Bunkó futár
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Amikor kiköltöztem Londonba és hétfõtõl péntekig nyelviskolába jártam egy éven keresztül, akkor más lehetõségem nem volt, mint elvállalni egy motoros futár poziciót a Domino's-nál.
Elõtte soha nem motoroztam, angolul sem beszéltem, illetve a céges policy sem volt nagyon emberbarát a késéseket illetõen. Néha az idõvel harcolva brutális balesetekben volt részünk. (az egy év alatt a 16 futárból 2-en nem láttuk belülrõl a mentõt, az én esetemben fél évvel késõbb derült ki, hogy az egyik esésnél megsérült a dobhártyám, azóta nem bírom a magas hangokat) Ilyenkor az összetört pizzát nem adhattad át, újabb kör, bocsánatkérés, semmi borravaló, a cég rádverte az ingyenpizzát (megehettük a selejtet).
Mindemellett az esetek 95%-ban tartottuk az idõt, jelentõs jutalmakat kaptunk, ha a havonta esedékes ellenõrzésnél az élen végeztünk.
Amit a kedves megrendelõ nem tud, nekünk az adott idõben tankolni kellett, sorban állni váltópénzért vagy lámpáknál, figyelembe venni az eltereléseket. Csak a mi zónánk nagyobb volt, mint a Belváros Budapesten. Szakadó esõben sem érdekelte az embereket, hogy csúszik az út, jégen nem lehetett megállni, havazáshoz az angolok nincsenek hozzászokva, a fõutak sincsenek letakarítva, de nekünk tartani kellett a 30 percet. Tél végére úgy néztünk ki mi és a motorok, mintha egy Bruce Willis akciófilm kellékei lennénk.
Engem egyszer próbáltak meg kölykök kirabolni, én elsodortam õket, de volt akinek nem volt szerencséje és elvették, felgyújtották a motorját.
Mindemellett szakadt rólunk a víz, sokszor kellett a telefont félrerakni, mert nem bírtuk a tempót.
Az emberek semmit nem látnak abból, hogy mi történik a telefonos rendelés és pizza kézbevétele között.
Mióta tudom, én minimum £5 borravalót adok a futároknak, de otthon sem adtam kevesebbet eddig 500-nál.
Minimálbért kaptunk, ami nekem részmunkaidõben £400 körül volt egy hónapra, amit jó esetben meg tudtam fejelni +200 borravalóval. A motort használhattam privát idõmben is, bármilyen pizzát féláron kaptunk, illetve naponta egyet ingyen a legkisebbõl.
Aki ismeri az angol árakat, az tudja, hogy a Domino's az egyik legdrágább, mégis a legnépszerûbb pizza.
Angliában kaphatsz fagyasztott pizzát £2-8-ért ami akár többszöröse a magyar kiszállítottnak.
Ha rendelni akarsz, akkor egy 32cm-es pizza £10-20, azaz esetenként 7000 Ft.
A bérek azonos munkaterületeken 3-4x-esek így látszik, hogy a pizza jóval drágább, mint otthon.
Párszor dumáltam Budapesten is futárokkal, mondtam, hogy én is motoroztam Londonban egy évig, ilyenkor kicsit megnyílnak. Sok közöttük mindkét helyen, akik jóval értelmesebbek, mûveltebbek, mint akiknek szállítanak vagy akiknek dolgoznak. Csak egyszerûen nekik ezeket a lapokat osztották le. Van aki késõbb ki tud törni, van aki ebben a körben fog maradni örökre. És sajnos, nem a legjobb pozició egy embernek. Egyrészt szellemileg is leépít, a frusztrált megrendelõ, fõnök között kell örlõdni. Nem igazán tekintenek embernek. Legkevésbé az autósok.
Szóval mielõtt ítéletet hirdetnétek a futárok felett, gondoljátok végig, hogy mennyit tesztek (vagy más megrendelõk, autósok) azért, hogy a nap végére képtelen legyenek a kedvességet még csak megjátszani is.
(A munkának voltak szép pillanatai is, pl. amikor két lány behívott, hogy készítsek róluk privát fotókat vagy megismerkedtem a BBC egyik riporterével, akinek nyálcsorgató veteránautó gyûjteménye van.)
http://gaborszantai.co.uk/
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Ebbõl azért kiderül, hogy a jattal kapcsolatban erõsen Mr. Pink nézeteit vallom 😊
mûveletlenebbeknek
Érdekesség még, hogy a puccosabb belvárosi éttermek is szinte kivétel nélkül rákényszerülnek, hogy 1000-1500 forintos menükkel bevonzzák a "pórnépet" ebédre. Kicsit vicces mikor ezekre az akcijós tételekre rákerülnek szinte teljesen véletlenszerûen a kötelezõ 10%-ok néha 😊
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
#6 Szerintem aki rendel egy pizzát, az megengedheti azt a 10%-ot. Ha meg nem, akkor menjen le a boltba szalámis kenyeret enni 😞
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Together we'll fly someday...
Sima futároknál pedig (DHL, GLS, DPD meg az összes többi hasonszõrû fisemfos cég) még soha nem engedték meg, sehol sem, hogy te kibontsd a csomagot és tételesen átnézd elõttük, egyeztetve, pedig sok cég próbálja ezt a szádba rágni, hogy ha ezt nem teszed meg, akkor már hiába vernyákolsz nekik, hogy ez vagy az sérült, vagy hiányzik. Õk azt állítják, hogy ha kívülrõl sértetlen(nek tûnik) a csomag, akkor részükrõl a fáklyás menet.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
40. perc körül rám csörgött a diszpécser, hogy kicsit késni fog a futár, nagyon sajnálják, és kapok egy ajándék desszertet. Persze rengeteg negatív tapasztalatom is van 😊
A csomagküldõ szolgálatokkal nincs gondom, nagyon rendesek a futárok, nekünk évek óta ugyan azok hordják a cuccokat.
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
Szóval mind a két oldalon vannak tapasztalataim, pozitív is, negatív is.
٩(̾●̮̮̃̾̃̾)۶ CefreTeam™ ๏̯͡๏﴿
Persze másik oldalról nézve is jogos, hogy nem kötelezõ a jatt, pláne, hogy a legtöbb ételfutárnál még fel is tüntetik, hogy a kiszállítás ingyenes 😊
A legnagyobb simlis ebben a munkáltató... szerintem.
Ki volt az a hülye, aki azt hitte, hogy egy nyamvadt pukipapír majd elég lesz? OMG.
Nothing is True, Everything is Permitted
\"If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together.\"
Vagyonõrként Én sem keresem magam halálra, jattot sem kapok semmilyen plusz "szolgáltatásért", de még akkor sem ha alapból megcsinálom azt ami a munkám. Mégis bejövök és elvégzem azt amivel megbíznak, a fõnök elõtt pedig nem vágok pofákat és csak a háta mögött anyázok 😊
Az Élet szép 😊
The Matrix has you...
The Matrix has you...
\"Az a baj Ogli-G annyira gengszter mint a tekn?sbékám!\"
De egy futár mit csinál nekem? Kihozza, becsenget, átveszem. A problémákat nem említem, mert nem mind a futár miatt van (hideg, átázott, stb), de a cégnek, ahonnan hozza az ételt kifizetem a kaját, a csomagolást, a szállítást. Ebbõl jusson azért a futár srácnak is, úgy gondolom. Ha nem jut, akkor a fõnök autóját tessék telematricázni és felszólítani.
Mikor kimegyünk cégekhez rendszert telepíteni, akár hónapokig ott vagyunk, segítünk amiben tudunk, mégsem kapunk jattot, el sem várjuk. Mint még sok más szolgáltató ágazatban sem.
A nem kaja futárokkal egyelõre sosem volt gondom, mondjuk a kért szállítási idõt nem mindenki tartja be, ha odaírom, hogy csak délután (és odaírhatom, mert az oldal lehetõséget ad rá), akkor miért kell már délelõtt felverni azokat, akik otthon vannak - de nem kompetensek a csomag átvételében?
Mert rendeltem már számítógép alkatrészeket, ott nyilván nem fogok 10%-ot, adni, de talán valami 300-500-ra végzõdött a végösszeg, és az utolsó ezresbõl nem kértem vissza.
Érdekes a téma, mert ugye lehet nézni onnan is, hogy miért ne adnánk, de lehet nézni onnan is, hogy ugye azért kapja a fizetését, hogy kihozza, amit rendeltem - és akkor miért nem jár más foglalkozásnál is a borravaló.
Eddig én nem kaptam sérült árut, viszont a nagy értékûeket a futár elõtt szeretem kibontani, hogy ha valami nem okés, akkor már mehessen is vissza. De erre sem volt még példa.
Pizzásnál szokott lenni inkább negatív tapasztalat. Volt olyan, amikor nyáron, de hétköznap este rendeltünk haverokkal. 3 óra volt mire kihozta (pedig kisváros). Aztán amikor legközelebb ugyanezt eljátszotta, akkor haverom megkérdezte tõle, hogy aztán elég lesz-e ha a pizza felét kifizeti. A srác csak hebegett-habogott. Persze kifizettük rendesen.
Illetve nem a futár hibája, de volt olyan eset, amikor rossz címet kapott szegény srác, és egy 10 km-rel arrébb lévõ településre vitte a cuccot, úgy hogy a mi városunkat elõtte már megjárta. Tehát a központ miatt rosszul tervezte az útvonalat is.
Hajrá Magyarország!
\"-Az út elvezet a végtelenbe, majd visszahoz. Sokszor megjártam az utat, ültem a verandán, játszottam, voltam kutya, minden, még madárijesztő is.\"
Másrészrõl nekem is sok rossz tapasztalatom van fõleg étel- és pizzafutárokkal, amikor odahozza a kaját jéghidegen, vagy 1,5 - 3 (!!!) óra múlva, vagy esõtõl átázott dobozban, vagy a rendelés felét lehagyva. És akkor még elvárja a jattot? A jatt tudtommal egy opcionális összeg, ha elégedett vagyok a szolgáltatásával és anyagilag megengedhetem magamnak, akkor adok egy kis plusz borravalót. De nem hinném hogy ez kötelezõ lenne, nem tudom egyes futárok melyik bolygón élnek, akik ezt a jattkampányt most elindították.
[/cserf][/fülünyúl]
<#nevetes1>#nevetes1><#nevetes1>#nevetes1><#nevetes1>#nevetes1>
Összetört a csomag tartalma, mire ideért.
Még egy videó, egy bizalomgerjesztõ fedexesrõl, amint éppen valószinüleg pc-t szállit ki.<#falbav>#falbav>
De ha már kivisz mi az anyjának töri össze???<#falbav>#falbav><#falbav>#falbav><#falbav>#falbav>
Videó kedvcsinálónak: