UDK - Unreal Development Kit
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Windows7Ultimate,4GBRAM,IntelCore2QuadQ6600,AtiAsusEAH57501GB
De még nem most, azért mondom, majd a közeljövõben😊
Amúgy most telepítettem, de valami nem okés az árnyékokkal, meg a színekkel. Lehet nem alap W7-es VGA driverrel kellene nyomni? 😄
790 mega 😄
Ezzel elleszek egy darabig. Addig pasziánszozok 😄
Ma felteszem majd az UDK-t és megmondom hogy lehet szép dinamikus árnyékokat csinálni.
A fényt ki kell számoltatni mindenféle képen. Csak úgy tudsz vele játszani (aztán, nem az editorban), ha minden egyes elem ki van számoltatva.
Én így szórakoztam és szerintem szép árnyékokat tudtam csinálni.
(van egy rész a játékomban amikor egy point light movable körbemegy az egyik szobában és a benne lévõ tárgyak árnyékot vetnek.)
Esetleg szórakozhatsz kicsit a Post Process Volume-val is. Abban is lehet árnyékot állítani egy bizonyos határon belül.
-----------------
Most nézem hogy a 143-as üzenetem érdekesre sikerült. Fene se tudja miért. Leírom még egyszer a lényegét, ami lemaradt:
Új modelleket valamilyen modellezõ programmal tudsz csinálni (3D Studio max, Maya, Lightwave, blender...stb). Biztosan van fent neten is valami pack, de sose kerestem õket. A karakter hangja, mozgása, külseje, hud csak Unreal Script-ben szerkeszthetõ, illetve a játékmechanikai dolgok is abban alakíthatóak nagyobb léptékben. Bár ha ügyes vagy, Kismettel is lehet szép dolgokat mûvelni, de a teljességet az US-el érheted el. Az viszont nem csak nehéz (kevés változót írnak le az oldalak, kisujjból meg nem fogod kiszopni), de feltételez némi programozói ismeretet is.
Új modelleket valamilyen modellezõ programmal tudsz csinálni. Biztosan van fent neten is valami pack, de sose (illetve változtathatók). Lényegében a #142-es kérdéseidre ez a válasz: 3D Modellezés + US programozás. A részletekbe nem mennék bele mert UScript-hez én sem értek. Ha érdekelnek a részletek van neten pár tutorial, bár azokkal nem mentem sokra 😞
Van valami egyéni modell pack amiben vannak új static meshek meg egyebek? Meg speedthreek. És hogyan lehet megváltoztatni a karakterünk külsejét? És a hudot, meg a karakter által kiadott hangokat. Fú lehet kicsit sok lesz. xD
Hogytudnék ilyen szép árnyékokat csinálni? Domain point lightel sikerül egyedül hasonlót csinálni, de abból csak 1 lehet a pályán. :/ És még ronda is volt és bugos.
ASUS X550CC-XO227D, amir?l most ezt írtam :D BattleNet: Gabe#2489
Meg most az életben is nyakamba szakadt egy rakás munka, így megvannak a prioritások.
Szóval még él a project csak csigatempóban haladok egyenlõre.
Aztán persze ha már "aranylemezre" került biztos boldog leszek 😄
De, hiszem, hogy nagy boldogság fog eltölteni, amint végzel az egésszel 😊
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Helyzetjelentés:
Elakadtam az utolsó feladvány logikai kapcsolatainak elkészítésével. Ha egy nyamvadt IF függvény lenne valahol az jó lenne, de így szerintem kapukkal kell majd szöszölnöm, ami meg idõigényes. De nem adom fel 😄
Én személy szerint örülnék egy kisebb hypenak, de mind1.
Nem akarok Hájpot a dolog körül, mivel csak hobbiból csinálom nem hivatás szerûen. Nem határidõvel dolgozom, mivel csak akkor csinálom ha idõm és kedvem is van hozzá.
Ja, és írsz a GameStarnak, és õk ha látnak benne fantáziát, kirakják hírbe, és meg is van a kellõ hype😄
Amit ma meg akarok csinálni az a lépcsõ végleges animációja, illetve a pálya utolsó rejtvényének logikai felépítése (azt nem lesz piskóta összehozni). Ha ezekkel kész vagyok akkor a nehezén is túlléptem. Pár hangot kell aztán beiktatnom, meg egy kis csinosítást és lényegében készen is vagyok. Utána már csak összerakok mindent és mehet a "boltba" 😄 Kíváncsi leszek hány terabájtnyi telepítõt csinál majd neki az Unreal Frontend.
\"Magyarnak születtem, magyarként végzem... Még mélyen alszik, de majd felkel a népem!\"
Kár hogy a hangjára átjön a szomszéd és megkérdezi, mit nyúzok elevenen 😄
\"Magyarnak születtem, magyarként végzem... Még mélyen alszik, de majd felkel a népem!\"
Bár ahogy tudnak azok visítani... belebolondulok a végén <#shakehead>#shakehead>
A Sok ákom-bákom ami a Delay (10.00)-ból indul pedig annyit tesz hogy 10 másodperc múlva:
-Visszateszi a triggereket az eredeti helyükre
- Lecsatolja a fényt, tárgyat, részecske rendszert a játékosról
- Visszateszi a fényt, tárgyat, részecske rendszert az eredeti helyére
A Level Loaded, meg csak arra van hogy a pálya betöltésekor a 6-os Emittert kikapcsolja. Igazából azt bárhova rakhattam volna, nem is értem miért van a képen 😄
További jelmagyarázad:
- Kerek bogyók, azok tárgyakat jelölnek. Az ikonjuk is a tárgy ikonja.
- Attach to Actor: Hozzácsatol valamit a célponthoz. Ez esetben a cél (target) a játékos, a csatolmány (attachment) pedig lehet szinte bármi.
- A Set Actor Location: egy meghatározott helyre (location) teszi a célpontot (target). A hely lehet egy másik tárgy, vagy beírsz neki egy fix X,Y,Z koordinátát.
- Toogle: Ki-be kapcsolhatod vele a célt (feltéve ha az ki-be kapcsolható).
- Trigger: Ez egy jelölõ, aminek lehet Érintve (Touch), Elengedve (Untouch), Használva (Used), vagy Üres (Empty) értéke. Ez esetben a Used értéket használtam a folyamat elindításához. A triggerrel ugyanis folyamatokat lehet elindítani, amit a fenti értékekhez tudsz társítani (pl ha Érinted (neki mész, átmész rajta) a triggert, akkor felkapcsolnak a lámpák a szobában. Vagy ha egy kapcsolóra teszed és a Used értékre van kötve a folyamat, akkor ténylegesen felkapcsolhatod vele a lámpákat.
- Level Loaded: A pálya betöltésekor indul egy meghatározott folyamat. Itt éppen az hogy lekapcsolja a 6-os Emittert.
Lényegében más nem is történik a linkelt képen.
Nem tudom hogy ez most segített-e megérteni vagy sem. Ezért nem mentem tanárnak <#idiota>#idiota>
Eleve ott van az sok kis bigyó, és mindegyiknek jelentenie kell valamit...
Ez amúgy azt csinálja, hogy fel tudsz venni egy tárgyat, tíz másodperccel késõbb pedig visszateszi az eredeti a helyére. Ennyi 😊
Szóval, kell logikai érzék hozzá hogy mi után mi következzen, de meg lehet tanulni és akkor már simán megy.
Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.
Ez a kismet:
Legalább is ha már alkottál benne. A Matnee meg a kismeten belül egy másik dolog, amivel animálni lehet, meg egy idõszallagon egymás után helyezni eseményeket.
Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.
Egy olyan szobát (külsõre), mint a 106-os kommentemben, egy óra, másfél:
Téglatest(pálya), Static Object-ek, fények, részecske rendszerek, postprocess, Kismet (hud és fegyverek eltüntetése), bulid light, build mesh, build paths, játszol. De ekkor megint csak rohangálsz benne és semmi interaktivitás.
Na az interaktivitást megcsinálni, az a húzós része! A Kismet-et kiismerni, az a másik nem egyszerû. És akkor még hozzá se szagoltál az Unreal Script-hez (amivel durcás dolgokat lehet alkotni), pedig az a legnehezebb.
Szóval ha valami interaktív, több helységbõl álló "bútorozott" pályát akarsz készíteni az bizony napokba, de inkább hetekbe lesz. Persze ha 0-24-ben csinálod akkor hamarabb kész, de én csak napi 2-3 órát foglalkozom az enyémmel, immáron másfél hete. Bár már a végefele járok (látom a fényt az alagút végén. De remélem nem a vonat jön 😄 ), de még mindig van mit csinálni (pl most kukáztam a lépcsõt megint, és a csekpojint rendszert is.)
Szóval ha bele akarsz vágni, készülj fel rá hogy nem 2 perc csinálni valami komolyabbat. (Kismet nálam úgy néz ki hogy ha kinyomtatnám telilenne egy 400x230-as fal a folyamatábrákkal 😄 )
Az elõzetes tervezés, koncepció és gyakorlás, funkció böngészés. próbálkozás a KIT-ben több idõt és energiát emészt fel, mint egy téglalap alapú bejárható szoba megalkotása
Ellenben, az azt követõ munka a "nem semmi"...
És így, h már csinálgattál szobákat, a #106-os komment szobáját mennyi ideig tartott felépítened?