Autófestés-fényezés

← ElőzőOldal 3 / 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Willi Betz
Csiszoláshoz nem kell gép,csak a polírozáshoz ajánlott. Az hatékonyabb mint a kézzel való simogatás.

.:Kiskorú Gabec:. Kormányzott kereket hajtani???? wtf? ? Omegaforever ?

Animefox
jahhh de ha jót veszek az jó ugye? nem kell feltétlenül gép?

Willi Betz
Hát ne olyan smirglit vegyél ami grand canyon-okat csiszol a felületbe :D

Animefox
smirgli papírra gondoltam.... :S

Willi Betz
Milyen papír? A kitakaráshoz? Végülis jó a sima papír is,csak vegyél egy tekercs maszkoló szalagot.

Animefox
Nekem az a bajom hogy nincs gépem meg semmi felszerelés, papír jó meg valami teszkós gitt? :D

Willi Betz
Lakkbenzin is jó,csak nehogy megmarja a mûanyagot.

Willi Betz
Annak is igazából annyi a titka,hogy nem szabad túl sokat felkenni,mert csomó idõt elvesz a lecsiszolása. De a leglényegesebb,hogy legyen teljesen sima a felület,ne legyen nyoma a gittelésnek. Mocskos meló a csiszolgatás de ha jól csinálod akkor a végeredmény kárpótol. :)

Animefox
Lakbenzin folttisztító nem jó? :D

Willi Betz
Tükörborítást csináltam nem régen,azt kellett gittelni is,mivel kráteres volt.

Fényezés után:

Willi Betz
Lehet kapni festékesnél zsírtalanító folyadékot. De seb benzin is megteszi.

Animefox
A gittelés érdekelne engem nagyon... ha leírnád minden apró mozdulatát meghálálnám... cserébe a matricázásról én is rakok be képet... :)

Animefox
A zsírtalanítás mibõl áll? Mivel végzed?

Willi Betz
De ha minden jól megy,pár héten belül fogom csinálni az új autóm lökhárítóját,ha igényeltek akkor rakok képeket a folyamatról. Sarkán látszik is a meghúzás és festék lepattogzás. Erre valószínûleg kell majd kenni egy kevés mûanyag gittet is,hogy a kráterek eltûnjenek. De majd meglátom...

Willi Betz
Nos,én tavaly fújtam újra az elõzõ autóm hátsó lökhárítóját. Csak ezt az egy képet csináltam,itt kb fél úton járt a dolog. Lényeget már igazából leírták,csiszolás,zsírtalanítás stb...Amit lehet még csinálni,hogy mikor kész van teljesen,akkor átpolírozni valami erõs polír pasztával és géppel és végeredménybe kaptok egy szép csillogó tükrös felületet. Ha esetleg por száll a még száradó festékbe,vagy lakkba,NEHOGY HOZZÁNYÚLJATOK! Várjátok meg míg megszárad,aztán lehet rajta segíteni bõ vizes 2000-es csiszolópapírral.

Pistike 007
Majdan veszek föl maszktot.

Animefox
Ja csak én elsõre szeretném jól csinálni... utána már nem akarok többet foglalkozni a dologgal, most itt Érden egy matricázós mûhelyet keresek fel a mai nap, meglássuk milyen árat mondanak...

pxxl
hajrá fényezzetek csak otthon :D remélem nem csodálkoztok majd, ha a tüdõtök nem bírja sokáig :DDDD

All hail the double x!

Pistike 007
Még sosem próbáltam, de érdekelne miként mûködik a dolog. Gondolom ezt is valaki megmutatja hogy kell, aztán tapasztalat útján belejössz :)

Animefox
Jó nem azért mondom az enyém is jó lett csak ahogy esik úgy puffan nálam a festés téma, gittelni tudsz? karosszéria elemet :)

Pistike 007
Én is most festettem szobát, váratlanul jó lett :D

Animefox
Ettõl félek én is hogy valami nagy faszságot csinálok, velem ugyanis az a baj hogy türelmetlen vagyok és belecsapok a lecsóba... szobafestéssel is így voltam... bár az könnyebb...

Pistike 007

diszperzit, ecset, jóccakát.

Team Racing Republic http://www.racingrepublic.co.uk/

Pistike 007
:D Én sem vagyok ám fényezõ, lehet, hogy 634 dolgot fogok elkúrni, de mindenképpen megosztom a tapasztalatokat :)

Animefox
Fotókat készítenél a mûveletrõl és ide felraknád azt meghálálnám mert így a leírtaktól fogom a fejem, de megpróbálom én is megcsinálni így... huhh

Pistike 007
Bementem a helyi festékekkel foglalkozó szaküzletbe, és ott természetesen rá akartak beszélni a fényezõre. A gond csak az volt, hogy nem akartam rászánni harmincezreket erre a mûveletre (új lököst vettem, a régi télen egy hókupaccal találkozott parkolásnál és megrepedt). Egyik alap dolog, hogy fényezés elõtt a kamrában magas hõfokon kezelik a mûanyag elemet, hogy mindenféle segédanyagot (leválasztóanyagok stb) kiengedjen magából, magáról a mûanyag. Aztán pucolás, zsírtalanítás, szilikont oldó szarságok, csiszolás.. Még nem álltam neki, 3 palackom van + a tisztítószer, végül is annyi lesz a folyamat, hogy kiteszem napozni a lökhárítót, így elvileg kijönnek belõle ezek az anyagok, amik ha bent maradnak lepattoghat a festék, aztán lepucolom, csiszolás, mûanyag alapozó, megint csiszolás, festõ alapozó, végül a színkódos festék. Lényegében ennyi. Valami pormentes placcot kéne összehoznom még, persze nem vészes, mert maga a lökhárító festendõ felülete sem nagy, de amennyire lehet, legyen szép (és remélem a házi munkától függetlenül valamennyire idõtálló).

Animefox
Jön is a kérdés, mert én is tervezem azt is lefújni... szóval te hogyan csinálod? Milyen festéket veszel?

Animefox
Ja van értelme hiszen bármit meglehet itt beszélni ami a kocsi szépségét illeti, festés, matricázás, egyéni házi festési gittelési praktikák stb. Ma vettem a Homasiban egy matrica készletet, azzal fogom a küszöb és hátsó sárvédõ ív cserés részt letakarni, asszem nincs pénzem festésre... majd késõbb fogom, bár ha lenne olcsó hely az jó lenne... erre csak vidéken van lehetõség...

Pistike 007
Én pl most fújom a lökhárítót itthon, bármikor jöhetnek kérdések, +fav :D

DarkHorSe
google, pest megye fenyezes + /telibe ha akarod/
ezert topikot nyitni :D

Swedish people are albino monkeys

Animefox
Valaki tudna ajánlani Pest megyében egy olcsó helyet ahol le lehetne festeni a verdát telibe?

← ElőzőOldal 3 / 3