovább már nem néztem a cetlit a sötétben, úgyhogy úgy voltam, hogy ááá, akkor nem jó, mert csak 3 szálat tudok hozni így, de 4 kellene. Ezért fogtam az Aramatsu-t meg a Futom-ot és elmentem a fatelepre. Jól megpakoltam magam, így lett végül 24 szál a fűrésztelepen.
Aztán az első szál feldolgozásánál látom, hogy 2 adag gerendát kaptam. Ehhh......
Ezek szerint jó lett volna ide az új félpót is.
De mindegy, mert úgyis kell még máshova is ebből a fajta fagerendából.
Majd a hosszúért elmegyek az új félpóttal. Vagy inkább Aramatsu-val és Futom-mal :))))

RJoco
Nohát ebben a 16. évadban benne maradt még a kirakodós hiba.
Úgyhogy csak óvatosan.

RJoco
Nem mondom. Fogalmam nincs. Majd, ha játszottam vele, akkor megmondom :)

Az milyen, hogy kétszer gyors egymásutánban végigjátszottam ezt a régiót és ezeket az iglukat nem is láttam soha!
Imádom ezt a régiót. Majdnem annyira szeretem, mint micsigent. De ugye az nálam annyira beégett, hogy mindent ahhoz hasonlítok. És mint első régió, talán a legtöbb figyelmet kapta a fejlesztőktől.

És igen. Jól mondja, hogy a pálya gyönyörű és jó, de küldetések egyre gyatrábbak. Főleg ahogy össze vannak állítva!

Azt mondod Jocó, hogy felveszi a versenyt az ATS-el?
RJoco
Egyelőre érdekesnek tűnik az új játék.

RJoco
Nocsak. Ez a hiba nem csak map váltásnál jön elő, hanem visszatöltésnél is.

RJoco
Nem olvastam itten, hogy lenne olyan bug, hogy a kíméra daruja visszaáll alaphelyzetbe, mint anno az elefánté tette.
Csak, mert megteszi. És, ha épp a tetőn van egy köteg vasgerenda, akkor érdekesen fog állni.....

Igen az nekem is bejött és én is mentem vele párat amíg vannilla volt. Azt annyira bejött, hogy meg is faragtam.
RJoco
Ez a Buddy egész jó verda lett.
Simán elhurcibáltam a 6-os félpótot terepen.
És még csak nem is DLC gumikat raktam rá, ami a sárban is kiváló, hanem a sajátját, ami sárban csak jó. L-es fokozatban szépen áthalad a saras terepen is.
Egész stabil is, bár azért volt egy-két necces pillanatom, de a gyors kötelezés megmentett.
Mondjuk a sziklás terepen kicsit sérülékeny és elég érdekesen ki tud fordulni a kereke, de ezt már láttam más ilyen felépítésű kocsinál is.
És ennél is úgy megcsinálták az AWD-t, hogy eléggé számít a fogyasztásban.

Mondjuk annak nem tudom, hogy mi a realitás alapja, ha AWD ON, akkor 3,4l/min, ha AWD OFF, akkor 2,4l/min a fogyasztás.
Vagyis daruzásnál nagyon ajánlott kikapcsolni az összkereket.
A 240L+80L üzemanyaggal, meg egy szervízpóttal valahol a területen, egész jól elvoltam. 3 feladatot is megcsináltam. Összeszedtem egy fejlesztést a kimérához, összeszedtem a 6-os félpótot, meg rá a 4 elhagyott cuccot és még egy pótot is leszállítottam, ahova kellett.
Ma jó napot zártam :)

Ez meg a sólyom!
Utoljára szerkesztette: PagoX, 2025.09.15. 22:06:26
RJoco
Ez az, amikor csak nézek és kevésbé szeretem a játékot:
//www.youtube.com/embed/lreYw-dvgEA

Ez az, amikor nagyon állat (vagyok):
//www.youtube.com/embed/RV8_xKIEEc4

És át lehet menni a hídon, nem zárták le (suttyomban sem):
//www.youtube.com/embed/uiys8M1WtlU

Igen.
Van még két ilyen... "Húsvéti tojás" (De lehet, hogy több is.)
RJoco
Az ott szerintem egy farkas lehet.

Az autómentő mentő része használhatatlan. Eleve mire a terepen beleraktam a kocsit, kész szenvedés volt. Aztán menet közben hamar el is hagytam. Sokkal egyszerűbb volt kötélen húzni. Az egyedüli előnye az volt, hogy mikor aszfalton gyorsan mentem, akkor lassításnál a nekemütköző vontatott jármű nem károsodott.
Mondjuk az aszfalton már eszembe sem jutott erre felrakni.

Igen. Egyre tovább megmaradnak. Én is rácsodálkozom időről időre.
RJoco
Épp a mostani játékban történt, hogy egy scout-tal elmentem egy úthiba mellett a sárban. Aztán jártam vele egy jó nagy kört a területen.
Később arra mentem egy nagyobbal, amit frissen szedtem a garázsból. A scout nyoma még ott volt, átmentem rajta.
Ezzel is mentem egy nagy kört, majd ismét az úthibánál találtam magam, ahol már több nyom is volt.

Szoktak olyan módosításokat végezni, ami nem a járművekre vonatkozik. Például hogy ne legyen köd, lehető legtávolabb rajzolódjon ki a fű és társai. A keréknyom mentésre kerül, de minden kilépésnél ügyesen ki is törli a játék. Kivéve azt a területet, amit megművelünk mezőgazdaságilag. Mert ott én észrevettem, hogy egyre nehezebben és nehezebben tudtam közlekedni... És ha jól tippelek erre van a mentésben egy külön fájl.
Azt viszont ne kérd, (illetve kérni lehet. Én is szeretném!) hogy végleg megmaradjanak. Látok benne fantáziát, és talán nem is foglalna olyan nagy helyet. Először lehetne helyileg egy-két frekventáltabb helyen elmenteni némi információt. Mondjuk hogy egyszer azt a szakaszt már szétdagonyáztuk és ott megváltozna a sár mélysége. Ez szerintem sima ügy. Amikor a pályát készítik ott is meg kell adni, hogy mennyire legyen süppedős a talaj.

Természetesen én erre képtelen vagyok. És ha lehetséges lenne viszonylag egyszerűen megoldani, akkor már lenne ilyen mod.

Jocó!
Arra jutottam én is, hogy ez valahol mélyen van kódolva, ahova én már nem érek el, vagy valami olyan fájlban, ahol nem is keresném.
Van egy ilyen, ahol nagyon általános információk vannak. Ott van például minden gumi fajtára minden érték. Amennyiben a jármű fájljai között nem adnak meg értéket valamire, akkor a játék innen veszi ki. De ez egy rohadt hosszú (nagy méretű) fájl, amit kurvára nem szívesen bogarászok.
Ebben pöllö az összes matrica, és az egyéb díszítő elemek. Meg még ki tudja mi a hamvas gyerekszartól a halott nátókatonáig.
RJoco
Minek megmaradó keréknyom, ha a "h" utáni karaktereket is lehagyod? ;)

Amúgy van a játékban megmaradó nyom. Egész addig marad meg, míg nem váltasz érgiót vagy nem töltesz vissza. Bár úgy emlékszem, hogy visszatöltésnél is szoktak a kocsi körül régi nyomok lenni.
Emellett kezeli az úthasználódást is. Főleg saras, mocsaras részen észrevehető. A földes út azért elég kemény, hogy ott ne legyen deformáció.

hi. olyat tudsz esetleg módosítani az xml fileokban, h mondjuk megmaradjanak a keréknyomok a játékban? te már ismered az ilyen mókolásokat a játékban... :) tudom, h valszeg tárhelyigényes lenne, de ilyet is rakhattak volna a játékba be/ki kapcsolás szintjén, kinek mennyi tárhelye van, mennyit akar a játéknak engedni, stb.
fórumokon már annyian kérdezték a sabert, de valszeg soha nem kerül bele ilyen fícsőőőr. :) thx.
RJoco
Lehet, hogy a mentés tartalmazza ezeket az adatokat is?
Ha nem megy így a freki, akkor próbáld meg nagyon sok nulla után írni az egyest.
Vagy állítsd egyre. Lehet, hogy fordítva működik.....
Vagy tényleg kikapcsolhatatlan, mert a játék kódjában is szerepel és az ezekben a fájlokban tárolt adatok csak a fordításhoz kellenek.