Hi-Fi Choice
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Lassan abba is kéne hagyni (nem ezt a beszélgetést, hanem az egész fórumozást) tudom én, és vannak is időszakok amikor komolyan is gondolom. Aztán mindig történik valami amire nem számítottam. Előkerül egy egy zene, vagy film vagy beszédtéma ami felkelti az érdeklődésemet.
És hogy a téma mellett se menjünk el szó nélkül, olvassuk TJ "kukker" Tunerman sztoriját..<#nyes>#nyes>
A világ minden tájáról keresik a tatabányai legendát
"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."
Ha kicsit szétnézel (akár itt az sg-n is), hogy kik, miről és milyen értelmi szinten szoktak fórumozni, rájössz, hogy (tisztelet a kevés kivételnek) a legtöbben nem épp az ész bajnokai. Ezt nem sértésnek szánom, de akad pár "eszement", akik szinte mindig, mindent jobban tudnak mint te, okosabbnak is hiszik magukat nálad (ha nem azok akkor is) és szinte eltántoríthatatlanok a saját igazuktól. Ezzel a típussal a legnehezebb értelmesen bármiről is kommunikálni. A gond csupán annyi, hogy én meg szeretek eszmét cserélni :)
Illetve csak szeretnék, de ez legtöbbször nem megoldható.
Ezért is született meg az az elmélet, hogy "vissza süllyesztem magam" egy alacsonyabb értelmi szintre (aminek számtalanszor magad is tanúja lehettél már) s így talán majd létrejön valamiféle szolídabb kommunikáció...
De tévedtem. Én lehetek bármikor picit értetlenebb, de attól még mások nem válnak okosabbá sajnos.
Vagy az is lehet, hogy csak nem vágynak túl hosszú trécsikékre.
Ez esetben meg teljesen mindegy, hogy önmagam adom, vagy tovább tettetem a hülyét...
Másrészről viszont, szeretem ha azt feltétekezik rólam, hogy csak okoskodok, s dumálok a nagy semmiről :) Mert arra legalább érkezik némi reakcióféle.
Remélem, hogy hamarosan újra nem értjük majd egymást, illetve csak te engem, mert én tudom mi a dörgés.
Van Celestionom. Így nem nehéz :D
(Ha nem boldogulsz jelezd: segítek.)
ez többnyire sikerül is! <#nevetes1>#nevetes1>
ma a többi gondolatodat sem tudom kiigazítani, mert sokszor tényleg ez vagy alapjaiban lehet hasonló a helyzet, kivéve a celestiont. <#vigyor>#vigyor>
szerintem ma ki vagy józanodva, 2 éve nem olvastam tőled egyszerre ennyi értelmeset. <#nevetes1>#nevetes1> ez nem dícséret, inkább szomorú tény. <#integet2>#integet2><#taps>#taps> hogy csak ilyen ritkán. <#hehe>#hehe>
Azt gondolom az olvasónak, annak is az optikai részének (esetemben az oprendszerben használt driver is) hozzájárulhat a végeredményhez. Amiket a mai gépeimen grabbelek azok valahogy nem úgy sikerülnek, jóval magasabb bitrátával sem, szerintem a programok is lúdasak lehetnek.
Azt hiszem próbáltam újra megcsinálni, mert természetesen a lemez gyári, megvan most is, de valahogy nemtudom <#confused>#confused>
Aztán jön egy meg nem vagy félreértett hozzászólásom, amivel minden a helyére ugrik hirtelen.
Ami a hi-f(ül)istákat illeti, a jó hangzás értelmezése természetesen a küszöböm átlépése után nyer értelmet bármilyen formában is.
Lehet csekkolni ABBA vagy ABAB módszerrel is a hanganyagot, akkor is lesznek akik tévednek. Egyszer régen egy ismerősöm ismerőse azzal kérkedett, hogy ő fülre megmondja mi az empjé és mi a losszlesz. Persze azt kihagyta a számításból, hogy vannak olyan lemezek, amik szarabbul szólnak egy 128-as mp3-nál is, de ugyanakkor akadnak olyan 320-as rippek is, amik szebben és dinamikusabban szólnak a cdda-tól is. Ez inkább alapanyag mintsem formátumfüggő.
De mit pont neked magyarázom ezt?
Hallottál már hánykend cuccokat muzsikálni, tudod mi a dörgés...
Illetve dehogy tudod. A dörgés odaát van a 200 wattos Celestion subwooferemben..<#hehe>#hehe>
tévedsz! mint általában,most sincs igazad (ebben), mert nagyonis egyetértek veled most szinte mindenben! ritka pillanatok egyike,amikor értelmesen és jót is írsz. <#vigyor>#vigyor> a véleményed sok részét vallom én is, talán annyi szőrszálhasogató különbséggel, hogy
a jó fülü hifisták abban egyetértenek, hogy a hűha hangzás (a valaminek már nevezhető színvonal vagy a mi is a hq valójában?) honnan kezdődik, ha valami azt eléri, utána vitáznak csak azon, kinek mi a sok vagy kevés.
a becsaphatóság is tény, csak egy jó hifista sosem bóniem megamixen tesztel, és ha nem akar hülyét csinálni magából, akkor mindig A-B-A-B módszerrel teszi azt. <#nevetes1>#nevetes1>
a cikk tényleg fárasztóan hosszú volt, az első felénél meguntam, a folytatást csak átfutottam, de a lényeg lejött. a többit pedig csodásan összefoglaltad, nem is tudom,mi volt tegnap éjfél tájt veled. lehet a kazettalejátszó-d van ilyen hatással rád. <#kacsint>#kacsint>
Kedvenc részem a szarból is lehet jót (vagy várat?) építeni...és megszületett a cd :D
Ami a cikk alatti kommenteket illeti, számomra inkább az az uncsi. Vitáznak a semmiről, hogy melyik nagy márkán szól jobban ez meg amaz, miközben meg valójában marhára tökmindegy, mert egyrészt ugyanaz a szett is másként zenél itt és másként ott (meg megint másként amott), másrészt pedig mindenkinek mást jelent a "hűha" hangzás. Ami nekem jó, ott másnak sok a magas, de kevés a basszus, s ami másnak az etalon, abban meg nekem kevés a magas és túl sok a basszus :)
Szóval egyetértés kábé annyi lesz, mint valaha is közted meg köztem :D
És akkor még nem is beszéltünk az igazságról, hogy a legnagyobb fül-mester is becsapható. Elindítom idehaza a Boney M. megamixet és felteszem a nagy kérdést a hangszakiknak, hogy mi szól: cd vagy bakelit?
Sercegést nem hall, cd-re tippel.
A válasz meglepi: bakelit mp3-ba digizve..
Mert mi is a hq valójában?
Valójában az mindenkinek más..
viszont a hszekben sokkal több az érdekes vagy értékes infó, amin persze megint csak lehetne százféleképpen vitatkozni vagy véleményt formálni a mi a hifi valójában témakörről, de ezt te úgyis jobban tudod mindenkinél. viszont szerencsére te nem blogolsz. csak errefelé. <#vigyor>#vigyor>
Említettem is eme tényt maximumusnak odaát, ki majdnem fejem szegte ezen oda nem illő elszólásom miatt :D
Arukereso AD-850
Az egyetlen deck amit ma vehetsz :) Fogalmam sincs hogy érdemes-e, gyanítom nem. Akai Gx-R35 -öt 35 ért árulnak, de Akai Gx-67 55 ezer pl. Ez utóbbira csorog a nyálam :)
imo :) science fiction is science fact
Fülre is hallom, és a zenék spekiképe is ezt mutatja...
Ennyi a lényeg nem? Vagy elsiklottam valami lényeges dolog felett még esetleg?
Csak erről vakeráltam..
Szöveget én is lökhetek egy 320-asból gyártott "lossless" mellé.
Jobb, ha van spekikép is mellé.
De visszatérve a fotókhoz, oda kellett volna még két spektrumkép is. Persze az sem garancia semmire, de legalább "látod" ha mondjuk hiányzik a 16 kHz feletti frekisáv (mert mondjuk empéjtréből wav-elte valaki unalmában)..
Utoljára szerkesztette: Musachy, 2018.03.21. 12:14:15
Abigail
Bár kevés férfitársam tiltakozna :D
Mármint ami a jó nős megjegyzésedet illeti..
A kötözködés is érdekes téma lehetne. Talán sokan fel sem fogják, hogy kötözködnek. Lehet, hogy csak el vannak nyomva otthon, vagy a melóba és megpróbálnak valahol érvényesülni...
Akadnak érdekes "arcok" itt az esgén, meg kell hagyni :)
Igen, a piac meg a pénz valóban a kereskedelem lényege, de nem kell azért minden jó nőnek elmenni kurvának.
a dual régen is gyártott ugyanolyan kommersz cuccokat,mint a sony vagy bármelyik másik név a (kommersz) hifi világában,és tudjuk, bármelyik hasonló cégnek voltak kiemelkedő és átlagos vagy gagyibb termékei, ezen hüldezni olyan,mint egy vintage deckbe okostelót építeni és futtatni rajta valami okos és szép player szoftvert.
hogy egyesek mély érzelmi szálakat táplálnak régmúlt, elmúlt, kimúlt hősök felé,az meg már csak történelem meg az öregség jele. <#hehe>#hehe>
oké, én is néha felsóhajtok, de nem azért,mert látok korunkbeli márka terméket olcsóbban. <#nevetes1>#nevetes1>
Magánvéleményem erről: a Sony is gyártott valaha kimagaslóan jó minőségű cuccokat Japánban, de ugyanúgy kommersz termékeket is.
Mert nyilván a vásárló az első..
Ki Marcsikát, ki meg Karcsikát szereti.
A kazettás deckek egy magamfajta muksónak nyújtanak egyfajta vizuális örömöt. De ebben sincs semmi meglepő. A párom meg a szép cipőkért és ridikülökért rajong.
De hiába a deckek szépsége, ha a belevaló kazetták felett eljárt az idő. Mármint hogy elöregedett a vasoxid réteg bennük. Így jobb esetben is max 3-4 percig nyújtanak tűrhető hangminőséget. Sajnos.
Az, hogy egy szintén hi-fi bubus mint jómagam, kitalálta, hogy teló is tehető a kazik helyére, szerintem nem rossz ötlet.
Arról nem is beszélve, hogy az általam említett magnókazi "skines" lejátszó lazán lejátsza akár a 48 kHz/16 bites wav-et is ha kell..
Márpedig már az is audio cd feletti minőség lehet, ha mondjuk bakelitról gurítottad be digit. fájlba..nem?
Hanem? :D

Utoljára szerkesztette: Musachy, 2018.03.20. 19:43:19