Sons of Anarchy (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az alapvetõ probléma az volt, hogy nem mûködött a kommunikáció közöttük.
Ha Jax mindent megbeszél vele, akkor nincs gond.
Persze akkor nincs ilyen történetvezetés sem. ;)

egyébként meg kurvára mértem hogy védi a gyerekeit, de a módszereit már nagyon nem, nem volt õ jobb senkitõl sem

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

miért tán jax azt akarta?
de mikor a volt barátját aki erõszakoskodott vele kellett kinyírni az nem volt baj, jó mondta jax, te jöttél vissza hozzám

Ezt a gondolkodásmódot nem fogom soha megérteni, még ha csak egy sorozatról és kitalált karakterekrõl van is szó. Az miért patkányság, ha valaki nem akarja, hogy a gyerekei bûnözõk közegében nõjjenek fel, és õk is azok legyenek?
Hiszen saját magát is kinyírta.<#wow2>
És Sutter azért nem Horváth Ádám, aki a Szomszédokban nem hagyta, hogy Etust megdugják. <#hehe>
engem meg nem sokkolt semmi se, tara egy patkány volt, azt kapta csak ami jár attól még hogy jax újra benyalt neki, gemma nõtt a szememben

Engem se Tara halála sokkolt, egyáltalán nem lepet meg csak ahogy történt, ahogy írtad is ütõs volt számomra. Tarat am egyáltalán nem fogom hiányolni. Az Opie halálával viszont egyetértek, az tényleg meglepõbb/sokkolóbb volt.

"A legjobb dolog mindig a gyerekkor, amikor a kibaszott esõ is még meleg volt"

ReszegKoldus
hát õszintén szólva elsõre kicsit aggódtam, amíg elõ nem került a húsvilla :D

“Well, if crime fighters fight crime and fire fighters fight fire, what do freedom fighters fight?”

Malakai
Biztos akartál benne lenni, hogy bonthatod a pezsgõt? :)

(\__/) ( X.x) ( } . { )

ReszegKoldus
én a mostani után is nehezen tértem magamhoz, meg is néztem vagy 10-szer a jelenetet a biztonság kedvéért :D

“Well, if crime fighters fight crime and fire fighters fight fire, what do freedom fighters fight?”

Rockynhooo
Számomra is durvább volt az, szabályosan rossz kedvem lett utána egy idõre. Engem nem Tara halála rázott meg, inkább ez volt az a pont, ahol a Gemma gyûlöletem elérte a legfelsõ szintet.

\"Az a baj Ogli-G annyira gengszter mint a tekn?sbékám!\"

Shiwo
én kinézem belõle, hogy kinyírja a filmben.. sõt, lehet maga Jax fogja fejbe lõni majd megy a dutyiba..

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

ForzaInter
Egyébként nem igazán értem miért sokkolt sok mindenkit ennyire Tara halála, egyáltalán nem volt meglepõ, csak brutális. Persze ütött tényleg, de Opie halála sokkal meglepõbb/sokkolóbb és fájdalmasabb volt, és legalább annyira brutális, én azután a rész után nem tértem magamhoz egy ideig.

Yo, Bitch!

I.C.ram
Gemma tuti nem fog meghalni, mert a producer felesége...
Akkor keress valamit :D(Ajánlanám a Boardwalk Empire, The Shield, Maffiózok hármast ha még nem láttad valamelyiket.) Nem egy év hanem 9 hónap kb mer szeptemberben fog kezdõdni kb a következõ évad. :/

Rockynhooo
A magyar nyelv is kevés ahhoz, hogy leírjam mennyire utálom Gemma karakterét, de már a legelsõ résztõl fogva... remélem kijár neki is a végén egy hasonló halál.

Apropó pontosan mikor lesz folytatás? Falnak megyek, ha itt is úgy van mint GOT-nál, hogy egy év szünet :D Akkor keresnem kell megint valamit, de izibe. 10/10 sorozat.

\"Az a baj Ogli-G annyira gengszter mint a tekn?sbékám!\"

Juice mondta, hogy õ megkeresi Gemmát, és mikor neki indult ekkor búcsúzott el Jaxtõl, ott nem ölhette meg csak úgy az utcán, de az is lehet, hogy mivel a klub változni akart, csak kitenni akarták Juicet nem megölni, bár ezt kétlem. Szóval ezért ment oda Juice mert kereste Gemmát, a rendõrt meg gondolom nem csak azért lõtte le, mert miatta tart itt, hanem védeni akarta Gemmát, azért mostanság õ sokszor mellette állt lelkileg, próbálta tartani a lelket Juiceban.

Unser meg annyit mondott csak ha jól emlékszem, hogy kikértek archivált rendõrségi aktákat, és Gemma mondta, hogy azért mert akkor feladta Tara a klubot. Az, hogy meg így átverte õt Gemma tényleg gagyi volt kicsit.

Juicet valahogy megértem, akkor abban a szituációban úgy cselekedett a szívére hallgatott, megvédte gemmát, megölte azt az embert aki miatt elázott a klubnál, tudta õ hogy kereszt van a feje fölött úgyhogy nyomhatja most berzerker módban :)

Tikal
aha, már emlékszem… de azt akkor sem értem, hogy Jax miért hagyta elmenni.

A másik amit nem értek, hogy Unser mi a lóbüdös fa..ért mondta Gemmának, hogy Tara feldobta Jax-et, aztán mondja neki, hogy de ne menj sehova, majd Gemma elõveszi a jó öreg megszédültem kártyát "hozd már be a gyógyszereimet", Unser meg elmegy és hozza, de elõtte még rászól Gemmára hogy de ne menj sehova és ott hagyja a kulcsokat is :DD

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

azt a rendõrt lõtte le aki miatt tart ott ahol tart

Tikal
Valaki Jucie motivácioját elmagyarázhatná nekem :)

Elõször is Jax mondja neki, hogy elárultál, aztán hagyják elsétálni, érdekes, de oké, gondolom késõbb akarták lelõni, addig hadd csináljon amit akar, veszett kutya nem bánt? .. vagy nem tudom mire volt jó ez, aztán Juice elmegy Jax házához ezek után, de minek??? és miért segít Gemmának?? A gyerek teljesen összeomlott mert megölt egy ártatlan nõt, most meg simán lelõ egy rendõrt ( már megint )

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Tikal
hangosan gondolkodom, ahogy te is :)

szóval miért menne börtönbe? :)

" a bekattant kisgyerek anyja"?

Itt megint témánál vagyunk: szerinted mekkora a (z ártatlan?) szülõ felelõssége abban az esetben amikor a csemete ilyeneket mûvel?

Ha már írtam itt, akkor bocs, de nekem eszembe jutott, hogy az utolsó évadban esetleg lehetnének flashback-jelenetek Jax apja halálának elõzményeirõl és pontos mikéntjérõl. Láthatnánk egy fiatalabb kiadású Gemmát és Clayt, természetesen más színészekkel. Ha már elõzménysorozatot akar Sutter, akkor szerintem ez is beleférne.
Akkor mit kellene kimagyaráznia?<#vigyor0>
<#hehe>

Tikal
Nyilván egy pillanatig se fogják azt hinni, hogy a hotelben csak kamuzott a megegyezésrõl aztán mégis kinyírta a feleségét aki fel akarta dobni, mert ez ugye nem elég indíték :) Holtestekrõl meg lehet állapítani, hogy mikor törtánt… kb egy órával elõtte, és? Inkább az hogy nincs gyilkos fegyver, a pisztoly se volt használva amit elejtett..

Mondjuk Jax nem írt alá tudtommal még semmit, szóval nyomhat egy nagy CANCEL-t a megegyezésre is és akkor nem megy börtönbe:)

Szerintem nem fog börtönbe menni, feladta volna magát, vallott volna, de még nem tette meg, ezek után nem is fogja.

Amúgy, hogy Tara kimúlt, most nyilván keresnem kell valakit, akinek akarva-akaratlanul, de legalább részben drukkolni tudok. És bizarr módon, épp Jax lesz az, most legalább úgy néz ki, valamennyi visszajön a régebbi énjébõl. A végsõ katarzis nyilván az lesz, amikor megtudja, hogy Gemma is benne volt az apja láb alól eltételében. Szerintem símán kinéz egy anyagyilkosság a dologból.
Így viszont nem tudom, hogy a gyerkõcökre milyen end vár a sorozat végén. Ha Jax-szel maradnak, nekem sehogy sem lesz róla hihetõ, hogy jó útra tér, és a gyerekei tisztes állampolgárok lesznek. Wendy-vel valami hasonló.
Mibõl kéne kimagyaráznia magát? A holttestekrõl meg lehet állapítani, hogy mikor történt a dolog. Nyilván nem fogják azt hinni, hogy õ tette.
Inkább az a kérdés, hogy miképp jön ki a börtönbõl, ahova a korábbi dolgok miatt vonul önként, de immáron számára értelmetlenül és feleslegesen.
Tikal
akkor a következõ évad law and order stilusu lesz, mert Jaxnek ebbõl kimagyaráznia magát nem 5 perc lesz :)

Tikal
haha, és pont a kezdõ monologban maga vallja be mivé vált :)

ReszegKoldus
Nyilván, de még ennek ellenére is jobban sajnáltam, mint a végét :D

CGI galamb volt.....mond meg a nuboknak:))

ReszegKoldus
Meg ahogy az elején Gemma mosogatott, a végén meg...szintén :)

Sajnálom, hogy Juice "bekavart", Rooseveltet is sajnálom és a galambot is.
Ahogy olvastam sokan kiakadtak a végén itthon és külföldön egyaránt, én meg végig vigyorogtam :D

ForzaInter
Maga a rész zseniális volt, a vége tényleg durva volt, de engem mégsem sokkolt annyira, talán mert nem szerettem a karaktert. Opie távozása sokkal jobban megdöbbentett, na azután napokig nem tértem magamhoz. A rész csúcspontja nálam amúgy Jax és Juice búcsúzkodás volt a végén.

Yo, Bitch!

Szerintem nem az volt a durva, hogy ki halt meg, mert várható volt, sõt az utolsó tíz percben már tuti volt, itt is taglaltuk, hogy elég nagy esély van rá, az volt a kemény, ahogy meghalt. Én nem bírtam Tarat, de ez a durva halál, ezzel a felvezetéssel számomra ütött. De úgy érzem kellett ez, ahhoz ,hogy egy jó záró évadot lássunk. Remélem Gemma szenvedni fog jövõre, kijárna neki. A másik érdekesség számomra Juice, az ahogy õrlõdik fel magában szépen, kíváncsi vagyok, hogy hova vezet a tette, de szerintem jövõ évad feléig elköszönünk tõle is. A rész amúgy szépen keretbe volt foglalva, elején is zenés montázs, végén is, meg ahogy elején Opie sírjánál ül, a végén meg Taraval a kezében...

nah azért elég jó volt, megint jaxx van a legnagyobb szarban

ForzaInter
Nem volt rossz, de nekem nem ütött akkorát. Szinte biztos voltam, hogy õ fog meghalni, csak azt nem tudtam, hogyan.

Yo, Bitch!

Ez nagyon komoly volt, még írni se tudok mit, meg kell emészteni a dolgokat, addig is.
http://www.youtube.com/v/ke92CDVQsb8&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

Lesz itt nagy vérengzés jövõre! <#nyes>

Victor1103
Hát ez valami leírhatatlanul durva befejezés volt.

Idáig nem volt komolyabb bajom ezzel a Gema - Tara párharccal, azonban Gemának ez a húzása, hát a minimum ezután az, hogy hasonló sorsra jut a végéig. Nem tudom számítani lehetett Tara halálára, de mégis szerintem abszolút nem érdemelte meg, úgy is lehetett volna terelni a szálakat, hogy le tud lépni a gyerekekkel. Végülis tényleg nem lett áruló és az igaz, hogy ebben az évadban nagyon sok olyan dolog azért történt úgy ahogy meg épp xy szereplõ nem volt tisztába a háttér információkkal. A Barátok köztben mindig mindenki tud mindent itt viszont sose tud senki semmit és épp ezért alakulnak így a szálak.

Asrock M3A77DE ; Amd Phenom II x6 1055 2800mhz ; 4gb samsung ddr3 1333mhz 2×2gb dual chanel ati hd 5750 1gb ddr5 dx11 ; Hitachi 1tb sata 2

ReszegKoldus
nem volt rossz, olyan SoA-s volt

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

képtelenség várni közel egy évet most!!!! SUTTER TE ÁLLAT!!:)))

SOKKOT KAPTAM!!!!!!!!!!

S06E13

ReszegKoldus
A Wire-n kívül mindennel egyetértek (azzal is csak azért nem, mert még nem láttam) :)

Na ez az. Elég egyhangú lenne mindig arról beszélgetni, hogy anyás, mekkora epizód volt, meg hogy nagyon durva a csattanó a végén, illetve arról, hogy ki mit sejt a következõ részrõl a trailer alapján.
Nekem az összetett (se nem jó, se nem rossz) jellemek eddig igazán csak egy sorozatnál jöttek át hitelesen, és az a Lost volt. Csak az más mûfaj. :)
Nekem az ártatlan emberek megölése már elég ahhoz, hogy egy bûnözõt ne tudjak különösebben jónak tekinteni a többihez képest. Ha egy hiteles "jó" bûnözõt kellene mondani, akkor talán Omar a Wire-bõl, aki ugye többször is hangoztatta, hogy csak bûnözökre lövöldöz, kirabolja õket, és mindig úgy csinálja a dolgát, hogy ártatlan, civil embereknek ne essen bántódásuk.
Nem tudom, hányan nézitek innen a januárban második évadját indító Banshee sorozatot. Annak fõhõsére se tekintek teljesen rossz karakterként. Igaz, magára vette más személyazonosságát, szélhámoskodik, adja a seriffet, mellette be is töröget helyekre. De azt nem hinném, hogy képes lenne ártatlan embereket likvidálni, annyira szerintem nem elvetemült. Aztán fene tudja, hogy a második évad vagy a továbbiak nem fognak-e megcáfolni.<#wow2>
A Breaking Bad-ban Waltert is a negatív karakterekhez sorolják. Nyilván oda is tartozik, elvégre aki metamfetamint fõz, és árultat, azt semmiképp nem lehet pozitívnak skatulyázni. De én ránézve csak egy alapvetõen jó embert látok, aki -más megoldás híján- a családja érdekében teszi, amit tesz. Bár még csak a második évad elején vagyok, nem tudom, késõbb hogy fog alakulni a karaktere.
A Sopranos kicsit más tészta, mert abban egy kis adag abszurd vígjátékbeütést is érzek. Persze értelemszerûen ott se tudok szimpatizálni Tonyékkal, és sajnálni se õket, ha megszívják.
Tikal
Ha nem akarsz róla beszélni, akkor nem kell róla beszélned. Elbeszélgetünk azokkal a akik igen. Nyílt fórum, a sorozatról beszélgetünk, ha nem érdekel nem szólsz hozzá. Nem flamelünk, nem basztatjuk egymást, beszélgetünk.

Egyébként egy ilyen sorozat pont erre való, hogy kérdéseket vessen fel, hogy ki milyen ember benne, ki miért teszi azt amit, az egész arról szól, hogy megismerjük a szereplõk motivációit, érzéseit stb, akkor miért ne beszéljünk róla utána itt? :)

Shiwo
az oké, csak már egy ideje másról sincs szó, hogy Jax mennyire elítélhetõ vagy nem..

most ha valódi személy lenne, akkor tán fordítanék energiát arra, hogy ítélkezzek felette... de csak egy kitalált személy egy kitalált történetben, amiben nincsenek hõsök, mindenkinek megvannak a maga problémái, bajai, hibái.. minek görcsöljek azon, hogy meg akarjam ítélni morálisan a dolgot ? igyekszem hátra dõlni és figyelni a történet alakulását... hogy mi lesz a történet végkimenetele, teljesen független attól, hogy én most elítélem-e tettei miatt vagy sem...

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../