Kerbal Space Program
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Tesztgép: Asus p77h Proci i7 2,93GHz, Ram 16GB DDR3, VGA: Asus GTX 1660 OC 6 GB
Gyorsítás 2000, szögeltérés 1000, fékezés 2400
Én egy Apollo stílusú repülést álmodtam meg, ez lett belőle:
Kerbin -> Kerbin orbit -> Moho Intercept -> Moho Orbit -> Landolás a Mohon a landerrel -> Moho orbiton randevú a parancsnoki modullal.
És most itt tartok, hiányzik kb 1700 dV hogy visszajussak a Kerbinre.
A képeken szépen látszik az egyes fokozatok dV-je. Mondjuk az asparagus rendszer nem tudom mennyire kavarja meg az engineer-t. A lander dV-jét nem tudom pontosan, de kb 15km orbitról megy a le/felszállás és az esetleges randevúhoz szükséges tartalék is megvan.
Szóval a parancsnoki modulba kellene még vhogy belegyömöszölnöm 1700dV-t, vagy a Kerbinről való Orbitra jutást kellene precízebben megoldanom anélkül h használni kelljen a parancsnoki modul erőforrásait. <#wilting>#wilting>
Nem véletlen h a Moho az egyik legnehezebben megközelíthető bolygó. <#shakehead>#shakehead>
Képek
Utoljára szerkesztette: Dimefromhell, 2016.11.27. 17:45:26
Képek drivon, képregény.. vagy rémregény... tudja a fene!
COMTRAYA.Steam:Robokutya;Asus RX460 4GB DDR5 Intel I5-7400 3GHz Memoria: 16 GB DDR4 B250G Gaming
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Sima stock alkatrészeket használok, az oxidálószert meg kiveszem a tartályból, szivárgással nem találkoztam. (ha a Kerbálok szükségletei nincsenek modellezve akkor ez pl miért lenne?)
A dV-vel lesz a baj, meg pl a dVmap 2400-at ír a Moho körüli pályához, nekem meg 3000+ jön ki, hiába teszem a bolygó elé a pályát.
Alap adatok szerint megvan a dV, de asparagus rendszert használok kb mindenhol, lehet ez kvarja meg a mechjebet meg a kerbengineer-t. A landert természetesen ráteszem a fokozatra és úgy nézem dV-t.
Stable Orbit
Nagyon újnak tűnik lehet még rosszabb állapotban van mint a space engineers.
COMTRAYA.Steam:Robokutya;Asus RX460 4GB DDR5 Intel I5-7400 3GHz Memoria: 16 GB DDR4 B250G Gaming
Utoljára szerkesztette: Dimefromhell, 2016.11.21. 21:58:01
Képek
Találós kérdés Melyik bolygón jártam: <#vigyor>#vigyor>
Képek
Utoljára szerkesztette: Dimefromhell, 2016.11.20. 10:35:10
Carrierben a tudós (scientist) kerbal képességei:
0 csillag: Képes resetelni a Science Jr és a Mystery Goo eszközöket EVA során. Az MP-LG-2 labormodulba kell egy tudós hogy működjön.
1 csillag: Helyszíni kutatás ra +5% science pont. Labormodul sebesség 5x.
2 csillag: Helyszíni kutatás ra +10% science pont. Labormodul sebesség 9x.
3 csillag: Helyszíni kutatás ra +15% science pont. Labormodul sebesség 13x.
4 csillag: Helyszíni kutatás ra +20% science pont. Labormodul sebesség 17x.
5 csillag: Helyszíni kutatás ra +20% science pont. Labormodul sebesség 21x.
-A kutató laborral (MPL) is ki tudod pucolni a mistery goot és a science jr.-t. Aztán lehet őket ismét használni.
-Ha van két command podod meg tudod azt csinálni, hogy kimaxold a beszerezhető pontokat. Vannak olyan kutatások amik nem adnak 100% kutatási pontot, még akkor sem ha hazaviszed (pl talajmintavétel). Ilyenkor végezd el egyszer és raktározd el az egyik command podban. Aztán ha elvégzed megint, akkor az meg mehet a másikba. Így egy úttal ki lehet szedni a 100%-ot.
-Az első utakon akár még az is eljátszható, h a kis command podra ráteszel egy távirányításút. Értelem szerűen ha olyat teszel fel amiben már van SAS, esetleg prograde, retrograde hold, akkor nem kell pilóta. Egy tudóssal el lehet jutni elég messzire. Olcsóbb és könnyebb megoldás, mint a két pilótafülke.
Kis űrhajót, és a Science egy jó részét eleve ott fogod hagyni, vagy nagy űrhajót, és minél több Science Jr.-ot használsz fel. Én éppen ezért 2-3 Science Jr.-al szerelt hajókat építek, amik viszont rohadt nagyok....
Utoljára szerkesztette:
Sajna valszínű hogy a számítások hiánya befolyásol, nagyon abba még nem mentem bele hogy tudjam alkalmazni. A kerbal redux meg valahogy nem akar felmenni a cuccomra😊 Még szenvedek vele egy kicsit talán összeáll egy rendes feltérképező mühód.😊 foltokban már látok pár mérföld felderített részt a bolygómról😊
Az hogy megcsinálod nekem a szállító eszközt a műhódnak😊 meg nem kihívás inkább szenvedek mert másképp nem tanulom meg. Inkább pusztitom a személyzetet meg az idegeimet, de jobban esik ha én oldom meg a dolgot😊
Az alkatrészek ügyében nem tudok teljesen hitelesen nyilatkozni, mert nem csak stock alkatrészeket használsz, de a decouplerek mérete nem stimmel.
Csatlakozva az előttem szólókhoz a kevesebb néha több. Sokan beleesünk abba a hibába főleg az elején, hogy túl nagy rakétát építettünk.
Küldj egy képet csak a műholdról, és összerakok neked egy meghajtófokozatot/tokat)
Ahol a három fokozatot szeretnéd szétválasztani ott decoupler-t vagy separatort kell használni.
Az egymáshoz közel lévő járművek között alapértelmezetten az "ő" betűvel tudsz váltani. (nem kell kilépni a tracking stationba)
Ezzel a mérettel simán pályára kellene állnod.
Csak viszonyításképpen én ezzel a rakétával elmentem a Munra és vissza:
Kép
Utoljára szerkesztette: Dimefromhell, 2016.11.16. 21:37:11
majd csinálk képet rólla egy kicsit később.
most próbálom felfogni a dolgokat.
Addig el tudtam jutni hogy készítettem egy távírányításos űrhajót amivel térképészeti műholdat prbálok felvinni.
Eddig két félig sikeres próbám volt ami csak úgy sikerült megoldanom hogy igencsak nagy íve lett a két műholdnak az egyik a kérdőjeles kisbolygókig jutott el ahol sikeressen lemerült és nem mozdult semerre😊
A másiknak kisebb íve lett de az visszaesett a Kerbre.
Kérdés
távírányítású műhold felvivő rendszert kísérletezek.(sajnálom a kerbeket eltenni lábalól😊
van rajta vagy 3 fokozat mindegyiken ott a távírányító. Ha a 3 fokozatból 2-t leválasztok és marad a műhold kapszula amin szintén van távírányító modul. Ebben az esetben amikor leválasztom a rakétarendszert elvesztem a kapszula irányítási lehetőségét.
Ki kell mennem bolygónézetbe és ott a radarközponttal be kell azonosítaom a kapszulát kiválasztani és onann ismét az enyém a cucc.
Hogy tudom bekonfigolni ezeket a távírányítókat hogy az utolsó legyen minden esetben az aktív és ne veszítsem el leválszatásnál egyik fokzatot se?
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2016.11.16. 18:38:46
Ez az Usi Kolonisation System az a mod, amivel létre lehet olyan bázisokat hozni másik bolygókon, amikről később lehet is majd indítani hajókat?
És korábban valaki ajánlott egy modot, amivel az űrt is lehet kolonizálni (szép nagy bázisok építésével, amikre lakosokat lehet telepíteni) de hiába keresem egyszerűen nem találom sehol. Valaki nem tudja mi volt az?
(Bár gyanítom még annál nincs 1.2 support)