Mint egészséges ember, összejönnél mozgássérülttel?

← ElőzőOldal 4 / 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Airbus A380
A "közbeni lebénulás" az más. Ott magára valamit is adó ember sokak szerint maradna.

Azt meg hogy te nem leszel szerelmes szerintem nem az határozza meg hogy a veled ellenkezõ nemû, milyen fizikai állapotban van. Max csak harcolhatsz az érzésekkel és elfojthatod,. szerintem.

"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein

bigapó
nem értem a kérdésed, már írtam, hogy nem fordulna elõ velem ilyen, mert nem tudnék szerelmes lenni belé. Ha már meglévõ párkapcsolatban történik velem olyan, hogy a párom lebénul, akkor nagy valószínûséggel mellette maradnék, pláne ha gyermekeink is lennének, de ezt igazán akkor tudnám megmondani, ha benne lennék egy ilyen helyzetben, addig csak találgatok.

The Matrix has you...

Narxis
:DDDD

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Keroz1n
Ha a pinája ép akkor igen.

,,Mintha itt valaki az ördög salátáját szívta volna..\"

Nem hiszem, hogy ez szempont lenne, tehát minden további nélkül.
Airbus A380
És mi lenne ha szerelmes lennél? Télleg szerelmes tehát nem megtetszik blabla..

"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein

bigapó
Legjobb barátomnak pár hete mûtötték meg a szemét, lézeresen, emiatt pár napig korlátozottak voltak a vizuális képességei, de Õ ennyi idõ alatt is különbséget tapasztalt a hallásában, sokkal hamarabb hallott meg dolgokat, mint azelõtt. Ez ilyen automatikus dolog ahogy mondod, az agy nagyon gyorsan képes alkalmazkodni, stresszhelyzetben még jobban.

Kérdésre is válaszolva: nem, nem hinném, hogy tudnék mozgássérülttel párkapcsolatot létesíteni. Ha közben alakulna ki ez a dolog, akkor tényleg számításba jönne ez a szánalom dolog, de hosszú távon csak egy nagyon erõs kötõdés (szerelem) tud átvészelni egy ilyet.

Nekem elég volt annyi, hogy unokatesómat lássam félig lebénultan és még 40 éves sincs.

The Matrix has you...

ForzaInter
nem

Yo, Bitch!

A pontosztásos gondolatoddal egyetértek de ilyenkor jönnek a jogok és hogy minden embert egyenlõnek kell tekinteni, bár ez fordítva is igaz hogy a plusz ponttal Te kerülsz aztán hátrányos helyzetbe ...
Szal nehéz téma ...

\"Félni nem kell, de óvatosnak lenni igen\" ( Teller Ede )

0Fritz0
Na igen, mintha egy féllábút küldenénk a futóversenyre egy "sok sikert" kíséretében.

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

Pistike 007
Szerintem az igazi Szeretet ad, nem követel. Egy sérült embernek meg talán még többet kell adni.

Zsolek123
Mondandód elsõ részében van némi igazság, viszont elég nyers volt. :ddd

jó sok barátság köttetett, szivemben mindig lesz hely nektek sg.hu

Victor1103
Te egy gecikedves és együttérzõ ember lehetsz :D

Asrock M3A77DE ; Amd Phenom II x6 1055 2800mhz ; 4gb samsung ddr3 1333mhz 2×2gb dual chanel ati hd 5750 1gb ddr5 dx11 ; Hitachi 1tb sata 2

n3whous3
Egy dolgot az utolsó mondatodra: a picsámat nyalja ki keresztbe aki plusz pontot kap bizonyos fogyatékosságra, vagy egyéb okra egyetemeken. Sok esetben képesek olyan dolgokra (pl diszlexia!) adni pontot, ami egyértelmûen hátráltatja mind a személyt mind azt a csoportot, akit majd tanítanak esetleg, plusz úgy egyáltalán nehezebb dolga lesz, miért vegyük el egy egészséges embertõl a lehetõséget, hogy végigvigye a sulit? Ez egy iszonyat nagy baromság, hogy plusz pontokat a hátrányos helyzetért. Én személy szerint diszlexiára és diszkalkúliára nem hogy plusz, hanem mínusz pontot adnék mert veszélyezteti a helyzete azt, hogy egyáltalán el tudja végezni a sulit... akinek sok esze van az ki fog tûnni így is a sok ember közül és ennélfogva megérdemelten és biztosan bekerül egy-egy egyetemre, de ne akarjunk már kivételezni olyannal, aki nem is érdemli meg (sõt)... Most ez nem a te helyzetedre mondom, de érzed, hogy milyen faszság pl diszlexiára plusz felvi pontot kapni.

Részemrõl, hogy ne offoljak, én nem jönnék össze mozgássérülttel, mert engem is hátráltatna stb. Az más dolog,hogy milyen helyzetbe kerülne egy szerettem azok után, hogy megismertem, de mindig az elsõ pár hónap, ami belevési az emberbe a szerelmet meg a szeretetet és az viszi a kapcsolatot. Pont ezért nem lenne egyáltalán az ok, hogy majd bepróbálkozzak egy tolókocsis csajnál.

púúúúú

Titan
Így azt gondolom: A szerelem vak!

TreDoR
Jah, tiszta szívás volt, mikor órán próbáltak súgni, de nem értettem belõle semmit. Mondjuk én mûtétek miatt hallok nagyon rosszul a jobb fülemre. De legalább nem kell 5.1-re költeni XDDDDD

\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls

akyyy
Én elvileg félsüketen születtem, jobb fülemre nem hallok valami jól. Érdekes, hogy még általános suliba nem kezdték el vizsgálni, én nagyon észre se vettem, emlékszem, régebben azt hittem hogy minden ember ugy hall mint én, gyengébben a jobb füléle:D persze a sok vizsgálódás után rossz lett, azóta sok hátrányos helyzetbe kerültem.

Fõleg suliba. vagy beszélgetésekkor, elég zavaró mikor harmadjára kérdezem vissza, hogy mit mondott az illetõ???

Meg az is fasza, mikor pc hangosabban nézek egy videót, vagy tv-t, és rámszolnak, hogy halkabban már, az hogy ugy meg alig értem, le se szarják<#levele><#levele><#levele>

Félsükettségre meg az ember nem kap semmi kedvezményt, pl utazásra, felvételire, semmit.

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

Zsolek123
Ha a zsánerem, akkor naná!

jó sok barátság köttetett, szivemben mindig lesz hely nektek sg.hu

SötétBarom
Szerintem roppant érdekes lehet. :D Fõleg az, hogy mit álmodnak. Nekik a világ hangok/szagok/érintések halmaza. Semmit nem úgy képzel el, ahogy te. Ha azt mondom neked, hogy a Julcsika, neked egybõl beugrik az arca. Szerintem egy vaknak Julcsika illata, hangja ugrik be :) Szal aki így születik, annak szerintem annyira nem rossz, csak nagyon más.

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

van olyan lány, akivel akkor is...
morcosqtya
volt a spektrumon egy dokumentumfilm, interjú született vakokkal, hogyan képzelik el a színeket.
Társították õket leginkább érzetekhez, tapintható felületekhez. Érdekes volt.
Miután egy érzékszerv eltompul vagy teljesen megszûnik, ott az agy úgymond "kompenzál" egy másik érzék(szerv) jelentõs fejlõdésével (extrém kifinomult/érzékeny hallás, vagy abszolut hallás (tökéletes zenei érzék))

Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.

Airbus A380
Viszont az agy csodákra képes állítólag. Én úgy tudom van nekik is fantáziájuk.

Tyler1
én azon szoktam néha elgondolkozni, h egy vakon született embernek létezhet-e fantáziája. mert eleve semmi vizuális információja nincs a külvilágról :S

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

Airbus A380
Na a szánalom ami a legrosszabb ilyenkor. És félre ne értsd nem bántani akarlak ezzel.

N o N a m e
Nem hiszem. De ha úgy ismerném meg, hogy egészséges, vagy már bimbózna valami, esetleg már járnánk, és tudom hogy szeret, és akkor sérülne le, akkor nem lenne szívem otthagyni.
morcosqtya
valahogy így van ez, mert az eleve vakon vagy látássérülten született emberek teljesen/nagyrészt "természetesnek" veszik az életkörülményeiket és a lehetõségeiket, míg aki késõbb veszti el a látását az lelkileg is összetörik, depresszióba eshet, nehezen dolgozza fel.
Nem tudom, hogyan dolgoznám fel, de lehet h sehogy... :((

Lyukasbogrács
Röviden: nem! Amúgy érdekes, mert pont tegnap/ma álmodtam azt, hogy tolószékes voltam :D

Airbus A380
Az még rosszabb. Mert aki születésétõl mozgássérült az ehhez szokik hozzá megszokja hogy nem mehet erre arra szabadon, de aki úgy válik azzá az borzasztó lehet....

morcosqtya
én inkább azon gondolkodtam el a jómultkor, milyen lenne ha a párom egyszercsak tolószékbe kerülne... iszonyú gondolat volt..

Airbus A380
Nos?

← ElőzőOldal 4 / 4