Mint egészséges ember, összejönnél mozgássérülttel?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Balumann
Ilyet nem is írtam, hogy csak az hisz ilyenekben, aki valamilyen betegségben szenved. Vicces is lenne, mivel 3-4 éve még én se voltam enyén szólva ennyire tudomány centrikus. Én csak azt mondtam, hogy valaminek történnie kell, hogy én megint ilyen hülyeségekben kezdjek el megint hinni :) Bár lehet az én esetemben tényleg az se "segítene".

89
miért ne fogadhatná el a tudományos álláspontokat az aki hívõ?

Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szûnik meg soha\" Pál apostol

Airbus A380
Még egyszer. Több millió ha nem milliárd egézséges ember is van aki nem a tudományban hisz. Én magamon kívül a köreimbe pl 1 mst-t tudok talán felsorolni akli v-milyen szinten hisz a természetfelettibe, még egészséges embert jó néhányat. Ez az elmélet tehát már itt borul...

"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein

Balumann
"Na ezt is megkaptam már párszor pedig az efféle hit nem folyománya a testi sérültségnek."

Errõl is tudnék azthiszem egy oldalnyit írni, hogy milyen pszichológiai folyamatok vezetnek ahhoz, hogy az ember ilyen helyzetben mégis inkább a hitet válassza, természetesen nem folyománya, de egy ilyen esemény erõteljesen változtathat a gondolkodásmódon.

TreDoR
"Tehát neked ahhoz is bizonyíték kell, hogy elhidd, ha leesel a nemtudomhanyadikról, szétloccsansz? :)"

A 8. szó tökéletes. Pontosan így van.

\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls

Balumann
Tehát neked ahhoz is bizonyíték kell, hogy elhidd, ha leesel a nemtudomhanyadikról, szétloccsansz? :) De gondolom nem elég, ha bábut, vagy akár valamilyen állatot dobunk le (sõt, ha madarat dobnánk az meg is cáfolná egyenesen), hogy ha ember esik le, az is szétloccsan. Hiszen az ember mááááás, mert szeret, gondolkodik, stb. nemde? Ránk semmi olyan nem érvényes, ami a természetre ám, el ne higyjétek!! :D

Különc
Femina, Nana, következõ mi lesz? Kiskegyed onlineról linkelsz tudományos magyarázatot?

Let's show them our hearts and then show them theirs! Dessan#2403

TreDoR
Már elnézést, de a bizonyítás a materialista szemlélet reszortja. Azt kell bizonyítani, hogy ha leesel akkor szétloccsansz, és nem azt, hogy nem.

\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls

Sadist
Minek, ha gondolod, nyugodtan cáfold a tudományt a gyakorlati példáddal :)
Anyagi megfontolásból az elõbbit javaslom. Egy magas épületet könnyebb találni, mint egy röntgen gépet vagy kiutazni Prypyatba.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Airbus A380
Akármit mondasz az is hit Vágó István bevallottan abban hisz,(õ dolga szabad abban hinni amibe akar) azért õt írom mert a tudománymániája országosan ismert.

"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein

Airbus A380
Na ezt is megkaptam már párszor pedig az efféle hit nem folyománya a testi sérültségnek. Ez nem is fér a fejembe hogy egyes emberekbõl ez hogyan pattan ki. Tekintve hogy azért jó pár millió egésséges ember is így gondolkodik. Szóval az efféle eszme futtatás ha már amúgy is a tudománynál tartunk erõsen cáfolandó, fõleg hogy ugyanúgy sok mozgássérült inkább a tudomány világának "csápol" mint te.

89
tudomány-hit témára...egyik sem zárja ki a másikat, tök felesleges vitáznotok

89

TreDoR
Mitõl vagy benne ilyen biztos? Talán kipróbáltad ezt a két esetet? o.O

Sadist
Szerencsére ezt a gravitáció, vagy a röntgensugárzás leszarja :) Nyugodtan mondogathatod, hogy nem hiszel benne, akkor is szétplaccsansz a betonon, vagy rákos leszel ha sok röntgensugárzást kapsz.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

TreDoR
"A tudományban az a szép, hogy nem hit kérdése."

Pedig az, legalábbis az én szemgszögembõl (fallibilista vagyok).

Sadist
Tévedés, a tudomány azt tartja bizonyítottnak, ami ellentmondásmentes elmélettel és gyakorlati tapasztalattal, kísérlettel is alátámasztott.
A tudományban az a szép, hogy nem hit kérdése. Nincs tekintettel az ember vallására, bõrszínére, származására.

Balumann
Fú, hát ezek annyira meggyõzõek, nem is tudom mostmár!!! :D Ezek a bulvárcikkek is inkább arra vannak, hogy akik ilyesmiben hisznek, azoknak megerõsítsék a hitüket. Hát, ha ilyenben akartok hinni, akkor higyetek :)

Sadist
Khm, tudományos publikáció...

Balumann
Ez a hsz több dolog miatt is megmosolyogtató volt :) Egyrészt ez a "függetlenül e ha akarsz higyjél a tudományban", másrészt hogy leírod a véleményed, mint vitaindító, de azért ezt ne itt tárgyaljuk ki - holott szerintem azért elég rendesen kapcsolódik a témához, hiszen összefügg azzal, hogy ki hogyan látja a kapcsolat kialakítás lényegét, a szerelmet, sõt akár a szeretetet is, bár szerintem ezt nem.
Az én esetemet extrémnek nevezted, én mondjuk nem hiszem, hogy ez illene rám, a nemi vonzódás csakis biológiailag magyarázható meg, az összes párosodással szaporodó élõlényen megfigyelhetõ jelenség, és ugyan az történik az embernél is. Lehet "nem hinni a tudományban", az ember is olyan, hogy olyan társhoz vonzódik leginkább, akivel nagyobb esély van, hogy a születendõ gyermek is egészséges lesz.
Azonban ez messze nem jelent semmi olyat, hogy én lenézném az egészségteleneket, nem vallok extrém nézeteket (pl. hogy semmisítsünk meg mindenkit, aki nem egészséges teljesen, mert visszafogják az emberek fejlõdését -habár részben igaz lehetne, elég nagy baromság lenne így gondolkodni), egyáltalán nem nézem le a nem egészséges embereket. Ne hidd, hogy aki elfogadja a tudományt, azoknak nincsen semmi tapasztalata, vagy olyanokat vél mint elõbb leírtam, mert nemigaz. Máig jóban vagyok volt vak osztálytársammal, de ezen felül is voltak már tapasztalataim.
Természetesen lehet, hogyha nekem is lenne valami problémám, vagy közelebbi hozzátartozóm, esetleg a majdani barátnõmmel/feleségemmel történne valami, én is inkább áttérek majd ilyesmi hitre, hogy van lélek, bár én már attól tartok túlságosan extrémen eltávolodtam a hittõl. :-/

A lényeg, hogy nem tekintek én sem másképp a beteg, mozgássérült emberekre, mint bárki más, ugyan úgy sajnálom õket, segítem õket ha van lehetõségem, ugyan úgy tudom szeretni õket is mint bárki mást (én eleve olyan ember vagyok, aki mindenkinek csak segíteni szeretne, nem utálok senkit).

A tudomány meg rávilágít végre a dolgok valódi mûködésére, mégha kicsit szárazabb is, mint mindenféle hülyeséget vízionálni. Nem kell ellenségként tekinteni, nem leszel tõle boldogtalanabb sem.

TreDoR
Hát igen, ha a labda egyszer fel lett dobva :S

Airbus A380
Nem mindent csak a tudománynak kell elhinni, mert a tudomány csak azt tartja bizonyítottnak amit az ember lát hall érez stb.... szerintem ez egy irtózatos nagy baromság. Nem is vagyok sem Vágó (tudomány mániás bizonyítékot mindenrõl követelek István) fanclub tag sem tudo,ány fan club tag sem vagyok. (mielõtt megjegyezné átlagos inteligenciával rendelkezem tehát hülye sem vagyok) függetlenül te ha akarsz higyjél a tudományban.

pls... ezt ne itt tárgyaljátok ki mert nem ide tartozik.

davidka003

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑

Sadist
Linkelnéd azt a tudományos publikációt?

tigeroo
ismertem egy lányt aki hallássérült volt. de olyan szinten hogy már a beszédjében is "meglátszott", pl. ragokat pontatlanul használta... engem nem zavart volna, sõt egy tök normális lány volt... végülis más okok miatt nem jöttünk össze.

davidka003
Évente 6 ezer. Ha tanuló vagy akkor csak 3 ezer.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑

Tarajos Sül
Havonta/évente?
kastil
Persze mármint mondom ezt én, akinek megvan mindene. De számomra ez nem akkora hátrány.

kastil
Természetesen ez egy olyan korlátozottság, ami valójában fika.
Vele én is lazán összejönnék...

Tarajos Sül
...jah értem.
Gondoltam,hogy egy orvosi igazolás kell, és kész :)
Airbus A380
Van akinek igen....

theone91
Miról beszélsz? 6000 forint a Sinosz tagsági díj, ami azért nem egetverõ.

akyyy
Azt is írja, hogy ahoz a magyar hallássérültek szövetségének a tagja kéne, hogy legyek, ahol kemény tagsági dijat kéne fizetni, annyit, hogy nem is éri meg igy igénybe venni a kedvezményt. Ha nem lenne tagsaági dij, vagy elenyészõ lenne, akkor azt mondanám oké.

Ez kb olyan, mintha a nyugdijasok csak akkor utazhatnának ingyen, ha belépnek egy klubba, ahol annyit kéne fizetniük, amivel kifizetik az utazásuk árát.

̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊

Minstrel

http://topgearhungary.blogspot.com/

passatgt
nemtom de összejönnék vele:D

Tarajos Sül
"Félsükettségre meg az ember nem kap semmi kedvezményt, pl utazásra, felvételire, semmit."

Ezt én megcáfolnám :)
Nézd csak meg ezt!

Egyébként az a kib*szás,hogy 20km-es kerékpár jegy is ugyanannyiba kerül,mint 5 km-re <#wow2><#merges2>
Airbus A380
Õ ki?

passatgt

LoSA
Ez is igaz... Tudom, hogy nem szép dolog. Mondjuk addig nagyon véleményt se tudok mondani, mert még olyan helyzetben se voltam, hogy egy olyan lány akart volna összejönni velem. De szerintem nem vágnék bele...

Airbus A380
Még mindig jobb az ilyen hogy ezt mondod mint aki "megpróbálja" (tehát nem gondolja komolyan) és mindketten sérülnek.

Airbus A380
Azért azt hiszem hogy aki 1 mozgássérültet választ párnak akkor van annyi sütni valója is hogy vannak más jó dolgok is a táncon kívül. Erre mondják azt hogy csakis érett komoly gondolkodású egészségessel érdemes kapcsolatot kezdeményezni.

LoSA
Ez már nekem is eszembe jutott... Szörnyû még belegondolni is.

Egyébként... Most senki ne ítéljen el, de nem valószínû, hogy összejönnék egy mozgás sérült lánnyal...

Andr0
Hát ha pl mozgássérülttel vagy együtt és esetleg táncolnál egy jót, aztán felkérsz egy másik csajt, vagy felkér téged egy másik férfi(ha nõ vagy:D) lényag a lényeg más életvitelt követel a dolog és sok mindenrõl le kell mondani, mégha nem is kellene.

Armin & Ayu fan

Airbus A380
Jajj már nekem is ezzel jönnek a csajok, azért én nem ezt állítanám 1 párkapcsolat közebébe.

Nem értetted egészen, az intim kapcsolat nehézségeire utaltam.

De is igaz, hogy nem vagyok szociális intézmény, én személy szerint nem javallom másnak az ilyesmit.

Everybody wants to win the lottery. Everybody wants to fuck Scarlett Johansson!

Airbus A380
<#eljen><#eljen>

Airbus A380
Szerinted nem áll meg.... szóval ebbe itt a topikba nem kéne belemenni mert órákig oldalakon keresztül gyõzködhetnélek arról hogy mértt áll meg, de nem ez a téma,

Airbus A380
Ez függõ attól is hogy a mozgássérült fél milyen, itt is van több fajta van aki hajlandó tenni azért valamit hogy a párjával el legyen és van aki elvárja a gondoskodást. A fizikai ártalomtól való félelem az benne van, de ennyi erõvel a szociális otthonokba se megy senki dolgozni , mert mi lesz ha árt .

Hozzátéve:

Megtanultam tisztelni az ilyen fogyatékossággal élõ embereket, hiszen nekik sokkal nehezebb az életvitelük, tudom hogy a társadalmi ranglétrán mennyire hátrább csúsztak. Tudom mert a saját bõrömön kellet mindezt megtapasztalnom sajnos ahhoz hogy megérthessem, érezhessem mit is jelent egy olyan személynek mindez aki rá van kényszerülve arra hogy ily módon élje minden napjait. Én tanultam a hibámból anno, sikerült azt az idõszakot átvészelnem, itt vagyok élek, és újra egészséges vagyok, küzdeni kell nap mint nap, nem szabad feladni mig esély van egy jobb életre.
TreDoR
A lélekvándorlás önmagában nem áll meg, szóval nincs mirõl beszélni.