Kerbal Space Program
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A gondom az, hogy ha van rajta egy bizonyos tudományos eszköz, ami gyűjt valami adatot majd azt el akarom antennával küldeni, nem tudom mekkora ez az adatcsomag és mennyi energiába fog kerülni elküldeni az egészet.
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
Érdemben nincs széle a rendszernek, bár egyre kevésbé fog szeretni a játék, és jön a kráken.
A naphoz közeledni a fő gond, hogy nullázni kellene a kerületi sebességedet, bár egy jól megterbezett jármű erre is simán képes, a valós megoldás az lenne, hogy kifelé indulsz, és a rendszer "szélén" állsz meg, majd szépen visszazuhansz, ekkor a napközeli pozíciód nagyon közeli lesz, ám ha nem csak elszáguldani akarz a nap mellett, akkor marad a normál módszer, esetleg a legbelső bolygoról lehet "lefelé pattanni", bár az is csak apró segítség.
Fórumon a KSPTrajectoryOptimizationTool ajánlották, de nekem elég bonyolultnak tűnik 😄 ki jött egy bizonyos start időpont, meg érkezés, de semmi delta V, vagy prograde/retrograde irányt nem találtam a szövegben, amit hozott.
Meg a naprendszerből ki lehet repülni? Valamelyik nap bebugolt kicsit a játék a "földön", le sülyett a roverem amit teszteltem a föld alá, majd hirtelen az űrben volt távolodva mindentől valami eszméletlen sebeséggel 😄
Meg még a nap közelébe akarok egy szondát küldeni a lehető legközelebb, de nem tudom melyik bolygó felé tartsak , hogy csináljak egy fordulót és jól meg tudjam közelíteni.
Ha ez a vonal vörös, akkor gond van. Az is megtörténhet, hogy valamilyen égitest árnyékába kerül a szondád, ilyenkor hiába elég potens az antenna, ezt is látni fogod a hálózati képen. Ezért célszerű pl. landolások előtt átpasszolni az égitesthez egy átjátszóműhold-hálózatot Relay Antenna-kkal, amelyek fel tudják venni és továbbítani a jeleket, így akkor is megmarad a rádiókommunikációd, ha magának a szondádnak az antennája épp takarásban lenne, vagy már kifutna jelerősségből ahhoz, hogy közvetlen kapcsolatot létesítsen a Kerbinnel. De az egzakt matekot nem tudom én sem, nekem is utána kellene néznem, melyik antenna kábé meddig oké. 😄
Utoljára szerkesztette: PrasCo, 2021.06.30. 20:20:31
Viszont a másikkal már célzottan oda mentem, erre féluton elveszett a hálózat, és nem tudom manőővert létrehozni, mert azt írja ki zárolva. Mi a baja, mitől függ, hogy tudom-e irányítani? Pedig van rajta elvileg nagyobb antenna is.
Hogy mégis legyen valami hasznos is a válaszban: Nézd meg, hogy az adott jármű indításánál hány perc/mp, amíg felérsz a kívánt pályára, és mennyivel vagy az idítási helytől, mire elérted a pályát, innen van egy érvényes távolságod, amível előbb kell felszállni, hogy nagyjábólk azonos ponton légy. Vagy egyszerűbben, hajtsd végre az indítást, amikor pont az inditó felett vana fenti eszköz, amennyivel előbb vagy hátrébb vagy, annyival előbb vagy később kell indítanod, hgogy közel azonos legyen az érkezésed, és már csak végső közeledés kelljen egy dokkoláshoz.
tegyük fel, hogy két hajó átmegy egymáson, nincs ütközés stb.
Az első hajóm tökéletes inklációs szöggel van fent, magasság legyen mondjuk kereken mindenhol 100 km.
a második űrhajót is ugyanilyen pontossággal lövöm fel, ugyanilyen pályára tudom állítani.
per
Mikor kell elindítanom a kilövöálláson, hogy amikor elérem ezt a magasságok, periapsis meg apoapsis is 100, hogy a két hajó pontosan ugyanott legyen?
letöltöttem egy Docking_camera_KURS-ot, de kb semmit nem csinált, aztán valami Toolbar controltt meg egy Click_Through_Blocker-t, erre nem cseszte szét a játékot, csak kb annyi felesleges dolog van benne hirtelen hogy jajj nekem.
Annyi meg lett, hogy kamera el helyezés nélkül, a dokkolóknál be lehet kapcsolni egy "rajta lévő kamerát", ugyanigy kis ablakban mint a videóban, de valahogy nem az igazi.
A dockos modnál ha megnyomom a bill-en a _ gombot, teljes képernyőbe kirak egy feketefehér, dokkolós nézetet, ami am tök élethű meg jól néz ki, de nem kéne teljes képernyőn, csak ilyen kis méretbe, de ezzel az efektel, feliratkokkal, stb, marha jól néz ki.
most ezt nem értem, mitől függ, hogy hány % lesz ha antennával küldöm el a tudományos dolgokat? elvielg van egy speckó antennám már, és csak 40%, Kerbal körüli pályán 😄
a dokkoló modot is leszedtem, tényleg gáz a gyárival, hátha ez segít (bár sokszor egyáltalán nem irányba állok, átváltani és amásikkal irányba álni, az meg milyen már .. 😄 )
illetve valami alarm mod is van, mert van egy szondám kilőve valamelyik bolygó felé, csak én naivan nem néztem semilyen "időablakot", csak kilőttem random, és most 2 év mire odaér, és félek hogy elfejtkezek majd róla 😄
A gebasz az, hogy a primitívebb szondák, ha jól néztem, nem feltétlenül rendelkeznek biome üzemmóddal, úgyhogy arra a leírásnál érdemes tekintettel lenni. A jó hír, hogy egy pillanatig nem voltam biztos abban, hogy ehhez nincs-e szükség poláris orbiton M-700 szkennerre, de kicsit körbenézve erős a gyanúm, hogy nincs rá szükség, csak a talaj alatti ércekhez kell az. Ugyanakkor attól tartok, hogy személy szerint nekem más ötletem nincs arra vonatkozólag, hogy in-game hogyan lehet máshogyan megállapítani a biome-ot jóelőre. Ami persze, nem jelenti azt, hogy nincs ilyen módszer, csak én nem tudok róla. 😄
Van valami szondám, amivel bejött ilyen térképszerű eszköz, ami képeket vagy mit csinál, és tud le helyeznni jelzőket is, de magától adja meg mindenféle nevet.
Ha csak az angol neveit kerested:
Inklináció - Orbital inclination
felszálló csomo hossza (??) - Longitude of the ascending node
Perihelium szöge - Argument of periapsis
Gondolom már eleve felszállásnál úgy kellet volna felszálnom, hogy jó legyen, de én már orbitális pályán vagyok a holdnál, de fogalmam sincs melyik adatokat kéne néznem a játékbeli vagy reduxos adatoknál.nyílván az egyik az inkláció, azt még nagyjából be tudom lőni, de nem fogja kipipálni a küldetést mert nem az adott pályán vagyok
illetve sok keresgélés közt rá akadtam erre a OfCourseIStillLoveYou modra, és szerelmes lettem belé 😄
csak az a baj (kliensel együtt használom), hogy windosban hiába állítom be, hogy melyik kamerát lássam az adott ablakban, restartnál mindig újra be kell állítani. meg nem lenne rossz egy ilyen androidra is 😄
most már egy kicsit jobb, de orbitra még nem ál rá, el fogy az üzemanyag. Nem tudok ugye spórolóson pályára álni, hogy maradjon mert túldől az egész. most már nem himbálódzik annyira, viszont magától elkezd dőlni valamelyik irányba (??)
2,5 méteres fairing, ezzel a teher jelentősen mentesül minden problémátől amit az alak és egyebek okoznak, egyben sokkal kevesbé fog himbálódzni, bár elvileg 40 km környékén már ledobható lenne, gyakorlatban a ledobás után azonnal problémás lett az írányítás, így érdemes megtartani addig, amit az első fokozatott használod.
Innen egy adapter és két S3-14400 tartály (a legnagyobb tartályok), ami alatt egy rhino hajtőmű talált helyett, ez ad egy szép 2700 m/s dV-t a talajon, összesen meg vagy ~3500 m/s, ahogy a légkört kezded elhagyni, így bőven elég, csak a twr nagyon nincs meg, ezt 8 db thumper segíti ki, amik körben ücsörögnek oldalső leválasztókön, hogy kiürültükkör eldobhasd. vagy játssz addig, amíg nincs gond a leválasztásnál, vagy pakolj fel pár separatront, hogy tényleg eltávolodjanak és ne ütközzenek a maradék rakétával.
A 14400-s tartáylok aljára 8 db tail fin szárny került, hogy kényelmesen tudd írányítani és egyben stabilizálnak is ezek a légkörben. Durva manőveret még így sem szereti, ám nem művészet pályára állni.
400 km körpályán maradt még 700 m/s a fokozatban, így biztosan van elég tartalék kisebb nagyobb hibákra, vagy letudni a nagyrészét egy mün/minmus tranzitnak, hogy több maradjon későbbre.
Ha kellene kevésbé végső eszközöket igénylő megoldás jelezd, vélhetően egy 4 reliant+1 swivel és sok flt-800 tank is működne, főleg némi spárgával és akkor még a szilárd rakéták sem kellenek.
Második megoldás (vagy akár egyszerre persze), több giroszkóp, akár magában, vagy ha nem elérehtő, akkor további vezérlőegységeken keresztül. Persze ehhez kell energia, meg energiaforrás is, meg elem, meg minden, ám ez a játék lényege, mindig mindenből egyre több kell, és a végén ott a reménytelenül nagy karácsonyfád.
Ha ezek nem segítenek, akkor telepítem a gámát, hogy miképp kéne a cuccot összerakni, bár szagre ezekkel már írányítnai tudod az új első fokozatodat, lenyen az bármekkora is.
Nagyon nagy hiányosságok vannak nálam az alapoknál, egész nap böngésztem a netet, de nem találtam olyant ami megfelelő lenne.
Szóval csináltam előre egy kis űrhajót stb, a tömege 3,8 t. (Plussz van hozzá egy páros hajtómű kis üzemanyaggal, amivel összesen már 8 t lenne, és ezt nem szeretném használni, hozzányúlni amig fent nem vagyok).
következő fokozatnál van két Reliant tipusu hajtóműm egymás mellet, meg hozzájuk 3 400.as tartály.
Ezekhez kéne egy indító fokozat, azt tudom, hogy szorozzam a tömeget 9,8-al, és a kapott számhoz keressek egy hajtóműt, vagy rakétát, de ha oda rakok pl egy Thumpert ami számításom szerint jó lenne, a dV-m nincs 3200-am ami elég egy orbitális pályához, ha mást rakok, akkor meg már nagyon himbálódzik az egész, ha túl magas, vagy ha szeretnék már irányba állni, fokozatváltásnál megpördül az egész, és irányíthatatlan
Nem mindegy hogy General Motors, vagy motor generál... Az ígéret szép szó, de a Landwirtschaflicheproduktionsgenossenschaft még szebb.
Valaki tolja ps4en a játékot? Mik a tapasztalatok? Milyen a kontrolleres irányítás? Hogy bírja a konzol a nagyobb objektumokat?
A halál csupán a kezdet...
"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/
Nem mindegy hogy General Motors, vagy motor generál... Az ígéret szép szó, de a Landwirtschaflicheproduktionsgenossenschaft még szebb.
EVA-n lévő űrhajós "hátizsákjába" kell bepakolni őket. Aztán a jobb alsó sarokban lévő ikonnal tudod a lerakó módot előhozni.
Bonyolultabbak hangzik, mint amilyen. 😊
A kísérleteket tudóssal pakold le, mert akkor több pontot termelnek, az energiaellátást meg mérnökkel.
A space center közelében be tudod gyakorolni a lerakást.
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
Amúgy meg a trailerben van pre-alpha gameplay is, nem csak cinema 😊
Számít, hogy ki teszi le őket. A napelem több áramot termel ha mérnök telepíti és a tudományos kísérletek meg több pontot termelnek ha tudós rakja le őket.
Ha megy az angol ezt nézd meg:
Ha nem, akkor is érdemes végignézni, mert bemutat néhány új elemet amiket meg lehet találni a felszíneken.
Ha beleveszem a robotikus alkatrészeket, akkor meg pláne.
Utoljára szerkesztette: Ninju, 2019.08.21. 14:36:43
lirikTENK |XMG Neo 17 (M21), RTX 3080(16GB), i7-11800H, 64GB ram