Bizonyítható a jövőbelátás?

← ElőzőOldal 5 / 5

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

a telepatia szerintem is mas kerdes. van egy csomo ugyanilyen dolog. ahol energia dolgozik, az valtozasokat idez elo. ezzel nincs is gond. de a vegetol visszafele nezve, ha van jovobelatas, akkor nincs jovo. akkor program van. akkor meg minek beszelunk rola? irja at valaki😊
A feltevés maga a feltevés igazolása:
abból indul ki, h. a feltevése igaz ( 53%-os beválási arány <=> "statisztikailag jelentõs különbség" ), ezért a feltevése igaz.

Itt nem beszûkültségrõl van szó: mai eredményekkel nem látható be, h. a jövõ létezik. Illetve a fenti légbõlkapott okoskodások eleve ellenállást szülnek azokban, akik nem pusztán hinni akarnak a jelenségben.

És ismétlem: az, h. "Több dolgok vannak <...> mintsem bölcselmetek álmodni képes." még nem jelenti azt, h. amit (jelen tudásunk szerint) csak álmodni vagyunk képesek az igaz (lenne).
..jólvan na mielõtt félreértenétek én csak azt állitom hogy a kisérletek nem értek szart sem, a gyakorlati tapasztalatom az , hogy a telepátia múköd.A többit meg nem tudom eldönteni mert nem elég gyakran történnek velem olyan esetek amiket pl hangulati leirt.
kozik
Teljesen mindegy, mit vizsgaltak, mit csinaltak es hogyan.
Akinek 53% bizonyito ereju egy 50/50 kerdesnel, az zarassa be magat. Szegyen.

Leszarom. Meg azt is, akinek nem tetszik.

"on a parapszichologiai intezet ugyfelszolgalatat hivta. tegye le a kagylot! tudjuk, mit akar."
azt almodtam, hogy defektes lesz az autom elso kereke, amikor felebredek. nem volt defektes. viszont a nap folyaman ket defektem is lett, mindketto hatul. jovobe lattam, vagy nem? es ez igy tortent. pont ma. annyira igaz, hogy meg is tudom mutatni a szuksegbol csavarral es ragasztoval megjavitott gumit. bar az idojarast tudnam igy elore megalmodni. akar meg levelibeka is lehetnek. ha nagyon akarnek. az almaim es megerzeseim 46.9-es 53.1% kozotti aranyban igaznak bizonyulnak. hopp... a lottonal nem jon ossze ez az arany. miert is ilyen kegyetlen a vilag?
így az esemény, amit általában az okként értelmeztek, a tesztelt viselkedés után és nem elõtte történt meg.....igen de nyilván tudta mit akar csinálni akkor is ha utánna csinálta.
Ha pedig ahogy gyanitom valamiféle véletlengenerátorral választották ki a szavakat
akkor megint érvényesülhet befolyásolás a tesztalanyok részéröl.
Azért azt el kellene dönteni, hogy mi is a jövõbe látás. Azt, hogyha nem tankolok az autóba, ki fog fogyni az üzemanyag, nem nevezném jövõbelátásnak. A 53%-ot pedig lehet úgy is értelmezni, hogy az emberek nagyrésze átlagos, de van 3% aki mázlistának mondhatja magát 😊
http://www.freeweb.hu/t-t/minden/tudom/akarat.htm..de szivessen megkeresem neked az angol nyelvû verziót mer az biztos hitelessebnek hat<#vigyor>
DrRadon
Amit te a prekogníció lényegéhez írtál, az nem megérzés, hanem egészséges félelem, bár nálad - politikai beállítottságod miatt - inkább paranoia. Nem megérzed a jövõt, hanem az esemény bekövetkeztétõl félsz. Érdekes, hogy a makói gázmezõrõl szõtt összeesküvés elméleteddel elkövetett fiaskó - és egy sor egyéb idióta megnyilvánulásod - után még mindig melldöngetve utasítasz el bizonyos tényeket. Próbálj meg kissé szerényebben okoskodni és nyitottabban szemlélõdni. A tokosodás betegség. Bár ezt te - mint pszichológiában és társadalomtudományokban olyannyira jártas egyén - nyilván jól tudod...

Több dolgok vannak a földön és égen, Horatio, mintsem bölcselmetek álmodni képes. (Hamlet)

Az élet értelme tautologikusan következik a hidraulika olaj elvezető stücni horony haránt honolásának a pszuedó kinetikus multi fázisú projekciójából a komplex számok testjére.

DrRadon
A kísérlet vezetõje NEM tudta elõre mi fog történni.

És vannak olyan emberek - ez is Te vagy - akik próbálnak viccesnek és okosnak tûnni a gondolatuk végére biggyesztett idegen szóval, és annak ellenére, hogy direkt használnak fonetikus írásmódot, az ige helyes alakját képtelenek eltalálni...

Azta .. de beszûkült "tudósok" írogatnak ide.. Elõre tudják, hogy hülyeség, pedig meg se vizsgálják a dolgot... Tudjátok ez volt anno régen is mindig.. mindig voltak olyan emberek akik nem fogadtak el "új" dolgokat...
Bár azt se tudjátok, hogy a jelenlegi ismeretek is jórészt csak olyan elméletek amik igaznak tûnnek, de könnyen lehet, hogy a saját területükön ugyan igaz, de még sem teljes egészében, mert talán nem teljes ... azaz igaznak látszik a saját területükön, azon amire kitalálták az elméletet, de nem vesz figyelembe esetleges "lehetõségeke/eseményeket" mert talán tudomásuk sincs róla.. a gondolat és azzal kapcsolatos jelenségek/képességek egy ilyen kényes fekete folt (ohh de igen.. a materializmusnak nehéz elfogadni bármit is aminek nincs anyaga vagy kiterjedése a térben).. a jövõbelátás holmi csak egy dolog.. de ehhez hasonló terület a gondolatokkal történõ befolyásolás is (nem bizonyítható, de nem is igazán tagadható.. hacsak azzal nem, hogy fizikai eseményeket nem tud megváltoztatni)...

ilyen feltételek mellett nem éri meg... ez az egész nem tetszik.. ..-ohh.. már látom a fényt az alagút végén!.. -te h*lye.. az csak a vonat!...

..az elsõ két kisérlet nem prekognició, a kisérlet vezetõje tudta elõre mi fog történni inkább aféle látens telepátia , amilyet mindenki élt már át még te is biztos kedves Kán , csak legfeljebb nem vettél róla tudomást. Hát a harmadik meg elég sovány, és inkább arrol lehet szó hogy a kisérleti alanyok befolyásolták az eredményt, amire ettöl sokkal meggyõzõbb kisérleti eredmények vannak.
NEXUS6
Nem, neked kb 40% esélyed van arra, hogy megjósolod a jövõt, másnak meg 65% körüli képessége. Statisztikailag ez is átlagolódik.<#hehe>

Amúgy a kísérlet lényege a jelenség bizonyítása volt.
Mellesleg ezt már Rhine vagy 50 éve, hasonló statisztikai módszerekkel, hasonló kísérletekkel, hasonló eredményekkel már igazolta.

Mondhatni tény, hogy az emberi populáció sorsát 2-3 %-ban olyan döntések határozzák meg, ami a jövõ egy bizonyos lehetséges módjának mondhatni elõre történõ kiválasztásával történik.
Ez trendekben gondolkodva éppen elég ahhoz, hogy az emberiség mondhatni tudatosan válasszon a katasztrofális hatású és a túlélést biztosító lehetõségek között.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Fresh Duke
Én tudtam elõre, hogy szegény no life kara kán barátom itt fog irogatni, és nagyképûsködni, de el kell ismernem, azt még MOST se tudom, hogy mire fel. 😞

A heavy cost. I pay it gladly.

Kara kán
A másik idevágó dolog: vannak olyan emberek, - mint például én!- akik sok mindent tudnak a történelemrõl, a pszichológiáról, a társadalomról, stb. stb. No, ezek az emberek megérezhetnek, megjósolhatnak bizonyos jövõben bekövetkezõ eseményeket. Kapiskó?!

Piszkáld te is az SG.hu-t, hogy teremtsenek lehet?séget egyes felhasználók tiltására!

Kara kán
Marhaság.

A prekognició lényege, hogy az emberben elraktározódnak bizonyos eseményláncolatok, és amikor hasonló eseményláncolat részét vagy apró jeleket érzékel a jövõben, akkor megérzi a folytatást.

Pl. megtanulom, hogy egy, a villamoson sunyin nézegetõ sötétbõrû egyén zsebtolvajlásokat szokott elkövetni. Legközelebb, ha felszállok a villamosra, akkor már bennem van az ezzel kapcsolatos megérzés, "jövõbelátás" lépessége. És ez jól van így.

Piszkáld te is az SG.hu-t, hogy teremtsenek lehet?séget egyes felhasználók tiltására!

Tinman
Legalább 4 percet elvesztegettem az életembõl, erre a nevetséges cikkre.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Palinko
és tudtam én hogy mindég kifizetõdõ ha elõbb a kommentekre nézek mint a cikkre, sok olvasástól kíméltél meg 😄
Kensin
Hurrá! 53,1 százalék esélyem van rá hogy ha jóslok valamit az beteljesül! Végül is több, mint 50! <#papakacsint>
Egy lektorálás erre a cikkre is ráférne, mert hemzsegnek benne az elírások.
flashpointer
π 😄

Emancipate yourself from mental slavement!

TreDoR
"A képek sorrendjét véletlenszerûen választotta ki a számítógép, amit a jelentkezõk 53,1 százalékban helyesen tippelték meg."

Elmentek a 3,14csába... :S

\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls

← ElőzőOldal 5 / 5