Vizezett, Pancsolt benzin
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
I'll Be Back
Benzin helyett furcsa folyadékot tankolt több autós is az egyik pécsi benzinkútnál. A kocsik leálltak, nem sokkal a tankolás után. A szervízben derült ki, hogy a benzinnel volt baj, pontosabban a benzin helyett valamilyen furcsa, vízszerû anyag került a motorba. A MOL vizsgálja, hogy mi törtenhetett annál a kútnál, az autósok kárát pedig megtérítik.
Video
http://tv2.hu/musoraink/tenyek/131908_furcsa_folyadekot_tankoltak.html
a magyarok úgy tanulnak meg repülni hogy el akarnak esni és nem sikerül
Honda - The Power of Dreams
1. a legtöbb mostani autónak tudtommal alulról szivja a rendszer a napftát a tankból szal ha viz van benne, egybõl azzal öblöget, egybõl szopás van.
2. négyes golfomnál volt hogy a 45 literes tankba 52-t tankoltam, tágulási tartályt telenyomva hosszu ut elõtt (a pöcökkel), simán megy. most az ötösben is van, de nem tolom tele direkt mert még hibát is jelezhet rá.
3. vizes benzinnel shell kuton találkoztam (fehérvár, régi tuskó kut), ott konkrétan szinte tiszta viz jött a pisztolyból, volt is nagy balhé. szerencsére nem az enyémben landolt a cucc... :)
4. magyarországon az OMV-t és Lukoil-t kivéve mindenki MOL benzint forgalmaz, csak a füszerezés más. Én kizárólag OMVnél tankolok, a többibõl többet eszik a verda és nem is megy annyira. mondjuk nekem 98 az elõirás de faszom tankol 98-at mikor a környéken sehol sincs.
5. nekem a kocsiban túlnyomást csinál a rendszer a tartályban, bármikor leveszem a tanksapkát sziszeg mint egy kigyó :)
EVGA 680i Sli, C2D Q6600, 4x512 A-Data Extreme Vitesta 1066mhz, Gainward 8800 Gtx, Gigabyte Aurora, 3x300 Samsung Sata II, 320 gb WD, NEC Labelflash
Én az elvileg 45 literes tankkal 440 (tél) - 650 (nyáron, hosszabb táv) km teszek meg :) átlagosan 500-520 km !
Vezetési stílustól is függ, ha olyan az autó, amit befolyásol h. nagypapi tempo, vagy küldöd neki :)
Szerencsére nekem nem sokat befolyásol ez :)
Ugyanazon benzinmennyislgbõl eltérõ feltételek estén - legyen ez most 45 liter, akár +/- 10% táv eltérés is adódhat. Ha a tankolás ennél kisebb mértékben "csal", akkor meg vagy lõve...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Eddig Shell-t használtam, teljesen jó volt.
Zegi u.o. márka kúton érdekes, 61 litérnél több még soha nem ment bele...
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"
Amikor sziszeg a betöltõnyílásnál akkor mi is történik? Levegõt szív be. Ha tele tankolod, akkor nem gond, mert a tankból kiszorul. De ha csak keveset tankolsz bele...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Hajrá Magyarország!
Hajrá Magyarország!
Ha a tetején nem lenne egy "szellõztetõ", akkor a csökkenõ üzemanyagszint felett alacsonyabb lenne a nyomás, ami visszatartja a folyadékot, így az nem tud a karburátorba lefolyni.
Ez egy amolyan közlekedõedény, aminek az ismerete kimerül az általános iskola fizika tantárgyában.
Voltam zárás elõtt
Már a húszéves autókban is van EVAP rendszer.
Még videot is találtok róla.
Voltam zárás elõtt
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
http://www.autokut.hu/au_tartalyok.htm
itt írnak a szellõzõrendszerrõl, régebbi autókban csak egy sima levegõcsõ volt.
most elég hülye példa lesz de hirtelen ezt találtam :D
ez egy camaro, ugye hátul a vastag a betöltõ, elöl a kettõ a kimenõ és a visszajövõ csõ, balról pedig a szellõztetõ lesz szerintem, ott a sarkán.
de késõbb se ment fel fullra a benyamérõ mûszer..
Asus P8Z77-V, Intel Core i7-3770 3.40 Ghz, Corsair 32GB DDR3, ASUS RTX 2070 SUPER 8GB, WD 1000 GB 7200Rpm, Samsung 860 EVO 500GB SSD, Cooler Master Hyper 212 Evo, Corsair HX 650W, HAF 912 Plus
- vagy tényleg nem volt tele és korábban kattant a töltõ
- vagy valóban tele volt, de nem minden benyamérõ mûszer követi azonnal a változást
- vagy mittomén
Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.
Ha nincs meg a minimális mûszaki alapismereted, akkor ne szállj vitába légyszives, mert vesztesként kerülsz ki.
#24: Az üzemanyagtankok nem bírnának ki ennyit, az egyet jelentene a sérülékenységgel, ergó hamar kilyukadnának.
A kipufogógáz pedig nem a tankba van vezetve, hanem egy bizonyos részét visszadolgozza a motor, ami az EGR (exhaust gas recilculation) szelepen keresztül valósul meg.

Voltam zárás elõtt
én egyszer úgy jártam, hogy tankoltam az egyik Mol kútnál és kb egy egység hiányzott az üzemanyag mutatónál és teletankoltam a kocsit és nem ment fel fullra a mutató.. 1725 Ft-om bánta..
nem értettem miért??
Asus P8Z77-V, Intel Core i7-3770 3.40 Ghz, Corsair 32GB DDR3, ASUS RTX 2070 SUPER 8GB, WD 1000 GB 7200Rpm, Samsung 860 EVO 500GB SSD, Cooler Master Hyper 212 Evo, Corsair HX 650W, HAF 912 Plus
az OMH és a NAV úgy megbaszná õket, hogy ihaj...
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
Én eddig úgy tudtam, hogy a kipuf gáz egy részét visszavezetik a térbe, merthogy folyamatosan csökkenõ szint estén zárt rendszerben a töltés után a csökkenõ szint miatt a nyomás lecsökenne a tartályban. Ergo lásd fent vákuum, de ha valami csoda fojtán kibírná a tartály nyári melegben 100 mbar vákuumnál a benzinnel elérheted gõznyomását...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A tankban nincs levegõ, az üzemanyag gõzét bedolgozza a motor úgy, hogy vákuumot szív a tankba.
Ezért lehet hallani a sziszegést, amikor letekered a tanksapkát.
Amúgy én nem hinném, hogy mahinálnák az üzemanyagot.
Még csak logika sincs benne.
Voltam zárás elõtt
mov ah,4ch int 21h end
mov ah,4ch int 21h end
Kíváncsi vagyok, melyik kút lesz az elsõ, amelyiknek a benzinje "bizonyítottan" rákot okoz, vagy impotenciát... mert , hogy átbabáznak a kúton, már annyira sem érdekli az embert, mint maga a 400 Ft-os benzinár - ahogy írtad, a legnagyobb átbaxás benzintémában.
Shell-hez szoktam menni ott még nem volt gond, kivéve a bunkó parazita személyzetet.Folyton olajszintet akarnak nézni, mondom mit érdekel az téged!Ablakot is olyankor mosnának a legjobban, mikor elõtte lemostam az egész autót, ha meg a kutas jön és tankol akkor észnél kell lenni,mert átbasz.De egyes mende mondákat is hallotam már a Molról is.Ami a legbosszantóbb persze a 400/l és hogy simán átbasznak szemrebbenés nélkül.
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)
tankolsz, megnézed meddig ment és kész a csekk!:D
-A legtöbb gyártónál csak hozzávetõleg van megadva az üzemanyag tartály mérete (pl.: kb. 45 literes), amíg nincs hitelesítési papírod arról, hogy a tankodba ennyi és ennyi liter megy, addig hiába hõbörögsz. Ez ugyanolyan dolog, mint az, hogy a sebességmérõ órád szerint 140km/h sebességgel robogsz, de a GPS szerint mégis csak 130km/h-val mész... és a GPS-nek van igaza!
-A kutakon azt hiszem havonta kötelezõ a hitelesítés. A normáloknál 20 literes, a nagy teljesítményû kútoszlopoknál 300 literes mérõedénybe. Ez persze nem garancia semmire, de amíg neked nincs hitelesítve a tankod mérete, addig a kútoszlop csak úgy mûködhet, ha van le van minõsítve.
Amúgy ugyanez kisebben is stimmel, tehát igen, az 5 literes benzineskannába is belemegy 6 liter. De a kannára fel is van írva, hogy 5 liternél többet nem szabad tankolni bele...
Ami a vizezést illeti megint két dolog:
1.: A víz ugye sûrûbb, tehát leül a tartály aljába. Szóval ha vizet tankolsz, akkor valóban víz fog jönni a pisztolyból (láttam már ilyet is).
2.: Korántsem biztos, hogy a kútnál van a probléma. Ha folyamatosan kevés üzemanyag van a tankban, akkor ugye a maradék részben levegõ van -> a levegõnek meg van valamennyi páratartalma (mifelénk legalábbis). A páratartalom pedig le tud csapódni. A tankodban. Szóval ezért nem jó ötlet folyton csak 2000 forintért tankolni akkor, amikor felvillan az üzemanyagjelzõ lámpa...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Maga a tartaly igy nez ki. Termesztesen a kep jobb also sarkaban lathato csocsonk az 50-60 literes tankhoz csatlakozik.
Ez csak egy opcio a "tultoltes" esetere. A masik lehetoseg, hogy atbaxtak<#eplus2>#eplus2>
Fédération Internationale Des Ingénieurs-Conseils L ë t z e b u e r g
Bár az egyik autõs magazinban volt egy teszt (pár hónappal ezelõtt), mértek mindent, oktánszámot, adalékokat amiket elõírnak, és mindegyik!!! kút megfelelt, mindenben.
Bár ez is a kút válogatja..
Velem szerencsére ilyen még nem fordult elõ... Mindig 1 kútra és ugyan arra az állomásra járok, pont ezért.
Ha a 2-es állomáson tankolok általában 38-42 litert (gyárilag 45l tankba, amit mindig megtömök, a mutató bõven a max jel fölött van, és csak 120-150 km után mozdul meg) addig szerintem az reális lehet, nem? Km adatok stimmelnek, fogyasztás is hasonló... :D
Tegnap fater kocsiját tankoltam meg, ezen a kúton, neki gyárilag 60l a tankja, kigyulladt már a jelzõ, és 52l ment bele, ezt nem "tömtem" meg annyira :D
Sajnálatos, hogy ilyen elõfordul, és biztos, hogy valami mókolás van a dologban... Az a baj, hogy a felelõs szervek, felügyelõk, nem csinálnak semmit... (valószínûleg maguk ellen nem csinálnak semmi...)