Bizonyítható a jövõbelátás?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

....nem jönnének ,vagy folyamatossan jönnek aminek az a következménye hogy mégse jönnek mer minek......
Kara kán
Látod, érdekes kérdést vetettél fel.
Én ezzel úgy vagyok, hogy ránézek egy emberre, és látom a jövõjét. Néha nagyon szomorú vagyok emiatt.

Ide is beirkál néha néhány kétes alak, és az õ jövõjük és mélyen elszomorít.

Piszkáld te is az SG.hu-t, hogy teremtsenek lehet?séget egyes felhasználók tiltására!

Anaid
Viszont, ha elõre tuda egy tragédiáról, amelyet nem tud megakadáyozni, mert nem az õ döntéseden múlik, akkor az ilyen "tudástól" csak nehezebb lenne az élet és mázli lenne, ha nem õrülne bele az ember. Vagy ha tudná, vagy sejtené is, mit tehetne? Pl. szóljon egy orvosnak, hogy hé dokikám figyelj már oda, mert késõbb ebbõl baj lehet? Lazán diliházba küldenék...Még egyszer megkérdezem: mi értelme van a jövõbelátásnak, jövõ érzékelésnek? Szerintem csak gallyra vághatna egy embert, szal semmi.

Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...

Kara kán
Nem.

Piszkáld te is az SG.hu-t, hogy teremtsenek lehet?séget egyes felhasználók tiltására!

Sziasztok ! Csak egy gondolattal szeretném kiegészíteni az idõ-utazást...
Ha lehetséges lenne az oda-vissza idõutazás, akkor idõben (univer keletkezésétõl a haláláig) minden le lenne fedve nem ?
Értem így : Jönnének hozzánk a jövõbõl... Nem ?

Kara kán
Mekkora gagyi.
Karatéznak és lövöldöznek benne.
Ez nem sci-fi, hanem halivudi akciófilm.

Kara kán
Vazze!!!!!
Ci-fi a retek-klubbon!!!!
Tááámadás a Fõd ellen!!!

maestro85
Semmi forradalmi nem jön le nekem ebbõl. Van aki le tudja fordítani konyhanyelvre? Mi ebben a "jövõbe látás"?

Kara kán
Szia hambicska! Van-e még hamubasült pogácsa?
Mi szél hozott erre, ahol a madár sem jár?
(Ill. jár, de az olyan is.)

Kara kán
Hogy írhatsz ilyet, te pogány?

Már kiuntam az áltudományok elleni harcból, ezért nem írom le újra. Az ember hülye, de ami rosszabb, taníthatatlan. Csak idõpocsékolás...

Egyébként én is tudok jövõt jósolni, csak vagy nem jön be, vagy bejön. De fogadhatok biztos eseményekre is, csak annak nincs értelme. Különös képpen egymást kizáró események jönnek be. Vagy felrobban a Föld, vagy nem.

„[…] – a tiszta lelkiismeret zálogára a tudományban!” IV. ∮Bdl ≡ μ∑\'I+μεd/dt∫EdA » rotH ≡ J+∂D/∂t

Ez a cikk leginkább a "három könnycsepp" nõi agyzsugor-magazinban lenne a megfelelõ helyen.
Én is a jövõbe látok, de sajnos sokkal negatívabb dolgokat látok: a tudományos-technikai fejlõdés megtorpanását és visszafejlõdését, A BABONÁK TERJEDÉSÉT, a tenyérjóslás és horoszkópok elterjedését, az emberek szellemi majd anyagi lenullázódását.
Nagyon vigyorog az a fickó a képen
Õ már látja a jövõbeli bankszámla-erõsödését <#eplus2>
NEXUS6
Gá!😄
Ha istenke teremte egy világot, ami a te marha logikus és racionális elképzeléseddel pontosan egybevág, akkor honnan vennéd észre, hogy a világ csak 1 mp óta létezik?

(Mellesleg ez az istenke te magad vagy!😄)

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Kara kán
Errõl beszéltünk itt egy páran, de a gágogó libák kórusa elnyomta a hangunk.

Julius Caesar
"Megdöbbentõ módon a hallgatók többnyire azokat a szavakat idézték fel a kísérlet elején, amiket a végén le kellett írniuk."

Király. Ezt egyszer már nyelvtanórán a tanár eljátszotta velünk. Pont egy-két hónapja.

Fantasztikus tanulmány lehet!

... Alea iacta est - Veni, vidi, vici ...

Kara kán
"Telleg ki is vagy Te? gondolom, nem csak engem erdekelne."

Mégis miért érdekel ez téged? Te vagy az FBI vagy az NBH?
Ja bocs, az nem lehetsz, mert azok mindenkirõl minden tudnak, tehát logikusan, te csak egy kis bugris lehetsz.

hangulati.... :-D

Kara kán
A te személyidben "hangulati" van a név helyén?

TreDoR
Gondolom, hogy halhatatlanná tenne. Elvégre ha látnád a jövõt és benne a halálod, akkor tudnád, hogy bármit is teszel, addig a pillanatig nem fogsz meghalni, feltéve, hogy nem létezik többféle jövõ/nem látod a párhuzamos világok jövõjét.

\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls

153..helyettesiti az emlékezetet<#nyes>
155..az idõ mint olyan nem létezik elég nagy dõreség megkülönböztetni jelent multat és jövõt,mert ezek a fogalmak mind az emlékezet létezéséböl fakadnak.Szóval ugyebár a jelen az a legfrisseb emlékem.
Lemnek van egy zseniális novellája a témában, az a címe, hogy "Százharminchét másodperc". Valaki fel is rakta, olvassátok el, érdemes:

http://www.recept-oldal.hu/cikkek/sci-fi-gyujtemeny/stanislaw-lem_-szaztizenhet-masodperc-

Van benne internet is, legalábbis ahogy azt Lem 1973-ban elképzelte.

NEXUS6
Elõször azt kéne tisztáznunk, hogy mi is az a jövõ!?
És az miben különbözik a jelentõl, szerintem még ebben sem teljesen egyértelmû a tudomány.
<#hehe>

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Kensin
Jó kérdés. Ha mindent tudnál elõre, rohadtul unalmassá válna az életed.
Viszont ha pölö elõre megláthatnál egy tragédiát, amit meg is tudsz akadályozni (vagyis nem olyasfajta jövõbelátásról van szó ami 100% meg fog történni), akkor már lenne értelme a dolognak.
Anaid
Van egy roppant egyszerû kérdésem: mi értelme a jövõbe látásnak?

Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...

bocs a flood-ert, a hozzaszolas masodik resze nem biztos, hogy az uzenetedre valasz. ne haragudj, csak osszeirodott. (balumannak)
ez szerintem is igy van. csupan az a kerdes, hogy hanyszor? igy aztan elore, es vissza is lehet utazgatni. barmekkora rendszerben is gondolkozunk, abban elobb, vagy utobb ismetlodni fognak a dolgok. nem is lehet maskepp. nem ertem, mi ebben a csoda? Apam azt mondta, ne gondolkozzak ezeken a dolgokon, mert meg fogok orulni.
Jo pelda erre Kara Kan neve. nyilvan nem helyenvalo valaha elt szemelyek neveben gyalazni a hozzaszolokat, es lealacsonyito jelzokkel illetni a forumozokat. erre csak akkor lenne joga, ha a sajat neveben nyilatkozna. csak azt nem meri, mert nyuszika. vagy idoutazo, es telleg o Kara Kan, es Epikurosz is. Telleg ki is vagy Te? gondolom, nem csak engem erdekelne.
nagyon erdekes, amit irsz, es gondolkozom is ezen eleget. mar regen. de:
nezhetjuk innen is, meg onnan is a dolgot. az eredmeny ismereteben mar nem sok ertelme van beszelni rola. mindket esetben, ha lattam a jovot, vagy, ha csak -mint irtad- kvazi manipulaltam, ugyanaz a velemenyem, es akkor is programrol van szo. ha nem igy lenne, semmikeppen nem lehetne kozunk a jovohoz. sem latni, sem befolyasolni nem lehetne. es nem egy defekt volt, hanem ketto. az alom nagyon eros volt.annyira, hogy reggel meg is voltam lepodve, hogy nem lapos egyik gumi sem. na, aztan a nap folyaman lett ket defektem is. nem akarok untatni ezzel senkit, de furcsa volt, es lehet, hogy valakit erdekel.
NEXUS6
Nézd, a jelened, a valóság téridõ koordinátái mellett ahhoz nagyon közel vannak kicsit múltban/jövõben, kicsit máshol létezõ események dolgok.
Ezek a relativisztikus események ezeket a kis eltéréseket nagyítják fel. Egy ilyen féreglyukas idõgép azt használja ki, hogy a létrehozásával a téridõnek lesznek olyan pontjai amelyek mondhatni befagynak. Ezért ha belépünk a viszonylagos jövõbõl ebbe a rendszerbe szabadon vissza utazhatunk az idõgép létrehozásának pillanatáig szinte bármilyen pontosságig. Az idõgépnek is van saját ideje az is elõre felé telik, csak marha lassan. Ennek az idõgépnek a része egy féreglyuk, ami kvázi kivág a téridõ környezetedbõl, elvisz addig a pillanatig, ameddig akarod, majd újra beilleszt.
Szóval az einsteini elveket felhasználva, a téridõt lehet úgy elcsavarni, görbíteni és megforgatni, megerõszakolni hogy ez jöjjön ki belõle.
Legalább is elvileg.

Szerintem mondjuk nem ilyen elasztikus a téridõ, másrészt a mögötte levõ nem ismert tartomány még ennél is furcsább, izgalmasabb dolgokat tesz lehetõvé. Párhuzamos, azonos érvényességgel rendelkezõ világokat, jeleneket, teleportációt, teremtést, amit akarsz. Azt, hogy a világban minden egy szupermostban létezik egy helyen, a határtalan téridõnvel jellemzett õsöreg univerzum csak egyfajta fikció. Bár roppant logikus fikció!

Nem az a gond, hogy látsz-e a jövõbe, hanem, hogy melyikbe látsz és aztán, hogy kerülhetsz a lehetséges párhuzamos jövõnek arra a vonalára, amit megláttál és esetleg kiválasztottál.

NEXUS6
Hát ja. A ragadozók is ugyan úgy kifejleszthetik. Sõt lehet, hogy van egy ellenjövõbelátó mezõ és mindenki valójában erre gyúr. Nem arra hogy te láss, hanem, hogy az ellenség ne lásson.

A Földön minden állat fejleszthetne szárnyat is, de csak az állatok mondjuk 3%-a tette meg, mert a többinek egyszerûen nem kifizetõdõ.
Ja és mint tudjuk az alant elterülõ hsz-ekbõl a 3% az nem szignifikáns, szóval nincsenek is repülõ állatok. Vita lezárva, mindenki menjen a dógára!
<#hehe>

Kara kánnal nem kell törõdni... ahogy anno nagyon régen az iskolában mondtuk a leghülyébb gyerekrõl: minden osztályba kell egy osztályállat

Amerikában egy egér vagy egy teknõs, Magyarországon erre futja 😉

Tetsuo
Ez szerintem nem nekem volt valasz.. en definiciokat adtam, ami nem lehet vita targya foleg neked, aki - mint hozzaszolasaid mutatjak - a prekognicio kifejezesssel sincs tisztaban.

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Tükröm tükröm mondd meg nékem ... milyen lottószámokat húznak az évben :-)
TreDoR
Max. széttunja magát az illetõ, az elõre scriptelt pályáktól XD

\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls

Kara kán
Annyit okoskodsz, mint a kabbalisták.

Azt jelenti, hogy a hipotézis, amit felállítasz, jóval nagyobb valószínûséggel magyarázza az adatokat, mint az alternatív hipotézis. Tehát elõfordulhat, hogy az alternatív is igaz, de mondjuk annyi az esélye, mint a lottóötösnek.

Implicit minden tudományos munka használja a statisztikát. ELVILEG elõfordulhat, hogy az almák valójában felfelé esnek, csak eddig pechünk volt a megfigyelésekkel. Egy antigravitációra épített fizika valahogy mégis közröhej tárgya lenne.

Honnan tudod, mi lett volna az eredmény, ha a teszteket élõ tigrissel csinálják, és a végeredmény a széttép-nem tép szét?

Honnan tudod, hogy milyen problémákkal jár egy ilyen képesség? Nagyon sok mindent nem implementál a természet minden élõlényben, mert a költségei lehetnek óriásiak.

Kara kán
Begyûrûzött: ifj. Fekete Lyuk.

Zsolek123
Ennek kb. annyi értelme van, minthogy a papám 3 pohár fröccs után megérzi hogy jön a rossz idõ. 😊

jó sok barátság köttetett, szivemben mindig lesz hely nektek sg.hu

immovable
A statisztika olyan mint a bikini. Sok mindent megmutat, de a lényeget eltakarja.
Kensin
Az ilyen "békát-kígyót kiabálás"-t nevezik vitatkozásnak, vagyis egy témán belül meg lehet ismerni különbözõ nézõpontokat. Elég tanulságos dolog látni egy-két különféle ember gondolatait és érveit. A "zajt" kiszûrve nagyon jó kis dolgok szoktak összejönni ilyen "érdekes" cikkek alatt. <#papakacsint>

Vitatkozások nélkül mindenki megülne a maga kis világában oszt jóvan.
hdo
<#integet2><#mf1>

Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?

azt mindig is tudtuk, hogy Téged nem lett volna szabad normális emberek közé kiengedni a korházból.😊
de sajna bezárt a lipót.😊))))))))))))))
"Imádom" az ilyen cikkeket. a nem bizonyítható dolgok bizonygatása nem egyenlõ azzal, hogy valóban reális az elképzelés avagy sem.
semmi másra nem jók eme írások hogy 2 ellentábor békát-kígyót ( vagy kígyót-békát ) attól függ honnan nézzük, kiabáljon egymásra, mert éppen abban hisznek amiben.
addig amíg valaki az 5-ös lottó számait megnem jósólja, ez csak "tintapazarlás"
az, hogy szignifikáns, mit jelent?
hogy 1000x dobok fejet egymás után, az lehetetlen?
és hogy 5x1000x? az már tuti nem?
jól írod, 0.00...01 a valószínüsége, szignifikáns, hogy nem.
nem nulla valószínüséggel a marson vagyok.
és mit szóljunk még a nulla valószínüségü, nem lehetetlen eseményekrõl? 😮
hdo
Én ebben nem lennék olyan biztos. Már kétszer majdnem elpatkoltam, mert statisztikai hibahatárba soroltak egészségügyben. Ezért nem is járok olyan orvoshoz aki még nem ismer, ha meg mégis ismeretlenhez tévedek akkor a bemutatkozó párbeszéd az - sarkítva - így néz ki "Ó, kiskezit csókolom! Engem nem szabad ám skatulyázni ... ja, hogy van orvosi diplomád, tudod mit csinálsz ... jóvan, ezt már többször is hallottam, megsimogatom a buksidat meg adok egy kockacukrot, majd úgyis rájössz ...". Sokszor elõbb állítok fel laikusként diagnózist mint ezek a marhák, vagy érzek rá hogy nem volt helyes a diagnózis. Legutóbb mikor kiengedtek a kórházból megmondtam nekik hogy még korai, õk meg csak lehurrogtak hogy ez már otthon gyógyulni fog, mit képzelek magamról hogy sokkal súlyosabb betegek elõl akarom foglalni az ágyat ... természetesen az otthoni utókezelések ellenére kiújult a betegségem, és ugyanolyan állapotban vagyok mint ahogy kórházba kerültem, akkor most "prekog" vagyok mert ismételten igazam volt, vagy miarák?

Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?

hát, ez egy kicsit vitatható. hogy eldöntsük, hogy megtörtént-e, meg kell ugyanis vizsgálnuk az esemény kimenetelét. de ez nem az az eset.
Balumann
Én ezzel az idõben visszautazással egy cseppet továbbra is szkeptikus vagyok. Az egy dolog, hogy az idõ relatív, lehetõvé teszi hogy valakinek gyorsabban teljesne (különbözõ sebességen vagy energiaállapoton, nem tudom pontosan), de visszafele semmiképpen sem történet, ami megtörtént az megtörtént :|

nincs igazad. a statisztikával a fosásodat csak akkor értékelik ki az általad leírt módon, ha te, vagy a pszichológusok használják.
Kara kán
Még ma is különbözõ vadállatok megtámadnak embereket. Vagy az evolúció hülye, vagy nem volt neki elég 2 milka év a rostáláshoz. Vagy amire kialakulna az a bizonyos kvantumos prekogníció kihal a ragadozó is, meg az áldozat is.
Szegény Einstein bácsi, ebben is tévedett. :-)
Isten kockázik.