Felfedték a világot uraló tőkehálózatot
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
“In Central Europe nationalism has a purely ethnic connotation and implies an
exaggerated enthusiasm about culture, language, folklore, ways of life. Patriotism, on the other hand, puts emphasis on the country. A patriot will be happy if there are many nationalities living in his Fatherland, whose keynote ought to be variety, not uniformity. The nationalist is hostile toward all those who do not ethnically conform.”
Erik von Kuehnelt-Leddihn
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
Bajtársak kitartás! - Jogos Önvédelem, youtube
Röviden sajnos nem tudom összefoglalni a dolgokat, mert még én is csak az elején vagyok a megismerésnek, ezért csak keveset tudok. De azt viszont már biztosan tudom, hogy vannak olyanok, akik nagyon, nagyon sokat tudnak, de szándékosan elhallgatják ezeket... Itt fõleg a katolikus egyházra, a Vatikánra gondolok... Ezek mindent tudnak a magyarság õsiségérõl!!! És mindent eltitkolnak!.. A levéltáraikban vajon mennyi minden feljegyzés lehet?
Amit már korábban is említettem, hogy a krónkáink azzal kezdõdnek, hogy mi vagyunk azok, akik Szkítiából kijöttek… Hérodotosz azzal kezdi a szkítákról (ez a görögösített forma, magyarul szittya), hogy Görögországban azon vitatkoztak, hogy melyik a régebbi nép: a szkíták vagy az egyiptomiak…
Jó sokat téptem a számat és koptattam a billentyûzetet, azt hittem, hogy esetedben teljesen felesleges lesz, de úgy tûnik, mégis volt talán egy kis értelme. Ez nagyon ritka! 😄DD
Na, most, hogy ez igaz-e vagy nem, azt nem tudom és szinte 100% biztos vagyok benne, hogy nem is lehet megtudni, hiszen a tegnap történt dolgokról is 10 forrás 11 féle képen tanúskodik, pedig ez most van a jelenben, a múltat mindég inkább hipotézisként kell kezelni, mint valami 100% valóságként. Ugyanakkor akárhogy is volt, nem hiszem, hogy ennek valami komoly befolyása lenne az öntudatomra, képességeimre, társadalmi ügyességemre, társadalmi kapcsolataimra, technikai ügyességemre, életszínvonalamra, és arra sem, hogy jelenleg hol vagyok és hová megyek a jövõben (nem csak földrajzi, hanem filozófiai, társadalmi, gazdasági stb. szempontból is).
De most ez nem is fontos, mivel leírtad, hogy mit nem hiszel el, akkor legyél szíves, ha nem esik nehezedre, néhány mondatban írd le azt, amit elhiszel, vagyis meséld el nekem a gyökerekrõl szóló történetet, a lehetõ legrövidebben.
,,Ami viszont az önbecsülést illeti, én nem azért becsülöm magamat, mert magyar vagyok és sírnák, ha pl. Newton-t azért becsülnék, mert angol volt, vagy Gausst, azért mert német volt. Ezért nem is tudom elképzelni azt, hogy valaki pl. büszke, azért mert magyar vagy angol, vagy német. Legyél boldog, mert magyar vagy, az OK, de büszke csak azért lehetsz, ami a saját erõfeszítéseid eredménye és csakis akkor becsülheted meg magad, ha van valami, amire büszke lehetsz. Ehhez nincs szükség gyökérre, de a gyökér egyébként mindég megvan, ha tudsz róla, ha nem. Az önbecsülést ki kell érdemelni, azok nem becsülik magukat, akiknek nincs miért. És ezt nem lehet és nem szabad a múltban a gyökerekben keresni, mert ott nem találhatjuk meg, esetleg csak illúziót találhatunk, amely még véletlenül sem hozhat biztos és stabil jövõt."
-Lekopogom, hogy Newton zsidó volt. Miért ne lehetnének büszkék a zsidók rá? Pont hogy akkor ítélném el õket, ha kicsit sem lennék büszkék a saját fajtájuk nagyjaira!… De ugyanilyen alapon mi miért ne lehetnénk büszkék a saját nagyjainkra???
,,de büszke csak azért lehetsz, ami a saját erõfeszítéseid eredménye és csakis akkor becsülheted meg magad, ha van valami, amire büszke lehetsz.”
-Ez igaz, de kicsit összekevered a fogalmakat. Ami szerintem valószínûleg abból fakadhat, úgy tûnik, hogy nincs semmilyen nemzettudatod…
Szerintem a gyökértelenség érzése(amirõl én beszéltem) és az önbecsülés fogalma(amit fentebb említettél) még ha van is valami közük egymáshoz, de azért talán mégsem teljesen ugyanaz a kettõ 100%-ig...
Bár nehéz ezt megfogalmazni... De talán akkor vagyok a legközelebb az igazsághoz, ha azt mondom, hogy ilyenkor a nemzetemre vagyok büszke és nem elsõsorban önmagamra!... Azt mondod, hogy CSAK boldog lehetek, amiért magyar vagyok, de büszke már nem lehetek a saját nemzetemre??? Itt nem arról van szó, hogy magamnak akarnám kisajátítani a büszkeséget, HANEM A NEMZETEMNEK!!! Az BÛN??? MIÉRT??? Te nem vagy büszke a nemzetedre??? HA nem, AKKOR MIÉRT???
,,de a gyökér egyébként mindég megvan, ha tudsz róla, ha nem."
-Ez azért önmagában nem igaz, legalábbis olyan értelemben, mert hogyha nem tudsz róla, akkor nem ér semmit. Bár ha neked nem számít semmit, akkor amúgy is mindegy...
,,a magyar nemzetet sem érzem gyökértelennek.”
-Akkor ez azt jelenti, hogy elhiszed azt, hogy halászó, vadászó, gyûjtögetõ, barbár finnek voltak az õseink? (És a többi ehhez hasonló gyalázkodást, marhaságot, amit állandóan összehazudnak nekünk eleinkrõl ,,valakik”…😉
,,Mi minden kell, hogy teljesüljön és lehetõleg hogyan, hogy te ne legyél gyökértelen, vagy ha a magyar nemzetet érzed gyökértelennek, akkor mi minden kell, hogy teljesüljön, és lehetõleg hogyan, hogy meglegyen az általatok annyira keresett és megkívánt gyökér?”
-AZ IGAZSÁG!!! AZ IGAZSÁG!!! CSAK ENNYI és nem több!
tízparancsolatáról Szent Imre herceghez.
HATODIK PARANCSOLAT.
A külföldiek befogadásáról és a telepesek ellátásáról.<8>8>
A telepes és jövevény férfiak haszna oly nagy, hogy a királyi méltóságban méltán bírhatja a hatodik helyet.<9>9>
1. §. Honnan gyarapodott kezdetben a római birodalom és honnan voltak fenségesek és dicsõk a római királyok, ha nem onnan, hogy sok nemes és bölcs sereglett oda különféle tájakról a Róma mind a mai napig szolgaságban lenne, ha Aeneas ivadéka szabaddá nem tette volna.<10>10>
2. §. A telepesek különbözõ országokból jönnek, tehát különbözõ nyelvet és szokásokat, különféle tudományt és fegyvereket hoznak magukkal, melyek mind a királyi udvart díszítik és teszik naggyá, egyben elrettentik némely idegenek arcátlanságát.
3. §. Egynyelvû és egyszokású királyság<11>11> gyönge és törékeny.
4. §. Tehát parancsolom neked, fiam, hogy jó akarattal lásd el és tisztességesen tartsd õket, hogy szívesebben nálad éljenek, mint másutt lakjanak. Ha ugyanis te azt, amit én építettem, lerombolni, vagy amit összegyûjtöttem, szétszórni törekednél, királyságod kétségtelenül a legnagyobb kárt szenvedné. Hogy ez ne történjék, mindennap növeld királyságodat, hogy koronádat mindenki felségesnek tartsa.
Mi lesz 20 év múlva? Senki sem tudja. Az EU egy bonyolult felépítés, amely eddig fokozatosan fejlõdött és nagy a valószínûsége, hogy tovább is ez lesz az eset, de nem biztos, mert még mindég egy viszonylag törékeny struktúra. Egy biztos, vagy változni fog, vagy ha nem akkor bajba kerül… de az, hogy 20 év múlva mi lesz az egy értelmetlen kijelentés. Szerintem egy még nagyobb integráció lesz, valószínûleg elõször az EU és Észak-Amerika integrálódik egy gazdasági majd ezt követõen pénzügyi és politikai unióba, de ez nem 20 év múlva lesz, lehet, hogy 50, lehet, hogy 150 vagy még ennél is több.
Az biztos, hogy a globalizáció elõszeleit láttuk még csak, az, hogy milyen szelekkel, viharokkal jön, és mikor még nem lehet elõrelátni, hiszen olyan dolgokról van szó, amelyekrõl semmilyen gyakorlati tapasztalatunk sincs, csak egyfajta “a priori” logika alapján tudunk következtetni (részletek nélkül). Persze vannak, akik szeretnek nagyokat mondani még akkor is, ha gyakorlatilag semmi alapjuk nincs, hogy egy lehetséges világot képzeljenek el, és éppen ezek mennek bele a részletekbe.
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"
Az európai politikai kultúra, fejlett jogrendszerek szerintem elég bizonyítékot jelentenek, hogy egy USA vagy Németország féle demokratikus federáció felé közeledik az EU. Ugyanakkor ez egyáltalán nem oldja meg azt, hogy a pártok a múlt intézményei, amire én gondoltam, ez egy másik probléma, ez nem a pártok, mint modern intézmények alkalmatlanságát akarja megoldani, hanem az EU közös piac mûködésében megjelent problémákat.
Akit érdekel, a dolog egy elképesztõen mûvelt ember szemszögébõl annak ajánlom:
Erik von Kuehnelt-Leddihn könyvét
"Leftism Revisited, From de Sade and Marx to Hitler and Pol Pot"
...amelyben a szerzõ rámutat arra, hogy gyakorlatilag ezek mind baloldali ideológiák csak egy pillanatban elrabolták, eltérítették a jobboldalt is, ami elõtte a polgári konzervativizmust és nem a nacionalista és fasiszta ideológiákat képviselte.
Szerencsére az európai jobboldal ezután visszaszerezte a polgári konzervativizmus alapjait és megszabadult a nacionalista és fasiszta eszméktõl. Sajnos azok az elemek, amelyek nem tudták ezt elfogadni azok úgynevezett “szélsõ jobboldalként” tovább léteznek, pedig semmi közük a konzervatív világnézethez, egyszerûen nacionalisták, rasszisták és nem utolsó sorban fasiszták.
Ó kérlek, erre már megvan a megoldás.
http://www.piacesprofit.hu/gazdasag/vilaggazdasag/komoly_gondban_az_eu.html
A mostani helyzetet jó alkalomnak nevezve a lehetséges intézkedések közt említette, hogy az EU létrehozhatna nagyobb közös központi költségvetést az áfabevételek vagy a pénzügyi tranzakciókra kivetendõ adók egy részébõl, európai intézményt alakíthatna a bankok garantálására, és megháromszorozhatná mentõalapját szintén az adóbevételekbõl. Hosszú távon az euró megmaradása feltételének mondta a politikai uniót az EU-ban. A hiányosságok közé sorolta, hogy az euróövezetnek van ugyan közös központi bankja, de nincs sem központi kincstára-pénzügyirányítása - végeredményben pénzügyminisztériuma -, sem költségvetési politikája. Az euró a különbségek mélyülését okozta ott, ahol konvergenciát vártak tõle - mondta Soros, a spanyol és a német versenyképesség színvonalát összehasonlítva.
Az európai szovjet únió
Egyébként honnan tudod, hogy megvolt a többségi akarat, hogy leváltsák a rezsimet, nem csak egy felszított kissebséget segítettek hatalomra? Mert ebben a kérdésben nincs elfogulatlan forrás.
Ami biztos, és amit a demokrácia, mint egyfajta „békés forradalom” vagy akár egy erõszakos forradalom szavatol az a hatalom leváltása, de nem szavatolhatja a következõ hatalom színvonalát. Ezt csak a társadalom fejlettsége szavatolhatja némileg. Pl. Svájcban vagy Svédországban, vagy Angliában akármilyen politikai opció is gyõz, biztos lehetsz benne, hogy tovább élhetsz normális életet, hogy senki sem fogja az emberi jogaidat elvenni, hogy senki sem megy háborúba a világgal, hogy senki sem fogja életszínvonalad lefelé vinni, és ha az esetleg még megtörténik, akkor annak nem politikai, hanem gazdasági okai voltak. És a gazdaság akkor is mehet néha, lefelé ha mindenki mindent jól csinál, mert az új körülményekhez való alkalmazkodás idõt vesz igénybe.
Meg azt is elfelejted emliteni, hogy a kommunizmus miatt nagysagranddel tobb ember halt meg, mint a nacizmus miatt. Minden eszme neveben visszaeltek mar, de te CSAK a nacionalizmust veszed elo. Alap.
Hozzateve azt, hogy en es sok nemzeti erzelmu is pl. minden gyilkossagot elitelek, foleg "faji" alapon. De ezt te nem erted meg.
Mert neked a naci es a sajat kulturajat tudatosan apolo ember ugyanaz a kategoria.
Neked alapbol vannak tabutemak, amit a szemellenzoddel mindig kikerulsz es soha nem tekintesz ra objektiven. Aki ezt teszi, az pedig csak megtevesztett lehet. 😊 mikozben Te magad vagy leginkabb megtevedve.
A butasag ott van benned. Menj ki az utcara es nyisd ki a szemed, tapasztalj!
Ezzel egyetértek, azért kell, hogy a törvények uralkodjanak és nem a pártok. De az ami tényleg a probléma szíve, és ez nem csak Magyarország esetében, hanem az egész világon, az, hogy a pártok a második hullám (ipari társadalom)"intézményei" és egyáltalán nem alkalmasak a harmadik hullám (információs társadalom) politikai életéhez. Ezt már néhányan kezdik felfogni (fõleg azért mert pl. Alvin Toffler is rámutatott), de a jövõt nem látjuk, és nem tudjuk még elképzelni, hogy mi fogja õket és hogyan felváltani, pontosan úgy, mint ahogy 500 évvel ezelõtt senki sem tudta elképzelni a politikai pártokat.
Egy dolog azért biztos, hogy az, ami ezt felváltja az nem Magyarországon vagy valami hasonló közepesen fejlett és relatív instabil országban fog létrejönni és kifejlõdni, hanem inkább ott kell keresni az elõjeleket ahol a lehetõ legfejlettebb állam és jogrendszer létezik, ami fõleg a skandináv-germán-angolszáz országokban található.
Én soha, senkit sem fogok meglincselni. De a Tetsuo-félék különbözõ variánsai bizony ott voltak, amikor '44-ben Grün bácsit, a boltost felhúzták a lámpavasra, pusztán azért, mert zsidó volt. Ellentétben velem, õ a "zsidókat" utálja egyben, nem mondjuk a korrupciót vagy a lopást. És abba bizony beletartozik például sok jó barátom, akiket évek óta ismerek, végtelenül kedvesek és értelmesek, keményen dolgozva próbálják fenntartani a családjukat. És bizony félnek, amikor a Tetsuo-félék kinyitják a szájukat, és a zsidókról beszélnek.
Az internet amúgy liberális: ha idejön a pofonokért, ne csodálkozzon, hogy kap. Mehetne a kurucra is, ott egymást nyalogatják.
A pártokrácia pedig nem mûködik. Nálunk nem, ez világos.
Mindenki mas, aki ott tartozkodik, az maximum vendeg, amig jol viselkedik.
Kulturak koze nem rakhatunk automatikusan egyenlosegjelet. Ahogy egy primitiv emberevo kulturat nem tekinthetunk egyenrangunak a mai vagy ezerevvel ezelotti magyar kulturaval, ugy masokat is vizsgalni kell, hol helyezkednek el.
A szlovakok kecskepasztorsagat vagy a ciganysag "sajatossagait" minden tisztelet mellett egyszeruen NEM lehet integralni konfliktusok nelkul pl. a magyar kulturaval. Az integracio nem lehet cel, mert abbol minden nemzet csak a karat latja. Emiatt vannak konfliktusok szerte Europaban es emiatt erosodik a jobboldal.
Voltak es talan vannak intelligenciatesztek nemzeti, genetikai alapon, amik inkabb alltak kozelebb Hitler (tiltott) elmeletehez, mint a ma hirdetett (es kotelezo) nemzeti egyenloseghez.
Nem veletlenul, nem lehet vizsgalni bizonyos tortenelmi esemenyeket a nagy "demokraciaban".
A visszafogott fogalmazas, az elhallgatas nagyobb kart okoz kesobb, mint amilyen konfliktust esetleg okozhatott volna az elejen.
Mielott felreertes lenne: Minden ember egyenlo joggal kell, hogy rendelkezzen szuletesekor, de a kulonbozo kulturak kovetoi nem.
Aki rombolja a sajat tarsadalmi rendszeret, legyen barmely meghato kisebbseg tagja, devians es elitelendo.
Egy "egyszeru" asztalos valoszinuleg nem ert a koltsegveteshez vagy a hosszutavu kulkapcsolatokhoz igy nem is lehet beleszolasi joga.
Ha az emberek szavazassal dontenék el az adozast, akkor valoszinuleg senki nem fizetne adot es kaosz lenne. Ugyanigy van minden kerdes eseten.
A negy (v 5) evre valasztott kepviselok pedig nem tervezhetnek hosszutavra, mert a sajat joletuket "kell" megteremteni a ciklus alatt. Egy kormany sem tud normalis terveket vegrehajtani ilyen rovidtavon.
Az, hogy mibõl választhatunk, az nem a demokráciától függ, az az ország társadalmi fejlettségétõl, intelligenciájától, mûveltségétõl stb. függ. És egy fejlett országban nem is nagyon számit, hogy ki van hatalmon, hanem inkább az, hogy aki hatalmon van mit tehet. Ha egy állam intézményei primitívek, jogrendszere alulfejlett stb. (mint pl. Magyarország esetében is) akkor az aki hatalmon van, tényleg hatalmon van, gyakorlatilag azt csinál amit akar, fõleg ha pl. kétharmados többsége van. Egy Svédországban, Angliában, USA-ban ez lehetetlenség, ott az egymással teljesen ellentétes politikai opciók is csak nagyon kis lépésekben tudják lényegesen változtatni a dolgokat, és ez így jó mert akkor stabil az ország, az állam, kevesebbet lehet hibázni és a hibáknak sokkal kisebb a súlya. A magyar ember ezt kell felfogja, hogy egyszer és mindenkorra megértse, hogy ne a politikusokban hanem a törvényekben és jogszabályokban lássa a megoldást és ez csak úgy lehetséges ha ezek magas fejlettségi fokon vannak és nem lehet õket könnyen és fejetlenül sem elfogadni sem megsérteni. Nem abban van a baj, hogy ki van hatalmon, hanem, hogy aki hatalmon van az gyakorlatilag megállíthatatlan.
Aki élt egy keveset pl. Angliában vagy a skandináv országokban vagy akárhol nyugaton az tudja, mirõl beszélek. Messze, attól, hogy ott tökéletes a dolog, de ott a demokrácia egy jól mûködõ rendszer, amely igen is leváltja a politikai opciókat, amikor arra szükség van de ugyanakkor akármelyik politikai opció is gyõz, biztosak lehetnek benne, hogy a hajó megy tovább, nem fordul fel, nem fordul vissza csak egy nagyon picit és nagyon lassan korrigálja az irányát. És a fejlõdéshez, a stabil és normális élethez erre van szükség.
Magyarországon az emberek kísérleti nyulak, a különbözõ politikai opciók, hatalomvágyú emberecskék azt csinálnak velük, amit csak akarnak amikor hatalomra kerülnek. Ez nem a demokrácia hibája, ez inkább annak a következménye, hogy a 20. Század nagyobb részében nem volt demokrácia, és az emberek nem szokták meg a felelõsségteljes politikát, az állam intézményei nem tudtak fejlõdni és a jogrendszer a törvény a jogszabályok és azoknak végrehajtása egy primitív szinten maradt, amely a mai bonyolult társadalomban egyszerûen alkalmatlan a társadalom fejlõdését biztosítani.
Index forumokon es Facebookon is liberalisnak valljak magukat, amivel en nem vitatkozom. Ha valahol keverednek a fogalmak, akkor pont a libsik koreben, en csupan probalok egy nyelvet beszelni veluk.
Teged sem nevezlek libsinek, annak ellenere, hogy erosen (logika es) nemzeti-ellenes vagy sot alapbol ordogtol valonak velsz mindent, aminek koze van a nemzethez, legalabbis ezidaig igy irtad a hozzaszolasaid, amellett, hogy szemelyeskedsz es mellebeszelsz.
/A megkozelitoleg 300 csalad uralmat nem a fenti cikkbol vettem termeszetesen. A cikkben emlitett elemzes nem vizsgalt csaladokat, szarmazast.
Haha! Ne magadból indulj ki.
„Nem az kever bajba amit nem tudunk, hanem amiről hisszük hogy igaz de mégsem az.”
A liberalizmus nem egyenlõsdi, és a demokrácia sem azt ígéri, hogy minden ember akarata egyformán érvényesül (csak azt, hogy idõnként, bizonyos kérdésekben a többségé érvényesül). Majd olvass utána.
Szíved joga, hogy mindenféle médiában elõforduló jelenséget meg általad utált ideológiai irányzatot liberalizmusnak hívj, mint ahogy a fehéret is hívhatod feketének. Csak akkor ne csodálkozz, hogy csak a magadfajtával tudsz értelmes párbeszédet folytatni. Gyûlöletemberként neked a "liberalizmus" inkább csak az azon dolgok gyûjtõfogalma, amit utálni akarsz. Belezsákolsz mindenfélét, ami nem tetszik, aztán köpködöd.
Miközben masszívan liberális vagy te is. Pont azon sírsz, hogy valakik elõírják neked, hogy mit szabad gondolni és mit nem, ami a liberalizmus *definíciója szerint* elítél. Persze azt már nem fogod fel, hogy más valamirõl ezt vagy azt gondolni, meg kiállni egy tömeg elé és üvöltözni róla. Az elsõ sosem fog sérteni senkit, a másodiktól viszont sok ember stresszelni kezd. Ez is a liberalizmus, igen: ne tégy olyat mással, amit magadnak nem kívánsz, mert esetleg egyszer te leszel a bot másik végén.
Szóval miután átgondoltad, és talán észreveszed, hogy te magad is erõsen liberális vagy, talán ragassz valami más címkét a gyûlölködnivalóidra, ok? Így talán egyszer kap egy lehetõséget egy olyan párt is nálunk, aki kivételesen nem hazudik.
"Erdekes modon, egyik kerdesemre valaszoltatok"
Talán mert ezek egyike sem értelmes kérdés. Csak a te megzavart kis fejedben ekvivalens Dörner, Képíró meg Budaházy este, na és én személy szerint egyik ellen-mellett se tüntettem. A "hagyományrombolás" fogalmától meg falnak tudok menni... a világ változik, a hagyományokat pedig minden generációnak felülvizsgálat alá kell vennie.
"miert is tunik ugy, hogy a nagy bankardinasztiak, mondjuk kb. 300 csalad uralja a penzpiacot..."
Ezt ebbõl a cikkbõl vontad le? Láthatóan halvány lila fingod sincs, mirõl szólt, hiába reszeltük itt párszáz hozzászóláson át.
De mindegy is, menthetetlennek tûnsz. Van ez a típus, gyûlölet nélkül nem képes létezni, az definiálja a világnézetét, akkor nyugszik meg rövid idõre, ha valakit sikerült meglincselnie. Valami limbikus átkapcsolás, vagy én nem tudom. Önkárosító amúgy, mert végül mindig ügyes manipulátorok irányítják: mindig azt gyûlöli, akit ezek a hatalomra éhes sötét figurák a szájába adnak. Neked most épp a zsidókat. Rágjad hát, mi többiek meg reménykedjünk, hogy nem kapsz lehetõséget.
Kerlek szepen, EZ a magyar valosag es megtervezetten halad, a fo az, hogy a nemzet eltunjon.
koronkent mast es mast jelent.
Hasonloan zeneben a zenei stilusiranyzatok. Esetleg mas muveszetekben is, bar mas tempoban.
Csupan a dilettansok ill. bizonyos kenyszerbetegsegben szenvedok akadnak fenn az aktualis ertelmezesen. A kornak es teruletnek megfelelo szohasznalatra gondolok persze, nem a tevesztesekre.
A liberalizmus mar a francia forradalom utan kozvetlenul megbukott, hiszen a szlogen moge bujva hatalmas meszarlast rendeztek, pont az egyenlotlenseg neveben. Sot a gazdasagi liberalizmus is tobbek kozott ott bukik, hogy a szabad piacon egyaltalan nincs egyenloseg. Elvben igen, de gyakorlatilag messze nem.
A kulturaban a neoliberalizmus ma kimerul abban, hogy a baloldal szabadon szidhatja minden platformon a jobboldalt, viszont forditva nem lehetseges sot, kitalatak mindenfele mumust es torvenybe iktattak a tabukat is. Szoval az egyenloseg es szabadsag neveben korlatozzak a legtobb ember gondolatait is.
Ez ma a liberalizmus, de a demokracianak csufolt rendszerre is raillik a leiras.
Felre ne ertsetek, a hangzatos eszmek szlogenjei gyonyoruek, nekem is tetszik, csak tudom, hogy mi van mogotte valojaban. Tudom, hogy csakugy mint a kommunizmus, jelenleg (es meg sokaig,) megvalosithatatlan.
Jelenleg, bar a legtobb orszagban demokraciat hirdetnek, olyan nem letezik, mert mindenhol egy hatalmi elit, amelyik mozgatja a szalakat, raadasul maga a demokracia sem mukodhet soha. Ha minden ember akarata egyforman ervenyesul, akkor senkie sem ervenyesulhet igazan. A kaoszba fut egy mindenkit egyenlove tevo rendszer, felelosok es valodi iranyitasnelkuli pusztulasba.
Tehat, ha az alliberalizmus letezo aljas hatteretol el is tekintunk, sem mukodhet soha egy szabados
rendszer hosszutavon.
A kommunizmus es a kapitalista "demokracia" a neoliberalizmus alarca moge bujva ugyanugy a nemzet es az egyen tenyleges szabadsagat, ontudatat es minden gyokeret akarja vegleg eltorloni, amihez jelenleg a globalizmus egy hatalmas segitseg. A kommunizmus es ez a fajta demokracia ugyanarrol a gyokerrol ered. Erdekes modon mindket tarsadalmat rombolo ideologia mogott az europai zsidosag all.
Erdekes modon, egyik kerdesemre valaszoltatok. Tetszes szerint helyettesithetok a mai liberalis szo szinonimai es most nem a kedvenceimre (jobboldaliak szitokszavaira) gondolok, hanem pl. az emberijog-vedokre vagy azokra a megvezetett emberekre, akik Dorner ellen kimentek tuntetni. Tehat, ott voltak ok Kepiro, Budahazy stb. mellett? A hagyomanyrombolasrol sem vitatkozik egyikotok sem... talan mert nem lehet. 😉
Nem, nem a jobboldali sajto ertelmezese es segito magyarazatai miatt gondolom, hogy Noe Hisztina vagy pl. a Heti Hetes musor bohocai antihuman ketszinu szarok, hanem a tetteik miatt, amit sajat magam iteltem meg. Nem kell ahhoz kuruc.info, mellesleg a hirportalt nagyonis hianypotlonak es ude szinfoltnak tartom a magyar sajto unalmas zsidoberenc palettajan.
Persze ti azt sem ertitek miert is tunik ugy, hogy zsidok uraljak a media vilagat szinte minden teruleten. Miert is tunik ugy, hogy Oliver Stone, Marlon Brando es a tobbiek szerint Hollywood zsido iranyitas alatt van... miert is tunik ugy, hogy a nagy bankardinasztiak, mondjuk kb. 300 csalad uralja a penzpiacot... Talan, mert ugy is van.
Ezt egy fanatikus alliberalis, megha felismeri sem ismeri be, maganak is hazudik, inkabb vesz egy jointot vagy magyarazkodik mindefele melle, ahogy szokta, mindig ovatosan kikerulve a konkretumokat. :S
Ezt a jobboldal (és az SZDSZ) egyik legnagyobb bûnének tartom, és szerintem az egyik központi eleme annak, miért van az ország ekkora kakiban. Tisztességes politikusunk például azért sincs, mert az átlagember kapásból azt várja tõle, hogy hazudjon: legyen liberális, de mondja azt, hogy nem az. Rendes párt például emiatt nem tud indulni Magyarországon, mert ahhoz fel kéne vállalniuk, hogy liberálisok, a demagógok pedig ebbe a szóba és a vele kialakított negatív asszociációkba kapaszkodva sikeresen ölnék meg.
Ezen a lakosság politikai mûvelése tudna segíteni, de hát láthatjuk példádon is, a liberalizmus demonizálására egész mitológia épült fel, amit csutkára benyeltetek. Te? Olvasol? Röhögnöm kell, szó szerint köpöd vissza Torgyán szövegeit. Dörmögõ Dömötört, maximum.
Amúgy tudod, miért csinálják? Mert ott ülnek a sötétben, és várják, hogy mikor tudják elmélyíteni az asszociációkat annyira, hogy a liberalizmus démonára hivatkozva megfosszanak attól, ami a liberalizmus lényege. Ez pedig az egyéni szabadság, hogy a te életedért te magad vagy a felelõs, és az, hogy senki sem mondhatja meg neked, mit csinálj, és hogy hagyd békén embertársaid, amíg õk is békén hagynak téged.
Ott várják a kommunisták, a fasiszták, a vallási fundamentalisták és még sokan mások, hogy önként lemondj errõl. Ha pedig sokan lesznek, akik bedõltek nekik, lépni fognak, és megszabadítanak a liberalizmustól, pont, ahogy kéred.
Csak akkor ennek már rohadtul nem fogsz örülni.
Az igazi liberálisok gyakorlatilag kihaltak valamikor még az 20. század elsõ felében, akik túlélték (többnyire csak az USA-ban), azok sajnos elég sok anarchista-kapitalista eszmével bõvülve megalakították az úgynevezett “libertáriánus” identitást. Ez idõvel több ágra szakadt, némelyik ág az anarchizmus felé húz (Spooner és Rothbard), némely inkább hû a klasszikus liberalizmushoz (Mises, Hayek), némely még ehhez ad egy kevés úgynevezett paleokonzervatív motívumot, de van több más ág is, szerencsére valamennyien mentesek a kollektivista ideológiáktól (mindegy, hogy jobb vagy baloldali).
Volt még a második világháború után Németországban egy kevés liberalizmus ez volt az úgynevezett Ordóliberalizmus (Ludwig Erhard és Wilhelm Röpke) ami tulajdonképpen a modern Németország gazdasági alapjait tette le és a romokból való újjászületésének volt az igazi motorja. Most ha menteni tudják a világot, akkor eszükbe kellene, hogy jusson az a periódus, mert akkor, amikor a legnehezebb volt akkor volt szerencséjük egy mûködõképes politikai opcióhoz.
Vagyis a "liberalisok" nagy ivben sz@rnak az emberek szabadsag es minden mas-jogaira, viszont kiallnak minden devians csurhe mellett, akik a csalad es tarsadalomrombolasban hatekonyan reszt vehetnek.
Ez egy alapveto kettosmercet jelent, ami szerint ok mernek.
Gyakorlati tenyeken alapulo kijelentesek ezek, nem holmifele iroasztal-moguli partideologiai tezis vagy jol hangzo, de soha be nem tarthato szlogen.
A mai "liberalisok" mikor emlekeztek meg meltosaggal az 56-osokrol?
A mai liberalisok mikor erdeklodtek a 2006-os visszaelesek felol, mikor altak ki a kilott szemu vagy a vaci utcai barban osszevert, ujjtorott emberek mellett?
A ciganyok meglincseltek Szogi Lajos tanar urat. Miert nem allt fel egyik sem es mondta, hogy talan mert magyar volt vagy egyaltalan hogy tortenhet ilyen, civilizalt emberek kozott?!
A liberalisok mikor alltak ki Budahazy mellett, akarcsak azutan, hogy sorban doltek meg a vadak? Ok mar akkor eliteltek, mikor meg a vad sem fogalmazdott meg.
Kepiro Sandort is eliteltek, egyik liberalis szellemisegu nyomoronc sem mondta, hogy acsi, az artatlansag velelme! meg hasonlok... ez akkor sem tortent meg, miutan felmentettek sot, a halala utan sem kert bocsanatot egyik sem!
Ebben mi a liberalizmus?
Alfoldi eseten nem erdekes, hogy milyen ideologiai hatteret, elborultsagot kepvisel a rattyadek, csupan a szakmaisag szamit, Ot megitelni pedig szubjektiv... viszont Dorner Gyorgy eseteben mar minden agyhalott tudni veli, hogy kirekeszto, soviniszta stb. darabok lesznek, a kepviselt ideologiara hivatkozva, sot, a Zsidrak Vilagkongresszus egyik tetuhintasa uzente Orbannak, hogy ejnye-bejnye.
Mikor ment ki tuntetni a magyar liberalis kozosseg barhova is a palesztinok jogaiert? Mikor?
Amig ezt nem teszi a "liberalisnak" mondott agymosott, addig elottem es sok gondolkodo elott egyszeruen nincs hitele, nincs ertelme annak amit mond, csupan zsidoberenc csaladrombolo demagogia.
Erdekes meg, hogy tenyleg csak a normalis, hagyomanyos ertekrend elleni "kisebbseg" mellett allnak ki (vezerelve), meg olyat nem hallottam, hogy valami ossztarsadalmilag hasznos dolgot felvallaltak volna.
Vannak olyan "liberalis" szellemu emberek, akik vizsgalodtak pl. a palesztin kerdesben, de nem magyarok, pl. BBC elemzo es oknyomozo musorokat tamogato aktivistak es riporterek v hasonlo amerikai "elfogulatlan" tudatlanok.
Vannak pedig, akik magat az eletet is lesz@rjak, abszolut nihilistak, sodrodnak, vannak, de minek... persze, hogy a marihuana legalizalasara meg a mindenki mindenkivel felallasra szavaznak ha szavaznak egyaltalan.
A magyar libsi tobbseg viszont az ideologiajuk altal vezerelt, kezukben levo media altal agymosottak. Zombik. Nincs sajat nezetuk.
BlackRose-nak hihetetlen az, hogy nem Prohaszka nezeteit vallom, hanem a sajatomat. Nekem van sajatom, sajat kutfobol es tapasztalatbol, ami formalodik es lehet, hogy teves, de en magam gondolom ugy.
A libsik magyar vezetoi pedig az iroasztal mogott, a rozsadombi elefantcsonttornyukban es a londoni szexpartikon elik meg elettapasztalataikat es fennhejazo, pokhendi "bolcsesseggel" osztjak az eszt, itelnek el egyszeru hazaszereto embereket.
Ok cafoljak Rozsadombrol a ciganybunozest es a sok egyeb felhaborito esemenyt, pl. azt, h a buznyakok szemermetsertenek a felvonulasukkal stb.
En ezert utalom ezt a velejeig romlott bandat es nem azert, mert egyenlo banasmodot szeretnenek mindenkinek. Nem, ok pont ellenekzoleg. A helyi tobbseget MINDIG alacsoabbrendunek akarjak beallitani minden kisebbsegnel. Ez pedig undorito, erre nem illik a LIBERALIZMUS szo.