Autófestés-fényezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Animefox
Egyébként a jövõhéten neki kezdek az ajtófestéshez, majd rakok fel fotókat ide... van egy rozsdamentes épp ajtóm, lecserélem a régi rozsdásat, pluuuusz nem is záródik jól a mostani...

Animefox
Oksa akkor majd hozzád megyek ha bedöglik a kocsim :)

Pistike 007
Jah most ott vadászok

Willi Betz
Várjál vele egy kicsit,annyi F Astrat bontanak mint a szemét. Vagy nézzél szét vaterán,racing bazáron...

.:Kiskorú Gabec:. Kormányzott kereket hajtani???? wtf? ? Omegaforever ?

Pistike 007
:D Jah..

Amúgy "off", de most jelentkeztem autószerelõire, utána meg autótechnikus jön :)

Bódog a lelkem, tökre szeretném csinálni. :) Szóval nem fényezek :D

Animefox
Pedig jobb ha barátkozol a gondolattal... :D

Pistike 007
Opel F Astrához nem találok FEHÉR (!!) bal elsõ ajtót bontóban.. Nem szeretnék fényezni.

Ilyet! :D

Pistike 007
Zsír :)

Animefox
Alakul :)

Willi Betz
Ma is festegettem egy kicsit,ezüstrõl kékre. Mindkét külsõ tükröt.

Animefox
Egy 92-es Daihatsu charade és a hátsó sárvédõ ívnél lévõ hegesztési csíkot szeretném eltüntetni... mindkét oldalon teljes küszöb és sárvédõ ív csere volt...

ladarevolution
rozsdás felületre olyan festékeket ami gátolja a korróziót hiába raksz.

a már meglévõ korrózió dolgozni fog alatta. Márpedig pl egy sárvédõ javítóív széle és az eredeti sárvédõ találkozásánál és az ott lévõ ponthegesztések tövébõl 100%-ra semmivel sem tudod eltávolítani a rozsdát. akkor sem jó ha ránézésre ledrótkorongoztad.

mindenképp rozsdamaróval kell kezelni a felületet, vagy olyan különleges festékkel ami helyettesíti a rozsdamoaró funkciót és átalakítja a már meglévõ rozsdát.

ezek a festékek általában qrva drágák, de ha azt vesszük hogy helyettesíti a rozdamarót és jó alapot ad az alapozónak, akkor egész jól járunk vele.

ezek még megfizethetõk:
- Supralux Konvert: ez jó, de mostanában sehol nem tudok ilyet kapni, még rendelésre sem
- FerrOKÉmia Korrant: ezt tudtam beszerezni helyette, csomagolásától eltekintve full ugyan az mint a Supralux, hatásosságában is, csak még annál is olcsóbb :)

utóbbi mondjuk kicsit szarbbul csiszolható, de ha alapozó meg kitt megy rá akkor ez mindegy.

Willi Betz
Fémig lecsiszolt felületre lehet akár cink spray-t is használni,az is megakadályozza a tovább rozsdásodást és egyben alapozó ként is funkcionál.

ladarevolution
milyen autód van amúgy? :)

szerelõ által alapozóval lekent és azóta rozsdásodni és leperegni kezdett küszöb azért nem mûanyag lökös kategória :D

de amúgy javítható.
én mondjuk úgy csinálnám, fognék egy flexet, csavart drótkoronggal, aztán fémig letolnék róla mindent ahol nem gyári a fényezés.
Majd mivel tökéletesen nem tudod fémtisztára lecsiszolni ha már rozsdásodni kezdett, ezért vagy rozsdaoldó és átalakító folyadék, vagy eleve rozsda átalakító festéket használnék elsõ körben.
Itt megjegyezném hogy a rozsdaátalakító festék és a rozsdagátló alapozó az nem egy kategória.
Utóbbi fémtiszta felületen megakadályozza a rozsda kialakulását, míg elõbbi a már rozsdás felületen lévõ rozsdát kémiailag megköti.

Ezután kittelés 2 komponensû kittel. Ha mélyebb horpadások, vagy hegesztés mentén lévõ lemezfelületek érintkeznek akkor üvegszál tartalmút elsõ körben.
második, harmadik körben lehet sima 2K-s.
csiszolni lehet 100-as papírtól kezdve egyre nagyobbakkal. lehetõleg a papír érdessége kb duplázódjon, hogy eltûnjenek az elõzõ papír karcai.
sima alapozó spré elõttig olyan 1500-as papírig nem árt elmenni.
100-180-360-600-800-1200-1500 kb. utolsókat vizesen...
ha töltõalapozós sprével fúj az ember akkor nem kell annyira tökéletesre csiszolni fújás elõtt mert az is kitölt valamennyit. akkor 800-1000 körülig elég.
alapozó után még egy finom csiszolás mondjuk 1500 körülivel vizesen, aztán mehet rá a fény.
utána 2000 körülivel vizesen, és mehet rá a lakk.

minden fázis között zsírtalanítás, tiszta ronggyal, vagy papírtörlõ még jobb mert nem szöszöl. lakbenzinnel, vagy valami lájtosabb higítóval.
Festés elõtt lehet simán ultradermes vízzel, majd tiszta vízzel.
mattítja a felületet és tökéletesen zsírtalanít.

nem ez a szakmám, de én így csinálnám, ha normálisat akarsz :)

Willi Betz
Nekem még hátra van a hátsó lökhárító rendbe rakása. Csak most rossz idõt mondanak hét közepétõl.

Animefox
A francba csinálni kéne már nekem is.... :(

Pistike 007
Szép munka :)

Willi Betz
Gépet is használtam kicsit,de leginkább kézzel csináltam.

Animefox
Várj gépet használtál? Vagy csak kézzel csiszoltál?

Animefox
Elképesztõ vagy... én még mindig nem csináltam semmit, bár most már van pénzem erre... szóval míg még meleg van neki látok... köszi szépen, fasza munka!!!

Willi Betz
No,itt vannak a pár hónapja ígért képek.

Animefox
de az még semmi kezdett sárgulni a rozsdától még jó hogy 120 ezerbe került kilakatoltatni....

Animefox
Alapozóval most kentem végig a küszöböt mert amit a lakatos kent rá az a festék lepergett.... szép...

Pistike 007
Az bármikor belemehetett :D
A szegek már csak ilyenek.

Animefox
namost szeget találtam az egyik gumiban és kihúztam, elkezdett sziszegni... kezdek pipa lenni arra akitõl vettem :(

Pistike 007
Hát úgy nehéz lesz szépen leszedni, persze attól is függ milyen minõségû eredményt vársz el.

Willi Betz
Kiragasztod aztán annyi. Nem egy bonyolult dolog ez :) Nem is kell elméletben túl bonyolítani,különben ez lesz a vége,hogy nem mered csinálni.

Animefox
Mondjuk nem tervezem a gumit leszedni a felnirõl, olyan megoldást keresek...

Animefox
Aluminiumot nem marja szét nagyon a kromofág?

Pistike 007
Homokfújás vagy kromofág, pucold le hogy szép fémtiszta legyen meg zsírtalan, aztán alapozó, és lehet kapni felnifestéket, ami elvileg idõtállóbb..

Animefox
Alu felnit vettem és rohad le róla a festék, mivel szedjem le és hogy fessem le? ötlet?

Pistike 007
Gyakorlat teszi a mestert! Persze ha csak egy alkalomra kell, vegyél sima pasztát.

Animefox
Drágább is meg könnyen elbaszom az egészet, sose tudom jól az arányokat... :(

Pistike 007
2 komponensûvel jobban tudod az összetételbõl adódó tulajdonságait befolyásolni a gittnek

Animefox
Szerintetek 2 komponensû gittet vagy sima pasztásat vegyek?

Pistike 007
Ezt pont nem fényezték :D Najó, hátul volt egy fedõlap amit igen :P

zoliii
http://www.youtube.com/v/K7-ne_UM3uc&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB BTTF :D

Animefox
Ja szerinte minden olyan könnyû mégis amikor oda kerül a sor csak bénázni tudok.... pedig amikor nézem olyan magától érthetõ minden....

Spészgószt
áhh esélytelen egyet szétvágsz kettõ lesz belõlük! A zsaruktól fosnak, szép szóval/erõszakkal nem mész semmire.

[:::Powered By EIZO:::] Tegnap el?tt dáretettem Én, tegnap dáretettél Te, ma dáretet ?.

Animefox
Ott a pont :D

Master91
Ki nyomoztatod kik voltak azok, meg keresed, és szét ütöd a fejüket / autóddal karmagedont játszól, és akkor telibe fújni az egészet. Még a környezeted is kíméled :D
Spészgószt
Hali! van itt valahol gyorsba egy autófényezõ?
Tegnap összeugrálták a cigók a kocsim (focus II kombi) tetejét és a motorháztetõt és behorpadt pár helyen, illetve megkarcolódott. Ennek kéne egy Kb költség mennyi ezt kijavítani. horpadást kihúzni ha lehet, meg egy polírozás elég neki...de ha belefér akár le is fényeztetem a tetvek pénzén... szerencsére a hülye rányomta a tenyerét a szélvédõre, mindjárt jönnek a helyszinelõk levenni a nyomatot<#eplus2>
Kellene egy összeg a zsaruknak tudjak mit mondani a kárigényre <#bdead>

[:::Powered By EIZO:::] Tegnap el?tt dáretettem Én, tegnap dáretettél Te, ma dáretet ?.

zoliii
Discovery Channel - Autókereskedõk :D
Néha vannak benne jó dolgok!
Szerintem jó ez a topik, nem mindenkinek van pénze luxus verdára!

Animefox
De most frankón kedvet kaptam az egészhez... köszi a bátorítást :D

Animefox
Két küszöböm kivan cserélve meg két hátsó sárvédõ ívem és ahogy a lakatos kezelte le a felületet gondolhatod mennyire néz ki jól... namármost van ugyanilyen alapozó fémre is ami kitölti a barázdákat? De persze elõtte megpróbálok csiszolni is... jók a képek köszi, bátran tölts még fel :)

Pistike 007
Na, fent van a töltõalapozó.
Minimális képet csináltam, mert szétcsap a migrén, alig tudtam maszkolni..

Hozzávalók:

Balról jobbra: mûanyag alapozó, festõ alapozó, gyári színkódos festék, alattuk csiszolóanyag, maszkolószalag, szilikon eltávolítós zsíroldós cuccos, meg szintén ilyen bevonatos kék kis törlõkendõ.

Fújás elõtt:

Most szárad, fogalmam sincs még mennyit, még ma megpróbálom az alapozót felrakni, holnap a szín, aztán megy is fel a helyére.

Pistike 007
Én most indulok "fényezni" :)

Animefox
Matricázást elkúrtam de a nyomda 8-ért megcsinálja a szegélyt... ehhez nem értek frankón... lehet veszek talán több matricát és jobb ha megpróbálom újból? végülis a próba megvolt...

Pistike 007
Kérünk képeket:)
Én is feltolom a lökösön való munkát.

Animefox
oksa