TDK dolgozat segítség
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen. Pedig nem. Ne feledd: amatõrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!
Azonnal kellene a help, egy életre lekötelezne.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
18-25 éves korommal lófaszt nem rakok össze.
György
Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen. Pedig nem. Ne feledd: amatõrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!
http://nodes.agr.unideb.hu/limesurvey/index.php?sid=11339&lang=hu
felesleges egyetemeket globálisan rangsorolni, inkább már akkor a szakokat.
a legnehezebb szakon megint hülyeség vitatkozni, mert mindenhova másféle gondolkodás szükséges. Olyan mintha egy orvost és egy matematikust akarnánk párbajoztatni, teljesen feleslegesen
a fizetésfelvágáshoz. Van egy ismerõsöm, aki 22 évesen "rak össze" 320 bruttót (nyelvtudásának köszönheti) 24 éves barátnõje most diplomázik, akivel mellesleg együtt él. Na rá irigy vagyok, egy kicsit :)
Das Schlimmste ist, wenn das Bier alle ist!
A felmérési szempontokból, és eredményekbõl, ez pusztán ténymegállapítás volt.
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
ELTE vs SZTE
-Score on Alumni
16.9 vs 0
-Score on Award
0 vs 15.4
-Score on HiCi
10.2 vs 7.2
-Score on N&S
9 vs 6.7
-Score on PUB
24.2 vs 24.1
-Score on PCP
13.2 vs 13.2
Az elsõ kettõ szempont 0-0, hiszen az egyik esetben az egyik, a másik esetben a másik intézmény nem mérhetõ, a többi szempont alapján mindben jobb helyezést ért el az ELTE (a PUB a tudományos publikációkat jelenti, szóval még abban is), kivéve az utolsó szempont lett döntetlen, szóval a rangsor elég egyértelmû.
Gondolom nem tûnt fel az ábécé sorrend...
A felvi amit csinált az mindössze a jelentkezõk (és talán a felvettek) száma szerinti sorrend, a külföldi egyetemek az oktatók végzettsége, publikációi, az egyetemrõl kikerülõk elhelyezkedései, stb. szerint készít rangsort, abban volt az SZTE mindig is legelsõ a magyar egyetemek közül.
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
Szóval nem a méret a lényeg. (egyébként pl a CEU pl az FinancialTimes MBA kurzusai között a 98-ik a világon minõségében egy 100-as listán)
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
De évek óta már nem az SZTE, hanem az ELTE van az élen a magyar rangsorokban is, ha szoktad olvasgatni a felvi felméréseit, vagyis a kettõ egybevág.
Hiába van több karja az SZTE-nek, ha az adott karonkénti eloszlását nézzük a tudományos fokozatú oktatóknak, publikációiknak, idézettségüknek, meg nemzetközi kapcsolatainak, biztos, nem az SZTE van az élen, én is a kettõ közt vacilláltam annó. Persze, hogy könyebb több oktatói és hallgatói összlétszámot adatként felmutatni, ha több karja van egy egyetemnek, de ez mit számít, ha egy adott karra jársz, ott az oktatás és kutatás színvonala az, ami mérvadó, és arra sem kis pénzzel mernék fogadni, hogy az ELTE költségvetése meghaladja az SZTE költségvetését is a kutatás területén is.
Nyilván ezen szempontok miatt is került elõrébb.
Az SZTE régebbi évek ranglistáin is elõrébb volt. Mondjuk ez nem is csoda, hisz Magyarország legnagyobb egyeteme, legtöbb oktatóval és hallgatóval egy egyetemi városban.
http://www.felvi.hu/hallgatoknak/hetkoznapok/sanghaji_egyetemi_rangsor_2010
Nem ismerem az angol szóhasználatot, nem én írtam oda titulusnként.
Néha te is nagyon fel tudod nyomni a vérnyomásom...
Azt akarták írni, hogy még nem végeztem. Ennyi.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Balázs MOLNÁR4 - 4 Undergraduate student, Budapest University of Technology and Economics.
Ugye nem komoly, hogy ennyire sem ismered azt amit belinkelsz?
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
ez a nehézség is csak viszonyítás kérdése, nálunk fizikán meg az ilyenek, amiket te már harcore-nak vélsz, mint: mechanika, folytonos közegek mechanikája, elméleti mechanika, áramlások, légkörfizika, termodinamika, hidrosztatika és hidrodinamika, meg hasonlók, amiknek csak egy részét alkalmazzák a mérnökök, mint fizikát, amire szükségük van belõle, nálunk elsõ- és másodéves tárgyak között voltak mind...
Harmadévtõl már galaktikus mechanika, kvantummechanika (kvantumvilág egy lépcsõfokkal bonyolultabb matematikai nyelvet igényel, mint a makrovilág), atomfizika meg relativitáselmélet kezdõdtek, több felvonásban több féléven át, na, azok már hidd el, vérpisálósak a fentiekhez képest. Mondjuk ez is viszonyítás kérdése, nekem rohadtul nehezen ment- és megy. Igazából az öreg prof, akinél a kvantummechanikát tanultuk, meg a relativitást, azt mondta, igazából õ sem érti teljesen, mert tanulja élete végéig...sõt, igazából, ha értené valaki is teljes mértékben, már a világunk legnagyobb kérdéseit megválaszolhatta volna.
Aztán egyszer egy nálam értelmesebb fizikus évfolyamtársam kiment egy fél évre Cambridge-be. Amikor hazajött, azt mondta, teljesen hülyének érezte kint magát. Ott is osztott képzés mûködik, csak épp mûködõképes, nem úgy, mint nálunk. Ott az is meg van engedve, hogy alapképzés után egybõl doktorira menjenek az igazi értelmiségi rétegek, bár, elmondása szerint, ez alig 10 százalékra sem lehet jellemzõ. Szerinte az itthoni egyetemek sok részterületen színvonaltalanok az ottani képzésekhez képest, de hát ez nem is meglepõ.
Evvel nem a gépészmérnököket akarom lenézni, biztos rengeteg dologhoz érthetnek, amihez meg én nem, de valahogy furcsálltam, hogy gépészmérnökin van az egyik legnehezebb szakirány.
Mondjuk kutató matematikus az, ami soha nem lennék. Õk a természetben nem létezõ, végtelenségig túlbonyolított absztrakt problémákkal is foglalkoznak, amik nem jellemzõek a mi világegyetemünre, de nekik azok is álmatlan éjszakákat okoznak, sokszor végtelen ideig oldva meg egy-egy problémát, vagy másképp szólva, a kád vízzel együtt a gyereket is kiöntik :)
At ÁT-t egyik félévben kb. 10 ember felvette mellékmodulként. 1 kivételével mind leadta, mert túl nehéznek találták. Én nem értettem mért, mert nekem feküdt. Nem volt nyaralás, de hogy 90% elhagyja, az engem meglepett.
Miért dobálózok és miért pökhendi stílusban? Jelenleg nekem van végzettségem, vele járó tudás, szakmai tapasztalat több területen. A másik két komoly fikázó el sem végezte az egyetemet.
Nem érzed át a helyzetet?
A gépészmérnökin belül van az egyik leghardcoreabb szakirány? Mert ha még kutató matematikus lennél, az már az egyik leghardcoreabb szakirány lenne, azért a gépészmérnöki nem hiszem, hogy oda tartozik. :)
Az ország legrégebbi, legnagyobb és nemzetközileg a legrangosabb intézménye egyébként sem a BME, na nem mintha ne lenne minden magyar egyetem nagyságrend(ekk)el a nemzetközi mércével mért elit intézményei alatt.
Mellesleg kezdõ mérnökként nem sok embert ismerek aki itthon ennyit rak össze.
Halkan kérdem meg, hogy 18-25 koroddal te mit raksz össze...?
The Matrix has you...
sokáig kellett várni, de most még az utolsó pillanatban gyorsan kiosztanám neked az év faszfeje díjat
György
Most erre mit kellene mondanom...?
\"kiskirája helyesen bocs, hogy kijavítalak...\" You could be Hoffed
Én azt tudom, hogy kint voltam egy GE kurzuson és nálam 10-sel idõsebb mérnököknél khöm, hát jóval jobban vágott az agyam.
A lexikális tudásom még kevés, de a módszertan, amit a BME-n sajáítottam el nagyon is megfelel a célnak. Képes voltam igen rövid idõ alatt elsajátítani azt, ami szükséges.
persze hogy vannak jó elõadók, nekem is voltak. de itt nem errõl van szó, hogy van pár jó elõadó, mindenhol van.
Nem elitimus, csak bõven látom, hogy én mit tudok vele és a többiek mit nem, akikkel összehoz a sors.