Hi-Fi Choice
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az "eszméletlen" jelzőt idővel majd korrigálhatod, amikor lecseréled az Orionokat is valami komolyabb szettre. Bár az enyéim már valahol pest megye határán teljesítenek szolgálatot évek óta, emlékeimben tényleg eszméletlenül hangosan is szóltak 😊
Jövő nyáron járok arrafelé legközelebb, majd készítek pár fotót én is a jelenlegi állapotukról. Amikor elkerültek tőlem, ez a totyik még nem is létezett 😊
"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."

Utoljára szerkesztette: zsgaby, 2017.12.13. 08:08:35
Fotókat és tapasztalati élményeket dobhatsz majd róla ha lesz időd..
Valahogy életre keltek a hs501-ek. "Öröm bódottá" 😊
Utoljára szerkesztette: zsgaby, 2017.12.12. 11:15:54
- Emerson Selene 6450L
- Emerson Teti 7800L
- Emerson Crono 9000L
Ha egy örök darabot szeretnél, mert úgy gondolod, Te soha nem fogsz meghalni, akkor ezt vedd meg 😉
Nem vettem meg..akkor most..?<#nyes>#nyes>
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.12.12. 11:09:01
Én kérem mindig és minden esetben világosan és érthetően preferálom mondandóim.
Süketelésnek csak az tartja amit és ahogy előadok művészileg (ezért is lettem előadóművész és elismert két csillagos konstruktőr) aki nem tudja követni páratlan eszmefuttatásomat...öö..de mi is volt a kérdés?
Ja meg van: MDR.
Multi Dinamic Range, azaz teljes dinamikus tartomány 😊
Kérdezz bátran, ha valami nem tiszta a hangzás világában..
Utopia: tudom én, hogy a típusszámra voltál kíváncsi, de számodra az most ebben az esetben tökmindegy. Hiszen úgyis én hallhatom vele a zenéket, nem pedig te. Neked legyen elég a tudat, hogy én teljesen elégeddett vagyok a fejhallgatómmal, te meg keresd szépen tovább azt a típust, ami számodra megfelelő.
Ami pedig a telefonok jack hangkimenetét illeti, arra meg tekints úgy, mint a PC-k integrált hangkimenetére. Semmivel sem jobbak vagy rosszabbak minőségre mint azok.
Persze ez így ebben a formában nem teljesen kerek, hiszen léteznek jobb hangminőség leadására is képes hangkarik mint az integráltak..
De ez már egy másik történet, nekem meg nem ártana 50? vagy 500?szótagon belül maradnom a válaszaimmal.. 😉
MDR-t részletezd plíz. Este meglesem amit süketelsz róla, ha elaludt az asszony<#nevetes1>#nevetes1>
az egész hifi teljesen szubjektív! az audiofilizmus és a hanghűség pedig már nem annyira. bár nyilván vannak azért olyan támpontok,amiktől elrugaszkodva érzi az ember, hogy mi a jó (neki).
az MDR tökmindegy, na pont az a nem mindegy,mert ...á mindegy.
a spojlerbe rakott kérdésedre én sem tudom a választ! <#hehe>#hehe>
Totál téma-kompatibilis amit összefirkáltál, tehát felesleges volt. Mármint spoilerezni. Írni nemkülönben, de az már más tészta..
Ami kérdésed illeti: nem tudom, de különösebben nem is érdekel. Mármint hogy összesítő tesztek készültek e valaha is fülesekről.
Gondolom időről időre felbukkannak a neten valami ilyesmik mint ez a teszt (katt), de mint a konklúzióban is olvasható idézem:
" a fejhallgatózás teljesen szubjektív terület. "
Másik ki nem mondott elméleti kérdésedre válaszolva valami Sony MDR tökmindegymi xxx-em van jelenleg, ez és egy Pana közt kellett hirtelen döntenem, rádugtam egymás után mindkettőt a telómra, italo disco empéjré elindít, pár másodperc után füles csere, majd vissza.
Egyértelműen nekem a Sony szólt szebben, hiába volt a metálkék Pana ezerszer dögösebb, ez meg mellette valami gagyi kínai cucc érzetét keltette, akkor is ez mellett döntöttem<#vigyor>#vigyor>
Van az összekötősín alján valami Tokyo Japan felirat (China nincs), nekem ennyi is elég. De ha ugyanezzel a hangzással kínai lenne, az sem érdekelne különösebben.
Talán mondanom sem kell, ide bármikor firkálhatsz spoiler nélkül is a fejhallgatókkal kapcsolatos megfigyeléseidről vagy épp véleményedről.<#wink>#wink>
Ismerem a totyikalapítót, el van sikálva a dolog<#nyes>#nyes>
Az, hogy rajtam kívül csak kevesen reagálnak ne tévesszen meg, rengetegen benéznek (egy modi priviben felvilágosított a látogatottsági rátánkról, sőt még arról is, hogy összesen hány hozzászólást ejtettem össze-vissza az SG kesze-kusza berkeiben<#wilting>#wilting>)
Így igazából hiába gondoltam másként, mégis van értelme eme témakörnek is egyelőre..
Ezek szerint rajtad kívül is kíváncsiak még rá, hogy mi is a HQ valójában?<#vigyor5>#vigyor5>
Köszönetem és kézcsókom nekik (néma olvasóinknak) ezúton is<#worship>#worship>
Aztán egyszer majd csak rájövök, hogy..
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.12.10. 14:10:29
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
tényleg, volt valaha olyan, hogy ezekről írásos összesítő tesztek készültek?
Általában két "üzemmódban" használom a mobilt:
1. gyári headsettel utcán, séta vagy kerékpározás közben háttérzenének általában 320-as empéjtrével.
2. késő éjjel ha nem bírok hajcsikázni, audiofil fejhallgatóval kedvenc wav formátumos zenék, albumok hallgatására.
Változtat ez a véleményeden valamit? 😊
a sok hulladékból próbál meg valamit kiköhögni szoftveresen, nem több,mint bármilyen más tipikus hangzásmanipulátor. ha viszont alapvetően jó a zenei minőség és egy ilyet ráküld a süket dumber, csodálatosan és azonnal elcseszi a mélyet, a közepet és a magasat is, tilitoli bajnokoknak és a mobil társadalom által jellemzően használt szar fülesekkel viszont kiváló szórakozás, de a minőséghez semmi köze. csak szólok! <#hehe>#hehe>
Viszont egészen jól feldobja az összképet (és hangzást) egy DMP nevezetű progim. Ő lenne: (fülelheted is)
A vidiben szereplő alma és sírós smiley nem tartozékai a proginak!<#nyes>#nyes>
Egyébiránt meg ne aggódj egy percig sem az audijófülejim iránt <#nevetes1>#nevetes1> a következő játékos
egy LG V10 lesz, ami alapból tolja akár a 32 bites dacot is szoftveresen<#vigyor>#vigyor>
Azé' az mán nem sámli, kompatibilitás ide vagy oda<#taps>#taps>
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.12.08. 20:02:20
a mobilod akkor már audiofil? az lenne az érdekes, ha egy sima kompatibilitás máris egyenlő lenne az audiofil minőséggel.
az audiofilizmus meg nem mintavételi vagy átviteli frekvencia kérdése, ők hallgatnak, nem spektrum stb elemeznek! tehát igen, végre egy valamit jól sejtesz, 44,1/16 is lehet simán audiofil!
Szerintem eljön még majd az az idő a jövőben valamikor, amikor külsőleg megszólalásig ugyanúgy kinéző retro (régi) klasszikus autókat is fognak majd gyártani, mint a mai autók ősei valamikor a 30-as 40-es és 50-es évekből..csak épp motorikusan az akkori legmodernebb technológiával, mint mondjuk a hidrogénhajtás (víz), vagy a napenergia (esetleg szélenergia) kiaknázásával.
És ugyanez a véleményem a hi-fikről is: egy nap majd előszedik a gyűjteményekből és régi fotókról megmaradt csodaszép retro hi-fi csodákat, elkészítik a külső klónjukat, míg belülről pedig a legmodernebb high tech kütyükkel (wifi + nfc + uhd digital sub'zero thd végfok) vértezik fel őket.
A jövőben nem kell majd aggódni az árak miatt sem. Bármi elkészíthető majd az új hibrid-3d nyomtatókkal<#nyes>#nyes>
Persze ez a távoli jövő nekünk ma még csak egy szép álom..
Ami a cikk további részét illeti,
érdekes, hogy az írja flac, wav kompatibilis, pár sorral lejjebb meg azt audiofil minőségről szó sincs..öööö..
Gondolom kolléga nem hallott még sem a stúdiókban kevert 96/24-ről, sem az SG-klán féle vinyl ripekről,
ami néha már 44,1/16 esetén is lazán rezegteti az audiofil hangzás határait..<#hehe>#hehe>
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.12.07. 19:06:20
"Találtunk is ehhez egy érdekes eszközt."
nyilván, zindexesek,mint hifi és zenerajongók,<#hawaii>#hawaii> aha,
tehát a magyar forgalmazónak sikerült annyit fizetni, hogy 3 hónappal más oldalak után ők írjanak már róla! <#nevetes1>#nevetes1>
átlagos igényekhez megfelelő sok tudású cucc, de az itthoni ára pofátlanul magas.
Nem látjuk jönni, csak megszólal a zene
Én magam is saját használatra a gyári szetteket kedvelem, de nézni mindig szívesen nézem a kuriózumokat is<#vigyor>#vigyor>
Az a baj hogy ha ezekre ránézek, előbb jut eszembe egy ipari szünetmentes táp mint HI-FI. És ezzel finoman fogalmaztam meg a véleményemet a "letisztult" design-ról 😊
112 fotóval..

Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.12.04. 19:22:02
Pesten mizu van? Leesett ma reggel ott is az első hó?
Vagy legalább láttál valamelyik kereskedésben valami jó kis hi-fit? 😊
Elfelejtettem, hogy valaha még az is használatos volt..
Nem, nem ezen dolgozom, ezt csak megmentettem a selejtezéstől, mp3-lejátszónak volt használva jack-RCA kábellel. A cd-is és ez is azért jó mert van rajta analóg hangerőszabályozó, van úgy hogy az erősítő legkisebb állásban is hangos 😊 Az ITT-n nyomógombos léptetős a hangerő sajnos.
igényes videókat csinál, de bőven van még néhány tucat tematikus csatorna,amit ide lehetne írni érdemes jelzővel. <#vigyor>#vigyor>
A Techmoan csatornáját érdemes "böngészni" - rengeteg "csemegére" lehet bukkanni! 😉
Utoljára szerkesztette: Aenar, 2017.12.02. 20:24:28
Utoljára szerkesztette: zsgaby, 2017.12.02. 13:01:08
Ez meg az 1X-es olvasó hátulja:

(Sata vagy Ide lehet)
Durván retro kis cucc. Ilyet még eddig nem is láttam 😊
Komolyabbat már igen Panasonic és Sony cd-walkman féleségeket, de ez viszi a pálmát 😊
A mai hasonló tudású cd playerek jó, ha a garancia lejártáig működnek..
Ez a jelenlegi ezeréves vas, meg a botrányosan teljesítő samsung dvd (10 éve igényesebbek voltak ezek a lejátszók de ez ehh):
Ez meg az öreglány, bocs a gagyi telefonos képekért:

(természetesen kizárólag saját felhasználásra biztonsági másolatként..)
nem a TFF zene jellemzőiről írtam,hanem a 'védőangyalodéról'=guardian angel
Hirtelen csak laptopról fejhallgatóval hallgattam bele..
Egy kicsit szétszórt vagyok mostanság. Spekrtumot, frekigörbét nem is néztem még ezen a TFF zenén.
《Csak elméláztam azon én,
miért nem lettem kis tehén?
Most csak ülnék a fa tetején...》
láttam már néhány vidijét, igazi hifi pista!<#vigyor>#vigyor>
ludnesz emelő,balansz, trébül és mélyhang <#vigyor0>#vigyor0>
lenyűgöző szakszókincs. <#nevetes1>#nevetes1>
adplusz ha valamely nézőnek nem esne le, hogy mit is lát-hall, hangot a mozgóképpel, minden videója legelején csak a bizonyosság kedvéért elmondja, hogy videófelvételt készít! <#vigyor0>#vigyor0>
a zene nekem különösebben nem tetszik, csak a hangzása miatt raktam ki,már ahogy megszólal egy nagy hangfalas rendszeren. kis rendszeren ez annyira nem jön ki, de ez már megint egy más téma.
holnap hallgatom meg a védőangyalod <#vigyor0>#vigyor0>, a hangzásában sokat ugyan nem jelent, de a spektruma egész jó, a frekigörbéje pedig kiváló, felrakott rippekben ritkán látok ennyire normálisat. holnap kiderül, szerintem hogy szól. <#vigyor>#vigyor>