Már lezárult a PC aranykorszaka
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A trollkodóknak egy dolgot kéne megérteniük véglegesen. Minden ember más és más. Más fontos neki, mások a prioritásai, mások a kívánságai. Ennek ellenére minden ilyen cikknél jönnek emberek akik megmagyarázzák, hogy
1, Aki tabletet vesz hülye és átbaszták
2, Aki konzolt vesz hülye és átbaszták
3, Aki drága autót vesz az hülye és átbaszták
4, Aki ....... vesz az hülye és átbaszták
Talán egy kicsit több megértés és tisztelet kéne egymás iránt.
Ha visszanézitek akkor azok az emberek akik szerint pl. én hülyeséget beszélek két pillanat alatt lehülyéznek bárkit akinek a fentiek a megfelelõ eszközök.
Én soha nem mentem még xy forumba, hogy lehülyézzem azokat aki,
1, Házimozi rendszert vesznek
2, Ps3-at vesznek
3, Kínai tabletet vesznek
4, új Szuzikut, Skodát, Fordot, stb vesznek
5, Macskát vesznek
6, Barátok köztöt néznek
stb.
Pedig az én igényeimhez képest akár megtehetném, de tiszteletben tartom õket annyira, hogy tudják, hogy mit csinálnak, tehát vélhetõen szükségük van ezekre az eszközökre, élõlényekre.
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
„Nem az kever bajba amit nem tudunk, hanem amiről hisszük hogy igaz de mégsem az.”
Pl. video editálás, ahol 2 óra videó realtime konvertálása 2 óra, azaz ha az ügyfél bármi javítást akar, akkor a javítás mondjuk 5 perc emberi munka, a konvertálás két óra gépidõ.
"és ha jól tudom ezeket szokták a legnagyobb igényû munkáknak nevezni..."
A programozást, 3d modellezést vagy textúrázást utoljára a 90-es évek közepén nevezték legnagyobb igényû munkáknak, azóta olyan dolgokat végeztetnek egy mezei PC-vel, aminek anno a tizedéhez is célhardver kellett. Ideje lenne nyomon követni az eseményeket, ha már osztod az észt...
Na most akkor én is írhatnám, hogy furcsán viselkedsz. Kollegának ugyanis az volt a konzollal a baja, hogy szar a grafika. Viszont ugyanez nem zavarta régen amikor viszont tényleg óriási minõségi különbség volt a software render és a 3D gyorsítók között. (Lásd Tomb Raider és társai). Szóval mondhatnám ha nem tudod, hogy mirõl beszélünk akkor miért szólsz bele?
"Tudom, neked akkor is elég volt egy programozható számológép, csak azért játszottál mert kellett mint ahogy írtad valahol régebben."
Itt meg csak szimplán hülye vagy.
"De azért megnézném amikor a tableten vagy konzolon elkezdene valaki mondjuk valami jobban szituált online játékot játszani, pedig van jópár ahol rendszeresen 100 ezer feletti az épp online játékos..."
Ezt megint nem értem, hogy jön ide Mahjonggal meg milliók játszanak naponta mégsem mondanám, hogy most innentõl ahhoz viszonyítsunk mindent. (mellesleg tableten kifejezetten jól lehet Mahjonggozni 😄)
"De mindegy hagyjuk, te már eldöntötted neked van igazad, mint mindenben."
nem nem. Ez te vagy. Te kitaláltad, hogy egy otthon csak és kizárólag új és modern PC-kkel mûködhet, akiknek nincs ilyen azok szerinted hülyék és korlátoltak.
"Nem is tudom miért szólok bele megint. 😞"
No ezt látod én sem.
A diplomám volt eddig a legkomolyabb modellem, azt kb egy óra volt végigszámoltatni az akkori PentiumD 2.6-on.
Másik meg hogy soha nem vettem én csúcgépet, ár/érték bajnokot vettem, és 4-5 évenkén cserélõdik le az egész (nem egyszerre, általában 2 évente cserélek néhány alkatrészt).
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
Én ezeket csináltam:
-programozás, a gép munkája a fordítás, ez elenyészõ százaléka a teljes munkának
-3d modellezés, renderelés elenyészõ része a munkának (bár nem csillivilli renderreklámokat csináltam, hanem játékba modellt, így csak ao mapot kellett renderelni, viszont rendes optimalizált geometriát kellett csinálni, és kézzel uv-zni
-textúrázás, megint csak nem a géptõl függ, hanem az embertõl
és ha jól tudom ezeket szokták a legnagyobb igényû munkáknak nevezni...
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
killall imagent
Egyébként otthoni, szórakozásra (esetleg irodai munkára) szánt gépekrõl beszélek(azt hittem, ti is, baszod), nem gépsor vezérlésérõl vagy Holdraszállás telemetriáról.
killall imagent
Én mindíg ár érték mániás voltam, de így is cserélgettem a holmikat a gépben nem keveset.
Az új gépekben mindíg volt valami ujdonság ami miatt cserélni kellett valamit.
Már évek óta nincs jelentõsebb újitás a gépekben, talán az USB de nincs olyan kényszerítõ erõ mint az 1 és 2 között volt.
Az munkára amúgy is fölösleges általában.
A csúcs VGA kimondottan HC gamereknek lett kínálva.
Egy csúcs proci, mondjuk egy több monitoros kártyával, raid rendszerrel 2 hdd vel, stb.
Tudom ezek mamár alap dolgok de régen nem volt mindenkinek meg ezek dolgok az alaplapján.
Processzorok, foglalatváltások tápcsere, stb.
De én még mindíg nem értem az egészet mire megy a box itt?
Én is meguntam az állandó fejlesztést, de hála istennek ez manapság nem jelent semmit.
Még jóideig elleszek az alaplapommal procimmal ,stb annak ellenére, hogy több mint 3 évesek.
Régen azért váltogatni kellett szinte mindent idõnként nem csak VGA-t.
Aki csak játszik, annak soha nem hoz egy fillért sem vissza a gépe.
killall imagent
Szal nem mindig a Schönhertzben sufnituningoló egyetemisták igényszintjébõl kell kiindulni, ahol az idõ mindig kevesebbet ér, mint a pénz. Ha az ember melózik, akkor az idõ egyre értékesebb lesz, a pénze meg normális esetben egyre több, így nagyon is racionális mefizetni azt a megoldást, ami idõt spórol az embernek. Ezért van piaca a csúcsgépeknek, vagy a hülyebiztos megoldást adó termékeknek, mert aki napi 10 órában melózik, az nem akar otthon is szakirodalmat olvasni, hanem használni akarja a gépét, így lazán kifizeti a több pénzt azért, hogy ne kelljen értenie hozzá. Nem azért, mert nem érné fel ésszel, hanem mert nem éri meg neki foglalkozni vele.
Véleményem szerint a csúcsgép vásárlás oka három dolog lehet: farokméret-kompenzáció, felvágás valakik elõtt, vagy a totális tájékozatlanság számítógép-piac mûködése ügyében. Nálad melyik játszott be?
Én soha nem idiótázom le azokat, akik nálam többet engedhetnek meg maguknak, és azokat sem nézem le, akik nem engedhetnek meg maguknak annyit, mint én. Soha nem foglalkoztam mások anyagi helyzetével.
PS: lépj be azonnal Türmer Gyula pártjába, ott a helyed! 😊
Késõbbiek persze már sokkal jobbak voltak.
Soha ne dobd ki, már most többet érhet mint egy mai PC. Én sajnos megszabadultam mindtõl, azóta is bánom.
„Nem az kever bajba amit nem tudunk, hanem amiről hisszük hogy igaz de mégsem az.”
PS: az asztalijaim kétszer annyiba kerültek, mint a nem egészen egy éve vett legújabb notim. Mindegyik asztalim az akkori csúcskategóriát képviselte, azért is voltak olyan drágák.