Új kötést találtak a csillagmaradványok körül

Oldal 1 / 2Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Még egyszer:

- nem baj, ha kísérlet közben megsemmisül a szerkezet, amivel elõállítjuk a mezõt. Elõfordult már a történelem során, hogy megsemmisült, és/vagy nagyon rövid idõre lehetett csak valamit elõállítani. Pld. kísérleti atomrobbantás. Lehet, hogy olcsó az olyan szerkezet, ami megsemmisül végül, de elõállítja a mezõt pár millisecig, és tudunk gyártani pár gramm szuperanyagot, mely gyógyítja az AIDS-et, és homeopatikusan elég az emberiségnek.

- már most is, és te is képes vagy úgy precíziósan gyártani valamit, hogy nem érsz hozzá. Képes vagy precíziósan CD-t írni ( mekkorák is azon a göbök? ), képes vagy HDD-t írni, képes vagy szõlõt permetezni, képes vagy hegeszteni, vagy ultrahanggal forrasztani

- egy tonna vasat megfelelõ sebességgel nem nehéz meglökni úgy, hogy hiperbolhapályára álljon a csillag körül, azaz újra össze tudjuk szedni, miután fura dolgok történnek vele. ( sõt, ki is tudod számolni, hogy mekkora sebességgel kell milyen messze lennie a csillagtól, hogy hiper- vagy parabolhapályán jöjjön vissza. Nem nehéz ez )

más: Káromkodj kevesebbet, és gondolkozz többet.

,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI

És? A célod mi volt vele?
Csak egy megjegyzésem volt, hogy fura, hogy nem használsz felkiáltójelet ott, ahol az szükséges volna. Te kezdtél el foggal-körömmel kardoskodni, hogy nem is kell az, meg ilyenek. Most meg már olyan hülye vagy, hogy szerinted nem is az a véleményem errõl, amit írok. Áááá, nekem mindegy, csak akkor mi a fasznak csinálsz belõle vitát?
Egyébként kapsz egy ilyet, hogy örüljél: ,,Az idézõjel olyan írásjel, mely idézetek, kifejezések vagy egyéb különlegességek kiemelésére szolgál. Sokféle formája van a különbözõ nyelvekben és a különbözõ médiumokban. A magyarban a leggyakoribb formája a macskaköröm, de használatos az úgynevezett lúdláb és a félidézõjel is."

A dupla felsõ idézõjelek használata nem kimondottan szabálykövetõ.
Értem én, hogy az, hogy te nem írsz szabályosan, attól még belém köthetsz, hogy írjak úgy, ahogy neked tetszik hivatkozva a helyesírásra, de nem érzem úgy, hogy ez tisztességes dolog lenne.

,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI

Kezdem azt érezni, hogy trollkodni próbálsz ( illetve nem, a trolloknak ált. igazuk van ), illetve arra mész, hogy minden kis piszlicsáré dologban igazad legyen, amik abszolult nem lényegesek.

Te is nagyon jól tudod, hogy a felszólító mód nem igényel felkiáltójelet, és a kijelentõ mód, vagy kérés sem. Függetlenül attól, hogy létezik olyan karakter, amely opcionálisan kerülhet a kérõ mondatok végére.

Wikipedia:

"A felkiáltójel (!) valamennyi latin ábécét használó nyelvben az az írásjel, amely – általában a mondat végén állva – felkiáltás, felszólítás, óhajtás, kívánság, vágy, parancs, tiltás, kérés jelölésére szolgál a kijelentéssel (állítással) és kérdéssel szemben. ASCII kódja: 33, hexadecimálisan 0x0021."
Továbbra is tartom hogy a felszólító mód nem igényel semmit, és a felszólító mondathoz felkiáltó jel kell. Ha valamelyik nem tetszik, bizonyítsd be hogy nem igaz. Ajánlom a Magyar helyesírás szabályai c. könyv 11. kiadását, vagy az Osiris kiadó Helyesírás címû kötetét.

Ám köszönöm hogy szóltál, jó tudni hogy vannak emberek akik szívükön viselik a magyar nyelv megö izé helyesírásának megõrzését.

Re tényleg ilyen hülye vagy?

Rendszeresen elhagyod a felkiáltójelet.

"Másold be.", "Mesélj.", stb.

Azt írom, hogy "A felszólító mód meg felkiáltójelet igényel, nem pontot."

Erre te: "A felszólító mód nem igényel semmit."

Erre én: "Nyelvtanilag felkiáltó jel kell a felszólító mondathoz."

Erre most te: "Igen. És ez most hogy jött ide?"

Re hogy lehetsz olyan hülye, elõször tagadsz valamit, utána meg egyet értesz vele, és értetlenkedsz, hogy mikor nem értettél vele egyet.

Te normális vagy?
na igen, kérdés, hogy maximum milyen távol a csillagtól észlelheteõk a hatások

<#wilting>

Sir Ny agybaja elvileg is mûködésképtele, mert még normális térben is képtelenek vagyunk mûködõképes szerkezetet teleportálni. Ami pedig a mágneses teret illeti, azt le lehet szigetelni, bár a szigetelésre használt lágyvas miatt a tartály gyakorlatilag mozgásképtelen. A mágneses tér az egyik pólushoz ragasztja.

Engem inkább az a pörgetõ érdekelne, amit Sir Ny beszedett.... Nem semmi hatása van.

forrás?

And? Írtam is hogy az eszközök nem igazán jönnek szóba amiket te is állítottál, hanem inkább az anyagok módosítása, amit meg én. Nem hiszem hogy ezen tovább kéne rugóznotok, amikor egyértelmûen faszság azt állítanotok hogy nem lehet egy olyan dologról amit be lehet bizonyítani hogy be lehet. ( nem mintha mennénk ezzel bármire is ha be van bizonyítva )

Természetesen. Ha jól megtervezem, akkor jól meg lesz tervezve, mûködni fog. Nem hiszem hogy sokkal bonyolultabb vagy nehezebbek lennének a körülmények mint bármi más gyártása esetén.

Többek között például CD írás esetén sem érintkezel fizikailag a CD-vel. Mégis képes vagy írni rá.

Festés közben sem érintkezel a felülettel, mégis képes vagy lefesteni a festékszóróval vagy befújni mûanyaggal.

Ultrahangos forrasztás esetén is ( nem mintha a mech hullámok terjednének a zûrben )

Ezernyi technológiák és trükkök állnak arra készen hogy képes legyél úgy létrehozni valamit hogy nem érintkezel vele fizikailag.

Igen. És ez most hogy jött ide?

Pedig nem. 20-30 ezer K hõmérséklet, extrém gravitáció és sugárnyomás. Szétfújná a picsába. Mintha egy porszívóval porszemeket szívnál be, hogy televízió legyen belõle. Ha még nem esett volna le, a légkörbe hullás elõtt kaotikus plazmává válna. Már régen tudod magad is, hogy nettó baromság, amit állítasz.
Nyelvtanilag felkiáltó jel kell a felszólító mondathoz.
És ami ûrhajóhajtómû alakú az az új fizikában ûrhajóhajtómû is lesz...
Végül is egy kalapácsot össze lehet így rakni.

&#292;|&#936;>&#8776;i&#295;&#8706;|&#936;>/&#8706;t (Az ember) \"Tudásra törpe és vakságra nagy.\" \"Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.\" Használj TE is szinkrotronsugárzást!

( nem mellesleg így sikerült a legkevésbé durván kérnem. A kérdõ kérést nem szeretem, felszólítani meg nem akarok. Hogy máshogy kérnél te? )

A felszólító mód nem igényel semmit.

Ez súlyos...

A felszólító mód meg felkiáltójelet igényel, nem pontot.
Másold be.

Arról vársz forrást, amit te itt írtál le? A böngészõben oldalt a görgetõsáv...
Ókos, búta? :-)
Nem inkább okos és buta?
Olvasd el az elõzményeket!
Miért néztek mindenkit hülyének? Miért nem használjátok a fejetekben a kocsonyát? Mi köze lenne annak, hogy beláttam, hogy meg lehet csinálni por és hamuból, ahhoz, hogyha megcsinálják, akkor biztosan nem használják az idõt? Hol írtam én, hogy mindent egyszerre kell? ( mert ezen alapult kreatív hozzászólásod ) Mibõl gondolod, hogy mindenki hülye? Hogy nem lépésrõl lépésre építene az aki így akarna építeni? Ki találta ki, hogy az ostobaság nem fáj? Nekem fáj.

forrás?

Úgy akarsz házat építeni, hogy jól megtervezve elhelyezed az alapanyagokat egy bomba körül...

&#292;|&#936;>&#8776;i&#295;&#8706;|&#936;>/&#8706;t (Az ember) \"Tudásra törpe és vakságra nagy.\" \"Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.\" Használj TE is szinkrotronsugárzást!

Á, mégsem azért vagyok én ókos, te meg nem, hogy gondolkozzam. Az én ókosságomnak miértje nem függ a te bútaságodnak miértjétõl. Ez biztos. Én azért vagyok ókos hogy gondolkozzám.

,,De ha esetleg valaki egy rántott szeletet a hûtõbe rakott, és szemtanúja volt hogy a hûtõt kinyitva egy csirke ült azon a tojáson, amivel elõtte bepanírozták, és csipegette azt a magot, amibõl elõtte a zsemlemorzsa készült, akkor elmerengek a lehetõségen, amit Sir Ny felvetett. "

Mivan, most belekötöl egy egzisztencia bizonyításba? Á, disznóknak gyöngyöt.

Mesélj. Ha van bármi ötleted arra, hogy miért ne lehetne készítenünk hülyekémiában szerkezeteket, akkor kíváncsian várom.

Nem várom ki, hanem megtervezem. Amit átlökök a vonalon az már eleve ûrhajóhajtómû alakú. Szerencsére a dolgokat most sem nem úgy gyártják, hogy megvárják míg összeáll magától, hanem megtervezik a gyártást. Ezért vagyok én ókos, te meg nem, hogy gondolkozzam.

immovable
Szerintem az "expecto patronum" bûbáj sokkal jobb megoldás lehet. Persze kell a mágiaügyi miniszter - Cornelius Fudge ( magyar szinkronban Karamel) - hozzájárulása is, minthogy a misztériumügyi fõosztály 3. paragrafus 4. bekezdése alapján engedély köteles.
Úgy néz ki az univerzum kora ehhez nem volt elég. Mondjuk, ha plank idõben kifejezzük az univerzum korát, és ezt a számot hatványra emeljük a tíz a századikon számjegyû legnagyobb számmal, és az így kapott számot az univerzumban található összes elemi részecske darabszámának megfelelõ hatványára emeljük, és ezt beszorozzuk a plank idõvel, akkor annyi idõ talán elég lesz, hogy a valószínûség még mindig kisebb legyen, az univerzum összes részecskéjének a darabszámának a reciproka.

De ha esetleg valaki egy rántott szeletet a hûtõbe rakott, és szemtanúja volt hogy a hûtõt kinyitva egy csirke ült azon a tojáson, amivel elõtte bepanírozták, és csipegette azt a magot, amibõl elõtte a zsemlemorzsa készült, akkor elmerengek a lehetõségen, amit Sir Ny felvetett.
Szerintem ezt ki kell pihenni.
Hát türelem az kell hozzá, hogy kivárd mire összeáll magától :)

"Nem-klasszikus fizikában sem látok semmi olyat, ami megakadályozná hogy egy por és humu hí valószínûséggel ûrhajtómûvé álljon össze."

Ez nettó marhaság, mert pont nulla az a valószínûség.
Hogy lenne hozzá bármi köze? Ne hülyéskedj.

Írtam is, hogy be lehet bizonyítani Newtoni fizikában. Nem-klasszikus fizikában sem látok semmi olyat, ami megakadályozná hogy egy por és humu hí valószínûséggel ûrhajtómûvé álljon össze. Ezt csupán sejtem, hogy a nem-klasszikus fizikában is létezik olyan por és humukombináció mely hí valószínûséggel hajtómûvé áll össze, ám ezt nem lehet ilyen elegánsan belátni. Mindenesetre a másik oldal állította, hogy nem létezik ilyen, szóval ha van bármiféle fizikai akadálya, türelmesen várok :)

Itt atomokról van szó, mi köze ennek a Newtoni fizikához?

,,Ugyanis semmilyen alkalmazási terület nincs megemlítve benne azon kívül, hogy könnyebben megérthetjük, hogy a fehér törpék légkörében milyen alternatív kémia mûködhet. "

And? Én meg azt mondom, hogy anyagtudományi alapkutatások esetében ténylegesen hasznos tud lenni ha
1. másmilyen kémiát szimulálunk
2. másmilyen kémiával kisérletezük a gyakorlatban

Az 1 eddig is megvalósult. A lényeg a 2, hogy most már csak oda kell menni egy fehér törpe közvetlen közelébe, és bele kell lógatni az anyagokat, és megnézni hogy mi is történik velük.

( nem mintha például egy feketelyuk belsejében érvényes lenne a Pauli elv. Már egy neutroncsillagban sem férnek el az elektronypályák, egy feketelyukban meg pláne )

ez ide igazából:

Mi köze van a megvalósíthatóságnak ahhoz, hogy eddig mit valósítottak meg? Egyre félelmetesebb lesz, komolan mondom.

Naés ha szétesik? Miért baj, ha szétesik a berendezés ami elõállítja? Ha elõállítás után szétesett a berendezés, akkor már nem is volt elõállítva? Félelmetes logika, vá. Elõ lehet állítani akár a Földön vagy a Holdon is. Lehet tanulmányozni. Az, hogy utána szétesik az elõállító berendezés, szerintem mellékes.

Mi köze van a megvalósíthatóságnak ahhoz, hogy eddig mit valósítottak meg? Egyre félelmetesebb lesz, komolan mondom.

Ha inerciarendszerben bekerítesz egy gömböt ( fénykúpot ), és azon belül az összes részecskét megfordítod, akkor a Newtoni mechanika szerint pontosan visszafelé fog futni az idõ. Ha ezt egy 300 000 km sugarú gömbbel teszed meg, akkor akár egy secet is visszaléphetsz az idõben.

Termodinamikai fõtételek ide vagy oda, a Newtoni fizika inerciarendszerben teljes egészében reverzibilis.

Egyébként nem mondtam, hogy muszáj port és hamut átküldeni, hogy szerkezet álljon össze, csak azt, hogy lehetséges létrehozni olyan rendszert, ami egy esetleges hülyefizikába való átlökés után bonyolult szerkezetté áll össze.

Nyilván amit átküldünk nem véletlenszerû, hanem minél több információt kell róla ismerni. Ha meg ismerünk róla elég információt, akkor mindegy, hogy az adott szerkezet pohár vagy üvegszilánktömeg alakú. ( elég információ esetén az entrópia nem nõl ha összetöröm a poharat. A fõttétel szerint csak a meglevõ bizonytalanságok nõnek fel elkerülhetetlenül )
Több mint valószínû például, hogy ha így akarnánk szerkezetet átküldeni a hülyekémiai választóvonal túloldalára, akkor az a szerkezet úgy nézne ki, mint ahogy ahülyekémiában akarnánk, hogy kinézzen.

Ja, persze. Végülis igazad van, ha tudunk varázsolni, akkor minden rendben.

Tudsz egyébként egyetlen ilyen gyárat mondani, ahol csak úgy egymásra baszkodják az atomokat randomra, és gép lesz belõle?

És honnan tudná, hogy mivé kell összeállni?
Ez kb. olyan mintha azt mondanád, hogy a hamuból és füstbõl kivonva a feles oxigént visszarendezõdnek az atomok fává.

Ühüm, csak az az extrém mágneses tér honnan lesz, ami összetartja? Hagyományos kémiai elemekbõl álló berendezés állítaná elõ? Hopp, akkor szétesik maga a berendezés a saját terétõl. Maga az új extrém kémiából álló anyagtól származna? Ühüm, csak az hogy jönne létre a mágneses tér nélkül? Mondom, hogy nem érted mirõl van szó. De azért játszod az eszed...
A nagy semmire, ismeretek nélkül.
Végül is a tudásszintednek ez az álláspont megfelel.
Miért ne tervezhetnék olyan valamit, ami atomjaira hullása után a hülyekémiában jóféle eszközzé áll össze? Megjegyzem hogy a Newtoni fizkában be lehet bizonyítani, hogy lehet tervezni ilyen eszközt. Veszünk egy eszközt, ami mûködik a hülyekémiában. Átlökjük a mi kémiánkba. Szétesik porrá és humuvá. Most jön a csel. Az összes lehetséges por és humuszemcsét megfordítjuk. Mit látunk? A por és humu visszamegy a csillaghoz, és eszközzé áll össze. ( a gravitációt elhanyagoltam )

Amennyiben lehetséges a hülyekémiában bármit építeni, akkor lehetséges olyan dolgot tervezni, mely átlökve a határon a hülyekémiában eszközzé áll össze. Pont.

Persze nyílván nem eszközökrõl van szó, nem is értem hogy jött neked, szvsz az anyagtudomány képes ebbõl valami gyakorlatit profitálni, a többi ága a fizikának közvetlenül nem hiszem.

,,Pontosabban nem a logikád téves, hanem az ismereteid sem léteznek, hogy értsd mi a téma."

Neked meg fogalmad sincs, ÉS a logikád is téves. Na? Én vagyok az ókosabb :P

Oldal 1 / 2Következő →