Hi-Fi Choice

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

amaximus
hová?

az a baj, hogy lehet kapni vagy az hogy ott is?
a dual egy cég, gondolom ezt tudtad. a cég sok mindent gyárt és elad, ebből él és addig,ameddig el tudja adni,amit szeretne.
mi a baj vele?

amaximus
de minek? ez az egyszer-kétszer buli + menő kategória, de aztán rájön a balek (mondjuk te biztos nem), hogy ez így teljesen értelmetlen, nincs kazetta, nem úgy szól, nem adja vissza azt a retro érzést, ráadásul áltatod magad egy majdnem úgy néz ki dologgal, meg egy pár kilós élő deck kiegészítővel. ettől már tényleg praktikusabb a tukmált szoftveredet rárakni a telóra és néha nyomogatni a látvány miatt.
ezen kéne hosszasan gondolkodnod! már ha ez a legutóbbi megy egyáltalán. <#hehe><#integet2>

a cikkíró pedig szintén nagy öreg lehet a témában, ha neki hosszú percek alatt esett le a videó lényege. oda vagyok a hasonlóan értékes cikkekért.

hogy ebbe a bugyuta sztoriba meg belekavartad a 'kazetta lejátszó' szoftvert,az meg biztos Világos Apartman ottani hszének köszönhető. neki is elmés volt a ló-gikája, biztos tesó.<#nevetes1>

Zephyr Retiring
Igen, magam is erre szerettem volna felhívni az ingerülten reagáló ottani kolléga figyelmét..
Egy kis mechanikai átalakítás, egy filléres androidos mobil + az általam is ajánlott progi és bárkinek lehet hasonló odahaza :)

"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."

Musachy
Nemrég "amottan" megemlítődött némi agyaskodást is kiváltva, akkor olvassunk kicsit róla itt, mivel inkább ide való:
AZ ÁTALAKÍTOTT DECKekkel kapcsolatosan íródott egy cikk is, ami jobban bemutatja ezt a jelenséget.

imo :) science fiction is science fact

Musachy
Hova jutott a Dual?

aldi

Zephyr Retiring
Szokás szerint most is rohanok. A legújabb szépségem ma futott be:

Ráfér egy alapos takarítás. Aztán ha teljesen rendben lesz, csatlakozik a társaihoz a retro szobában..<#vigyor>

Zephyr Retiring
Mindenkinek aki tartja: boldog Valentin (vagy Bálint) napot. Asszonynak is ideért a meglepije..

Előkapartam hozzá a régi dia vásznat, s ideiglenesen a boomboxom elé helyeztem..

..a fotó nem adja arányosan vissza, de a rádiósmagnóm 68 cm széles, és van rajta phono bemenet is..

..így ez szolgáltatta a háttérzenét a nosztalgia vetítéshez..

..a masina németes neve ellenére Írországban készült..

Egy fura kis belső tükrös megoldással ráhelyezhető egy mini képernyő is..

..aminek vaku nélkül azért kontrasztosabb képe van..<#nyes>

..de végül is vásznon és saját képernyőn is használható. Ilyet kért az asszony, így ezt kapta..

Megjegyzés: besötétített helységben vagy késő este azért jobb nézni, mint így a reggeli fényárban..<#nevetes1>

Zephyr Retiring
Én a magam részéről sajnálom hogy sem az Orion, sem a Videoton nem hazai már...illetve utóbbi még talán, de akkor én hamis "Vidi"-be botlottam Made In Taiwan címkével pár éve<#hehe>

Zephyr Retiring
Akkor meg ne az eredetiti rendeld meg, hanem töredékáron az utángyártottat. Semmivel sem rosszabbak, olcsóbbak és magam is azt szoktam rendelni ha ékszíj kell valamelyik pörgetőbe..

Hiányolom is az Orion űrhajót.
A termoszdömping között van 1-2 érdekes darab, mint a sat fejegység, vagy a modem..
Musachy
Micsoda ORION gazdagság volt régen!

Nézd, a yamaha settet jófogásról vette az asszony (az év végén kapott céges jutalomból) . A hangfalakat is ő vette 10havi részletre. Az ITT lemezjátszó meg édesanyámé, újonan vette a tornyot 1988-ban, ismerős intézte a konsumex-en keresztül :)
10 éve használok egy 1992-ben gyártott autót, és a lakásomnak is csak a felét vettem meg hitelre még fizetem :)
Nem vagyok gazdag, de jól élek ahogy nagymamám mondaná :)
Utoljára szerkesztette: zsgaby, 2018.01.30. 16:46:29
Zephyr Retiring
<#falbav><#nyes>
Lentebb azt ecsetelted, hogy nem vagy valami jól eleresztve anyagilag. Erre kiderül, hogy mégis<#nevetes1>

Köszönöm! <#worship>
Zephyr Retiring
Ezért nem is onnan kell megrendelni<#nevetes1>
És már vissza is jutottunk a legutóbbi témánkhoz, az utángyártott alkatrészekhez..

Musachy

Zephyr Retiring
Nincs szükség tizedmilliméteres pontosságra ebben az esetben :)

A gumiékszíj méretek 5 mm-enként változnak hosszirányban, tehát nagyon nem tudsz mellélőni.

Érdeklődj a srácoknál ezen az oldalon : http://pcbonto.hu/portal/Budapest_/HiFi_cuccok/LP_lemezjatszok_1_974334_.html
Sok alkatrész van náluk eredeti meg utángyártott is!Nem drágák szerintem.
Igen, a zsinóros megoldás nekem is eszembe jutott, csak gondoltam hátha van ötlet a tized mm pontosságra :)
Köszi azért! Érdemes lenne megoldanom mert más baja tudtommal nincs a cuccnak.
Zephyr Retiring
Szétkapod, fogsz egy erősebb vastagabb cérnát vagy egyéb nem nyúló zsinórféleséget, odafeszíted a gumi helyére, és így általa megtudod a teljes hosszt. A szélesesség eleve adott a maradványgumiból, de ha mégsem általában az 5 mm szélesség a mérvadó. Magát a gumit egy helyi alkatrészellátó boltból általában rendelésre leszállítják. Durván egy 500 ft fedezni szokta, mert a legtöbb ékszíj szabványméret..

Lenne egy kérdés hátha van ötletetek.
Adott egy ITT 9510 lemezjátszó (Dual)
A tízenév nemhasználattól darabokra bomlott benne a szíj, lehet ilyet venni? Ki tudhatja a méretét? Lehet hogy megvan a gyári könyve is, ezeket még kapcsolási rajzzal együtt árulták, esetleg azon rajta lehet?
Zephyr Retiring
Nagy tudású Mucsácsó igazságügyi kolléga kedvéért:

DN 165E eredeti gyári tű (katt)

AT(N) 91 gyári cseretű

Amiket pedig a kezemben tartok, azok nem más tűk, mint az utángyártott márkajelzés nélküli "value" verziók
(bal fekete DN 165E u.gy., jobb sárga AT 91/BL u.gy.)

Lemaradt egy N nagyügy<#hehe>
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2018.01.27. 19:33:19

Zephyr Retiring
Ez pedig a CLP-120 fedlapja..

Mára ide ennyi. Átlépek a lottós totyikomba<#wave>

Zephyr Retiring
Imho a többi..

Zephyr Retiring
Tudod jól, hogy csak azért írtam, figyelsz-e<#vigyor>

Amúgy meg hidegen hagy. Mármint hogy figyelsz-e<#nyes>

Viszont ma tekeregtünk kicsit. Fotóztam ezt azt..

..mingyá' tolok még pát zongorásat is csak a te kedvedért<#hehe>

Musachy
Sajnos itt is kevered a szezont a faszommal fazonnal. Az ATN jelűek valóban cseretűk és pont ezért olcsóbbak az AT-knál, hiszen azok komplett hangszedők. Az ATN (n, mint needle - tű) akkor jön, ha a hangszedődön tűt akarsz cserélni, mert elkopott. De attòl az még gyári és nem utángyártott. Amúgy az AT95e, 100, 120, 150... stb. helyett már új sorozatot adott ki az Audio Technica.
Utoljára szerkesztette: Musachy, 2018.01.27. 11:25:51

Zephyr Retiring
Ja, az..

A discjockey-knak is készült egykor, bár mostanra már a Numark is ott van a szeren a Stanton mellett. Mára már beálltak közel egy szintre a hangszedő árak (Ortofon, Numark, Stanton..stb..) ami inkább húszonezres kategória, mintsem tízenezres AT. Illetve ott is csak azért van olcsóbb, mert van cseretű ATN 95 néven 12 rongy körül, ami ugyanaz mint az AT 95, csak "gazdaságos" kiszerelésben :)
Ezzel a trükkel többen is élnek: van GP, van Ortofon, sőt még Shure utángyártott tű is beszerezhető, ami feleannyiba kerül mint az eredeti, csak cserébe le kell mondanunk a márkajelzésről.

A lentebb mutatott Stanton viszont még eredeti és nem utángyártott, ezért az ára is annak megfelelő volt egykoron..

Persze lehet vitába szállni, hogy akkor a feleannyiba kerülő utángyártott tűk, minőségre is feleannyit tudnak e vagy sem, mint megfizethetetlennek tűnő márkás és drága eredetijük..

Stanton (kék) alap pick up :
Régebben volt nállam az egyik haver egy Droids albummal a hóna alatt plussz egy Stanton pick up-al.Meghallgattuk hogy szól és készítettem vele próba felvételt.Sajnos meg kellett keresnem a felvételt mert a lemezről csak 2 számot mentettem le.Szerintem a Stanton, egy DJ pick up.Basszusos hangszínű.Azt hiszem ez is olyan AT95 árkategóriában van vagy volt.
Droids Sample
Kézikönyvből az elhelyezés. A jobb sarokban meg a játékosság:

Ha nem is 5.1 de amikor szépen bepozícionáltam a Creative inspire 4400 -amat (4.1) a hozzávaló Live5.1-es kártyával a fotel köré, akkor azért próbálgattam ezt. Szóval tudom milyen, de igazából a lemezeim mind stereo-k csak. És a koncertek is azok szoktak lenni, jellemzően a színpad két oldalán vannak hangszórók :) Mondjuk volt valahol Bécs mellett egy Pink Floyd koncert azt egy völgy 4 sarkából hangosították. Na de ilyen 20 évente egyszer van.
Az alapvető nemtetszésemet az váltja ki hogy ott is csak akkor van igazán jó térhangzás ha a közepén ülsz, ha lehajolsz mittudomén valamiért már zavaróan kiesel az ideális helyről, és közelebb kerülsz az egyik hangszóróhoz, ami elnyomja a többit.
Zephyr Retiring
Így mobilról nehezen látom át, de mintha a frontok megegyeznének. Mármint paraméterekre és teljesítményre is ugyanaz az álló front az előbbinél, mint a házimozis szettben.

Én direkt házimozihoz vettem a Magnat szettet, de ugyanúgy szólhat csak sztereóba is ha úgy akarom. De őszintén szólva én sokkal jobban élvezem mondjuk a korai Metallica stúdióalbumait is DTS 5.1-ben, mint sztereóban.

Amennyivel több pluszt ad egy sztereó hang egy monótól, legalább annyival több plusz jön elő az 5.1-ből is a sztereóhoz képest. Vagy hogy egy másik stílust is kiemeljek, a Depeche Mode első albuma megvan gyári kazin, pcm sztereóban (tehát audio cd hangminőségben) és 5.1 DTS-ben is. Utóbbinál hallhatod a már jól ismert hangokat, csak már körbe-körbe, hol innen, hol onnan szólal meg egy dallam vagy egy cintányér :) Mintha egy teljes kört írnának le körülötted bizonyos hangok.

Leírhatatlanul különleges és teljesen más élményt nyújt 5.1-ben hallgatni egy zenét, mint amit addig csak sztereóban hallottál. És hozzájön még olyan brutális basszus mélyhangtartomány, hogy élő koncerten érzed zenehallgatás közben magad..

Van külön, szerintem nem teljesen ugyanaz (de az), a gyártó oldalán is külön oldala van mindkettőnek. Ez S 628, amit te mondasz az meg S 628 HCS
S 628
S 628 HCS
Egyébként nem érdekel, zenére vettem a cuccot, a filmnézés nem motivál ebben a témában. Azt erősítés nélkül is élvezem, ha jó és nem "csak látványos" a film ;)
Utoljára szerkesztette: zsgaby, 2018.01.25. 21:36:15
Zephyr Retiring
Ja, hogy csak a frontokat vettétek meg? Ezek szerint nincs meg sem a surround háttérsugárzó, sem a center hangfal hozzá?
Nem tudtam, hogy így külön is megvehetőek..

A dvd filmek elég gatyául szólnak sztereó keveréssel. Esetleg keresd meg a "downmix" funkciót a lejátszó menüjében. Elvileg az minden hangot két csatornásra kever.
Vagy elkezdhetsz lassan gondolkodni egy 5.1-es házimozi erősítőn. Az sosem árt ha van kéznél ;)

Nincs. Sima stereo. De a DVD-t lejátszáskor stereo-ra állítva is sokkal hangosabb a zene mint a szöveg. Mondjuk koncert videot nézni jó... filmet nem annyira.
Zephyr Retiring
Ponyvaregény magyar szinkronnal sajna elég tré...

Javaslom beszerzésre a Mad Max 4-et, abban már a magyar 5.1 is döfi.
Hangok jobbról, balról, lentről s fentről. Csak kapkodod majd a fejedet :)

Én a gyári dvd-t és a 3d bluray-t is ajándékba kaptam. Egyik kedvencem lett ;)

Erősítőn ha van olyan, érdemes kipróbálni a "dvd studio-mix" módot.

Én még nem jöttem rá hogy milyen módban kellene a DVD-t lejátszani ahhoz hogy a háttérzajok, zörejek, robbanások, lövések ne nyomják el a párbeszédeket... Hétvégén próbáltam a ponyvaregényt, a zenék nagyon szépen szólnak benne, de a párbeszédek meg halkak, ha felhangosítom akkor meg a zene kellemetlenül hangos :)
Zephyr Retiring
Amúgy valóban mutatós darabok :)

Mi nemrég "végeztünk" Jack Sparrow kapitány 7,5 órás kalandjaival, amit subwoofer nélkül néztünk az asszonnyal :) Sub nélkül is olyan brutál mélyeket tolnak a Magnatok, hogy a fejem még mindig zúg az ágyúdörrenésektől :D

Lentebb már mutattam valahol a gyári teljesítménycímkét, de le lettem hurrogva, hogy azok az adatok csak mese habbal :)

Hát mese vagy sem, qrva faszányosan szólnak ;)

Köszi a jókívánságokat, én is megvettem volna így, de neki van ideje elintézni az ilyesmit, én most csak adóstárs vagyok :)
Utoljára szerkesztette: zsgaby, 2018.01.20. 17:14:47
Zephyr Retiring
Használd egészséggel jó sokáig, és mindenképp tartsd meg az asszonyt. Egy igazi kincs az a nő<#vigyor>

Zephyr Retiring
Amíg megjönnek, itt a 626-os-ról pár (ami majdnem ugyanaz) + egy teszt is<#nyes>
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2018.01.20. 11:29:17

Zephyr Retiring
Ahogy mondod. Szépen sorban..vagy sörben, vagy ki mit szeret<#nevetes1>

Zephyr Retiring
Próbáld meg ezt (katt)
Ha van vírusirtód,néha pittyeg majd, de az ne zavarjon<#nevetes1>
Ha meg nincs, még pittyegni sem fog..<#vigyor>

Valami ismeretlen okból nem enged most a képkezelő..
Egyébként nagyonjó, hozza azt az érzést, mint amikor bemész egy komoly hi-fi boltba, ahol mindíg szól valami, és megállsz hogy ezdejó, ez melyik cucc? Próbáltam körülírni az érzést amit a hallgatása okoz :) Szép a fülnek és a szemnek is.
amaximus
hát nem. de téged az elhelyezés és a környezet érdekel! <#nevetes1>
Musachy
AF. Az nem ua.

amaximus
álom 1.0 ! <#vigyor>
a valami kezdete. <#kacsint>

hirtelen azt olvastam , hogy 628 -al lépett meg a feleséged! átfutott rajtam, hogy ez azért durva. <#nevetes1>

amaximus
azt hittem , ez megy magadtól is! <#nevetes1> ott a gugli, nézegesd!
Musachy

Musachy
Képeket kérünk! :)