Kindle e-book olvasó
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Némi gondolkodás után arra az elhatározásra jutottam, hogy karácsonyra meglepem magamat e-könyv olvasóval. Viszont azt is be kell, hogy valljam, hogy ez a terület számomra meglehetősen szürke. Szóval nem nagyon értek hozzá. Arra gondoltam, hogy egy "közepes" minőségű olvasót vennék. Ne legyen drága sem, de azért gagyit sem akarok venni. Azt szeretném kérni, hogy Ti mint tapasztalt felhasználó ha tudtok ajánlani megfelelő olvasókat akkor tegyétek meg.
Illetve olyan kérdésem volna még, hogy ha van már gépen lévő pdf könyvek lementve azt lehet-e használni, illetve honnan lehet vásárolni letölteni e-könyveket.
A segítséget és válaszokat előre is köszönöm.
Ide mit lehet írni?
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
Cserélni biztos nem fogják ennyi idő után, arra számíthatsz esetleg, hogy kedvezménnyel rendelhetsz valamelyik új változatból (PW3, Voyage, sima)
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2015.08.19. 20:50:20
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Amúgy olyasmit nem lehet csinálni, hogy csak a képernyő bizonyos részét használja? Középen/bal felül még lehetne olvasni :D
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
Kindle 3-nál amúgy tényleg nem nehéz képernyőt cserélni, ott szerencsére nincs ragasztva.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Valakinek van valami tapasztalata mit érdemes tenni, ha "megtört" a kijelző? Fizikailag nincs megrepedve meg semmi, csak a kép maga össze vissza van. Ilyet találtam neten, most kb 7-8k körül van, ennél esetleg lehet olcsóbb alternatíva, illetve gariztatják ezeket?
Az meg, hogy trükközni kell - nem véletlenül nem árusítja nálunk az Amazon ezt az eszközt. A könyvolvasót igen, ott nincs trükköznivaló.
Miért tervezed a holnapot amikor még a mát se fejezted be?
Van egy első szériás kindle fire-em. Amerikából hoztuk, minden fasza vele, csak az a baj, hogy nem tudok a tab ról se játékokat vásárolni, se filmeket nézni, stb, és mindig azt a hibaüzenetet dobja fel, hogy "this content could not be accessed due to geographical restrictions..." Van valami megoldás erre? köszi előre is.
Miért tervezed a holnapot amikor még a mát se fejezted be?
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.
Én arról beszélek, hogy van egy réteg, akinek komoly elvárásai vannak, de ők vannak kevesebben. Jóval kevesebben.
Ha megfigyeled a tárgyak funkcionális, ergonómikus minőségét, láthatod, hogy az utolsó száz évben durván romlik. Persze iylen a társadalom, fogyasztásra épül ezért csak rövid ideig használunk valamit vagy nem is használjuk és már dobjuk is el. Erre állt be a gyártás, a marketing és maguk az emberek többsége. Már arra sincs ideje egy cégnek, hogy finomítsa az elgondolt terveket, hiszen az idő pénz. Így a piacon forrja ki magát egy-egy termék, ha megéri. Update update hátán, a vevő egyben a bétateszter is és úgy látszik ezzel nincs gond a tömegnek, de van egy réteg (úgy látszik egyre kisebb) amelyiknek igen.
Ha valaki úgy viszonyul az étehez, hogy tökmindegy miből van csak finom legyen, az igénytelen, nem lehet másként jellemezni - szerintem. Míg egy igazi ínyenc alaposan válogat stb. 50 éve a tömegigény magasabb szinten volt, 100 éve még magasabb szinten. De az igény és a gazdagság nem nagyon van összefüggésben, feltéve ha nem extrém eseteket veszünk, hozzátéve, hogy az igény egy dolog, a lehetőség pedig egy másik. Sok szegény ember talán igényes, de kénytelen elviselni bizonyos dolgokat, de a fogyasztói társadalom fejlett országainak izlése határozza meg a piacot, mint elvárási küszöb. Ez megjelenik a kultúrában, erkölcsben mindenhol.
A Kindle DX rosszkor volt rossz helyen és kissé kiforratlan volt. Az általad említett tabletek nem igazán tudják kiváltani az e-olvasót, elég csak az akkuhasználatra vagy a tűző napfényre gondolni... sajnos, mert az lenne az igazi, ha lenne egy fejlett e-inkes tablet, kompromisszummentesen mindkét feladatra. ;-) Azt hívnám fejlesztésnek és fizetnék is érte.
Ábrákra kapható a Kindle Fire HDX (7-9 colban), mesekönyvekhez a Fire HD Kids - amit kérdés nélkül cserélnek, ha a gyerek összetörné.
A furcsa számomra az, hogy a lapozógomb luxussá vált, csak a legfelső kategória kapja meg. Majd leszivárog mikor váltanom kell, még mindig Kindle Keyboardom van :)
A Voyage hozza azt, ami ahhoz kellett, hogy a többi felső kategóriás kütyüvel versenyre keljen, a Kobo H2O-t tekintve egy cseppállóság-vízállóság nem lett volna rossz, felbontásban viszont oda-vissza veri. De nincs ezzel gond, lejjebb megy a PW ára, akinek egy jó, kényelmes, nagytudású olvasó kell, az még olcsóbban megveheti.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2014.09.19. 05:38:07
Pont vártam volna egy normális előrelépést, aztán semmi. Olyan opciók jöttek, ami lényegtelen, ellenben egy mesekönyvet még mindig nem lehet megjeleníteni rajt rendesen, akár fekete-fehérben vagy munkához ábrákkal teli fájlokat olvasni...
Az sem ártana, ha a világítás villogását megszűntetnék -még ha nem is lehet látni- az tényleg egy lépéssel közelebb a relax felé, de a fényérzékelő úgy kell rá, mint egy sárhányó.
A Kobo új olvasójánál az a 2cm, ami miatt valszeg megveszem, mert a 6" bizony kicsi. Victor Hugót vagy Hamvas Bélát nem Hahotaméretben olvasnék. ;-) Persze ki, hogy; de nem értem, hogy az Amazon nem méri fel az igényeket, hogy biza van egy jelentős csoport, akik a megszokott könyvméretet tartanák a kezükben. :-S
Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.
Kindle Voyage (csak rájöttek, hogy lehet lapozót tenni egy érintős kütyüre is)
Nagyobb felbontás, vékonyabb, és automatikusan párosítja mosás után a zoknikat.
És az új sima Kindle is érintőképernyőt kapott, meg 4 giga tárhelyet
A Paperwhite megmaradt, és átkerült "középkategóriába", őszintén szólva a Voyage nem hiszem, hogy megéri az újdonság árát.
you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly
Igazából arra nagyon jó, hogy egy hirtelen eső esetén, és/vagy nagyon párás környezetben (trópusok, tengerpart, ahol szinte állandó a 100% körüli páratartalom) biztosan nem lesz baja.
A vízállóságon kívül a 2cm-rel nagyobb képátló a lényegi különbség...
Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2014.09.15. 17:44:47
Tényleg az átkonvertált könyveken akadt fenn az indexelés. Akkor ezentúl ellenõrizgetni fogom ezt is, ha újakat töltök rá.
Ha nem "gyári" könyveket pakolsz fel rá, abban lehetnek olyan hibás részek, amiken nem jut át az indexelõ (furcsa karakter, hibás konvertálásból adódó zûrzavar), és akkor valóban folyamatosan fut és meríti. Akkor jön a bûvészkedés, hogy megtaláld, hogy melyik könyv lehet az :) De elsõre nekem a 2 hét nem tûnt olyan kevésnek, azért se írtam, mint lehetõség.
Meg a 30 óra is bõven megvolt.
De akkor megnyugodtam, köszönöm. :)
A hivatalos oldalról a 8 hét élettartam kikapcsolt wifire, 10-es fényerõre, normál betûkre és napi fél óra olvasásra van - tehát kb. 30 órát bír normál olvasási tempóval.
Persze az idõtartam annyira nem mérvadó, a lapozások (képernyõfrissítések) fogyasztják a legtöbbet (ha ide-oda lapozgatsz, szótárazol, stb. - tehát sokat frissül a képernyõ, az több "olvasásnak" számít, át lehetne számolni lapozásszámra, néhány ezer oldalt jelent).
A 2 hét szerintem rendes olvasással egészen rendben van, nekem a több éves Kindle 3 is kb. 2-3 hetente töltõre kerül, napi másfél-két óra olvasással (hétköznap munkába és hazafelemenet - ez is kb. 20-30 óra).
Paperwhite-om van, nincs még meg egy hónapja. A gyári feltöltéssel 1 hetet bírt, de úgy gondoltam, hogy ez normális, mert alapból félig volt, rengeteget nyomkodtam, próbálgattam, wifiztem, könyvet pakoltam rá, stb. Viszont miután elõször töltöttem maxra, utána csak rendesen olvasásra használtam, nem nyúztam minden hülyeséggel, wifit kikapcsoltam, és így 2 hétig bírta. Ennyit számít az, hogy fõleg sötétben, háttérvilágítással olvastam?
\"I knew all the rules, but the rules did not know me Guaranteed\"-Eddie Vedder

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
\"I knew all the rules, but the rules did not know me Guaranteed\"-Eddie Vedder
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
Köszönöm nektek! :)
Mercedes-Benz: The best or nothing! :) W124 (L) No turbo, no nitro, only BMW POWER! :)
Vigyázni kell, az Amazonnal, mint minden óriáscéggel. Pl. az illegál adatgyûjtés alap (nem csak az NSA-nek, hanem marketing célra), az önkényes távirányítás lehetõsége is benne van a Kindle-ben (pl. blokkolás, tartalom törlése).
A szerzõdésben benne van, hogy amit megvásárolsz e-könyvet az nem a tied, hasonlóan a szoftverekhez...
A világítása sajnos nem folytonos, hanem vibráló, amit az emberi szem nem vesz észre, de valószínûleg biofizikai hatása van ill. hat a tudatalattira is. A villogás - azt hiszem - annál kontrasztosabb, minél kisebb fényûre van állítva a világítás.
Ez a világítás nem kapcsolható ki teljesen.
Ellenben azt töltesz rá a PC-rõl, amit akarsz és van egy olyan szolgáltatás, ha nem tudja olvasni a Kindle, akkor egy email-re elküldve átkonvertálák neked pár percen belül.
A legtöbb ország jogszabálya szerint a már 70 éve meghalt szerzõk irodalmi mûvei közkincsé válnak, tehát a klasszikus irodalmi mûvek mindegyike szabadon letölthetõ valahonnan.
Magyar nyelven a mek.niif.hu-ról akár többféle formátumban is.
Egyre több e-könyv van, de sok kiadó ragaszkodik a hagyományokhoz.
Megjelentek a hangoskönyvek is. Vannak magas színvonalú elõadások, pl. Hamvas Béla néhány könyve, de elõfordulnak gyenge felolvasások is.
A torrent használata alap, a modern könyvformátumokhoz. :-)
Ami nem zárja ki, hogy támogasd kedvenc szerzõdet, kiadódat...
Mercedes-Benz: The best or nothing! :) W124 (L) No turbo, no nitro, only BMW POWER! :)