Nem csoda és nem is hamisítvány a torinói lepel?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...
Ha krétarajzot készítünk egy szövetre, és tejjel konzerváljuk, a kor szokásának megfelelõen; a tejbõl szerves mûanyag: kazein jön létre. A kréta mészbõl készül, ami kiváló penészölõ szer.
A lepelre színes krétával készített képbõl a penészgombák a kazeinen átjutva már nem tudtak tovább lakmározni. Ahol azonban nem volt kréta, illetve mész, ott a szövetig jutottak, és azt elszínezték, vagyis a krétarajz negatívja jött létre. Ez a nagy rejtély megoldása. A megoldás minden tudományos kritériumnak megfelel. Konklúzió: A lepel tehát nem valódi, és nem hamis.
„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"
Kifejtenéd?
\"A vallást, mint a nép illuzórikus boldogságát megszüntetni annyi, mint a nép valóságos boldogságát követelni.\" Karl Marx
Ettõl függetlenül az nem igaz, hogy a hatékonyságot ezek nem javítják jelentõsen. Nyilván egy bizonyos határon túl már nem áll arányban a hatékonyság javulása a befektetett pénzzel.
De ami a durvább: múltkoriban egy rezidens (aki ugyebár már elvégezte az orvosi egyetemet) a vércukormérõ HI jelzésére azt hitte, hogy az a HIBA szót takarja. Másik vércukormérõt is kipróbált, az is HI-t mondott, hát ez is hibás. A beteget félrekezelte, az meg szépen meghalt. Szóval a kedves doktornéninek annyit nem tanítottak meg egyetem alatt, hogy Read The Fucking Manual, pláne ha emberek életével játszol.
Szóval nem, a realitás az, hogy a top 500 környékén sincs magyar egyetem. Még akkor se volna, ha a világon 600 egyetem lenne összesen. Magyarországon az egyetemi helyek számát mesterségesen felduzzasztották, tényleg minden félhülyét felvesznek a középiskolai 2-es 3-as jegyeivel együtt, és amíg fizeti a tandíjat, addig bent is tartják a képzésben.
Szóval az egyházi fenntartás mindenképpen olcsóbb, de jelenleg eleve nincs annyi egyházi oktató, hogy egy az egyben átvegye a rendszert. Így már "csak" annyival lehetne olcsóbb, hogy a vezetõknek nem lenne mondjuk Porschejük, hanem gyalog járnának, esetleg a kényelmesebbek tömegközlekedéssel.
Az általad említett szoci idõkben meg a tanárok jól kerestek. Nem volt ez nehéz - egy 5000 fõs cég vezérigazgatója nem keresett 5x annyit, mint a legutolsó melós. Gyakorlatilag mindenkinek szabott fizetése volt. Ma egy tanár nem keres annyit, mint amennyit egy mérnök, vagy nagyobb beruházás építésvezetõje keres. Ezenkívül a tanároknak voltak eszközei: nem is a verésre gondolok - mert az a tanár számára a vereség beismerése -, de például kiküldhette a gyereket, adhatott neki igazolatlan órát, különbözõ "beírásokat", amelyekbõl egész kevés is elég volt ahhoz, hogy a gyerek megbukjon, rosszabb esetben az iskola elküldje kisegítõ iskolába (gyogyóba). Ma ezek az eszközök nem állnak rendelkezésre.
Mekkora egy nagy büdös tahó vagy bazdmeg!
Szabadkõmûves felforgató sötétség volt szerinted 48? A wécé deszka legyen a nyakláncod, és a wécékefe a fogkeféd te büdös paraszt!
Munkaállomás: C64 64K RAM 5,25\" floppy & Dataset Szerver: XT8086 640K RAM 10 MB MFM HDD 12\" Hercules Monitor DOS 1.0 Megy rajta a Crisys, mint az állat!
"központi irányítással össztársadalmi szempontból mindenképp rosszabb helyzet alakul ki." Egy kapitalista szemszögbõl mindenképp. Csak épp azt is látom, hogy hiába vagyunk 20x kapitalistábbak mint 20 éve, nem vagyunk 20x boldogabbak. Ebbõl egyenesen következik, az út, amin járunk nem a boldogságunk felé tart. :) Nem mintha a kommunista idõk arrafelé tartottak volna... bár az is kapitaizmus volt ugynanúgy, csak szûrve. Akkoriban nem mindenki lehetett kapitalista. :) Utópisztikus? Tudja a fene. Nekem apám azt mondta, lehetetlen nincs, csak tehetetlen.
Ezt tudtommal Einstein is így gondolta:
http://sorkoz.blog.hu/2012/01/06/albert_einstein_nehany_gondolata_a_kapitalizmusrol
Ezt én is így vallom.
Academic Ranking of World Universities - 2011 - ELTE, SZTE közte van.
"Egyházi suliban megy a tockos vagy simán kidobják államiban meg tisztelet a kivétel iskoláknak nem tudnak velük mint kezdeni."
Hát ez független attól, hogy egyházi vagy állami iskola - mindenhol nehezebb dolguk van a tanároknak (kissé ismerem a "rendszert", ismerek paptanárokat, nem teljesen fenékig tejfel ott sem az élet) - egyszerûen változott/változik a világ és az oktatási rendszer nem tudta/tudja követni a hirtelen rászabadult változást (és ez nemcsak kis hazánkban történt így).
"Nagyon baba lenne ha az állam inkább azt mondaná az egyháznak figyeljetek átadjuk nektek az összes sulit meg a lovét is csináljátok legjobb tudásotok és belátásotok szerint. Pár évtized és az ország szerintem talpra is állna. "
Szép álom. Csak attól hogy az ország vezetését az egyháznak adnád át, a külvilág változatlanul folytatná az õrületes fogyasztói társadalmon alapuló rendszerét, ami nem épp kompatibilis az egyházzal; illetve nem lehet minden embert "egyházbaráttá" tenni. Illetve az emberi mivoltunk gyarló - hiába a vallás, hiába az egyház ha az ember esendõ, bûnre csábuló.
Amúgy a legnagyobb "tudósaink" többnyire egyházi iskolában "okosodtak". De még a komcsi rendszerben is jobban álltunk.
Nézd meg mi van az állami iskolákban! Ugyanaz mint mindenhol máshol az állami aparátusban. Most éppen FIDESZES szelek fújnak így FIDESZESEK kerülnek pozicióba és "rabolják" le az államot (az elmúlt 8 évben meg a szocik). Közben nincs Magyar egyetem a top 500-ban. Az iskoláinkból kis túlzással életképtelen tudással jönnek ki a fiatalok de hát mit is várhatunk, egy olyan rendszertõl ahol mindig is fontosabb volt az ismeretség mint a szakértelem.
Egyházi iskolákban ezzel szemben elvárások vannak a fiatalokkal szemben nem úgy mint jó pár iskolában a fene nagy liberalizmusban, hogy már csak a gyerekeknek vannak jogaik. Akkor is ha épp 29 ember nem tud egy degenerált miatt tanulni. Egyházi suliban megy a tockos vagy simán kidobják államiban meg tisztelet a kivétel iskoláknak nem tudnak velük mint kezdeni.
Nagyon baba lenne ha az állam inkább azt mondaná az egyháznak figyeljetek átadjuk nektek az összes sulit meg a lovét is csináljátok legjobb tudásotok és belátásotok szerint. Pár évtized és az ország szerintem talpra is állna.
ELég gáz, hogy én ateista létemre (meg sem vagyok keresztelve) így látom. De a mai Magyar oktatási rendszer finom szólva is problémás.
Nagy vonalakban: igen. Az egyházi szolgáltatások pénzbe kerülnek. Van egyházadó, ez felekezettõl függõen kötelezõ/önkéntes, és évi pár 1000Ft-tól a nettó jövedelem 10%-ig terjed. Ezen kívül a különbözõ szolgáltatások (mise szándék, temetés, stb) szintén pénzbe kerülnek (ezeknek is egyházanként szabott díja van). Plusz vannak még az adományok (perselypénz).
Másrészrõl ott a jobb gazdálkodás - nincs olyan szintû korrupció/zsebre dolgozás mint az állami szférában.
Jut eszembe - ezt a témát egész közelrõl látom, és megragadtad a probléma gyökerét: Ha egy gyógyszergyártó egy kórházban el akarja érni, hogy az õ készítményét használják, akkor a kórház igazgatóját elviszi Thaiföldre "konferenciára". Esetleg felkéri szakértõi munkára, és fizet pár órás munkájáért annyit, mint amit egyébként évek alatt keres. Ha nem az õ gyógyszerét használja, akkor meg... Persze ugyanez igaz nem csak kórházi, hanem magasabb szinteken is - ezért rohad az állami egészségügy.
Ugyanezt nem tudod megcsinálni egy egyházi fenntartású szervezet vezetõjével. Egyszerûen nem fog mûködni.
Az orvosok - meg úgy általában a világi vezetõk - kapzsi népség. Köszönhetõ ez annak, ahogy pozícióba lehet jutni a világi ranglétrán: felfelé nyalni, lefelé taposni, oldalra könyökölni. Egyházi területen máshogy megy a szelekció.
A költségvetés össz kiadása 14917 MrdFt. Ebbõl az egyházaknak megy 35 MrdFt. Ebben a 35 milliárdban már benne van az "Átadásra nem került ingatlanok utáni járadék" - vagyis amit elloptak az egyháztól, de vissza nem akarják adni annak a "bérleti díja" - 16.95MrdFt, illetve az SZJA 1%-a (ez más tételekkel összevonva van, 10.58 MrdFt).
Szóval én nem gondolnám hogy a központi költségvetés 2.3 ezreléke az túlzó volna, és azért lennének gazdagabbak/jobbak az egyházi iskolák, mert oda dõl az államtól a pénz, és diszkriminálják az állami intézményeket.
Az emberi jóságot nem aszerint mérjük, hogy ki és milyen csoporthoz tartozik (bármely szempontból). Éppen ezért irritál, amikor a vallásos ember a szeretetrõl úgy beszél, mintha az az õ csoportjába tartozók kiváltsága lenne, mindenki más mágiára való sátánfajzat. A megbocsátást nem hirdetni kell, hanem MEGTENNI! És ha valaki megteszi, akkor számomra mindegy, hogy keresztény, iszlám, ateista, vagy bármi más.
Az a jelenség viszont lényegesen gyakoribb, amikor hívõ, de egyébként rendkívül szemét emberek neveznek "gonosznak és sátánfajzatnak" olyan embereket, akiknek a nyomába sem érhetnek, és akiknek egyetlen "bûne" az, hogy történetesen nem istenhívõk.
Azt megkérdezhetem egyébként, hogy ez a 80%-os statisztika honnan való? Saját felmérés?
Bocs, az elõzõ nem neked szólt, hanem Komolytalan fórumozónak (317.hsz)
Ma is sokan hirdetik a szeretetet és megocsátást, leginkább azok akik hírbõl sem ismerik e két fogalom mibenlétét. A papok egy része, és a hívõk kb. 80%-ka ilyenekbõl áll. A papok is csak prédikálnak szeretetrõl, miközben tetteikkel nem sok jelét adják annak, hogy bárkit is szeretnének saját magukon kívül. Illetve szeretik még azokat, akik a talpukat nyalják és térden csúszva alázkodnak elõttük. De ha más vallásbélit, vagy netán egészen másként gondolkodót kell "szeretni", semmivel sem különbek egy kommunistánál. Ha tehetnék, ma is mágiára küldenének mindenkit, elsõ körben a tudósokat.
A hívõket meg inkább ne említsük. Annyi gyûlöletet és indulatot én még ember szemében nem láttam, mint a hívõ ismerõseim legtöbbjénél, amikor más vallásokról, vagy netán egy tudás alapú társadalom lehetõségérõl beszélgetünk.
A megbocsátás is csak szájtépés. Aki nem viselkedik birka módon és nem fújja 100%-ban vissza a vallásos mantrát, annak SOHA nem bocsátanak meg!
A többi csak körítés! ;-)
Az állami támogatásból amit KAPNAK... Ja adómentesség stb... Kell a fasznak az egyházad.
Azért ha majd az utcára kerül, és valaki valamely egyházból ad neked enni, esetleg fedett helyre visz mikor már félig megfagytál, akkor ismételd meg ezt a mondatodat.
Az egyház évszázadok óta ellát egészségügyi/szociális/oktatási-nevelési feladatokat. Bár ma már a feladatok egy részét átvette az állam, de láthatjuk hogy a magas adók ellenére ezek nem igazán mûködnek: a felsõoktatás már fizetõs, a bölcsõdei/óvodai ellátás részben fizetõs (kaja), a bölcsõdénél a fizetést ki akarják terjeszteni. Az egészségügy egyes területein is fizetned kell, ha nem hónapok múlva szeretnél ellátást. Szóval úgy néz ki az egyház vissza fogja kapni ezeket a feladatait (mert õ nem mondhatja azt, hogy nincs benne elég pénz, meg nem lehet finanszírozni).
Ez is mutatja, hogy a srác érvelésének semmi alapja nincs, csak a saját szorongásait vetíti ki másokra szegénykém.
Úgy néz ki képzeleterõd sincs. Szomorú dolog, pláne ha mellérakjuk a zsigeri agressziódat.
""A haláltól az ateisták félnek" - a haláltól _mindenki_ fél."
Mindenki biztosan nem. De a kedvedért átfogalmazom: az ateistáknak van leginkább okuk arra, hogy féljenek a haláltól.
""Einstein anyja ki volt? Egy porbafingó kis senki. Mégis letett valamit az asztalra, és örökké fog élni." - ez épületes baromság. Nem tett le többet, mint bármelyik anya. Szült egy gyereket. Az anyjának semmi szerepe nincs a fia (nem minõsítem) dolgaiban."
Ha egy anya nem hinné azt, hogy a gyereke talán valamit hozzá fog tenni a világ jóságához, akkor nem is volna értelme megszülnie. Szóval mégis csak tett valamit.
Szeretetet hirdetni lehet anélkül is, hogy mellette becsapnánk az embereket.