Game of Thrones (TV)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Amikor eljő a Fehér Farkas tele, ne egyél a sárga hóból!
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Why so serious?
Mit zárjon le? Ej, bakker ez annak fényében vicces, hogy játékidőben a 7. és 8 évad úgy 20%-a lehet teljesenek. Ha a két könyv, ami hátravan is kb. ilyen arányú, akkor GRRM is bajban lehet, ha nem comb vastagságú könyveket akar írni.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
Én olvastam mindegyik könyvet, nem igaz, hogy a Dance with Dragons rosszabb lett volna, mint bármelyik korábbi, bár nyilván az első könyv katarzisát egyik sem adta meg, de nem ez volt a leggyengébb a sorozatból. Az meg szintén eléggé igazságtalan vád, hogy Martin nem tud szálakat lezárni. Az 5. könyvnél van a 7-ből. Mit zárjon le még? Majd a végén.
Everybody wants to win the lottery. Everybody wants to fuck Scarlett Johansson!
Hát legalább az kiderült, hogy Martin miért zseni, a D&D páros meg miért nem.
Azért nekem kezd teleszaladni a zsákom az ilyen kommentekkel. Én nem olvastam a könyveket, de több személyes ismerősöm igen. Ők a következőket mondták kb.
1. Martin papa zseniális új szálak nyitásában. Lezárásában kevésbé.
2. A könyvek közül az utolsó, de talán az utolsó kettő már csak "jó", de nem fantasztikusak. Konkrétan nem tartanak semerre és valami 600-700 oldalból 200 sincs a cselekmény az egyikben.
(Röviden és tömören kell a Lore a faszomnak ilyen töménységben.)
3. A könyvek mennyi ideig is íródtak?
A készítőknek volt 1,5 évük megírni és megcsinálni a filmet úgy, hogy az itt és máshol fröcsögőknek semmiféle információjuk nincs arról, hogy Papa mennyi támaszt adott és mennyit nem.
Az fel sem merül, hogy GRRM kb. ennyire dolgozta ki a még ki nem adott könyveket? Mert akkor ez bizony Martin "zsenialitása" is lehet. Hogy ő sem tudja, hogy mi a túrót csináljon. Talán ezért nincsenek készen a könyvek. Csak a sorozat az nem olyan műfaj, hogy két összefüggő évad között vársz majd 7 évet.
Valahol azért elképedek, hogy ez, mint lehetőség fel sem merült csak könnyű köpködni D&D kisebb és nagyobb hibáin. Jó reggelt, a könyv és GRRM összes hibája most kulminálódik, csak nekik nincs 7+ évig ülni ezeken.
Az első 4 évad inputja zseniális volt és D&D zseniálisan ADAPTÁLTA azt. De ha nincs mit adaptálni, az nem jelenti azt hogy D&D idióta és azt, hogy Martin továbbra is zseni.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.05.20. 16:01:39
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.05.20. 15:59:02
De akkor csak egy szigorúan témába vágó, enyhén áthallásos dolgot írok:
Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992
Szerintem messze nem volt katasztrófa a lezárás. Az előző rész gyenge volt, de nem katasztrófa az sem, csak összecsapott. Ez mérföldekkel jobb volt, mint az előző rész, ha picit kiszámítható is. Az egész évad úgy kb 7/10. Jó, de nem klasszis, ami azért csalódás, mert megszoktuk a 8-9-eket a sorozattól. Hát legalább az kiderült, hogy Martin miért zseni, a D&D páros meg miért nem.
Csak később derült ki, hogy nem is.
lirikTENK |XMG Neo 17 (M21), RTX 3080(16GB), i7-11800H, 64GB ram
De ha azt te tudod bizonyítani mindenféle értelemben, hogy a megtermékenyített petesejt már a lélek hordozója, akkor minimum egy Nobel díj jár érte. <#vigyor0>#vigyor0>
Mivel a megtermékenyült petesejt nem isten ajándéka, nem egy eleve elrendeltetett sorsszerű törvényes folyamat során kerül az anyaméhbe, így nem követelheti senki, hogy az az anya, aki számos ok miatt nem akarja megtartani, köteles legyen kihordani.
Eleve férfiként ne diktáljon már senki egy megerőszakolt lánynak, vagy ha fenn áll a veszélye a magzati sérülésnek, akkor meg eleve ne kényszeríthessenek senkit a kihordásra, megszülésre.
Egyetlen esetben lenne jogos az abortusz tilalma, ha azok akik ezt elemi erővel követelik, kötelesek lennének az anya által nem kívánt magzatot a saját nevükre íratni, hazavinni, és sajátjukként felnevelni. Hányan szavaznának ezek után mellette?
\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"
Branből jó király?
A Régenstanács ülésén:
-Felség! Most a MacFonald's vagy a Wackwonalds nyerje az állami közbeszerzést tepertős pogácsa tekintetében itt, Új Királyvárban?

Ha drogosokkal akarod vezetni a Hét Királyságot, akkor igen, Bran a legjobb megoldás. 😊
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2019.05.20. 15:19:10
"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB
http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/
mondjuk szerintem Bran-ból kifejezetten jó király lehet..
- nem viszi el a kicsapongó élet rossz irányba, mint annó Robert Baratheon-t
- korlátozott mértékben látja a lehetséges jövőt, jobb döntéseket hozhat, mint egy átlagos király
- tapasztalatlan vezetőnek sem lehet nevezni, hisz ha kételye van, csak megnézi a múltban, hogy más vezetők miképp döntöttek és milyen végkimenetele lett
- olyan szinten tud így beletanulni a dologba, ahogy soha senki előtte...
- ezekből adódóan intrikával sem egyszerű megtéveszteni, csapdába csalni
lehet nem lesz karizmatikus, populáris uralkodó, de jó uralkodó lesz belőle
btw a végén tippre hol ülésezhetnek ? vagy a készítők szokás szerint bele se gondoltak, és gyakorlatilag a romosra égett királyvárban pikk-pakk kitakarítottak nekik ?
Utoljára szerkesztette: Shiwo, 2019.05.20. 14:58:18
RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.05.20. 14:22:49
Most úgy jött le az egész, hogy a háromszemű holló végig csak a világi hatalom megszerzésére játszott.
Everybody wants to win the lottery. Everybody wants to fuck Scarlett Johansson!
Bár az első két résszel még nem volt olyan nagy baj. Ha elmúlik a csalódottság, és ha valaha egyszer újra kedvet kapok hozzá, akkor egészen élvezhető lesz, ha az utolsó 4 részt kihagyom, és a fantáziám remek alternatív ending-et tud majd kreálni.
Bár nagyon bízok abban, hogy igaza volt a Barristan Selmy-t alakíó színésznek, és már elkészültek a könyvek, í]y kiadják őket a közeljövőben.
Az mindenért kárpótolna.
Az Av. vonal meg. kb. annyira volt érdekes, hogy 2015 óta egyetlen Av. filmet sem láttam moziban, de még torrenten sem. A InfW-t megnéztem torrenten átpörgetve, mert annyira unalmas és ostoba volt, ami megszokott a képregényektől. A korábbi fontos részek tartalmát elolvastam.
Én úgy érzem, hogy nem vesztettem semmit, hogy nem néztem meg sem a InfW-t rendesen és az "spinoff" (?) filmeket sem.
Ja és az idővel megint hadilábon állunk. Mennyi idő telt el a harc és a koronázás közt? Mert a vörös tornyot úgy láttam már felújították, az nem két hét meló.
W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB
Nem lett rossz ez a lezárás. Én nem erre számítottam, drámai volt. A sorozatot annyian nézik, hogy semmiképpen se lehetett volna olyan lezárást csinálni, hogy mindenkinek jó legyen. Az 5.2 az iMDN-b nevetséges. Most már az internet népe büntet.
W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB
sztem bran koronázásába azért ment bele mindeki mert ugy gondolják gyenge király lesz és beefolyásolható, pl: nekem adod a fele királyságot? ja persze sansa itt nesze
Utoljára szerkesztette: Montanosz, 2019.05.20. 13:00:14
http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/
Azért az nonszensz 😄
Ehhez képest úgy gondolom, az utolsó részben egy órára visszakaptam azt, ami miatt szeretem ezt a sorozatot.
A végkifejlet végre nem a semmiből következett, hanem a karakterek személyiségéből, nem Disneyzték el.
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
a GoT is igényes, remek sorozat volt (legalábbis az első 6 évad), és azért különleges, mert sok olyan rajongót be tudott szívni, akik előtte a fantasy-ra úgy tekintettek, mint "mese"
ezért különleges a MCU esete az Avengers-szel és a többi filmmel, mert azok meg olyan embereket vonzottak be, akik előtte röhejesnek találták a maskarában rohangáló hősöket..
vagy ott volt a Big Bang Theory, ami nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a régen "kockának" tituált szubkultúra elfogadott és majdhogynem divat legyen..
mindig voltak olyan filmek, sorozatok, amelyek kiemelkedtek, emlékezetesek maradtak, és lesznek is.. nem köll félni (:
lehet nem féltestvérei, de úgy nőtt fel, abban a tudatban, hogy azok.. az nem fog pikk-pakk megváltozni csak azért, mert kiderül, hogy unokatestvérek..
hogy bekattan-e, attól függ, mit értesz "nem derül ki" alatt... ha csak Jon tudja, de más nem, akkor szerintem bekattan, mert Jon ugyanúgy távolságtartóvá válik, ugyanúgy veszélyt jelent a hatalomra, max Varys nem árulja el, de az nem sokat nyomott a latba..
ha viszont ha úgy totál nem derül ki, Jon se tudja, akkor dúl a love, teljes mellszélességgel kiáll Dany mellett, támogatja, stb. akkor lehet hallgat rá a sárkányok anyja és nem hamvaszt el ezreket..
Daenerys leszúrásáig úgy ahogy elment a történet eltekintve néhány apróságtól (teleportálások stb), de utána mi volt ez a kabaré?? Egy idő után vártam már hogy bekeverik a stúdióközönség röhögését. Erről a részről nem kell és nem is lehet paródiát csinálni, mert önmagában egy paródia. De azért a lezárások úgy-ahogy rendben vannak.
Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992
Pro: Mindenki erről beszél. A műkörmöstől kezdve a kocka programozó. Ez tök jó, a fantasy a Gyűrűk Ura után 10 évvel ismét bevonzott új rajongókat a műfajba.
Kontra: Bár a sorozat megelőzte a korát szerintem, hamar el fogjuk felejteni sajnos. Ezt így már nem merem jó szívvel ajánlani egy ismerősömnek sem😞
Ami talán jó lesz emiatt: Még több fincsi történet, amire egy zsák pénzt kapnak majd a gyártók és minket ellátnak remek fantasy sorozatokkal/filmekkel. Mert erre mint kiderült van igény.
Köszönöm. Élmény volt. Kár a végéért.
A mellék sorozatot már nem fogom nézni, ezt a részt is kb végig untam, az első 40 perc izgalmas volt de utána átment számomra egy rémálomba. Pl: A cellánál elveszik a fegyvereit de a királynő előtt nem? Szürke féreg miért nem volt ott hogy védje? Sárkánykőn alig akart lelépni mikor Jon megjelent. A sárkány vagy bekaphatta volna vagy behódolhatott volna, erre mi történik? Megfogja a halott Hamucipőkét és elrepül az óperenciás tengerre. Jó van! És még áh nem érdemes már foglalkozni ezzel.
É számomra ennyi volt az egész. Tovább nem érdekel. Sok jót kívánok az életben mindenkinek és jobbnál jobb fantasy filmeket, könyveket, sorozatokat 😊
Írjatok saját könyvet és adjátok ki. Ne mindig az Angolszászok uralkodjanak a fantasy felett.
Sziasztok.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.05.20. 11:29:23