Papírsárkány eregetés

Oldal 1 / 2Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Teppik Amon
Persze, csak gyorsan kell futni amíg eléri a kellõ magasságot 😄

Teppik Amon, Dzsel-völgy, Piramisok

jackoneill90
A boltból elfogyott. Csináltam egy deltoid formájút. Csak még a röptetés nem megy. Mi a trükkje? Akkor is repül ha nincs földközelbe szél?

http://muszaly.hu A szingularitás fel fog robbanni. Akármit is jelent.

Teppik Amon
igazából nem bonyolult. Boltba megveszed, leülsz és összejátszod hogy melyik rúd hova jön. Adja magát. Aztán szétszeded és kiviszed a helyszínre. Ott megpróbálod összerakni..sokadszorra sikerül és örülsz neki 😄

jackoneill90
Hogy lehet megépíteni? Tudtok linkelni párat?

Nekem is kell egy ilyen légijármû

http://muszaly.hu A szingularitás fel fog robbanni. Akármit is jelent.

Teppik Amon

a többit így:
3as
ott repül
földközelben
támadni akar

jó móka volt, szerencsénkre jó szeles lett a hétvége 😄

tigeroo
<#eljen>lájkolom

amúgy énis sikeresen besóztam minden közeli ismerõsömet a sárkánnyal 😊
VRSDM
most jöttem hazafelé autóval (bmx ugratni voltunk) és láttam a város tövében lévõ domb tetején néhány vitorlát. mondom ezt megnézzük hazafelé útbaejtem.
és láss csodát.
egy általános iskola alsós osztálytársammal futottam össze, aki épp fennt sárkányozott a hugicával. dombtetõ. naplemente. sárkány. panoráma. kéremszépen kell ennél több? 😊

u dont have to listen anybody else but me

Bruk
😄*

Bruk
Képet D

tigeroo
nálunk amilyen szél volt mostis a kocsordi határon tuti elbírna egy fényképezõt a szerkezet
tigeroo
fú gyerekek a teszkoban vettem egy ezresért fasza vászon papírsárkányt, a merevítés bírja a strapát, a zsinórt kicsit rövidnek találtam, de nagyon fasza volt <#eljen>

TESSÉK KIFELE MENNI A HATÁRBA/MEZÕRE/RÉTRE ÉS NYOMATNI
Shortstop
Olyanra gondoltam már hogy jó hosszú "kötéllel" felengedni és fényképezõgéppel képeket csinálni ami rá van szerelve. Ki kellene vitelezni....

Bruk
Az elsõ egy ilyennel jól festene.
Ebben a méretben szerintem el is készítem.

VRSDM
dekatlonba akkor is buziságokat írnak rá mindenre.
láttam minap squash ütõt (remélem jól írtam) rá volt festve nagyba...
" PERFECT BALANCE " ... most valami vagy egyensúlyban van vagy nincs. tudtommal. persze biztos van tökéletes egyensúly is. vagy eleve :S mindegy. off. dekatlon meg sok jót árul és sok szart. jól eladva.

ettõl a sárkány még persze jó 😊

pxxl
sztem "2D-s" az amelyik #10, vagy a hagyományos deltoid forma. nem ilyen összetett térbeli

All hail the double x!

VRSDM
nem kötekedek de van kétsdés sárkány is?! 😊
amúgy egészen pofás kis teste van. majd írj véleményt 😉

tigeroo
váó, nagyon jó 😊))

(tervezem hogy 2zsinórost fogok énis venni, meglátom mennyire jön meg a társaság kedve)
Teppik Amon
nekem egy dekatlon esett útba. Vettem egy fasza 3D-s sárkányt, kíváncsi leszek rá 😄 Vasárnap lesz a röptetés 😉
deka

tigeroo
nnnna ezt énis néztem, deö én maradok a házisárkánynál<#idiota>
pxxl
<#taps> jó kis oldal 😊

All hail the double x!

zorrobomber
Itt
Nem drága, szerintem. Fõleg hogy bõven jó egy pufi- vagy sikló-sárkány is.

VRSDM
'dunno <#szomoru1>

ha valaki rájön (nyomozhatnánk páran) akkor engem is érdekelne nagyobb mennyiségben (rendelhetnénk többet közösen olcsóbbra is kijönne) 😉 hozzuk össze :]

Kell.

Hol lehet ilyet venni?

VRSDM
a milyenek? ... ha a felhajtóerõ nagyobb mint az önsúly akkor igen 😊

Csirke4
Az ilyenek fölbírnak emelni kamerát?😄
Én rendes sárkánnyal csinálom elég sûrûn sztem jó dolog mondjuk én ilyet vettem 😊 EZt

The Protector
Nekem volt kiskoromban sárkányom.Próbáltam is reptetni de fel sem szállt pedig nagyon klafa volt.Apám meg azidõtájt halt meg így meg sem tudott rá tanítani.

Szóval én nem is tudok sárkányozni.
De szívesen kipróbálnám.

Annyit sem érünk, mint az égről zuhanó madár, Aki halni készül de küzd még az életér&#8217; De mit mutatunk fel, ha nálunk pihen meg a halál?

Bruk
Igen, a keresztmerevítéssel jobb lenne. Éppen reggel, indulás elõtt jutott eszembe az egyetlen hibája a sárkánynak: ha kap egy erõsebb oldalszelet, akkor elõfordulhat az, hogy kettéhajlik és ilyenkor nem árt egy kis ügyesség. 😊
A keresztmerevítést természetesen a két oldalsó bambuszhoz kell erõsíteni, nem pedig a nejlonhoz.

Megjött a kedvem az egészhez.
Bambusz helyett a hurkapálca is jó szerintem. Meglátjuk, lehet hétvégén ki is próbálom.

<#eljen>

&#63743;

ZilogR
Boldog egyetemi éveim végén csináltam egy régi Ezermester Kiskönyvtár (?) könyv alapján egy Hargrave-féle dobozsárkányt (KÉP - ilyen, de ez nem az enyém)
Elég sok idõt eltöltöttem vele, de megérte. Kb. 60x60x120cm méretû volt, nagyon jól repült és hihetetlen könnyû lett a méretéhez képest (~850g és ~2m2 volt a szárnyfelülete).
10x10mm-es fenyõlécekbõl és orkánból készült, nagyon strapabíró kis szerkezet volt.

Sajnos csak kb. 70m 70-es damillal röptettem, de nagyon magas állásszöget sikerült vele elérni átesés nélkül, így olyan 55-60m magasságig fel lehetett engedni.

A röptetõzsinórt mindig feszesre húzta, szinte pengetni lehetett és szinte hallatszott, ahogy nyúlik. Alig lehetett leszedni, mindig a zsinór mentén végig kellett menni és úgy lehúzni.

Ezzel volt elõször olyan tapasztalatom, hogy a földközeli rétegekbõl ha kb. 40-45m-en kiemelkedik a sárkány, utána már nemigen lehet leszedni, abban a magasságban sokkal egyenletesebb és erõsebb szeleket lehet találni.

A készítés és egy-két tapasztalat leírva megvan még valahol, talán egy régi fotó is - de ez még a filmes-fényképezõs korszakban volt és diákként nem igazán foglalkoztam a fényképezéssel már akkor. Lehet a gyerkõcöknek újra összedobok egyet ezen a hosszú hétvégén!

*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!

VRSDM
szerencsére az utcám végén már domb van mezõvel "heggyel" sziklákkal erdõkkel tavakkal patakokkal és a nap is süt 😊 nézelõdök ki az ablakon énis szorgosan ^^

Teppik Amon
Jajj kellett nekem beleolvasni ebbe a topikba! Dohhh. Most meg már azt nézegetem elég erõs-e a szél egy kis kikapcsolódásra, felmenni a dombra. Sõt odáig jutottam hogy fel kéne hívni pár régi cimborát és piknikezni egyet a gyöpön a város mellett 😉

rövid guglizás után:
http://www.sarkanyereszto.hu

tigeroo
<#eljen> szívembõl szóltál tesó
pxxl
hmm nem hülyeség, lehet a gyerekkel kimászunk majd a dombra azt eregetünk egyet 😄 csak nekem is kell mékelni valamit 😊
__

bambusz nincs, de van egy kevés acél az is jóa? <#idiota>

All hail the double x!

VRSDM
fontosak az ilyen apróságok.
filléres költségek. persze elmenni megvenni, kimenni és játszani vele uncsi. 5perces játék.

de ha otthon megépíti az ember, barkácsol vele, a tapasztalatok alapján javítja, fejleszti a saját konstrukcióját. akkor már egybõl sokkal személyesebb és teljesebb az élmény. szintén fillérekbõl.

nem kell ide háromdés mozi meg méteres plazma (a thai szopóskurvák maradhatnak azért) szóval én amúgy is szeretem az ilyen apró örömöket, amiket lassan már elfelejtünk teljesen. ergó tényleg köszi hogy van még egy baromság amivel elüthetem az idõm (valójában haszontalan) 😄

tigeroo
hát bebaszna tényleg😊

amúgy komoly, a társaságomban felhoztam a témát és mindenkinek felcsillant a szeme 😊 a gyerekkor egy elfelejtett kincse ez...
VRSDM
amúgy tigeroo jó hogy csináltad ezt most.
meghoztad a kedvet rendesen 😊)

vicces látvány lesz az ország minden pontján borostás izzadt pólós IT guruk sárkány eregetése <#idiota>

Atkamon
😄

VRSDM
autóra csak így ofkorsz

tigeroo
köszi, akkor méretezek majd 1 kicsit elõtte 😊

#18: figyi, meggyõztetek. elõbb megcsinálom a nejlonost,
kifli
hasonló nekem is volt, télleg jól mûködött, bár emlékeim szerint, az enyémnek volt valamiféle kerszt merevítése is.

Emlékszem toltam az erkélyrõl, muter szólt hogy kaja, rákötöttem a korlátra, megkajáltam, mikor visszamentem még mindig repült 😊

Ez nekem nem volt nagy, egy normál méretû nejlonzacsiból is meg lehetett csinálni (aka teszkós szatyor)
Mekkora sebesség kell egy ilyen sárkánynak? Bicajra, vagy autóra kötve nagyon beteg lenne?

Bruk
Csak azok alapján alkotok véleményt, amit láttam. A deltoidos cimboráknak is repült, néha le-le szállt. Ahhoz, hogy jól repüljenek, azért kellett szél.
Jómagam kivittem ezt a nejlonosat, enyhe szellõben és legalább háromszor olyan magasra sikerült eregetnem, mint a többieknek. Csak akkor ért földet, amikor én húztam le.

Egyébként pont a napokban gondoltam erre a sárkányra, hogy milyen jó volt. Ha olyan kedvem lesz, elkészítem én is.

VRSDM
~30x70

tigeroo
lefogom csekkolni, ha ennyire mondjátok...

valami méretet tudsz adni? úgy kábé
tigeroo
nemtudom mi a baj a deltoiddal, kiskoromban édesapám olyat csinált mindig nekem, és mûködött 😊
tigeroo
most ezt nemtudom hogy mire értetted. ha megtudom csinálni magamnak akkor tényleg hülye lennék fizetni érte...
VRSDM
ja meg 500m kötél alatt ki sem mozdulni otthonról! 😊
amúgy emlékszek ilyen is volt mint a #10-be és ez tényleg jól mûköd,

Bruk
Igen, egy nejlon, rajta két lyuk és mindkét oldalán bambuszváz.

Ez a legjobb. Olykor nagyon magasra sikerült felengedni és sosem volt vele semmi gond. Kivétel, amikor a póznára tekeredett. 😊
A deltoidot felejtsd el tigeroo és készítsd el RAZOR27 ábráján láthatót. Nem fogsz csalódni. 😊

Cumshot
Én olyan sárkányt eregettem az elõbb, hogy szétszakadt az ánuszom. Meg csíp is mint állat, Dragon Age-be simán jó lett volna fõellenségnek.

i5-2400 II 8GB HyperX Fury 1600MHz II Sapphire 280X Vapor-X Tri-X OC 3GB II Chieftec CTG-750C II Sound Blaster X-Fi HD II ATH-M30X

Oldal 1 / 2Következő →