Már lezárult a PC aranykorszaka
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ezt megelõzõen nekem Atari-m volt, ami tudott C64-et emulálni 😊
De áruld már el, hogy a tökömbe kényelmesebb neked egy notebook? Nyilván lakáselrendezés kérdése is, de én speciel egyetlen módon tudnám kényelmesen használni a notebookomat: ha odébb tolnám az asztali gép billentyûzetét és monitorát, és ahelyett használnám. Ágyban, fotelban megsüti a herém, dohányzóasztalon kettétörik a gerincem a görnyedéstõl... Nem találok pozíciót, ahogy kényelmes lenne. A heresütést még a "kiülök a kertbe napozóágyon" sem tudja kompenzálni, pedig az tényleg kellemes.
„Nem az kever bajba amit nem tudunk, hanem amiről hisszük hogy igaz de mégsem az.”
killall imagent
Nem, õ azt mondta hogy egy marginális szelet akiknek csak egy jó PC a megfelelõ. De olvass vissza ha gondolod. Az ominózus hozzászólásom amibe belekötöttél erõsen túlzóan volt fogalmazva, remélem érthetõ volt (ezért írtam programozható számológépet...), de ezek szerint nem. 😞
„Nem az kever bajba amit nem tudunk, hanem amiről hisszük hogy igaz de mégsem az.”
killall imagent
Assassin's Creed 1-2
1 jol futott, 2 medium/low korulin neha be-be roccent, a tovabbi kiegek ugyanigy
CoD:MW1-2
az egesz szeria jol fut/ott
Dead Island
akad
portal 1
oke
A tobbi kimaradt es most hadd ne keljen mar felsorolni azokat a jatekokat, amik vagy szarul, vagy olyan rondan futtottak, hogy azota is van mit meselnem roluk a pszichologusnak, mint visszatero remalom.
"Ne megrugdosd a géped, hanem format c:, win7 install, friss driverek. Többet fog használni."
Hu bazze, jo hogy szolsz, driverrol meg soha nem hallottam, azt hittem valami autogepeszeti dolog.
Mindezeket mar vegig zongoraztam, meg a felesleges szolgaltatasokat is kilodoztem. Amit ilyenkor lehet csinalni, eredmeny: kisebb javulas, de ennyi.
killall imagent
Sosem mondtam hogy böngészésre nem elég. Pont.
killall imagent
De akkor írok párat, van még fenn pár konzolport, amit videokártyacsere elõtt játszottam, és jól futottak:
Assassin's Creed 1-2
CoD:MW1-2 (3-t nem néztem, nem nyilatkozom)
Dead Island
Hunted: The Demon's Forge
Portal 2
Crysis 2
Resident Evil 5
Chronicles of Riddick
Dead Rising 2
Mass Effect
Space Marine
Darksiders
Ne megrugdosd a géped, hanem format c:, win7 install, friss driverek. Többet fog használni.
Ha tápot is kellett cserélned a 3 éves gépben akkor elõzõ vásárlásnál jól átvertek...
Ennyire ne égesd magad, már a második téma aminél kicsit furán vélekedsz. A quake 1 korszak elején extrém ritka volt a 3D gyorsítás. Legtöbben enélkül nyomták, mintahogy a legtöbb játékot. Tudom, neked akkor is elég volt egy programozható számológép, csak azért játszottál mert kellett mint ahogy írtad valahol régebben.
Egyébként a "tablet elég mindenre" kategóriából jut eszembe, én is szeretek pl. Heroes 1-et játszani, néha még mostanában is elõveszem. De azért megnézném amikor a tableten vagy konzolon elkezdene valaki mondjuk valami jobban szituált online játékot játszani, pedig van jópár ahol rendszeresen 100 ezer feletti az épp online játékos... Végtelen a sor erre is. De mindegy hagyjuk, te már eldöntötted neked van igazad, mint mindenben. Csak azt nem értem miért nem veszel egy programozható számológépet, azok is sokat fejlõdtek ám már. 😛 Nem is tudom miért szólok bele megint. 😞
Egyébként meg most már megengedhetném magamnak, hogy idióta legyek, és háromhavonta lecseréljem a gépem, csak semmi értelme. Középiskolásként és egyetemistaként ez nem volt opció.
"Ne vetíts már hülyeségeket, kérlek szépen! Tudom, kognitív disszonancia, be kell magadnak magyaráznod, hogy jó döntés volt konzolra váltani, de nekünk, akik maradtunk PC-n és így tudjuk is, mi a helyzet, nem csak a nedves álmainkat szeretnénk a valóságra vetíteni, nem fog menni."
killall imagent
Most leírjam megint a 2008-as gépem, meg hogy SEMMI bajom nem volt vele, a konzolportok mentek vele max grafikán?
Az 5 évente 30 az meg pont a grafikai tuningra kell. Ha a Shogun2-t lebutítod Rome szintre, akkor az is menni fog a régi gépeden. A CoD:MW szarságok simán max grafikán futottak az elõzõ kártyámon, a BF3-hoz kellett a 30 pénz, az viszont nagyságrendekkel durvább dolgokat is produkál. Nem a semmire fizeted.
A _SZAR_ konzolportok (GTA4, CoD5, LA Noire) alá meg olykurvamindegy, milyen vasat teszel, mert azok akkor is szarok maradnak, és szaggatni fognak. A normális, korrekten portolt játékokkal (Assassin's Creed sorozat, pl) ilyen gond nincs.
Ha nem idegesítetek hülyeségekkel, nem fogok "érzelmeket" keverni bele. (Hogy ez hol érzelem, azt nem értem, de ezt inkább rád hagyom.)
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
pelda: 2009-ben te mit szoltal volna, ha doom3nal gyengebb grafikaval megaldott jatekkal jatszottal volna, de nagyobb gepigennyel? - amugy pont leszarom a grafikat.
"Ne vetíts már hülyeségeket, kérlek szépen! Tudom, kognitív disszonancia, be kell magadnak magyaráznod, hogy jó döntés volt konzolra váltani, de nekünk, akik maradtunk PC-n és így tudjuk is, mi a helyzet, nem csak a nedves álmainkat szeretnénk a valóságra vetíteni, nem fog menni." Bazzeg, ne keverj mar bele erzelmeket, mert meg levizionallak titeket mint utolso pc-s lovagrend, akik tudjak a gonosz igazsagot a konzolrol es harcolnak ellene.
killall imagent
Persze ha a pénz nem tétel, akkor ez nyilván mindegy, de akkor meg kissé balfaszság sírni, hogy mennyi pénzt "kellett" beleölni.
2008ban vettem alaplap, E8400 3GHz, 4G RAM, 8800GT-t. Idén januárban lecseréltem a 8800GT-t, kizárólag a BF3 miatt, amivel azóta sem játszom, pedig már menne jól. Közben végigjátszottam az egész idõszakot. Jellemzõen konzolportok max grafikán, PC exkluzívok médiumon(és még úgy is szebben, mint a portok).
Ne vetíts már hülyeségeket, kérlek szépen! Tudom, kognitív disszonancia, be kell magadnak magyaráznod, hogy jó döntés volt konzolra váltani, de nekünk, akik maradtunk PC-n és így tudjuk is, mi a helyzet, nem csak a nedves álmainkat szeretnénk a valóságra vetíteni, nem fog menni.
Aha, felteve ha ebbol 1 evet tetris sebesseggel mosott textura bamulasaval akarok tolteni. Van az boven tobb, mint 30, ha 5 evet at tenylegesen akarsz "elvezni". Konzolportokkal, es gyengebb grafikaval.
killall imagent
Nem baj, ha konzolossá váltál, csak kérlek, olyan témában akkor ne beszélj faszságot, amihez MÁR nem értesz.
killall imagent
*az eszkozt*
killall imagent
killall imagent
"Azért egy 4-5 éves eszköznél, egy 20-30k beruházás nem túl sok." dehogy sok, ha van latszata. En ezen vagyok kiakadva, es nem azon ha fejleszteni kell.
killall imagent
"A konzol amióta van csak a szabváynos tv felbontást is bírta ennyi."
A hasonlatodhoz pedig: felhasznalasi terulet valasztja meg a teruletet, es nem forditva 😊
killall imagent
Igen, lehet, hogy elfelejtettem mondani, de a PC exkluzív, vagy PCre külön fejlesztett (és nem portolt!) játékok a kivételek. Az kb 5%-a a felhozatalnak. Annyiért viszont nem éri meg gépet venni, inkább opsönsz, grafika le.
2007 decembereben lett veve amugy, 8800gt core2 duo e6850. Crysis jol ment, de pl egy empire total war mar medium alatt is fps esesekkel..
killall imagent
Azért a nosztalgia az megvan, nem mondom, hogy ez jó volt, de megvolt a maga feelingje.
Régi szép idõk, amikor még szar CGA monitorok meg megaherzek voltak.😊
A konzol amióta van csak a szabváynos tv felbontást bírta ennyi. A két nagy ütõs konzol ps3/xbox is csak dx9-et nyom... Hát ez igazán remek. Nincs bennük élsímítás, se semmi ami a képet szebbé tenné. Ráadásúl csak fullhd-t nyomnak ami a pc-s körökben kezd pici lenni. Bár köszönhetõen a 16:9-es szaroknak ennél nagyobb már a pc-nek sem lesz (mármint felbontás). Nekem még régi 24"-os vasam van (CRT) és simán nyomja a 2048x1536-ot 😊 Ehhez képest a konzol egy ronda grafika.
Ha meg meg fog jelenni a PS4 meg az XBox következõje az megint csak kullogni fog a pc után. MErt az ugaz, hogy dx11-et tudnak, egy ugrás és jönn a dx12 és akkor már megint sehol nem lesznek.
Ajánlom figyelmedbe a 3DMark dx11-es tesztjét. Hát apám ahhoz képest a konzol egy c64 szintû grafikát nyom.
Ha egy hasonlattal élhetek
Music center = konzol
Hifi = PC
akinek jó az, hogy csak úgy szoljon/játszon annak ott van a music center/konzol
akinek komolyabb élmények kellenek, modularítás stb annak ott a hifi/pc
ez ilyen.
a tablet meg kb. a tunningolt zsebrádió kategória. 😉