Nem csoda és nem is hamisítvány a torinói lepel?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Egyelõre úgy tûnik, hogy bizonyos dolgokat nem tudunk olyan jól mûködtetni mint a szocializmusban.
Pl. bölcsõdék, óvodák, iskolák, tömegközlekedés, mezõgazdaság, élelmiszeripar, stb.
-A népesség arányában azért nem.
-Érdekes én pont fordítva tapasztaltam.
Ha valakik be vannak hülyítve, hát a szcientológiában hívõk igen.
A másik behülyített társaság a hitgyülis.
„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"
Jah, egység ellenes Úgy hívták, hogy Osztrák-Magyar monarchia. Azt akarom kihozni, hogy a vallás csak egy dolog, nem kell egybõl kiabálni, ha valaki hisz Istenben. Attól még nem lesz keresztes dzsihádharcos, az ideológia mentén vezetõket ne az egyszerû jobbra törekvõ hívõk közt keressétek.
Vizsgáljuk meg másik oldalról. Mi van, ha egy egyéges-ellenséges ideológia ellen lázadók csoportja volt 48. Mi van ha az ellenfél ideológiája jobb, hatékonyabb haderõt vonultatott fel, mint a mi 48-asaink tudtak. Egyébként nem értem mit akarsz kihozni ebbõl. A történelem tanulsága az, ha van egy meggyõzõ háttér egy olyan ideológia, amit a tömegek elfogadnak, akkor azok felforgatják ez okán a földet. Persze lehet ellenpéldaként felhozni az egyéni hõsiességet. A hazáját védõ hõs katonát, de a konfliktus kiindulópontja nem õ. Ezért nem értem miért hozol fel ilyen példákat.
bye
Nyilván nem a kés hibája, de ha egy embert meg lehet vezetni azzal, hogy ott egy ideológia és emiatt ölni kell, akkor az, legalábbis felerészben az egyén számlájára is írható.
Akkor mi a véleményed a demokráciát terjesztõkrõl. Megvezetés miatt a parlamentet is le lehetne lakatolni.
minden ideológiát fel lehet használni megvezetésre/gyilkolásra, demokráciát is pl. ettól egy ideológia még lehet pozitív.
A többi csak a körítés.
Az a kés hibája ha kenyérszeletelés helyett ölnek vele?
Csak halkan megsúgom, hogy tanultam filozófiát, sõt, kapitalizmus és szocializmus gazdaságtanát is. Sajnos kötelezõ volt mindegyik. Ja, és a lényeg: kellett marxot (direkt kisbetûvel) engelst (ezt is), sõt, még vologyát is (gyk: hatodik lenin).
Ha téged szíven ütött az, amit korábban írtam, akkor te, vagy a felmenõid az elmúlt rendszer haszonélvezõje lehettél. Én nem tartoztam azok közé.
Ilyet csak az mond aki még arra sem vette a fáradtságot, hogy elolvassa a tõkét.
Ezekben a bûn egy és ugyanaz. Szûk érdekcsoportok vagy egyén által, kifacsart ideológiák hatására megvezetett népcsoportok egymás ellen fordítása. Teljesen mindegy, hogy egyház vagy egy diktátor vagy épp a demokratikus úton megválasztott szenátus vezet egy idióta háborút. Ugyanaz a mese. Vannak önös célok, amiket csak tömegekkel lehet megvalósítani így ki kell találni ideológiákat, amivel háborúba lehet vezetni milliókat.
ManoNegra: Persze, én alapítottam mert felbuzdultam azon hogy mennyi buta ember van a kereszténységbõl kiindulva

De te illetve ti nem érthetitek ezt mert ti zombijézusoztok
Mindegy, kicsim, ábrándozz csak a vallásosok kiirtásáról a nagypapád pufajkájában :)
Nincsenek istenek a naturális vallásokban? Annyit hivatkozol már ezekre a vallásokra, hogy kíváncsivá tettél, hogy mit tudsz ezekrõl!
Hmmm... Csak nem egy buzi nagy kereszt volt mindneki ruháján és isten nevében tették ezeket? Az egy dolog hogy az akkori politika lobbizta ki de ezt a buzi valással tudta elérni azaz beteljesítette a vallás azt amire anno kitalálták.
Érdekes.. a naturális vallások miért nem indítottak soha egy kurva háborút sem? Ja már tudom, mert ott nincs isten és nem kellenek egyházak ahhoz hogy tiszteljék a természetet az isten helyett..