Miért szeretjük a világvége jövendöléseket?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

wraithLord
Remélem van Jézusnak hõpajzsa, nehogy visszatérés közben elégjen a légkörben. 😄
wraithLord
Ha semmiben sem lehetsz biztos, akkor miért csinálsz egyáltalán akármit is?

Egyébként ha semmiben sem lehetsz biztos, akkor abban sem lehetsz biztos, hogy nem lehetsz biztos semmiben. Szóval lehet, hogy mindenben biztos lehetsz, vagy valamiben biztos lehetsz. <#hehe>

Abban biztos lehetsz pl. hogy létezel, mert ha nem léteznél, nem tudnál azon gondolkodni, hogy létezel-e. Ebbõl kiindulva pedig igenis biztos lehetsz sok mindenben... Na de inkább abba is fejezem... 😄
wraithLord
Ha az ember számára semmi sem lenne biztos, akkor ma nem lennének emberek. Pl. ha az õsember nem lett volna biztos benne, hogy ha elhajítja a dárdát, az el is repül (és, ha jól dobja + eltalálja az állatot, akkor beleáll a vadászott állatba), akkor most nem lenne ember. Elképzelem, ahogy gondolja magában, hogy "jajj, inkább nem hajítom el, mert hátha nem repül el, vagy nem arra repül, amerre hajítom, és nem fogok semmit. Inkább éhen halok. De várjunk csak, mi van, ha nem halok éhen, ha nem eszek semmit...?"
Vagy: ugorjunk le errõl a 2 km magas szikláról, hátha nem esek le, és nem halok meg.

Erre a felfogásra egy egész filozófia épül, és komolyan fizikai fájdalmat kapok tõle...
De ugye azt tudod hogy nem csak a biblia létezik? Ott a korán aminek sokkal több valódi hívõje van mint a bibliának

Phoenix lord
ez az egész világvége humbuk csak az emberek hülyítésére megy ki. semmi alapja sincs. ha itt a világvége úgyse valószínû hogy tudni fogjuk hisz már halottak vagyunk.

Ha a teremtes leirasat tudomanyosan nezzuk (pl. logaritmikus idoskalaval), akkor az emberiseg teljes torenete (a bibliai paradicsomi balesettol kezdve, amikor adam es eva valahol afrikaban leesett a farol) a hetedik 'napon' zajlik. Az emberiseg szamara a 'vilagvege' meg akkor jon el ha mar nem lesz egy ember sem. Hogy ez mikor lesz, emberileg nem igazan tudhato elore es a biblia is pont ezt mondja.
Mi lesz itt 2012 decemberében, bele se merek gondolni.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Bronx South
A cikkhez viszont annyit fûznék hozzá, hogy nem jó hogyha az ember túlzásba viszi a dolgokat a világvégével kapcsolatban, viszont az se jó hogyha mindenki el van merülve abban, hogy a Föld nevezetû bolygó a biztonságot jelenti, és mi vagyunk a Naprendszer ászai. Ugyanis elég hogyha a Nap nem úgy mûködik éppen ahogy kell, vagy nagyobbat szellent a kelleténél, vagy épp a Hold néz csúnyán a Földre és máris hullanak az emberek. A galaxisra kiterjedõ folyamatokba meg most hagy ne menjek bele. Tehát felesleges az eltúlzott félelem a világvégével kapcsolatban, és az ez által tett meggondolatlan cselekedetek mint pl. eladni minden értéket, felmondani a munkahelyen, stb. de viszont nem árt hogyha tud az ember bizonyos dolgokról.

Visszatérve 2012 -re. Én Nibiru kapcsán hallottam elöször errõl az évszámról, olyan dilemmába estem hogy egy hétig nem tudtam aludni, hát ki nem félti a szaros életét. Aztán jobban beleástam magam a 2012 témába, sokmindent tudok mostmár a dolgokról, és hát nem volt kár az elpazarolt idõért amit különbözõ olvasmányok áttanulmányozására használtam el. Élem az életem amiben a tudott információk nem gátolnak, viszont lelkiekben fel vagyok készülve bármire.

Bronx South
2012 alapvetõen másról szól, egy folyamatról és nem arról hogy leülünk és visszaszámolunk. Továbbá nem világvégérõl szól, hanem olyan katasztrófákról amik rengeteg ember halálát okozzák, okozhatják a közeljövõben. Tudományosan is meg van alapozva, de amúgy remélem nem kell bemutassam az utóbbi idõben történt eseményeket, pl. Japán, hogy ne kelljen nagyon vissza keresni, Ausztrália akkora része került víz alá mint Németo., és Franciao. területe egybe vetve, stb.

Nem lehetséges? Ezt nem jelenteném ki. Amíg nem tudjuk, hogy vannak-e más dimenziók, addig ezt baromság lenne kijelenteni. Maximum azt jelentheted ki, hogy a JELENLEGI TUDOMÁNYOS fejlettség melett lehetetlen

Tinman
Kisdobos, úttörõ, cserkész, nõegylet <#banplz>

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Tinman
Az idõutazás a múltba NEM lehetséges!
Az anyagok szerkezete átalakul, lebomlik, új kötések jönnek létre etc. Nincs egy másik sík vagy dimenzió, amiben "elmentõdnek" ezek az adatok, az idõ egy folyam ami elõre "folyik".

A jövõbe "utazás" elméleti szinten "sima" ügy, csak elég gyorsan kell haladni... ha jól emlékszem valami modell tárgyalja is, hogy egy fekete lyuk közelébe érve -mivel ugye az idõt is torzítja-, elméletileg lehetséges lenne egy utazás a jövõbe, de a múltba lehetetlen.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

NEXUS6
Mi lett volna Japánból vallásaik, a shintó, a taoizmus, a buddhizmus nélkül, vagy Kínából a konfucianizmus nélkül?
És miért van itt a nyugat ahol, vajon?

Vallások nem azért kellenek, hogy a papbácsi megpedózza a kisdedeket, hanem, hogy értéket, tartást és célt adjon a nagyoknak.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Én nem szeretem õket, azokat amiket a vallásbuzik hoznak. De azért ha belegondolsz Nostredamus is megemlítette, és azért neki sikerült 1-2 dolog.

Én most kicsit offolok, de gondolj bele ha lehetséges az idõutazás (most nem érdekel hogyan csak tegyük fel hogy lehetséges), és visszajönne valaki aki azt állítja, hogy a jövõbõl j9tt, mondjuk 600 évvel késõbbrõl, ki hinne neki?

- Elmegyógyintézetbe zárnák.
- Elvinné a hadsereg és hülyére kisérletezné magát rajta.
- Valami vallási fanatikus megölné.
- Le se szarnák, mert azt hinnék bolond.

Nem tudná bebizonyítani, hogy õ a jövõbõl jött, még akkor sem ha lerajzolna dolgokat, vagy elmondaná mik lesznek. Akkor tudna érvényesülni ha írna egy könyvet amiben jövendölések vannak, de csak akkor hinné el bárki is, ha azok be is következnek, ez persze csak a halála után lenne.

Meg most gondolj bele, ha lenne is valami, akkor azt aki tudná titkolná, mert különben tömegpánik lenne. De azért mindenképp érdekes az 3 ismeretlen tárgy amit lehet figyelni, és 2012 végén érik el a földet. (Ez teljesen valós dolog, ha valaki utána olvas meg is nézheti és nem is tagadja senki hogy nemtudják mi az a 3 valami)

Nem azt mondom, hogy elhiszem, de azért ez elgondolkodtató dolog szerintem

Sir Quno Jedi
Nem lehet mindenki elég mûvelt, van aki csak a biblia képes, gyermekeknek szóló verziójáig jutott?! 😄

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Kensin
Hát nem sûrûn az a lényeg itt, hogy amiben hisznek az valóban úgy van-e, hanem egy hívõ embert baromi könnyû irányítani.
Gondolj csak bele, hol tartanánk ha anno nem találták volna ki a kereszténységben, hogy a házasság szent dolog, és paráználkodni nem szabad, cölibátus meg hasonlók. A túlnépesedéssel ott lennénk mint Kína.
Vagy ott a "ne ölj" és hasonlók. Birkaterelés az egész, mert sok birka nem tudja magától kitalálni, hogy mi kéne és mi nem.

Ott kezdõdik a hülyeség ha ilyen Harold Camping-ek megmondják a tutit
Kis grammarnacizmus: isten karomlo - istenkaromlo, a mondatokat nagybetuvel kezdjuk, a mondatok vegen irasjeleket hasznalunk...(Szefmesternek meg: a zsepkendo - zsebkendo 😊)
Amugy meg 1 konyvbol idezett (azaz inkabb utalt ra)..Meghozza eleg jo kis konyvbol😄 Eljen a Nagy Zold Tusszento!😄
netperformer
De most komolyan... Vajon hány évszázad kell ahhoz, hogy az ember kinõje az isten hülyeségeit. Minden országnak van vagy 200 ha nem 200.000 vallása, amiben a hívei 100%-ig meggyõzõdve hisznek, de persze szinte mind ellentmond egymásnak. Mindegyik jövendöli és hírdeti a maga baromságait, amelyekrõl idõrõl idõre kiderül a hívõk számára is, hogy az. Nincs semmiféle isten, semmi ilyen baromság. Ez van srácok. Élni kellene nem azon gondolkodni, hogy mi lesz ha meghaltok, majd ráértek ha már meghaltatok xD

idióta vadbarom
az isten káromlóknak manapság is ki kellene vágni a nyelvét !

"az egyhazzal" ohh es melyikkel csibem? Latom valami fanatikus lehetsz, ha szamodra csak 1 letezik....
netperformer
Hülyék hülyéskednek hülyéknek. Nekik is kell valami... xD

Sir Quno Jedi
Mindig az a kérdés, hogy mit veszünk világvégének és melyik világnak a milyen végét.

Amúgy szvsz. aki ilyenkben hisz, a vérnõszö elmebeteg, afféle idióta szánalomhegy, de ez csak a személyes véleményem. Ha valaki TUDJA is, hogy mikor lesz és mi, na az más, de ezt nehéz bizonyítani... 😄

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

NEXUS6
Jogos, de ezért kéne, hogy szóljon valaki pl. Hawkingnak, hogy ha lehet a Kiskegyedben nem kéne megmondania a frankót a pünkösdi vacsorával kapcsolatban, mert lassan már arról is nyilatkozik. Nem ért hozzá, nem az õ szakterülete stb.

Gyak médiagecit csinálnak belõle, õ meg asszisztál hozzá.

Amikor beköltözik a VV villába a Benkõvel azért azt még megnézem.
<#nyes>

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Narxis
Pontosan!

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Az ûrkutatás felé aztán rengetek szél fúj. Miért nem inkább az olajbizniszt és a terror elleni harcot dicsõítette? Sokkal jobban megérné.

A hosszútávú tudományos munkát jobban gátolja ma a profitérdek, mint a vallás.

A világvége várás csak addig vicces amig be nem következik.

dronkZero
Ez nem valami hatalmas összeesküvés, hogy elsunnyogjuk, hogy Newton még mivel foglalkozott. Ha elsunnyogva lenne, akkor te sem tudnál róla. Az életrajzából ez kiderül nyilván, ha érdekel.

Csak arról van szó, hogy nem Newton faszát szopkodjuk, hanem az eredményeit tiszteljük. Azokat, amik érnek valamit. Amik szart se, azzal minek foglalkozni? Fizikához értett, kémiához nem, abban a témában hülyeségeket is beszélt, nem voltak jók az elképzelései.
Ugyanígy kutyát nem érdekel a tudósok vallásossága, világnézete, emberi faszkalapsága vagy épp szent élete. Teljesen irreveláns. Ami számít, az az, hogy mit tettek le az asztalra.

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

Szóval a pápa a nyuszika, akinek ha van sapka a fején, akkor azért utáljuk, ha pedig nincsen, akkor azért? Mégis mit csináljon hogy minden elégedetlenkedõnek a kedvére tegyen, cigánykerekezzen a szent Péter téren?

Mellesleg közben megjött a következõ cikk: Az imádságra való felhívás az ûrben mély értelmet nyer
Paolót nagyon meghatotta, hogy pápa, a lelkek pásztora tõlük kérdezi, milyennek látják a bolygót, milyen problémák vannak vele és mit tehetünk ezek megoldásáért.

Jé, tud kérdezni, aztán csöndben hallgatni a választ. Nem azért hívta fel õket, hogy okoskodjon nekik, hanem hogy érdeklõdjön.

Egyébként most elõször van fent két olasz egyszerre, az ûrállomás immár olasz nemzeti ügy, a rangos esemény miatt kérték fel a pápát, Róma püspökét. Mégis kinek másnak szólhattak volna? A színtelen szagtalan elnöküknek, vagy Berlusconinak, hogy hagyja abba a kurvázást pár percre, mert ûrhajósokkal kéne beszélgetni?

Fizikakönyvem: http://valek.webs.com/ \"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.\" /Petőfi Sándor/

immovable
Egy'kutyaszar mind.
Tinman
A Vatikán arra hajol, amerre a szél fúj.
Kevés ott a gerinces...

NEXUS6
Szerintem inkább az a baj, hogy nem látod azt, hogy a hit, tudományosabb nevén az elvárás, hogy mozgatja a tömegeket, hogy gyõzik meg egymást a bizonytalankodókat az emberek.

Márpedig ez a jelenség hatja át az egész társadalmat, és ebben a te életed is.
Ha pedig nem látod, akkor te magad is ennek a csapdájában élsz.

Ez nekem is eszembe jutott a Hawking-os topikban <#nevetes1>
Az hagyján, hogy elragadták a kevés jót, de õ mit keres akkor itt? <#hehe>

Amíg ez a szerencsétlen a világvégével ijesztgetett, a római pápa azzal töltötte a szombatot, hogy a nemzetközi ûrállomás legénységével beszélgetett:

XVI. Benedek beszélgetése az ûrhajósokkal
Az utolsó választ követõen XVI. Benedek köszönetet mondott a lehetõségért, hogy párbeszédet folytathatott az ûrhajósokkal, másokkal együtt elmélkedhetett az emberiség jövõjére vonatkozó fontos kérdésekrõl. Sok sikert kívánt munkájukhoz és küldetésükhöz, amelyet a tudomány, a nemzetközi együttmûködés, a valódi haladás és a világ békéje érdekében végeznek. Biztosította az ûrhajósokat arról, hogy gondolataival és imáival kíséri õket, majd apostoli áldását adta rájuk - tájékoztatott a Vatikáni Rádió magyar és olasz nyelvû honlapja.

Szóval így látja a pápa az ûrhajósok tevékenységét. A szektavezérek tudománygyûlöletét meg nem kell bemutatni... na ez alapján döntse el mindenki maga, hogy melyik szimpatikusabb neki <#nezze>

Fizikakönyvem: http://valek.webs.com/ \"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.\" /Petőfi Sándor/

NEXUS6
Az a buli ilyenkor, hogy igaz keresztyén emberke ilyenkor magába néz és nem reklamál, hogy vazze, még sem ragadtattam el, valami hiiba van, hanem magában keresi a hibát.
Aki meg tudja, hogy jogosan nem vitték el a zangyalok, az meg lapít.

Én mondjuk egy szinten hívõ embernek tartom magam, de nem tudnék olyan csodákban hinni, ami így jön kívülrõl, és nem tõlem függ. 2012. dettó. Kormányváltás dettó. Beindíccsuk a Zelhácét dettó.

Amúgy Newton alkímiával is foglalkozott, sõt ugye elég dúrván összefüggésbe hozzák ezzel a társasággal. Ezt mondjuk persze hivatalosan nem szokták propagálni, szal van aki meglepõdne, ha még 1-2 dolgot elmondanának róla.

Mint már írtam ez egy szekta ... és "állítólag" több ezren adták el a dolgaikat (kb emiatt lett csak hír) gondolom ha rendesen utána mennénk a dolgoknak azért kiderülne, hogy blikk szintû a hírek értek. Szóval azért óvatosan állalánosítani a Keresztény hívõkre ....
A fotó mindent elárúl, csak meg kell nézni az árnyékát: maga az ördög lol
Tinman
<#nyes>

Jut eszembe, ha az elragadtatás megtörtént, és ezzel az igazi hívõk eltûntek, akkor Harold Camping miért maradt itt? 😊 Gyanús... 😊
Kensin
LOL, "A hét további napjain enyhe világvége érkezik északnyugat felõl az ország nyugati részére, majd ez a front következõ héten tovább halad kelet felé, és helyenként megváltás, valamint többfelé elkárhozás várható."
Nem a világvégét várták, hanem az elragadtatást, a világvége csak októberben jön 😊

a kizárólag a hallgatók felajánlásaiból létrehozott Family Radio Network
elég egyértelmû, hogy mire megy ki a játék. A cikk alábecsüli az emberi gonoszságot és kapzsiságot. Az egész hajcihõ a harácsolásról szól.

a hit nem mûködne az apokalipszis nélkül, mitöbb, ezek a próféciák körülbelül 23 évszázada, Dániel könyve óta keringenek
Vagyis 24 évszázada ne lett volna hit? Önmagát megcáfoló kijelentés. Ennek a Lorenzo DiTomasso-nak a további okfejtése is brit tudósi magasságokban szárnyal.

Meglepõen hangozhat, de még Isaac Newton is rengeteg idõt áldozott Dániel próféciáinak megfejtésére.
Aki ismeri Newton életét, annak nem meglepõ. Aki pedig nem ismeri, az miért lepõdne meg? Most megismerte, és aztán? Ez a mondat valamiféle elterjedt elõítéletet feltételez Newtonnal kapcsolatban.

sõt pszichológiai tanulmányok azt bizonyítják, hogy az ilyen jóslatok kudarca meglepõ módon erõsíti a támogatók hitét
Pl. a Jehova Tanúinak már jó pár jóslata megbukott, és olyankor mindig tömegesen hagytál el õket a hívek. Az új hívek pedig egész egyszerûen nem tudnak a korábbi sikertelen jóslatokról. Tehát ezek az említett tanulmányok csak arra jók, hogy WC-papírnak használjuk õket.

magyarázta Richard Wiseman a brit Hertfordshire Egyetem pszichológus professzora
Na tessék, egy echte brit tudós is megszólalt <#idiota>

Nem vagyok vallásos, de picit azért ismerem a Bibliát, arra a sorra pedig tisztán emlékszem, amikor Jézus azt mondja a tanítványoknak, hogy a világ végének idõpontját senki sem ismerheti "Isten" kivételével. Szóval eléggé vicces, hogy ezt pont egy önmagát kereszténynek valló ember nem tudja..
Tinman
Nincsenek tények, semmi sem biztos.

Pl. a gravitáció is lehet illúzió, ahogy az is, hogy azt hiszem, hogy most a kezemmel /már ha van egyáltalán kezem/ nyomkodom a billentyûket.

Tinman
:-D

Nem egy olyan papot ismerek, akinek van notija és még játszik is rajta... persze azok nem Bencések vagy Ferencesek... pont ez ugye a lényeg, hogy semmi evilági baromság.

Chocho
Nekem nem lenne az, túl sok dolog hiányozna, na meg mivel nem vagyok hívõ ember, az ottani szabályokkal sem tudnék kibékülni. De egyébként a társadalmi gondoktól való elvonulás romantikus ábrándja mindig közel állt hozzám. Ha lenne rá lehetõségem, élnék is vele, de persze csak épp annyira, hogy a nekem fontos embereket ne veszítsem el.

Viszont vigyázz, a kolostorban nem lesz PS! 😊

Gaming is believing.

wraithLord
"Ezek a következtetések. Milyen tényekre alapozhatnánk?" 😊
S4sa
erre csak egy válasz létezik: "they are nooBz"

:: GA-MA770T-UD3P :: AMD Phenom II X4 965 - 3,4 Ghz :: Sapphire HD5770 :: GEIL Value 4GB DDR3 ::

drfaust
Ostobák! A tudománynak nem hisznek, de mindenféle jöttmentnek (Harold Camping) isszák a szavát.

Csak a semmi lehet tökéletes!

Tinman
Egy nap elunom és bevonulok... már volt olyan, amikor komolyan megfordult a fejemben.
Azért, ha kívülrõl megpróbálod szemlélni a mai átlag életet, elég siralmas a kép.
Ahogy szoktam volt mondani, a saját magunk által generált problémákkal küzdünk egész életünkben. Egyszerûbb egy kolostorban kertészkedni vagy festegetni nem?

Tinman
:-DDD

Isten is egy játékos, amellett, hogy teremtõ :-) Elvégre úgy tudjuk, hogy a saját "képmására" teremtette meg az embert... a homo ludens kifejezés meg ismerõs, nem?

Nincs ezzel semmi baj, csak az életeink számát jó lenne növelni :-D
Habár, ha van lélekvándorlás <#idiota>

Chocho
A Ferences rend is hasonló. Nem semmi, hogy vannak emberek, akik képesek ilyesmire áldozni egy egész életet. Kalapot kell emelnem.

Gaming is believing.

dronkZero
Inkább az a baj, hogy két totál különbözõ dolgot akarsz egy kalap alá venni...

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN