Autófestés-fényezés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
.:Kiskorú Gabec:. Kormányzott kereket hajtani???? wtf? ? Omegaforever ?
Amúgy "off", de most jelentkeztem autószerelõire, utána meg autótechnikus jön :)
Bódog a lelkem, tökre szeretném csinálni. :) Szóval nem fényezek :D
Ilyet! :D

a már meglévõ korrózió dolgozni fog alatta. Márpedig pl egy sárvédõ javítóív széle és az eredeti sárvédõ találkozásánál és az ott lévõ ponthegesztések tövébõl 100%-ra semmivel sem tudod eltávolítani a rozsdát. akkor sem jó ha ránézésre ledrótkorongoztad.
mindenképp rozsdamaróval kell kezelni a felületet, vagy olyan különleges festékkel ami helyettesíti a rozsdamoaró funkciót és átalakítja a már meglévõ rozsdát.
ezek a festékek általában qrva drágák, de ha azt vesszük hogy helyettesíti a rozdamarót és jó alapot ad az alapozónak, akkor egész jól járunk vele.
ezek még megfizethetõk:
- Supralux Konvert: ez jó, de mostanában sehol nem tudok ilyet kapni, még rendelésre sem
- FerrOKÉmia Korrant: ezt tudtam beszerezni helyette, csomagolásától eltekintve full ugyan az mint a Supralux, hatásosságában is, csak még annál is olcsóbb :)
utóbbi mondjuk kicsit szarbbul csiszolható, de ha alapozó meg kitt megy rá akkor ez mindegy.
szerelõ által alapozóval lekent és azóta rozsdásodni és leperegni kezdett küszöb azért nem mûanyag lökös kategória :D
de amúgy javítható.
én mondjuk úgy csinálnám, fognék egy flexet, csavart drótkoronggal, aztán fémig letolnék róla mindent ahol nem gyári a fényezés.
Majd mivel tökéletesen nem tudod fémtisztára lecsiszolni ha már rozsdásodni kezdett, ezért vagy rozsdaoldó és átalakító folyadék, vagy eleve rozsda átalakító festéket használnék elsõ körben.
Itt megjegyezném hogy a rozsdaátalakító festék és a rozsdagátló alapozó az nem egy kategória.
Utóbbi fémtiszta felületen megakadályozza a rozsda kialakulását, míg elõbbi a már rozsdás felületen lévõ rozsdát kémiailag megköti.
Ezután kittelés 2 komponensû kittel. Ha mélyebb horpadások, vagy hegesztés mentén lévõ lemezfelületek érintkeznek akkor üvegszál tartalmút elsõ körben.
második, harmadik körben lehet sima 2K-s.
csiszolni lehet 100-as papírtól kezdve egyre nagyobbakkal. lehetõleg a papír érdessége kb duplázódjon, hogy eltûnjenek az elõzõ papír karcai.
sima alapozó spré elõttig olyan 1500-as papírig nem árt elmenni.
100-180-360-600-800-1200-1500 kb. utolsókat vizesen...
ha töltõalapozós sprével fúj az ember akkor nem kell annyira tökéletesre csiszolni fújás elõtt mert az is kitölt valamennyit. akkor 800-1000 körülig elég.
alapozó után még egy finom csiszolás mondjuk 1500 körülivel vizesen, aztán mehet rá a fény.
utána 2000 körülivel vizesen, és mehet rá a lakk.
minden fázis között zsírtalanítás, tiszta ronggyal, vagy papírtörlõ még jobb mert nem szöszöl. lakbenzinnel, vagy valami lájtosabb higítóval.
Festés elõtt lehet simán ultradermes vízzel, majd tiszta vízzel.
mattítja a felületet és tökéletesen zsírtalanít.
nem ez a szakmám, de én így csinálnám, ha normálisat akarsz :)

[:::Powered By EIZO:::] Tegnap el?tt dáretettem Én, tegnap dáretettél Te, ma dáretet ?.
Tegnap összeugrálták a cigók a kocsim (focus II kombi) tetejét és a motorháztetõt és behorpadt pár helyen, illetve megkarcolódott. Ennek kéne egy Kb költség mennyi ezt kijavítani. horpadást kihúzni ha lehet, meg egy polírozás elég neki...de ha belefér akár le is fényeztetem a tetvek pénzén... szerencsére a hülye rányomta a tenyerét a szélvédõre, mindjárt jönnek a helyszinelõk levenni a nyomatot<#eplus2>#eplus2>
Kellene egy összeg a zsaruknak tudjak mit mondani a kárigényre <#bdead>#bdead>
[:::Powered By EIZO:::] Tegnap el?tt dáretettem Én, tegnap dáretettél Te, ma dáretet ?.
Néha vannak benne jó dolgok!
Szerintem jó ez a topik, nem mindenkinek van pénze luxus verdára!
Minimális képet csináltam, mert szétcsap a migrén, alig tudtam maszkolni..
Hozzávalók:
Balról jobbra: mûanyag alapozó, festõ alapozó, gyári színkódos festék, alattuk csiszolóanyag, maszkolószalag, szilikon eltávolítós zsíroldós cuccos, meg szintén ilyen bevonatos kék kis törlõkendõ.
Fújás elõtt:
Most szárad, fogalmam sincs még mennyit, még ma megpróbálom az alapozót felrakni, holnap a szín, aztán megy is fel a helyére.