Star Wars 7-8-9

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

,,Ez a film nem jo es kesz,"

Ez ilyen isteni kinyilatkoztatás? Neked nem tetszett. Oké, én elhiszem nagyon sok embernek nem tetszett. Én se vagyok messzemenően elájulva az új filmektől.
De tudod ez csak a te véleményed, a vélemény meg olyan mint a segglyuk.

És az baj, azt nem értitek meg, nem fér a fejetekbe vele, hogy nem azzal van gond, hogy nektek nem tetszett. Szívetek joga. A gond az hogy mint vallási fanatikus úgy viselkedtek. és erőltetitek a véleményeteket.
Nagyon nagyon sokadjára: ez csak egy film. Van akinek tetszik van akinek nem.
MerlinW
Ugyanazt állítom. Számomra a leggyengébb SW film, tele baromságokkal. Attól még végigültem a 2 és fél órát anélkül hogy eszembe jutott volna, hogy felálljak. Buta családi diznifilm, gyerekekkel nézve tökéletes volt, imádták.

Mindegy, ezerszer megfogadtam, hogy nem írok véleményt semmiről online - ritkán is teszem - mert az ég világon semmi értelme. Csak felb*szok másokat, mások meg engem én meg másokat, máso... szal jah.

Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.12.29. 03:51:13

[merlinw.org]

Ezt en is eszrevettem es furcsallom jomagam is.

UUUU
Mar pardon, de te se tudsz ertelmezni.

|A 88 problémái: miért van benne néger? Miért van benne nő? Miért van benne ázsiai nő?...|

"A film nem attol rossz, mert rasszok vannak benne, hanem mert semmit nem adnak a filmhez....

Altalanositas, arrol, hogy maga a rassz megkozelites egy maszlag, nem attol rossz egy film, hogy megkerdojelezik a filmben van e ertelme neger, vagy mas nacionak, ha nem adnak, hozza semmit es rafogni erre, azt, hogy maga a kritikus egy rasszista ezert, aki ezt megkerdojelezi, hogy miert. DE ide irom kiegesziteskent neked, hogy te is megertsd, ---- es nem is attol jo.

Majd, |Ez a film nem jo es kesz, ezek nelkul is.|

Had idézzelek, ha te már nem olvasod a saját kommentjeidet:

"A film nem attol rossz, mert rasszok vannak benne, hanem mert semmit nem adnak a filmhez, amibe amugy 247233445 idegen faj van."

"En nem azt irtam, hogy rossz, hanem, hogy nem jo. Ertelmezni, ertelmezni,ertelmezni."
Rita79
Tényleg távol áll tőlem, hogy a kákán is csomót keressek, de épp te voltál az aki a megnézés után hitetlenül leírtad a filmet (szerintem a túlzás szintjét bőven kimerítve azzal) a másik topikban, sőt azt is mondtad, hogy az SW7 az remekmű ehhez képest. Most meg azt állítod,hogy végül is nem olyan szar ez. Konzekvencia = zéró. :D

i9 9900K @ 5Ghz | EVGA FTW3 RTX 3080 Ti 12G| 32GB DDR4 | 32" ACER Predator | Gigabyte P850GM 80+ Gold | PS4 Pro

UUUU
En nem azt irtam, hogy rossz, hanem, hogy nem jo. Ertelmezni, ertelmezni,ertelmezni. Ketto kozott is van kategoria, nem csak feher es fekete letezik.
Szerintem teljesen kozepszeru. Mai trendnek megfelelo latvanyfilm, alacsony szellemi tartalommal, viszont nem lehet elvonatkoztatni az elozmenyektol, mivel ez nem egy szimpla mu, hanem multja van, innen megkozelitve meginkabb gyengul az osszkep.
De visszaterve az eredeti felvetesemre. Argumentum ad misericordiam. Behozni a filmkritikaba ilyenfajta, hatsoszandekot illetve maszlagot, azt hanyagoljuk.
Utoljára szerkesztette: UUUU, 2017.12.28. 01:55:16

MerlinW
Akarod mondani, neked nem tetszik. Oké, van ilyen. Nekem sem tetszett mint Star Wars film. Viszont elvonatkoztatva a címtől egy teljesen jó családi akció-sci-fi, fantasztikus látványvilággal. Azt mondani rá hogy rossz film, szimpla baromság.

A Star Wars amin felnőttünk befejeződött. Ez a SW a mostani 10+ éveseknek készül. Nem nekünk. Ők a jövő, mi a múlt. És ők imádják.

[merlinw.org]

UUUU
Mar megint ez az alszent, kamu szoveg, amivel probaljak vedeni a filmet.
A film nem attol rossz, mert rasszok vannak benne, hanem mert semmit nem adnak a filmhez, amibe amugy 247233445 idegen faj van.
Utalom az ilyen argumentum ad misericordiam ervelesi hibat, hogy arra jatszik valaki, hogy erzelmeket probal kivaltani egy erdekcsoportbol, hogy utana azok vedelmebe vegyek. Lasd tipikus rasszista vagy nogyulolo vagy, elkialtja magat , majd az erdekcsoportok radsutik a belyeget, hogy nem a film rossz, hanem te vagy devians es nem tudod elfogadni a noket, vagy a mas fajokat.
Szoval nem kell ez a puder.
Ez a film nem jo es kesz, ezek nelkul is.

Ha úgy oldották volna meg ahogyan te írod, akkor meg azért menne a hőbörgés, hogy "már megint a klisék". ;)

Mivel A sith-ek valójában Soros tanítványai. így egyértelmű-. A 88 problémái: miért van benne néger? Miért van benne nő? Miért van benne ázsiai nő? Family gy ami mint tudjuk lipsi dolog.

Gravitáció van az űrben...hja. Mert az eddigi SW filmekben nem volt semmi ilyesmi és hiperrealisztikusak voltak, és nem volt hangjuk az űrhajóknak, és az űrhajók nem dőltek be a kanyarban mint ha a légkörben csatáznának...

Ez egy igen komolyan vehető kritika.
888 és kultúra? Oké :D
AnuluWork

"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB

*k duh

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

UUUU
Antiklimatikus ? What ???

Rita79
még az is lehet, hogy őt is a midichlorianok nemzették, mivel nem derült ki a szülei mivolta és a tükörben ő se látta, csak saját magát

i9 9900K @ 5Ghz | EVGA FTW3 RTX 3080 Ti 12G| 32GB DDR4 | 32" ACER Predator | Gigabyte P850GM 80+ Gold | PS4 Pro

Snoke-al kapcsolatban én úgy vagyok, hogy imádtam minden jelenetét, az az egész rész Rey-el és Kylo-val pure gold. Utálom, hogy háttérsztori nélkül kinyírták, részben antiklimatikus volt, de imádom, ahogy ezt végrehajtották, eléggé lesokkolt, és ami utána jött... ááhhh. Viszont én fogadni mernék, hogy Snoke-ot még újra látjuk. Most újra táptalajt kapott az az elmélet, hogy ő Plagueis. Sidious is azt hitte, hogy megölte őt...
Egyébként sokan pont azért csalódtak a filmben, mert Rey se nem Skywalker, és egyelőre nem is Kylo "barátnője" (pedig közel volt hozzá). A Skywalkeres háttér egyébként, bármennyire is utaltak rá (sokáig én is biztos voltam benne), sok sebből vérzett.

VISZONT. Egy nagyon fontos dolog elhangzott, ami jobban illik ahhoz, hogy Rey egy senki, és nekem személy szerint jobban is tetszik, mintha Rey a Skywalker családfát egy újabb ággal bővítette volna. Luke első leckéje és Snoke is egyértelműen elmagyarázzák, hogy az Erő mindig az egyensúlyra törekszik, vagyis Rey ereje Kylo erejének közvetlen következménye. Pontosan ezért akarta Luke megölni saját magát és a Jedi rendet is, mert a Jedik (hogy az ő szavaival éljek) kisajátították az erő egyik oldalát, az Erő pedig ezt a másik oldallal egyensúlyozta ki. Rey szó szerint az Erő kiválasztottja. Arra választotta ki, hogy ellensúlya legyen Kylonak.

Utoljára szerkesztette: Pares, 2017.12.16. 19:55:52

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Én remélem, hogy ezek iaza, mert "eredetibb" mintha Rey-ről kiderülni, hogy akárkinek az akárkije. Snoke meg nekem nem fog hiányozni, olyan tipikus "nagyonerős, nagyongonosz" unalmas karakter volt.

Why so serious?

Nekem összességében nem jött be túlzottan.

Snoke halála és Rey senki származása miatt. (Megjegyzem, egyiket sem hiszem el, lefogadom, hogy Snoke élni fog a 9.-ben és Reyről is kiderül az igazság, de velem ezt a szart így ne etesse meg a Disney :D Mármint ezeket a full kamukat.
SPOILERLeginkább Hux és Poe "telefonbeszélgetése" "lógott ki", rögtön az elején... mondjuk ami utána jött, az rögtön feledtette is. Még volt néhány ilyen, a BB-8 AT-ST rampage-ről például nem tudom eldönteni, hogy imádtam-e, vagy az is kilógott. Több nem jut most az eszembe, de az biztos, hogy ha néhány jelenetet kihagynak, azzal nem ártottak volna a filmnek.

Marveles volt, bár szerintem kettő volt ami rossz helyen volt, és mindkettő viszonylag a film elején. A lényeget szerencsére nem hülyéskedték el.

Why so serious?

Szubjektív, de "Jar-Jar" humorra nem emlékszem, az ilyen "C3PO"-féle beszólogatásokból és a néhány másodperces megmosolyogtató jópofa jelenetből viszont elég sok van, sokak ízlésének lehet hogy túl sok is. Volt egy-két jelenet, amit én is inkább kihagytam volna, de egyébként szerintem a film megítélésének ez kevésbé árt, mint néhány más dolog, ami főleg a magával a történettel kapcsolatos. Megmondon őszintén, én is teljesen másra számítottam, volt amiben csalódtam, de összességében több olyan dolog volt, ami nagyon tetszett.

Rage47
én marveles humornak mondanám, csak rossz helyekre pozicionálva.

Han Solo féle humornak nyoma sincs sztem
"Rengeteg humoros pillanat van"
Milyen "kategóriába" sorolnád a film humoros jeleneteit?
A Jar Jar Binks humort utáltam.
A C-3PO humor nem hatott rám.
A Han Solo <-> Leia sziporkákat imádtam.
Hú gyerekek... én már láttam. Ha két szóval kéne leírnom, akkor: érzelmi hullámvasút.

Spoilerek nélkül:
A csatajelenetek és a párbajok szerintem az eddigi legjobbak, amit SW filmben láthattunk. Szó szerint lélegzetvisszafolytva, tátott szájjal néztem őket. Aki valami frisset, újat akart, az ebben a filmben szerintem garantáltan megkapja. És pont ezért lesz nagyon megosztó ez az epizód. Mondjuk az biztos, hogy nem 0/10, mint amivel a trollnál jobb jelzővel nem nevezhető dühöngő haterek ellepik Rotten Tomoatoes-t meg a Metacriticet.
A történetben van néhány váratlan csavar, és történik jónéhány váratlan dolog, nekem végig az volt az érzésem, hogy kiszámíthatatlan, hogy mi fog történni, szerintem sokkal kiszámíthatatlanabb volt, mint bármelyik eddigi epizód.
Volt néhány olyan jelenet, ami sokaknak nem fog tetszeni, mert eléggé, hogy is mondjam, "forradalmiak" és merészek voltak az elmúlt 7 filmhez képest, látszik, hogy RJ eléggé szabad kezet kaphatott, és szerintem ez a film teljesen megsemmisíti azt a nézetet, miszerint a Disney csak "biztosra" megy. Sokan meg azért fognak ragelni, mert néhány népszerű elméletet lerombolt. Viszont van, amit meg felélesztett...
Volt egy-két, szerintem felesleges jelenet is, aki csak azért nézte meg, az kapott szőrszálakat amit hasogathat. Rengeteg humoros pillanat van, de vagy annyira rövidek vagy úgy bele vannak szőve a cselekménybe, hogy az ember csak fellélegzik és nevet egyet két tátott szájas jelenet között. Talán csak egy olyan humorosnak szánt jelenet volt, ami nekem kicsit kilógott. De összességében szerintem ez volt az eddig legizgalmasabb és legérdekesebb epizód. Nem, nem tökéletes, de tökéletesen illik rá a Rotten Tomatoes értékelése, miszerint "friss". Szerintem JJ-nek alaposan fel van adva a lecke a IX-ik epizódhoz. Nekem jobban tetszett, mint a VII.

9/10
Utoljára szerkesztette: Pares, 2017.12.16. 17:36:35

ximix
Tessék
- link
Darthmushroom
Valakinek van jó képe a Luve vs lépegetőkről az várom :D

I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC

Bokafix2
Általában a primitív emberek gondolkodnak végletekben. Vagy kurvaszar valami, vagy übermegakirály... a 10-es listán csak az 1-es és a 10-es helyiérték létezik, a közötte található spektrumot meg ívesen leszarják. Pedig legtöbbször ebben a szegmensben van az igazság.

"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"

SzirmosSzisza
"Boston GlobeTy BurrDec 12, 2017
It’s not a perfect movie, but it may be a great one. Read full review"

Erre ad neki 100/100-at ... :D

Amúgy szerintem egy 70-75/100 megvan, volt 1-2 elég bugyuta jelenet benne ami nagyon nem kellett volna bele.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Hát ez az. Nem látom. Amúgy menni fog most hónapokig a cirkusz, a nagyon jó volt meg a kurvaszarvolt brühühü eret vágok magamon tábor között. Mintahogy az ilyen filmeknél megszokott.

Elég szomorú ,hogy emberek így viselkednek, de ami szintén szar dolog, a kritikák. Én évek óta nem láttam normális filmkritikát. Pl: épp most néztem meg az Otherworld kritikáját...nem tudtam meg milyen volt a film, csak azt, a videót készítő alak hisztizik ,hogy SZAAAAAAAAAAR.
Nyilván a másik véglet se jobb, amikor elcsöppenyő nyállal vigyorog valaki ,hogy mennyire jó.

Szóval most hónapokig a két végletben gondolkodó oldalak hisztije lesz.
tigeroo
ő ezáltal több nálad, nem látod hogy ez a film egy kaki?

ismerősöm ismerőse sokkal jobbat rendezne!
Modjuk az is vicces, hogy akik eleve lehúzták mert hát már hetekkel ezelőtt tudták mi lesz benne-Birodalom visszavág 2.0 hát az enyhe spoliler-el alapján ez nem így lett.
Vagyis, a következtetés? Szar lett mert még se olyan mint a Birodalom visszavág...
Miért kellene bármelyik iritikára adni, Lehet velem van baj, de képzeld, tudod hogy döntöm el, hogy egy film tetszik-e? Megnézem, és eldöntöm, én a saját véleményem alapján. A kritikákra meg szarok.
Dynamic
Hagyjuk már a portot. Sokszor bemutató előtt lehet pontozni. Elárulom már tegnapelőtt is 4 pont volt. A lelki sérültek egyből rohantak lehúzni, miközben akkor még nyilván senki nem látta.
Utoljára szerkesztette: Dynamic, 2017.12.13. 12:48:53
Én már egy egy ideje rájöttem, hogy a legnagyobb "rajongók" már az első előzetes előtt képesek megállapítani, hogy a következő epizód szar vagy nagyon szar lesz. Elméletileg ma van a magyarországi premier, az első, legkorábbi vetítés 6-tól van, de a port.hu-n már most 22 szavazat alapján 4.3/10-en áll... Seems legit. Erről ennyit.
Utoljára szerkesztette: Pares, 2017.12.13. 11:25:23

Sokaknak ott van az "igazság" ahol az ő véleményük. Azt kéne észrevenni, hogy filmeknél nincs igazság, csak vélemények. :)

Why so serious?

tigeroo
válaszra sem kell méltatni, látszik hogy erre drótozta be magát. minden igazság szubjektív, az ő igazsága az, hogy még nem is látta, de 50 körül van az "igazság" <#idiota> nekem az ébredő erő nagyon tetszett, sok összefüggést, és mögöttes tartalmat nem látott benne az átlag "rajongó". jobb volt a kijelölt iránya, mint a baljós árnyaknak.

Utoljára szerkesztette: tigeroo, 2017.12.13. 09:06:25
Összesen három 50 pontos kritika van a negyvenkilencből. Miért kellene azokra adni?
Nem.

Tehát mivel te negatív véleménnyel voltál a TFA-ről, ezért szerinted csak a legalacsonyabb pontszámú kritikákra érdemes adni?
Erdekes elolvasni az 50 pontos kritikakat mert ahogy elnezem ott rejlik az igazsag. Bar mondjuk a silany Force Awakens utan mast nem is vartam. Nem lattam meg a Last Jedi-t de oszinten nem vartam sokat tole.

Szabi

"Nulla tenaci invia est via"

Ja, amúgy nem Colin Trevorrow fogja rendezni a kilencedik epizódot...

Shiwo

kiszivárgás - spoiler Han Solo film és az SW 7-8-9 kapcsán..

a héten ügyebár volt egy ilyen hír :

https://www.flickreel.com/han-solo-movie-is-emilia-clarkes-character-reys-mother/

ha ez esetleg igaz, s tényleg ő lesz Rey anyja, aki a Han Solo filmben szerepel, még a végén kihozzák azt, hogy Rey apja Han Solo, ergó Kylo féltestvére.. és bejön, amivel korábban ment a poénkodás, hogy a teljes neve Rey Solo (rejszoló..) <#idiota>

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

MerlinW
//www.youtube.com/embed/DglBQf3U5Xs

[merlinw.org]

SzirmosSzisza
ez mehet ide?

//www.youtube.com/embed/Wji-BZ0oCwg

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Újabb kivágott jelenet:
//www.youtube.com/embed/KECJT7uX6rE

Mondjuk nem bánom, hogy ezt a jelenetet kivágták.
Utoljára szerkesztette: Pares, 2016.04.01. 23:54:15

<#eljen>

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.