Nem csoda és nem is hamisítvány a torinói lepel?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A szocializmus akár jól is mûködhetett volna, de nyilvánvalóan korlátosabb volt mint a kapitalizmus. A baj ott volt, hogy nem ott korlátozott ahol kellett volna, mint ahogyan a kapitalizmussal is ez a baj.

Egyelõre úgy tûnik, hogy bizonyos dolgokat nem tudunk olyan jól mûködtetni mint a szocializmusban.
Pl. bölcsõdék, óvodák, iskolák, tömegközlekedés, mezõgazdaság, élelmiszeripar, stb.
" Az utolsó száz évben több ember halt meg a két világháborúban, a kommunizmus és a nácizmus miatt, mint elõtte a keresztény egyház miatt kétezer éven keresztül."

-A népesség arányában azért nem.
"...egy Szci-vel lehet értelmesen beszélgetni míg egy kereszténnyel aki valóban vallásos nem."

-Érdekes én pont fordítva tapasztaltam.
Ha valakik be vannak hülyítve, hát a szcientológiában hívõk igen.
A másik behülyített társaság a hitgyülis.
Semmi gond, visszaolvastam, tényleg félreérthetõ :)
Úgy értettem, ne haragudj.

„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

jajj ne... pls olvasd el mégegyszer amit írtam, épp azt írtam, hog nem volt vallásos, illetve ha az volt akkor se a vallása volt a diktatúra oka... :) Tudom kuszán fogalmazok ennyi sör után, de nem azt írtam, hogy sztálin vallásos volt :)
Sztálin vallásos volt? Miben hitt, sztálinban?

Szerintem mint vallást az ideológiák sorában csak 1 pontként érintettem. Sztálin sem amiatt volt az, aki mert vallásos volt. Én csak arra akartam rávilágiítani, hogy az egyház !nem a vallás!, ugyanúgy tévútra tud vezetni embereket, akár a halálba a választás esélye nélkül, mint egy sztálini diktatúra.
A 48-as ideológia, (népek tavasza) a szabadság, egyenlõség, testvériség, egy szabadkõmûves felforgató elsötétedés volt, ami termékeny talajra hullott itt Magyarországon is, mert a habsburg elnyomásból, (és a parasztságnak a földesúri elnyomásból) elege volt. Egyébként kicsontoztuk volna a sógorokat, ha nem jön segítségükre az orosz.

Jah, egység ellenes Úgy hívták, hogy Osztrák-Magyar monarchia. Azt akarom kihozni, hogy a vallás csak egy dolog, nem kell egybõl kiabálni, ha valaki hisz Istenben. Attól még nem lesz keresztes dzsihádharcos, az ideológia mentén vezetõket ne az egyszerû jobbra törekvõ hívõk közt keressétek.

Igen, 48-ban nem köteleztek senkit harcra. Ez igaz. Ideológia volt? Igaz. Kontraszt van az elméletben. Vagy mégsem? A vereségünk egyik oka nem lehetett az, hogy nem mozgósítottak mindenkit? Talán.

Vizsgáljuk meg másik oldalról. Mi van, ha egy egyéges-ellenséges ideológia ellen lázadók csoportja volt 48. Mi van ha az ellenfél ideológiája jobb, hatékonyabb haderõt vonultatott fel, mint a mi 48-asaink tudtak. Egyébként nem értem mit akarsz kihozni ebbõl. A történelem tanulsága az, ha van egy meggyõzõ háttér egy olyan ideológia, amit a tömegek elfogadnak, akkor azok felforgatják ez okán a földet. Persze lehet ellenpéldaként felhozni az egyéni hõsiességet. A hazáját védõ hõs katonát, de a konfliktus kiindulópontja nem õ. Ezért nem értem miért hozol fel ilyen példákat.
Valóban hosszasan vesézgethetõ téma. :) Jó éjt!
Például 1848-ban is toborzás volt. Nem köteleztek a harcra, pedig totális háború volt.

ez messzire vezetne (pl. mit nevezhetünk ideológiának, mit nevezhetünk választásnak, stb.), ezért véleményed tiszteletben tartása mellett én most visszavonulok :)
bye
Egy totális háborúben nincs is. Vagy tudsz ellenpéldát? Mert tényleg érdekel ha tudsz. Hogy érthetõbben írjam, egy hitleri németországban nem igazán volt választása az egyénnek, hogy õ, mint egyén mit is tehet. Ugyanúgy egy sztálini oroszországban, de sorolhatnám. Így értettem.
Egyébként mi a többi nagyhatalomhoz képest mi nem hódítók, hanem a keleti és nyugati hordák ellen védekezõk voltunk többnyire. Tehát minket valahogy mindig megtalált az aktuális ideológiai gyilkos.

Erre írtam: "az egyénnek nincs felajánlva sosem a választás lehetõsége."

Ne haragudj, de most nem igazán értem mit is akarsz mondani. Késõ van, sok sör is volt már. Biztosan az én hibám, de nem értem. Az egyéni hõsiességet nem vitattam sosem, de nem is errõl beszélgettünk.... azt hiszem.
Ez sem minden esetben igaz. Régen toborzás volt, nem kötelezõ sorozás. Persze ha az ellenség jön házhoz, az más kérdés, de a hõsiesség nagyon is jellemzõ volt a magyarságra. Ezért is haltak korán a nemeseink!!

Pontosan ez a véleményem a mai demokráciáról. Ami itt megy köszönõ viszonyban sincs a demokrácia szó jelentésével.
Én ezt ismét kutyulásnak érzem. A kalandozásoknak célja volt, minden ember számára. Én a háborúkról beszéltem. Az ideológiák szerintem mindig rosszak, mert az egyénnek nincs felajánlva sosem a választás lehetõsége.
Úgy értelmezed ahogy akarod. De ha azt írod hogy:
Nyilván nem a kés hibája, de ha egy embert meg lehet vezetni azzal, hogy ott egy ideológia és emiatt ölni kell, akkor az, legalábbis felerészben az egyén számlájára is írható.

Akkor mi a véleményed a demokráciát terjesztõkrõl. Megvezetés miatt a parlamentet is le lehetne lakatolni.

ugyan már, a magyarok sem vallás miatt kalandozóhadjáratoztak, mikor bejöttek. loot volt a lényeg, + ez volt a mentalitásuk.

minden ideológiát fel lehet használni megvezetésre/gyilkolásra, demokráciát is pl. ettól egy ideológia még lehet pozitív.
"Politika" ezt én nagyon nagy félremagyarázásnak tartom manapság. Nem politika az indíték. A politika az csak egy eszköz a harcban ugyanúgy, mint egy hadsereg. Az indíték mindig köthetõ egy egyénhez vagy egy érdekcsoporthoz.
Nem, dehogy. Politika, mint minden háború és öldöklés. Csak mohács, és a török megszállás azért is jó példa, mert tisztán mutatja róma - felénk való iszonyulását.

Én nem vagyok megkeresztelve, ateista nevelést kaptam, mégis megtértem, és mára hiszek Jézusban, a tanításaiban. Teljesen mindegy hogy valójában járt-e vizen, vagy hogy tényleg megsokszorozta az ételt, hanem az, hogy szeretetet hirdetett, és megbocsájtást.
A többi csak a körítés.

De ne keverjünk össze 2 dolgot: ha bejön a török az udvarodra, nyilván lecsapod itt már nincs ideológia. De te tényleg úgy gondolod, hogy az ok, amiért a törökök elindultak európa belsejébe, ez a gondolat egy török normál átlagos közember fejében fogant meg? Kitalálta egyszercsak a török közember, hogy õ utálja az európa közepe felé élõket és le kell zúzni õket?
Ha szigorúan vesszük, akkor a 120 éves török itt tartózkodás is vallásháború volt, mégsem gondolom, hogy õseink olyannyira ideológiai megvezetettségbõl harcoltak volna...

Nyilván nem a kés hibája, de ha egy embert meg lehet vezetni azzal, hogy ott egy ideológia és emiatt ölni kell, akkor az, legalábbis felerészben az egyén számlájára is írható. Semmi bajom azokkal akik hisznek Jézusban vagy a bibliában. Ez egy nyílt fórum, úgyhogy leírhatom nyugodtan: Én nagyon nem hiszek, sõt az elme korlátozó tényezõjeként látom az ilyen hiteket. Mindazonáltal, nincs gondom a vallással, amíg közvetlen vagy közvetett módon rám ártalma nincs.
Lehet, de Jézus tanítása a lényeg a kereszténységben, nem az, hogy a pápa mit akar, milyen politikát folytatnak, mennyi pénzt hoztak össze.

Az a kés hibája ha kenyérszeletelés helyett ölnek vele?

Jogos, rosszra klikkeltem válasznak, bocs.
Gondolom nem tudod eldönteni, melyik volt elõbb, Jézus vagy a kereszténység. Ahhoz hogy Jézust szélhámosságnak tartsd, elég nagy önbizalom kell. Itt a torinói lepel. Miért nem cincálod szét az érveiddel?

Viszonylag szegényebb vagyok és a felmenõim is eléggé azok. Közöm sincs a nálunk volt kommunizmushoz. Akkor elaludtál olvasás-tanulás közben, mert amit Marx leírt annak halvány köze sem volt a nálunk "kommunizmus" vagy "szocializmus" címen futott dolgokhoz. Ne akard belemagyarázni, hogy az alapelv hibás, mert nme azzal volt a baj. Azzal volt a baj, hogy akik kommunizmust illetve szocializmust szajkóztak, nagyobb kapitalisták voltak, mint amit manapság találunk.
Ehhez nekem mi közöm volt? Miért nekem írtad?
"Ilyet csak az mond aki még arra sem vette a fáradtságot, hogy elolvassa a tõkét." - Ezt ki mondta neked? Valamelyik expárttitkár ismerõsöd?
Csak halkan megsúgom, hogy tanultam filozófiát, sõt, kapitalizmus és szocializmus gazdaságtanát is. Sajnos kötelezõ volt mindegyik. Ja, és a lényeg: kellett marxot (direkt kisbetûvel) engelst (ezt is), sõt, még vologyát is (gyk: hatodik lenin).
Ha téged szíven ütött az, amit korábban írtam, akkor te, vagy a felmenõid az elmúlt rendszer haszonélvezõje lehettél. Én nem tartoztam azok közé.
"úgy hangzott, mint amikor az elvtársak magyarázták, hogy a kommunizmus/szocializmus nagyon jó dolog, csak az elveket rosszul alkalmazták. Egy eleve életképtelen elvet még rosszul is alkalmaztak!?! "

Ilyet csak az mond aki még arra sem vette a fáradtságot, hogy elolvassa a tõkét.
"Sok bûne van az egyháznak, de a legnagyobb az, hogy nem aszerint cselekszik, mint amit hirdet. Az utolsó száz évben több ember halt meg a két világháborúban, a kommunizmus és a nácizmus miatt, mint elõtte a keresztény egyház miatt kétezer éven keresztül. Mégsem gondolom azt, hogy az ateisták miatt történt."

Ezekben a bûn egy és ugyanaz. Szûk érdekcsoportok vagy egyén által, kifacsart ideológiák hatására megvezetett népcsoportok egymás ellen fordítása. Teljesen mindegy, hogy egyház vagy egy diktátor vagy épp a demokratikus úton megválasztott szenátus vezet egy idióta háborút. Ugyanaz a mese. Vannak önös célok, amiket csak tömegekkel lehet megvalósítani így ki kell találni ideológiákat, amivel háborúba lehet vezetni milliókat.
Akkor üdvözlöm Tomit :D

Aha biztosan :D:D:D

ManoNegra: Persze, én alapítottam mert felbuzdultam azon hogy mennyi buta ember van a kereszténységbõl kiindulva

<#nevetes1> Tényleg szcientológus vagy? Xenu üdvözöl!

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Cicukám ez valószínûleg azért van így, mert egy keresztény nem tud leereszkedni a szintedre, míg egy szci valószínûleg ugyanott van :)
Miért lenne az? Istent tisztel az is mint a többi retek, csak az a különbség hogy egy Szci-vel lehet értelmesen beszélgetni míg egy kereszténnyel aki valóban vallásos nem.

De te illetve ti nem érthetitek ezt mert ti zombijézusoztok

a szcientológia naturális vallás?

nem találtunk mi egymásra drágám, csak idõnként idejárok röhögni rajtad :)
Húha egymásra talált egy vallásos és egy buta mi fog ebbõl kisülni? hmhmhmhmhm

Nem kommunista pufajkás. Most a szcientológia a divat.

Ja hogy pufajkás? Így már érthetõ... <#eplus2> A kommunizmus is vallás, csak kicsit sötét.

javaslom akkor tiltsd be a pénzt is, hiszen azért is öltek :) ja meg a demokráciát is, hiszen annak a nevében is csomót gyilkoltak :)

Mindegy, kicsim, ábrándozz csak a vallásosok kiirtásáról a nagypapád pufajkájában :)
finizlik szerint mínusz hétezer fokban is van élet, dél-koreában nincs kereszténység, és a világon max. 1 milliárd ember igazi katolikus, a többi csak meg van keresztelve :) Szóval én max. röhögni tudok rajta, de próbálkozhatsz kommunikációval is :)
Ja. Jézus ez baromi jól kifundálta! <#wow3>

Nincsenek istenek a naturális vallásokban? Annyit hivatkozol már ezekre a vallásokra, hogy kíváncsivá tettél, hogy mit tudsz ezekrõl!

Õõõ milyen céllal is indultak ezek a háborúk? Csak nem a megváltás miatt?

Hmmm... Csak nem egy buzi nagy kereszt volt mindneki ruháján és isten nevében tették ezeket? Az egy dolog hogy az akkori politika lobbizta ki de ezt a buzi valással tudta elérni azaz beteljesítette a vallás azt amire anno kitalálták.

Érdekes.. a naturális vallások miért nem indítottak soha egy kurva háborút sem? Ja már tudom, mert ott nincs isten és nem kellenek egyházak ahhoz hogy tiszteljék a természetet az isten helyett..