NASA új bejelentése
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
amúgy szerintem de, a Föld pont úgy tárgy ahogy azt képzelik, mert ez csak a "tárgy" definiálásának kérdése.
dixitque deus fiat lux
Ettõl még elmélkedni lehet rajtuk. Ha pedig ezt az elmélkedést magas szinten csinálod az is tudomány. Úgy hívják Filozófia.
Gigabyte P55A-UD7, i7 860@4,4 ghz Saphire 5870
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Gigabyte P55A-UD7, i7 860@4,4 ghz Saphire 5870
nem igazán értem h ezt mért a nasa jelentette be vagy ez a reklám helye volt<#fejvakaras>#fejvakaras>
..ja meg a kínaiak már kilométerekre tudnak teleportálni, szerintem ez is izgalmasabb dolog mint egy baci))
http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/
õ lenne az a baktérium
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Két dolog még:
-Nincs két teljesen egyforma ember, mint ahogy bolygó sincs...
-A világ egyetem hatalmas, kár elpazarolni, ilyen kevés emberre... (Kapcsolat c. film-és lehet támadni hogy filmbõl idézek, de szerintem nagyon is igaz)
pumpált πna... a legjobb... lvl 500-as ork paladin, +80 Ininity Rod 90 spell power 120000/sec meele hit... jah ez nem az a játék
[merlinw.org]
Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szûnik meg soha\" Pál apostol
Kevés nagyobb dolgot jelentettek be az elmúlt években, talán a Marson talált "esetlegbaktériumnyomok" voltak ilyen horderejûek.
(X-aktákat nem néztem)
Nekem egyébként az ugrott be, hogy a történelem hajnalán lehet, hogy a mostani DNS-sel bíró lények ezzel konkuráltak, de ez alulmaradt és egy sokmilliárd éves valamit látunk? Mármint evolúciós szemponból.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
Nem fog a Földön kívüli életrõl beszélni, ez nem arról szólt.
Ez arról szól, hogy a Földön kialakult élet lehetõségeit, lehetõségeit vizsgálgatják.
Ez - egy biológus számára - olyan, mint amikor egy sci-fiben találtak egy szilícium alapú életformát (ahol a szenet helyettesítették vele). Õk most arzénnal helyettesítették a foszfort, ami legalább ekkora dolog, csak a sci-fikben errõl nem beszéltek 😊
Esetleg arra jó, hogy bõvítik a kutatási kört, és nem kötik a keresést a foszfor jelenlétéhez.
A kísérlet egyébként úgy folyt, hogy a baktériumokat kivették ebbõl a tóból, ellátták cukorral (táplálékkal), viszont a környezetébõl eltüntették a foszfort, és csak arzénhoz jutott hozzá - és így is nyugiban tovább szaporodott, tehát az új baktériumokban a foszfornak egy részét arzénnal kellett helyettesítenie. Az arzén viszont jóval kevésbé stabil, mint a foszfor, és ezért is mérgezõnek tartják a mostani földi szervezetek számára - beépül a foszfor helyére, viszont szét is esik, ezzel elpusztítva a DNS-t, és a sejtet. Itt viszont nem ez történt, hanem a helyettesítés után is életképes maradt a baktérium.
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
értem, ebben az esetben viszont a(z) jelenkortól/idõtõl való elvonatkoztatás okozza az eltérõ véleményeket.
Amikor eljön a pillanat, hogy gazdaságilag megéri, mert a technológia ott tart, akkor lesz vállakozó szellem, hogy menjen a dolog. Én arról beszélek, hogy az ökörség, hogy MOST erre koncentráljuk. Semmi értelme. Erõforráspazarlás.
Lényegében arról is alig van fogalmnuk, hogy a szomszédos Hold felszíne alatt és egyes helyen a felszínen mi van... Elõször szondákkal kellene feltérképzeni, hogy mi van a Naprendszerben. Ez eltarthat évezredekig is a jelenlegi tempóval. Statiszikailag elég mintát kell összeszedni és rengeteg mérést elvégezni.
Továbbmegyek, a Föld bioszféra is ismertelen számunkra. A mélytengerek és egyéb szélsõséges helyekrõl is korlátozottak az ismeretek.
Pl. hogyan akarjuk terraformálni a Marsot, ha földi összefüggések is zavarosak klimatológiai szinten...? Az is elég nagy difi, hogy a Marsnak nincs akkora holdja, mint a Földnek.
Nemere István de eredetileg egyáltalán nem errõl volt szó. volt egy konferencia, felvetõdött egy lehetõség. most arra vagyunk kiváncsiak, hogy mivel vitt ez minket elõrébb: tehát keressünk ilyen típusú életet a Titánon, vagy bárhol ahol hasonlóak a körülmények?
Lásd fent. Más is érdemesnek tûnik keresni. Egyáltaln elsõ körben azt kell megfigyelni, hogy ez az izé hogy él.
És már készülõben van a következõ cikkje, amelyben azokat a kísérleteket írja le, hogy arzénes és foszforos környezet együttes jelenléte melyiknek a fejlõdését segíti elõ.
Ez nem ûrkutatási esemény, ez mikrobiológiai - talán maximum arra jó, hogy nem kötik a Földi jellegû élet megjelenését foszforhoz.
My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!
Kérlek vázold fel a megoldást. A világ tudományos közösségének együttes munkája sem volt elég ennek töredékére sem.
Nekem ne hangzatos ideákkal gyertek...
igazából ez még nem bizonyít semmit, mert az hogy egy életforma képes alkalmazkodni az arzénhoz a vizsgált körülmények között, nem jelenti azt, hogy a kialakulásához is megfelelõ kötést jelent a DNS-ben az arzén. szóval vajon spontán jöhettek e létre a Titánon olyan nukleinsavak, amikbõl továbbfejlõdve arzén alapú DNS-el akár prokarioták fejlõdtek ki... szerintem kár innen errõl filozni, kell egy új leszállóegység, mintát venni egy tóból a Titánon és hajrá. szerintetek?
ezt írta: "Ha abban gondolkodunk, hogy az emberisegnek legyen jovoje, akkor egyertelmuen terjeszkedni kell a naprendszerben.. "
erre te:
"Ezt illene valamivel alátámasztani. Jelenleg ez rohadtul nem igazolható."
ennek már úgy a sötét középkor óta egyetemesen egyértelmûnek kellene lennie minden gondolkodásra képes ember fejében. ez egy olyan megkérdõjelezhetetlen alapigazság, mint az "élet jobb, vagy a halál? hát az élet!".
kénytelen voltam beírni, mert láttam hogy több üzenetet is írtál a topikba, így nagy az esélye többszörös hibás következtetésnek.
(maximum a "naprendszer" részbe lehet belekötni, hiszen ez csak egy leszûkítése az univerzumnak.)
My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!
٩(×̯×)۶ Az elmélet és a gyakorlat között elméletben nem, csak gyakorlatban van különbség.
٩(×̯×)۶ Az elmélet és a gyakorlat között elméletben nem, csak gyakorlatban van különbség.
Érdekes azmár biztos. :o
(Persze nem annyira mintha földönkívüli életet találtakvolna de a hétköznapi gyõzikevettegyújzoknit híreknél biztosjobb.)
valaki aki tud angolul lécci írja már párszóban mirõl van szó, köszi