Legjobb stratégia játékok.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Helló mindenki! Keresek egy stratégiai játékot, ami kellõképp nomád, és van jelentõsége a rejtõszködésnek és a lopakodásnak, tudom hogy ha ez kell játszak valami Hitman - Minecraft akármivel de stratégiai játékot szeretnék játszani...
Szóval elõre is köszönöm a tippeket!
Hegi90
civ. x

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Total War seria bármelyik része, Hero seria bármelyik,Endless Space

vki egy-két jobb körökre osztott stratégiai játékot tud mondani?
nearo
Próbáld ki swine-t, hátha... az talán nem annyira klikkelõbajnokság, legalábbis single-ben biztos nem. Multiról nincs tapasztalatom.

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

Azonak adok igazat akik a "mélyebb" stratégiát hívják stratégiának. Az ilyen SC2 féle klikkelõbajnokság koreaiaknak való 😊

favoritok:

RUSE
Wargame
Anno 1404
Anno 2070
Civilization V.
s1lkforrent

\"aki nem hiszi az bekaphatja a nyalókát. én profi vagyok\"-kbupdate \"Egy informatikus intelt használ.\"-CyrSyS \"állítom én windowshoz is jobban értek mint itt bárki a linuxhoz\"-kbupdate

zorrobomber
EZT én is rommá játszottam! Kikurt jó volt!

Szerintem meg coh volt pont az a játék aminek gyalázatosan szar volt a fizikája a blitzkrieg mod nélkül, pont egy nagy 0, össze vissza átlõtt minden a dombokon meg a sebzések is elnagyoltak pár tankon, azért coh is több sebbõl vérzik, de multi játéknak elég jó.

cikasz
A COH az eddigi legjobb! Jó a többi is , de az nem stratégia, hogy legyártasz 2k mamut tankot és mész. Nem demó alapján kell megitélni egy játékot! a coh-ban a fizika pl nagyon jó! Nem mind1, hogy hol lövöd a tankot mert úgy sérül, gyalogsággal kézifegyverekkel felejtsd el, hogy tank ellen mész stb...

http://www.akciofigura.hu

Men of War

Molnibalage
A CoH demót asszem próbáltam. Sajnos az a baj, hogy vesznek egy vevõcsalogató környezetet és úgy megy a játék. Ez engem meg nem érdekel. Mikor 1,5 órája ment az iszapbirkózás, mert miden forrás ellenére limitálva van, hogy mit lehet a csatatérre küldeni, akkor abbahagytam a demót is. Ha II. Vhs startégia kell, akkor Panzer General, bár a Steel Panthers sem rossz állítólag. Az RTS mûfaj egyszerûen egy köntös, amit ráhúztak a mûfajra, hogy el lehetssen adni. A valódi helyzetek modellezéséhez sajnos sok köze nincs.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

HOMEWORLD!!!

AOE2
Imperium Galactica 2
Haegemonia
Worl in Conflict
Company of Heroes
Sim City 4

A.M.D. Athlon X4 760, Radeon HD7870 2GB, 8GB DDR3

V43 1105
Company of Heroes + Blitzkrieg módot próbáltad már? Egész jó a kettõ összegyúrva .. teljesen más lesz a módtól a játék, de bitang élvezetes! Fõleg mikor havert szívatod Britként a 17 fontos páncéltörõ ágyúval, amint vagányan jön a Tigrissel 😄

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

Sunsetjoy
Tény ami tény, a stratégia mûfajba sok minden beletartozik, több alfaja is van, átfedések másokkal, ezért übertop listát sem lehet összehozni így globálisan, mert pl. egy Rise of Nations (RTS) játékot nem hasonlítasz össze egy városépítõs menedzselõs szimuláció játékkal (pl. Tropico 3), ami komolyabban véve nem stratégia.

bazsi0811: Ez RTS RPG elemekkel, sõt mivel MMO, így MMORTS. Szerintem olyan szintû keveredés van benne, mint mondjuk egy Warcraft 3-ban (hõsök).

Present: http://sunsethungary.atw.hu/ Past: http://fallouthun.hu | http://retemu.blog.hu | ...

Molnibalage
Sajnos sikerült mindegyiket valami idegesítõ momentummal lezúzni hosszútávon. Talán majd az RTW2. Úgy tûnik, hogy a trendekkel szembemenve nõni fog a komplexitás és a modellezés részletessége és nem egyszerûsõdöni.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

http://www.youtube.com/watch?v=jNVHkHlRj7E

Ezt a játékot milyen kategóriába sorolnátok?

Van olyan akinek a StrongHold Legend tetszik?

Igen, szerintem a Simcity-t is nyugodtan sorolhatjuk a stratégiákhoz.

nearo
Fú tényleg swine-t hogy hagyhattam ki... legjobbak közé sorolandó szerintem is.

Simcity-t említették páran... az is stratégiának minõsül? Ha igen, akkor sc3k, meg talán az elsõ amikkel játszottam, nagyon szeretem azokat is.

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

Igen, jó ez is. 😊 Igazából az után kezdtem el vele játszani, miután láttam mozikban a Battle Ship-et 😄 😄. Nem bántam meg, hogy elkezdtem vele játszani. 😊

a.carkey
Ja, másik nagy kedvenc:

Fleet Command a JANEtõl.

A medve nem játék.

Azt, hogy nem nagyon van méltó folytatása azt úgy érted, hogy a folytatásai rosszak vagy úgy, hogy nincs neki folytatása?

Igen, igazad van. A legjobbak közt van a Total War sorozat. A kedvencem a Rome, eredetiben van meg, még multizni is szoktam vele 😄 😊 Már nagyon várom a második részét.

Amire még nagyon várok egy Railroad Tycoon 4 😄 a 3 nagy kedvencem, és sajnos nem nagyon van méltó folytatása.

Calver
Tropico 3-4-re senki sehol?
szerintem nincs az életbe olyan játék, amire több idõk "csesztem" volna el, mint ezekre <#bohoc>

"The trees move. Do you not see it?"

Ami meglepett ,hogy a Total war játékokat nem nagyon láttam felsorolásban pedig igencsak a legjobbak között vannak.

Persze, hogy beleférnek itteni témába 😉

civilization 5 messze a legjobb lett, én civ 2 óta játszom a szériát de ez a legjobb ha bugokat és az elcseszett multit nem nézzük.

A C and C játékokat Én is nagyon szeretem, de közülük a Triberium Wars 3 az, ami engem nagyon megfogott. Még ma is multiznék vele szívesen csak már sajnos nem sokan játszanak vele. A harmadik rész miatt nagyon vártam a negyedik részét, de sajnos az a rész nagy csalódás lett számomra. A Civilization 5-el játszottam anno még sokat, de sokan mondták, hogy a 4. és a 3. rész jobbra sikeredett. Lehet majd kipróbálom õket. 😊

Steel panthers sorozat ide illene?
vagy az Eastern front/western front?

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

CattiBrie
mondjatok Androidra jó stratégiai játékot 😊

a Gem Miner 2-n kívül 😊

[/spam]&#8482;

Christiansen
+ Simcity 1 :_D

Christiansen
Heroes III.
StarCraft
WarCraft II.
Seven Kingdoms
Lords of the Realm II.

úú, tényleg, a Heroes sorozat, azt majdnem kihagytam. Abból is a 3. és 4. bár inkább az elõbbi ami legjobb lett.

The Matrix has you...

ja, már értem mi a gondod. Hát igen, a real-time miatt borul fel a stratégia, mint alapfogalom. Részben igazat adok Neked, nem mindig sikerült eltalálni azt a bizonyos egyensúlyt az ilyen játékokban. Szerintem soha nem is fogják ezt elérni, de talán így is van jól, marad a körökre osztott stratégia 😊

The Matrix has you...

Az RTS-ben a Real Time Strategy minden betûnek megfelel...vagy nem így értetted? 😊

The Matrix has you...

Command and Conquer sorozat, fõleg a Red Alert-es részek, Tiberium-ból is van jóféle.
Nekem nagyon nagy kedvencem volt a Settlers, még az elsõ része 😊 Szerintem az egyik legjobban eltalált gazdasággal volt megáldva, egyszerû, de nagyszerû is. Baromi sokat játszottam vele anno. Még tavaly is felraktam, hogy nyomjak vele pár órát 😊 A többi részbõl már csak a 3. volt ami tetszett, a többi nekem nem szerzett annyi örömet, mint a nagy elõd.
IG és az IG 2 is tetszett, ha már ûrstratégiák is szóba jöttek. Ezen felül az Alpha Centauri, ami viszont már marha bonyolult lett. Na és itt akkor jöhet a Civilization-sorozat, aminek szintén voltak rendkívül jól eltalált részei, ebbõl is a 3. és a 4. ami nekem bejött, a többi már annyira nem, bár többek szerint sokat javultak, lehet kinõttem belõlük 😊

The Matrix has you...

Hegi90
Igy van

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Sunsetjoy
Ja, vagy ott vannak a körös stratégiák, néha egy kis taktikai elemmel, ott tényleg nem számít a sebesség. Én se szeretem mostanában az erõforrásgyûjtõ RTS féle dolgokat.
Még akkor jobb egy taktikai elemekkel operáló WiC, vagy valamelyik UFO a jobbak közül. Vagy egy komplexebb 4X játék...

Nos persze ezek általában a single player részre vonatkoznak, multiban a legegyszerûbb artillery játékból lehet több órányi szórakozás 😄

Present: http://sunsethungary.atw.hu/ Past: http://fallouthun.hu | http://retemu.blog.hu | ...

Calver
semmi köze a valósághoz annak, amit írsz, de legyen ez a te bajod.
Warcraft 3 nagyon is stratégia-központú, de igen, fontos benne, h a kezed is gyorsan is járjon, ne csak a buksid, és tudj hirtelen pánikhelyzetben is jó döntéseket hozni/gyorsan reagálni a dolgok változására, és ez így is van jól - fõleg mert gyönyörû látvány, amikor a lassú játékosokat egy adag apró pók icike-picike darabokra szedi.

"The trees move. Do you not see it?"

Sheltem
1. Company of heroes
2. Starcraft 2

Szerintem.

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

Akkor még van supreme commander, ott se nagyon számít a speed, Men of War akad azért bõven... csak lehet ,hogy neked a ki nem szarja le kategóriában vannak, akkor meg felesleges erõlködni, mert minden ami speed mentes, az neked ki nem szarja le... tehát akkor tényleg nincs olyan RTS ami nem speed igényes.😄

Molnibalage
Egyikkel sem játszottam, a képek alapján az S7 tényleg kivétel. Csak éppen a ki nem szarja le katagória, ha az RTS 99% C&C Generals meg hasonló hulladék. A TA demójával anno toltam. Abban sem tért el a játék alapjaiban ettõl... A Warcraft III sem, stb...

Hát azért ez nem így van, nem minden RTS speed függõ, settlers 7 pl egyáltalán nem bár technológiánál ott is "sietni" kell, ami abból áll ,hogy közelebb rakod a templomot a fõ raktárhoz, de nagyon jó példa erre a RUSE és a Wargame, egyiknél se érsz sokat a sebességgel...

Molnibalage
Nem. Az RTS-nél d döntérõl szó nincs. Ugyanis engem szimplán azért verne meg egy RTS huszár, mert a kezem lassabb az agyamnál. Sokkal. Az RTS játékok félig-meddig ügyességi játéknak tekinthetõek. A stratégiához túl sok közük nincs, csak sajnos sikerül összemosni azzal...

Hegi90
Azert a strategiat, mint kifejezest eleg szeles spektrumban hasznaljak ahhoz, hogy sun tzun nyugiban legyen. Javaslom ne ezer eves jatekok alapjan probalj vetiteni a maiakra. Az rtsekhez az is hozza tartozik, hogy minnel gyorsabban hozzunk jo donteseket, vagy valtoztassunk a taktikan. Hiaba lehet neked 200 apmed, ha hulyeseget csinalsz. Sc2 a legjobb pelda erre. Elismerem sc1ben rohqdt gyorsnak kellett lenni magasabb szinten, de a masodik reszben mar egy casual 80-100 apmmel is brutal lehetsz.

Molnibalage
Tudod, hogy mi volt a W2 startégia? Legyártottam egy rakás helinges paladint és rush. Micsoda stratégia. Nekem vetíthet bárki amit akar. A stratégiának semmi köze ahhoz, hogy kilkkelgetsz mint állat. Az, hogy valak ezt annak nevezi, lelke rajta. Sun Tzu meg a világ nagy stratégái meg forognak a sírjukban...

Hegi90
te már csak tudod.

Köszönöm az infót! Hát ezek nem éppen jó hírek.