A Végsõ Valóság
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Walk the Talk.
egy érdekes kísérleti eredmény volt a kínai, és maga a cikkben volt itt az sg-n, hogy alátámasztja einstein állításait ez a kísérlet. ugye nyilvánvaló az nekem is, hogy még ha a kísérlet helyes is, nem támaszt alá semmi mást, minthogy megmérték a fény sebességét egy foton által, az ebbõl továbbgondolt elméletek pedig még fikciók, bár minden elgondlolás hasznos lehet, ki tudja késõbb melyik bizonyul majd használhatónak vagy igaznak.
tulajdonképpen az utóbbi félévben elég sok cikkel olvastam arról, hogy az egész einstein relativitáselmélet, gravitációstul mindenestül egy zagyvasz, pár helyes és használható megállapítással, és annál több alá nem támasztott elképzeléssel
viszont azért az is elgondolkodtató, hogy az egyéb, jelenleg általánosan elfogadott elméletekkel szemben az egyéb elméleteket a bizonyítás vagy a korlátozott technikai lehetõségek ellenére még nem lehetett széles körben elfogadottan bizonyítani. ami legjobban tetszik nekem az a toló gravitáció, ami amúgy is összevágna az ún. sötét anyag, sötét energia elméletét kedvelõkkel, és talán késõbb be is igazolódik hogy valóban létezik ilyesmi, mert a hatását észelejük, mégha mérni nem is tudjuk jelenleg
Nekem van egy plusz kérdésem: mitõl terjed, halad a fény? Amikor elindul fénysebességgel miért fénysebességgel érkezik, miért nem lassul? Miért nem lesz "kevesebb" sok ezer kilómétert megtéve sem? Miért nem alakul át míg halad?
Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...
Ott azt tanultad, hogyha elhiszed, és jól beleéled magad, akkor nem látszik a csalás?
Tévedsz: vannak akiknek akkor is feltûnik! Igaz csak kevesen.
\"A Fermat sejtés története\" topik Fermat tételérõl szól: hogy van \"irracionális egész\" megoldás, ami \"...nem felírható...\" A. Wiles nem azt oldotta meg!
A fény terjedési sebességénél (mint hullám), vagy haladási sebességénél (mint részkecske- foton).
Mi a fény?
Ha terjed, hogyan? Ha halad, hogyan?
Mert hát indul és érkezik, mint a keskenyvágányú Csillebércrõl. Csak kalauza nincs.
\"A Fermat sejtés története\" topik Fermat tételérõl szól: hogy van \"irracionális egész\" megoldás, ami \"...nem felírható...\" A. Wiles nem azt oldotta meg!
Melyiket? Mert már olyasmit is tulajdonítanak neki, amit sohasem mondott. <#fejvakaras>#fejvakaras>
sztetek ?
Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...
Amikor a TV-n keresztül puszta akaratával leverte a karakószörcsögi és pusztaröcsögei otthonokban a tálalószekrényrõl a kerámiatacskót és megállította a kakukkos faliórát (sõt visszafelé ketyegett) és mindezt a betelefonálók "hitelesen igazolták" lévén a "saját szemükkel látták", mit gondolhatott magában ez az ember? :))
Csak hazáig kellett kibírnia, hogy ne röhögje el magát...
Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.
http://fenyuzer.hu http://www.antistressz.co.cc http://www.netanyu.info
A két dimenzió a mi világunkban képek ként van jelen. Az az, hogy majd nem. A mai ismereteink szerint ugyanis a képek csak az agyunkban keletkeznek, így minden kép csak csak érzet. (Idealista)Erre jó példa a 3D-s film. Na most ahhoz, hogy valami két dimenzióban létezzen furcsamód az egyik kiterjedésének végtelennek kell lennie a fel-le irányban,vagy önmagába záródva kell folytatódnia,mert csak így nem lehet a 2D-s lény tudatában a magasságának,mélységének, ami azt jelenti, hogy az elsõ esetben csak energiából létezhetnek addig a másodikban meg kapuk egy energia gyûrût ami már3d tehát kilehet zárni.(Lesz neki átmérõje)De mit lát akkor a külsõ szemlélõ? Amennyiben a „felülrõl –alulról” közelít a lényekhez úgy abban a pillanatban meg is öli õket (és így nem fog látni semmit)mert a 3. kiterjedésük megjelent, mivel csak a szemlélõig érnek. (megjelenik ez eddig –vagy innen lehetõség)Ha oldalról nézi ,akkor a végtelenbe nyúló energia hullámokat lát mind két irányban. Most csak az a kérdés hogy az energiát mi sugározza ki. Ha saját maga a 2D-s lény a sugárzó, akkor is meg szûnik a 2D mert itt is megjelent egy kiinduló pont. A másik esetben szintén tehát ha kapja ez energiát akkor honnan indul ki. Mert ugye energia nem nem vész el csak átalakul .Ezek alapján leszûrhetõ hogy nincs 2D, az az nincs csak energia világ (Materialista).Vagy lehet hogy még is.(Ezoterikus)<#vigyor2>#vigyor2><#nevetes1>#nevetes1>
Walk the Talk.
Benyomom ide is.
Mikor elõadta egy fennsíkról hogy az valójában hegy volt, csak az ufók átalakították leszállópályának, úgy hogy fénygömbökkel zabáltatták fel a hegyet, azon azért majdnem beszartam a röhögéstõl.
Nem árt tudni: A feszültség alatt lévõ vezeték ugyanúgy néz ki mint a feszültségmentes, csak más a tapintása.
A csalás, a hülyék átverése nem egy nagy tudomány, némi gyakorlást igényel, aztán annyi.
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Akkor Uri Gellernek miért nem adtak? Vagy nála nem múúkodik?<#awink>#awink>
Ez meg nem igaz, ez egy igen kifacsart ideológiai értelmezése a dolognak.
Objektíve meg a viselkedés-testi folyamatok közti összefüggésrõl van szó. Kb azzal egyenértékû, hogy ha futsz, akkor gyorsabban kezd verni a szíved. Fuss egy kört, akkor is didalmaskodott a tudatod az anyagod fölött.
Mert ugye ha feszült vagyok és meditálok, akkor csak a tudatomon múlik az, hogy sikerül-e ellazulnom,, hogy vagy nem. Ha nem akarok ellazulni, lehet akár milyen jó relaxációs gyakorlat, vagy lehet akármilyen jó a masszõr, ha nem akarom, nem fogom magam ellazultan érezni, az csak az után jön, hogy behangoltam magam egy más tudat/érzelmi állapotra.
A Nobel-díjat a telomerek FELFEDEZÉSÉÉRT kapta.
UTÁNA elkezdett azzal foglalkozni, hogy mi befolyásolja a mûködésüket. A stressz és a meditáció igen. Azt meg nem tudjuk, hogy MÉG mi.
Jellemzõen abból lesz jó sci-fi író, aki ért a "sci" részhez is, a "fi"-hez meg van elég fantáziája.
Jópár író és nem író tippelget dolgokat. Hát persze hogy néha bejön. De õk se tudják hogy tényleg lehetséges-e azt meg fõleg nem hogy hogy lehetne megcsinálni, mert ahhoz már tudni is kell ezt azt, nem csak szépeket mondani.
Nem árt tudni: A feszültség alatt lévõ vezeték ugyanúgy néz ki mint a feszültségmentes, csak más a tapintása.
Däniken meg a másik véglet.
Illetve vannak a szerencsések is, akik beletrafálnak, mint pl William Gibson.
"Az igaz hogy ellentétes dolgokat állítanak és állításuk önmagában egy külön világ,de" Ilyet csak az mond, aki egyiket sem ismeri. Mert egyik sem ellentéteset állít a másikkal, hanem mindegyik a saját filozófiáját írja le.
Csak a külsõ, felületesen, azaz tévesen szemlélõk képesek összevetni a két teljesen különálló világot.
Oké, elismerem. Az elmúlt 2000 év alatt sok pápa védte a saját érdekeit olyan alantas módszerekkel, hogy a tudomány képviselõit fizikailag semmisíttette meg. Emberi gyarlóság.
Én ezt nem úgy látom
"Clark-öv
A geostacionárius pálya másik neve, Arthur C.Clarke után. Clarke híres tudományos-fantasztikus regények írója (aki többek között a 2001 Ûrodüsszeia szerzõje), 1945-ben elõször vázolta fel a Földdel együtt keringõ, ún. geostacionárius pályán mozgó objektumok elméletét. Clarke a Wireless World c. angol magazinban vetette papírra a következõ elképzeléseit: Ha az egyenlítõ fölött kb. 35 ezer km. magasságban, 120 fokos szögben egymáshoz képest sikerülne elhelyezni 3 mûholdat, a sarkvidék kivételével a Föld teljes területe között rádió-összeköttetést teremthetnénk. Megvalósítására csak 25 évvel késõbb nyílt lehetõség."
Ezt viszont már megvitattuk, hogy NEM EZÉRT kapta a Nobel-díjat.
"Fogalmam sincs mi ez, elképzelni sem tudom, úgyhogy biztosan a zufók voltak"
Csak neki van pénze a hülyeségét filmen terjeszteni, nem egy isten háta mögötti fórumon csinálja ezt.
Sose értettem mire jó az mikor mondjuk Daniken ábrándozásait -ami egyébként érdekes- készpénznek véve szembeállítják a tudomány eredményeivel. Elég bugyuta dolog megpróbálni ilyen megalapozatlan és bizonyíthatatlan feltételezéseket tudományként kezelni. Ugyanez vonatkozik erre a könyvre is.
Jómagam fantaszta lévén, nem okoz gondot a több világkép.Még a Mátrixszal is el vagyok.A film eleje nem lepett meg, már Nemere István: Rejtélyes elõdeink c könyvében is benne volt illet Daniken úr is említette.(A madárra gondolok)Sõt még a Hold befogása is belefér.De vannak dolgok pl az Uranusz kettéválása ami egy kicsit meredek.Báár.....
A megfoghatóról könnyebb beszélgetni, ezért is feszegettem eddig a materiális jellegû témákat.
Amit nehéz elhinni még az ezoterikus érdeklõdésûeknek az az, h az élet nem a születéssel kezdõdik, ergo véget sem ér a test halálával és lehetõség van beszélgetni rég meghalt rokonainkkal, ismerõseinkkel, és õ ezt napi szinten meg is teszi.
Ezt a gondolattal állítja párhuzamba, miszerint a szovjet gondolatkísérletek eredményeibõl arra lehet következtetni, hogy az nem az agy terméke, mivel miden ami az emberi testben van az anyag,ez megtalálható a periódusos rendszerben, amit pedig kibocsátani az anyag képes az elektromágneses hullám, ami pedig mérhetõ az elektromágneses spektrumon. Ha nem mérhetõ, akkor nem a test terméke,vagyis nem szûnik meg a halállal és nem is az élettel kezdõdik.
Bárhová helyezték az alanyt, akár ólomkalitkába, akár több ezer kilóméterre, akár az ûrbe, a hipnotizõr gondolatára az alany mindíg azt csinálta, amire utasították. Áthatolt a faraday kalitkán is az üzenet, szóval elektromágneses hullám sem lehet a gondolat.
EZ egy nagyon érdekes része a videónak, szerintem nézze meg mindenki. :))
Tökéletesen igazad van oly annyira, hogy lehetetlen vitatkozni,legalább is nyomdafestéket tûrõ hangnemben.A film (könyv) -én a filmet láttam- olyan dolgokat feszeget, amit még az amúgy ezoterikus világnézetû emberek is nehezen fogadnak el.Akik ezzel szemben állnak azok nemes egyszerûséggel lehülyézik õket.Itt nem lehet tényeken alapuló dolgokról vitázni,hiszen maga a vita "tárgya" egy felfogási kép.Nem létezik stabil állapota (mindenki egy picit másként ítéli meg a körülötte lévõ dolgokat és felmerül a "de ha mégsem" kérdés)tehát nem tudjuk milyen valójában.Az is lehet hogy a Mátrix Világkép hívõinek van igazuk .Ki tudja ezt pontosan megmondani?Senki.
Ez az én magán véleményem.
A kérésem/kérdésem ezúttal az lenne, hogy aki olvasta/nem olvasta a könyvet, az kezdje léci ennek megfelelõen a kommentet. ("olvastam/nem olvastam, de szerintem ez és ez ezért és ezért....")
Mivel tényleg elég nehéz egy könyv tartalmáról vitatkozni, arra kérem azokat, akik nem olvasták, legalább a videót nézzék meg. AZ kb lefedi a tartalmát.Ezek azok, 5 részes videás beágyazások.
Így legalább nem egy egymás trollkodásával, hanem az elhangzottakkal szemben vitatkoztok majd.
A szerzõ érvei:
-Az E.Coli baktérium ostora,-mint az egyszerûsíthetetlenül összetett szerkezet,
(Nálam DronkZeronak 1:0 ezzel kapcsolatban)
-Szovjet gondlatkísérletek kudarcából kiinduló gondolat-eredeti elv,
(ezt még nem vitattuk meg)
-ide kapcsolható még a Nobel díjat, amit Elisabeth Blackburn-nek adtak, miszerint meditáció hatására sejtszintû változások indulnak meg a szervezetben.
- Az anyag természete: ami szerinte csak azonos tulajdonsággal interfeláló állóhullámok kölcsönhatása,azaz csak a pauli elv miatt érezzük anyaginak az anyagot.
-Dr.Emoto vízkristályos kísérletei (Egy másik topicom témája, de itt is elhangzik a videóban, mint érv a gondolat interakciójára)
"Aki ezt megpróbálja összebarkácsolni, az eleve hibás filozófiát követ"
Nem feltétlen.Ha egy 4. Világkép ötvözi a három világkép tulajdonságait,illetve kiegészíti a hiányosságokat,magyarázattal szolgálhatnak olyan ,Ma még áltudományosnak ki kiáltott dolgokra mint például a telekinézis, telepátia,bio energia, és még sorolhatnám.(Persze ezt sokan nem gondolják áltudománynak PL CIA)
Az hogy sok ember "birizgálja" a másik energia állapotát az valóban felelõtlenség.
Nem akarom védeni az írót.Õ egy más elméletet képvisel,és mivel más mint az eddig elfogadott ,rögtön hülyének hozzá nemértõnek sarlatánnak "eretneknek" bélyegzik.
Ha visszagondolsz számos olyan embert kiáltottak ki eretneknek mert más volt az elképzelése.PL Giordano Brunonak a heliocentrikus világképe miatt,meg kellett halni, és amit az kiderült feleslegesen.Ha akkor elfogadják az Õ elméletét, lehet hogy már nem kellene a világképek közötti szakadék létérõl, vagy nemlétérõl írogatni. Nem tudhatjuk hogy kinek pattan ki a fejõbõl a mindent megoldó igazság.Lehet egy nagy tudós de lehet hogy egy építész mérnök.
Más dimenziók. Nem szakadék, hanem teljesen más világok, más univerzumok.
Aki ezt megpróbálja összebarkácsolni, az eleve hibás filozófiát követ.
Miért kellene bármit is összekötni ezek között?
Hiszek a jó Istenben, a lélek halhatatlanságában, de mint materialista tudom, hogy én mint szubjektum, a sejtjeim széthullásával megszûnök létezni.
Ismerem a telepátiát, a telekinézist.. de nem mint misztikus hókusz-pókuszt, hanem a mikroenergiájú fotonok áramlását. Ki tudom mutatni, tudom szimulálni.. megismételhetõ méréseket elvégezni..
Sokan úgy bizergálják a másik ember auráját, hogy fogalmuk sincs milyen erõket irányítanak.. én tudom. Ezért nem piszkálok bele olyanba ami sokkal hatalmasabb tudást kíván az emberiség jelen tudásánál.
Na és nem állok neki gurut játszani..
""A Végsõ Valóság talán az elsõ olyan mû, ami áthidalja a materialista, az idealista és az ezoterikus világnézet közötti szakadékot."
Nincs szakadék. Mind másról szól, más megközelítéseket alkalmaz.
A szerzõ vagy nem tanult filozófiát, vagy sikeresen kizárta az agymûködésébõl a tanultakat."
Szakadékról akkor szoktak beszélni, ha valami mélyen megosztott.
Itt a Világkép (Világnézet) három irányban történõ megosztottságáról beszél író ,és a köztük lévõ mély nézetkülönbség áthidalásáról.Tehát nem másról szól, csak más megközelítésbõl.Filozófia mi?