UDK - Unreal Development Kit

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

KaszaN
Most próbálgattam, még arrasem jöttem rá hogyan kell letenni jármûvet. xD

Windows7Ultimate,4GBRAM,IntelCore2QuadQ6600,AtiAsusEAH57501GB

Igen😊 Már megvannak a modellek csak az UDK-ba nem tudom õket betenni (hogy vezethetõek legyenek)

\"Magyarnak születtem, magyarként végzem... Még mélyen alszik, de majd felkel a népem!\"

IMYke2.0.0.0
3D modellezni tudsz?

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

A jármûvek modelljét hogyan lehet lecserélni? Autós játékot akarok csinálni, dehát az kicsit hülyén nézne ki ezzel az "autóval" ami alapból benne van😄

\"Magyarnak születtem, magyarként végzem... Még mélyen alszik, de majd felkel a népem!\"

KaszaN
Az árnyékok a tárgy aljánál mindíg eltûnik. Ez miért lehet? Nemlehet vele valamit csinálni?

KaszaN
A segítségeddel még van is esély rá, hogy elkészül. 😄 A lebegõ furcsa izé eltüntetésével és a level megoldással jóval közelebb kerülök hozzá. Akarok még csapdákat is csinálni bele, de egyszerre csak egy animációt tudok csinálni a pályára, valamiért belezavarodok ha több van, vagy nemtom. Most épp egy olyan animációt akarok, hogy egy balta ingázik jobra balra, de nemtudom elképzelni hogyan.

Magiszter
Indiana Jones legújabb kalandjai
A Maya Templom Átka

Kíváncsi leszek rá ha elkészült az tuti 😊

KaszaN
Nempont. 😄 De gondolkoztam a nevén. Sztem az lesz, hogy "The Mysteries of the Mayatemple"

Magiszter
A projekt neve: 2010 Világvége 😄

KaszaN
Ha rájövök ezekre a dolgokra neki állok egy projektnek. 😄 Már csinálgattam kicsit. Most hirtelen csak ezeket a képeket találtam, majd csinálok még.

Magiszter
Ehehehehe <#nevetes1>

Emlékszem nekem is volt ilyen, de rájöttem valahogy a kivételére... Pfúú valami Cinematics cucc volt a kismeten belül. Hazaértem megnézem <#smile>

KaszaN
Fu, ezt nemnagyon értem. Mind1 majd még kísérletezek vele. Am most eltüntettem a fegyvereket és megjelent ez az izé -> kép1, kép2 <#fejvakaras><#ticking><#conf>

Magiszter
Streaming Levels + Kismet.
Azonban nekem valamiért nem mûködött anno megfelelõen. Random módon vagy betöltötte a következõ pályát, vagy nem. Így hagytam a fenébe.

KaszaN
Ja am, tételezzük fel, hogy nekem van 2 pályám. És úgy akarom, hogy végig megyek az egyiken és az elsõ pálya végén át dob a másik pályára. Ezt hogy lehetne megcsinálni?

KaszaN
Na, megoldottam, megváltoztattam a textúrát azt már nemcsinálja.

KaszaN
Hm, megnéndem. Most elkezdtem egy pályám folytatását, tök ideg vagyok, egy résznél ha kiszámoltatom a dolgokat akkor ilyen virító fehér lesz a talaj. Már elnem tudom képzelni mi a fene lehet vele, márpedig nekem kikell számoltatnom a dolgokat, elölrõl meg fix, hogy nem kezdem.

Magiszter
Pffuuu, na várjunk kérem....

View>World Properties>World Info>WorldInfo>No Default Inventory (Pippancs)

Ha jól rémlik. De valahol a WorldInfo-ban keresd, az tuti.

KaszaN
Közben arra még rákérdek, hogy hogyan lehet megcsinálni azt, hogy amikor ledob a pályára ne legyen nálunk semmilyen fegyver? Mer ugye ott az a "link gun", mindíg nálunk van, az nélkül akarom lerakni a playert.

KaszaN
Nekem lesz idõm, frankón megfáztam, szal melózni már nem fogok így.

Magiszter
Motion Blur-t én Post Process-el tudtam állítani. Kismetben nem tudom hogyan kell :\
De holnap ránézek. Mára már agyzsibbadt vagyok 😊

KaszaN
Na ez eddig sikerült. Közben találtam pár dolgot a kismetben, érdekes dolgok vannak itt. Pl a motion blur amit bírok játékokban. Nemtudod hogyan kell? Nekem nem sikerült?

Magiszter
De lehet olyat. Amúgy ha a triggert Kismetben beállítod 0-ás értékre (Max Trigger Count) akkor ahányszor csak belépsz a "Célzónába" megcsinálja a matinénit.

Itt a képen mindent megtalálsz.

- Player 0 a Variables között
- Player Spawned az Events között
- Toogle HUD pedig az Actions -> Toogle-ben.

KaszaN
Ja am, hogy vetted le a HUDot? Engem is kurvára zavar.

KaszaN
Az a bánat az jelezte, hogy ott a trigger. 😄 Ki is vehetted volna onnan hamár feltetted oda. xD Am ha a fényforrás megteszi az utat oda meg vissza akkor töbször nem tudja megcsinálni csak ha kilépek. Olyan beállítás nincs, hogy amint belépek a játékba az folyamatosan azt a mozgást ismételgeti?

Magiszter
Hupsz 😮

Próbáld most.

KaszaN
Nemjátsza le. :S Privátba tetted fel.

Magiszter
Íme, nálam így mûködik a dolog. Csak annyit változtattam hogy az indító triggert feltettem az emeletre, hogy jobb rálátás legyen aztán az eseményre. Illetve kivettem a HUD megjelenítést, hogy ne zavarjon.

Találtam egy tök jó képernyõ rögzítési módszert. 640x480-ban 3,3 mega lett ez és ráadásnak tök folyamatos 😄

Magiszter
Ez jó ötlet. Amint hazaértem este, megnézem mit alakítottál, hátha rájövök valami turpisságra. 😊

KaszaN
Hehe. 😄 Am kitaláltam valamit. Feltöltöm a pálya fájlt, te leszeded, megnyitod és megnézed, gyorsabb mintha feltöltenék egy videót ezzel a lassú lettel. 😄 Gyanítom jó mert ugyanaz a verziójú udk ugyanazokkal az objectekkel. Próbáljuk ki, feltettem ide.

Magiszter
Nem kenyerem a cset. Mivel ha gép elõtt ülök akkor vagy filmet nézek, vagy dolgozom, vagy írok/szerkesztek valamit és ezek egyike közben sem szeretem ha zavarnak. Inkább felnézek néha a netre hogy jött e új üzenet, ha igen akkor válaszolok.

Én a videó rögzítéshez Camtasia Studio-t használok. Annak van ilyen ScreenCapture funkciója. Bár a lentebbi videó is 279,2 megára jött ki mert Avi-ba tömörítettem 1680x1050-es felbontásban 😄

Szóval bocsi, de a cset alig ha fog összejönni. Talán hétvégén... addig elõbányászom az MSN címem. Ha még érvényes. Középsuli óta nem használtam, annak meg már 5 éve 😄

KaszaN
Csináltam videót, csak az a baj majdnem 1 giga mert frapsal van és az egy pirinyót sem tömörít rajta. Így kb 5óra lenne feltölteném valahova.

Komolyan kéne valami chat program amin keresztül beszélhetnénk. Nincs icq-d, skype, semmi? Vagy ha azse tudok egy oldalt ahol chat szobát lehet nyitni.

Magiszter
Már láttam, tényleg durva. Ráadásként foggalmam sincs hogyan tudta a csákó ilyen komolyan manipulálni az erõhatásokat.
3DSMax-ban én is csinálok ilyet bármikor, de UDK-ban... <#shakehead><#nemtudom>

KaszaN
Apropo. Ezt nézd meg (ha még nemláttad), marha komoly.

KaszaN
Na sikerült valahogy. Most egész jó, próbáltam videót is felvenni de a fraps pocsék erre a célra.

Magiszter
Jó kérdés. Ha minden mozzanatot úgy csinálsz ahogy a videón is van, akkor mozognak az árnyékok. Lehet valamit kihagytál, vagy nem jól állítottad be. Esetleg ha buzgeráltál az UnrealScript-el valamit, akkor Frontend-ben nyomj egy Make->Full Recompile -t és aztán próbálkozz. Több ötletem így hirtelen nincs.

KaszaN
Na kipróbáltam, hát még mindig nem mozdul. :S Nem tudom mit rontok el, vagy csak a számítógép hibája.

KaszaN
Hm, szép. Holnap kipróbálom.

Magiszter
Íme az én módszerem:

KaszaN
Ja igen már tudom. De a matineet még mindíg nemjátsza le.

KaszaN
Ez a "Movement/Physics (PHYS_Interpolating)" mit csinál? Mert nemvettem észre változást.

KaszaN
Ezt a matinees dolgot video tutorialról csinálta, mindent tökéletesen ugyanúgy csináltam de mégsem mûködik, lehet nálam van a gond.

Magiszter
Mindjárt töltök föl egy videót Youtube-ra amiben megmutatom hogy lehet ilyen árnyékot csinálni. Bár a videó közben behalt a gépem (elfogyott az erõforrás), de a lényeg látható.

Magiszter
A fénynél állítsd át:
Movement/Physics (PHYS_Interpolating)

Meg persze csinálj egy triggert ami kiváltja a Matinee elindulását.

KaszaN
Meg még azt megkérdezném pkuszba, hogy ezt a mozgó fénypontot hogy csináltad? Csináltam már(illetve próbáltam) ilyet csinálni,d e amikor beléptem a játékba nemvolt pofája megmozdulni.

KaszaN
Illetve csak a karakternek. :/ A fény elé állok akkor mindent bekéne takarnia az árnyékomnak de ugyanakora az árnyékom mindíg. Csak mert külsõnézetben is megszokom nézni. De amúgy eddíg marha klasz.

KaszaN
Ez kurvajó! 😮 De nekem nem ilyen. :S Nekem hibásan terjed az árnyék.

Magiszter
Kipróbáltam egy kis Dynamikus árnyékolást, valamint hogy milyen minõségben tudom felvenni azt. Hát eléggé szaggatósra sikerült <#rinya>

Magiszter
Nem tudom <#idiota>

Tehát:
- Jobb klikk a talajon
- Add Actor - > Add Light (point)
- helyére igazítod
- View - >Actor Properties / (vagy duplaklikk a lámpán
- Ott beírod a keresõbe hogy "dynamic" és a találatoknál kipipálod:
*Cast Dynamic Shadow
*Dynamic
- Szintén a keresõbe beírod hogy "Shadow Mode" és a Light Shadow Mode-nál átállítod "LightShadow_Normal"-ra az élesebb árnyékok kedvéért.
- Végezetül pedig jobb egér a fényen és Convert Light -> PointLights ->PointLightMovable

Ha ezzel megvagy futtatsz egy Build Lights-ot.

Ez után már dinamikus árnyok lesznek. Ha azonban van a pályádon valamilyen Static Mesh akkor azokat is még konfigolni kell a következõképpen:

- Bemész a Static Mesh Actor Properties-ébe, és beírod a keresõbe hogy "Pre"
- Aztán a Use Precomputed Shadows -ról leveszed a pipát

Ennyi. Legalábbis én így csinálom. 😊

KaszaN
A fényforrás erõsségétõl is függ. Ha pl egy szar kis lámpával világítasz szinte csak sötét a tárgy mögött de ha egy reflektorral akkor tû élesek. 😄 Nade mindegy ez tökéletes. 😄 Szóval hogyan csináltad?😄

Magiszter
Így gondoltad? 2 fényforrás, erõsebb árnyékok.

Bár nem tudom hogy miért akarod élesíteni az árnyékokat. Ha bemész egy töksötét szobába és egy darab lámpával világítasz, akkor sem lesznek az árnyékok élesek, mert a fényelhajlás törvénye nem engedi hogy a széleknél ugyan olyan erõsségû legyen az árnyékolás mint a tárgy közepén.

Szóval szerintem ez így reális.