Star Wars 7-8-9

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Nem csak úgy keresték, hogy mentek jobbra-balra a galaxisban, hanem valahogy bemérték. Mondja Han Rey-nek amikor mennek Maz-hoz hogy kellene nekik egy másik, "tiszta" hajó (amikor még úgy van, hogy ő nem megy velük tovább a Falconnal).
Utoljára szerkesztette: Strayhand, 2016.03.30. 12:21:25
Keresni keresték a Falcon-t , de épp űrcsigaszörnyeket szállították...véletlenül pont arra. Jó igen persze, Luke is véletlenül pont hozzá jutnak a droidok...és véletlenül pont Han-t bérlik fel a első filmben...

Lehet, hogy Rey-nek nincs köze a családhoz, teljesen új szereplő lenne? És miért hagyták ott, és miért reagált pont Luke fénykardjára, ha nincs köztük rokoni kapcsolat?
Persze arra is gondoltam, sötétoldalra áttért Han-fia, meggyilkolászta Rey szüleit, akik jedik voltak és Luke képezte ki őket és...ezért eldugták a sivatagba.
Valóban efölött is sokan elsiklanak, Han azt mondja, hogy "he destroyed it all", ami nem azt jelenti, hogy mindenkit megölt, hanem azt hogy "tönkretett mindent", vagy "tönkretette az egészet". Aztán meg érdemes figyelni Rey látomására, amikor Kylo-t látja, akkor ott mögötte állnak valami fekete ruhás kemény csávók, lehet, hogy ők a Ren lovagjai, akik esetleg Luke volt tanítványai...?
Hanék nem csak véletlenül arra jártak, hanem a Falcont keresték, később mondja is Han Reynek hogy nem véletlenül találták meg... (Amúgy tényleg Ford volt a legjobb az egészben, JOBBAN játszotta a karaktert, mint valaha.) A logikátlanságokról meg annyit, hogy az eredeti trilógiát is cafatokra lehetne szaggatni, pl. kezdve azzal, hogy a droidok pont Luke-nál kötnek ki... így működik az Erő.:) És ettől mese az egész, amit anno gyerekként nem vettünk észre, de ma már sokkal nagyobb elvárásokkal és kritikus szemmel nézzük az új filmeket...

Rey egyébként nem hiszem, hogy Luke vagy Han gyereke lesz, Maz Kanata mondja neki, hogy a lelke mélyén úgyis tudja, hogy akik ott hagyták, nem jönnek már vissza érte. Ezért érdemes újranézni, mert sok ilyen kis apróságot, amit igenis mondanak a filmben, nem vesznek észre az emberek...
Az EP4-ben gyakorlatilag nem is szerepelt... Amúgy meg nem értem, hogy miért lenne jó, ha rögtön mident tisztáznának, és semmi titokzatosság nem maradna a következő részekre...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Csacsi
Ahogy olvasom a kritikákat nagyon sokan keveslik Snoke-ot. Holott semmi nem derül ki róla. Az EP1-ben az Palpatine sem volt elég erős karakter főleg ha valaki nem tudta az EP 4-5-6-ból hogy igazából ki is Ő. Szóval nem volt semmivel gyengébb mint EP1-ben a Palpatine.

\"Elõbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.

ximix
ööö... deleted scenes link :)
Lehet. Érdekes feltételezés.
Solo meséli a Falconon, hogy Luke a Jedi-k egy új generációját képezte ki, de az egyik tanítványa (Ben Solo, vagyis Kylo Ren) elárulta és "elpusztította az egészet". Ez alatt feltehetőleg azt érti, hogy megölt mindenkit, habár nem tudni, hogy Luke hány gyereket tanítothatott. Az is lehet, hogy Snoke nem egyedül Ben Solo-t csábította el, lehet hogy többen is csatlakoztak hozzá Luke tanítványai közül, és Luke "áruló" tanítványaiból áll a Knights of Ren, akik közül Kylo a legtehetségesebb. Luke felelősnek érezte magát, ezért vonult vissza és lett remete, a pletykák szerint elment megkeresni az első Jedi templomot (ami feltehetőleg azon a szigeten van, ahol a végén találkozik vele Rey.

Ja meg ügye arról szó esik hogy Luke mielőtt remete lett képzett ki Jedi-ket...hol vannak? Remélem előkerülnek, vagy lesz valami magyarázat hova lettek.
Megnézve. Jó volt ez. Jó volt, jó volt...aj. Az van, hogy minden ilyen filmnél nagyon fontos, milyen a főgonosz. Nos, hát akit itt láttunk, csak egy hisztis gyerek. Nem nyűgözött le. A hologrammként tevékenykedő pasas meg, hát...ő se egy Uralkodó. A új főszereplők, néger csávó nem is olyan rossz. Azt hittem kimondottan rossz lesz, annyiran utálták már a film előtt. Nem rossz, de azért halovány na. A mellékszereplő pilóta is elment. Guberáló csaj, hát..nem tudok rá rosszat mondani, de sajnos jót se. Hozta a szintet, de nem volt lenyűgöző. Szóval elment kategória ő is.
Azért baj ez, mert a régi trilógiában volt egy remek gonosz, voltak kimagasló színészek. Az új robot aranyos. A szörnyek, a kocsmai jelenet, fasza. Az ackió, a látvány, csillagos ötös.
Iszonyat jó volt újra látni a régi szereplőket. Han Solo és szőrmók haverja. Leia. És a végén ügye... kit találunk? meg a két régi jó droid. Na és az űrhajó...a Falcon.
Nagy kár hogy Solo meghalt. Egyrészt jó, mert érzelmi töltetet ad, a következő részre. Másrészt: ő volt a legjobb színész benne. Hihetetlen, hogy öregként, és ugyanúgy hozza, a laza űrcsibészt. Megvénült, de stílusa a régi, laza, vagány. De hát na Ford ezt a szerepet a kisújjából hozza. Ilyen volt Indy-ként és Han Solo-ként, 8 filmben! Jó ,hogy simán hozza a figurát. De nélküle...ez a gond, hogy nincs másik ilyen kaliberű színész. Ezért baj a halála.
A történet, és maga a film...szóval...a nosztalgia nagyon jó. De...kissé fanyalgok mert ugyanazt csináljuk mint az első részben. Sivatagos bolygó pipa. Kocsma sok vicces figurával Pipa. Erő. Pipa. Falcon pipa. Nagy szuperfegyver. Pipa. Elpusztítás módja: pipa.
Gyakorlatilag ugyanaz. Engem ez nem zavart annyira, mert nagyon élveztem a filmet, de...ez vótmá' na. Nekem , ez nem baj. De elhiiszem, hogy sokan kiakadtak a dolgon, hogy megint ugyanazt játsszuk el nagyjából.
Aztán a problémák De egy..logikátlan film ez amúgy. Szóval...pont ott van a Falcon? Amikor megszöknek a volt birodalmi romboló miért nem üldözi őket több vadászgéppel? Hogy kerül oda pont Han valami űrcsigákkal? Meg aztán a hajóra érkező rosszfiúk? És a suta magyarázat...ellopták és...pont erre jártunk és...áh. Lehet persze, a következő részben majd magyarázatot kapunk. Elvégre a csaj sem véletlenül van, nem tudom Han-ék gyereke lesz ő is? Vagy Luke-é? Valami csavar van ebben, és lehet a logikátlannak tűnő dolgokat megválaszolja majd a köv rész, hogy nem csak úgy véletlenül járt arra Han...pont akkor amikor a csaj és Finn elkötik a Falcont...szóval...majd meglátjuk Nos, és hiába fogtam a fejem, hogy e...ez de logikátlan...de butaság. Nem zavar mégse. Mert jó, és igen, mese, űropera, de működik újra a ,,varázs" a régi hangulat.
A kettes számú trilógiában nem működött. Itt ha döcögős, és hibás is a film, de azért jó.

Meg akarom nézni szinkronnal és kibővített jelenetekkel is. Hülyeség volt nem moziban elmenni rá. Jó ez és annak ellenére, hogy sok minden miatt morgok, egy 8/10-et simám megérdemel, nem tökéletes, rakás dologba lehet belekötni, de nagyon élveztem. És ez a lényeg, a film arra való ,hogy szórakoztasson.
Utoljára szerkesztette: DantesHUN, 2016.03.26. 11:27:59
Szabi
Valóban, kiadták a 2.-ik részt így extra gyanánt, Pozsgay József narrálásával. Pár, napja láttam X helyen a DVD-tokon. Y oldalról 2 éve lekaphattam volna. :D
Mintha valamelyik Expendables-részt így is rátették volna az egyik dvd-kiadásra. Végülis poénból érdekes lenne. <#vigyor0>
Egyik se gyerekmese, de nyilván nem 18-as karikás, egyik SW sem volt az, és egyik sem akart az lenni. Amúgy meg az előzménytrilógia tele van politikával, végképp nem nevezném gyerekmesének. Persze ahogy itt is demonstrálva volt nem is egyszer, egyesek kicsit korlátoltak ahhoz, hogy bizonyos dolgokat megértsenek és felfogjanak.

Komment, a filmhez. <#eplus2>

Utoljára szerkesztette: kjhun, 2016.03.24. 18:46:37
Olvashatsz olyanokat is, hogy a "A new hope" is gagyi gyerekmese, csak azt azok mondják, akik felnőtt fejjel látták.
Ellentétben velünk akik gyerekként.
Erre a filmre ugyanez áll. Ha érted a célzást.

Miért kell mindig a főgonoszt eltorzult szörnyetegként ábrázolni? Itt van pl. orbán viktor, neki is emberi alakja van.
Master91
nem kell hogy mindenkinek tetsszen minden, én 3x néztem meg, 2x IMAXbe, és mindig jobban bejött.

vannak hibái valóban, rá lehet mondani hogy 4. rész remake valóban, de van még 2 rész hátra, egyenlőre én örülök hogy megcsinálták
Azon nevetek jót, hogy más fórumon olvastam olyan véleményeket, hogy ez a film egy gagyi gyerekmese, Disney-ék által a 6-12 éves korosztályhoz igazítva. <#conf> Akik ezt írják, nyilván nem látták a Baljós árnyakat.
SzirmosSzisza
Kint van virágboltban, ha esetleg érdekel valakit.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.

És de jó hogy nem lehet editelni, ha már rossz fórumba írtamxD

Na ha már ideszemeteltem, van valami újság az új résszel kapcsolatban?
Ki a fasz találta ki hogy a cap körbe házakat kell tenni....
cikasz
//www.youtube.com/embed/JbpgM-JTang

http://www.akciofigura.hu

//www.youtube.com/embed/GQQMLE4FuIQ

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.

0:42-nél az oszloptól balra még az AT-AT fejét is látni, egyértelmű, hogy Luke-ot a lépegetőből vezetik ki.

Master91
Pedig elég egyértelmű hogy AT-AT dokkol és úgy hozzák elő Luke-ot belőle :D
Utoljára szerkesztette: Master91, 2016.02.14. 22:11:47
cikasz
Erre nem is gondoltam. Megvan az első kiadásom a könyvből, levettem a polcról és valóban így irja le.
köszi!

A hivatalos regény szerint a lépegetővel hozták Vader elé Luke-ot.
cikasz
Baráti társaságban vitatkoztunk a Jedi visszatér egyik jelenetén!
Én azt állítotttam mikor Luke-ot Vaderhez viszik az endoron egy AT-AT-ből (ami a jelenet előtt látszódik is amit odamegy a platformhoz amire leszáll a Vadert szállító hajó) vezetik ki egy folyosóra ami egy lifthez vezet amiből Vader lép ki.
Ők ezt határozottan tagadják, hogy bárhonnan odavezethették, de nem tuti egy AT-AT-ből.
Vélemények?
ez az a jelenet :
//www.youtube.com/embed/w-HFv6Ms1lw

Rita79

i9 9900K @ 5Ghz | EVGA FTW3 RTX 3080 Ti 12G| 32GB DDR4 | 32" ACER Predator | Gigabyte P850GM 80+ Gold | PS4 Pro

ximix
<#hehe>
//www.youtube.com/embed/wbOb_zvkkYw
Szabi
neeeeeeeeee :DDDDDDDDDD

"Nulla tenaci invia est via"

Ráadásul ha nincs Soloék magánakciója, és nem robbantanak lyukat az oszcillátor oldalába, akkor nem csak Han Solo-tól búcsúztunk volna...

Leia-nak nincs nagy flottája, ugyanis Leia-t többek közt a fegyverkezésről alkotott véleménye és az Első Rend elleni fellépés erőltetése miatt gyakorlatilag kizárták az Új Köztársaságból politikájából, így létrehozta a saját kis magánhadseregét...

cikasz
Ezt nem kellett volna.. most jól megkapod/tad mert rosszat szóltál a filmre...

Arra gondoltam, csak hülye telefon. :) Leia-nak és az ellenállásnak is van flottája csak nem voltak elérhető közelségben.

Why so serious?

Shiwo
megy a harc a felkelők és az elnyomók között.. az elnyomó fél kifejleszti az atombombát, amivel a maga oldalára dönthetné véglegesen a dolgokat.. tesztelik, frankó, csak mielőtt győzelemre válthatnák, felrobbantják a gyárat.. sebaj, építenek újat.. azt is felrobbantják, az igazgatóval együtt... eltelik 30 év, leginkább olyan lehet, mint az állóháború.. mindenki gubbaszt, mert tudja, hogy ha kitámad, azzal védtelenné válik, néha odapörkölnek egymásnak, semmi több... új igazgató van, de ugyanúgy állóháború.. mégis mi a fenét lehetne tenni.. újra próbálkoznak, hátha most már nem robbantják fel idő előtt.. de hát Murphy...

az, hogy nem védik, az lehet hiba.. de igazság szerint védik is, csak hát emberi mulasztás mindig van, gyenge pont mindig van, mindez túlzott elbizakodottsággal párosul..

most komolyan ezen kell csodálkozni, háborogni, értetlenkedni ?

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

Rita79
Ő Organa Solo haderejére gondolt, igaz azokat nem vadászoknak hívjuk, de a csatahajók neveiből kiderül.

i9 9900K @ 5Ghz | EVGA FTW3 RTX 3080 Ti 12G| 32GB DDR4 | 32" ACER Predator | Gigabyte P850GM 80+ Gold | PS4 Pro

Elhangzik a filmben is, hogy van flotta csak nem ér oda az Első Rend, azért támadtak vadászokkal.

Why so serious?

Rita79
//www.youtube.com/embed/3eZBevXohCI

"Rengeteg következetlenség van benne,vagy mondjam inkább ostobaságnak?"

Legfeljebb a te fejedben.

"A birodalom harmadjára is halálcsillagot épít??Miért?
Az első kettőt lazán kinyirta a felkelés.(Ráadásul ez a harmadik a legnagyobb, amikor belegondolva már korlátozott erőforrásaik vannak.)
A győztes felkelő hadseregnek teljes három egység vadászrajra telik.( semmi Nebulon B,Mon Calmari csatahajó. stb....)

Ez nem a Birodalom és nem a Lázadók Szövetsége. A Birodalom vajon miért építette meg másodjára is? Mellesleg a három Halálcsillag közül messze a harmadik volt a leghatékonyabb. Elpusztította az Új Köztársaság 4 bolygóját a Szenátussal együtt. Jobban belegondolva azt tették az Új Köztársasággal, amit a Lázadók tettek a Birodalommal a RotJ végén, lefejezték a kígyót.

Attól, hogy szereted, még nem biztos, hogy érted is...
Utoljára szerkesztette: Pares, 2016.01.21. 19:48:35

CanonEOS
"két leendő Jedi tanitványt"
Biztos, hogy jó filmet néztél? <#idiota>
dalmar
Sziasztok!

Nem rég néztem meg a filmet,és azt kell mondanom ,hogy ez a leggyengébb star wars film eddig.(Ha arról a vukis borzalomról nem beszélünk.)
Rengeteg következetlenség van benne,vagy mondjam inkább ostobaságnak?A birodalom harmadjára is halálcsillagot épít??Miért?
Az első kettőt lazán kinyirta a felkelés.(Ráadásul ez a harmadik a legnagyobb, amikor belegondolva már korlátozott erőforrásaik vannak.)
A győztes felkelő hadseregnek teljes három egység vadászrajra telik.( semmi Nebulon B,Mon Calmari csatahajó. stb....)
Han Solo kézi vezérléssel beugrik a védőpajzs alá!!!!
Luke egyik tanitványa átáll a sötét oldalra,erre mit csinál ? Megpróbálja visszavezetni a jó útra? Nem! Elmegy remetének mint Yoda!
Könyörgöm Yodának nem volt választása mivel az egész birodalom üldözte,de Luke nak rendelekzésére állt volna a felkelés teljes támogatása!
És folytathatnám, de nem teszem.A fentieket azért írtam mert szertem a Star wars-t,és ez nem trollkodás akar lenni a részemről hanem a csalódás kifejezése.A trailerek alapján az eddigi legjobb filmet vártam,és nem tudom megérteni ,hogy miért dicsérik annyira.
Természetesen jó volt látni a régi szereplőket,és a két leendő Jedi tanitványt,de maga a történet részemről nagyon gyenge.

\"Ha a cápa a kezedbõl eszik a lábadból is fog\"

Amiga
Karácsonykor elég sokat felszedtem, de azóta lement pár Kylo. <#zavart1>

A pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt.

Bandicoot
Passz

"Nincs ps4 exclusive mióta létezik a streamelés pc-re" GIGALOL!:D

Master91
Nem pont a 70mm-sre gondoltam, az IMAX vetítésekre

2-3 hónapig nyomják e még?