Bunkó futár

← ElőzőOldal 3 / 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bár mintha meg lenne játszva és a fedex kocsi se valami eredeti 😄

MEGJÖTT AZ UJ PS3 ÉS AZ UJ TV 😄DDD

Dzsini

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Én elmegyek futárnak, hátha úgy járok mint a 18+os filmekben <#hehe>

Nem tudom, hogy a másik oldal véleménye mennyire fontos...
Amikor kiköltöztem Londonba és hétfõtõl péntekig nyelviskolába jártam egy éven keresztül, akkor más lehetõségem nem volt, mint elvállalni egy motoros futár poziciót a Domino's-nál.

Elõtte soha nem motoroztam, angolul sem beszéltem, illetve a céges policy sem volt nagyon emberbarát a késéseket illetõen. Néha az idõvel harcolva brutális balesetekben volt részünk. (az egy év alatt a 16 futárból 2-en nem láttuk belülrõl a mentõt, az én esetemben fél évvel késõbb derült ki, hogy az egyik esésnél megsérült a dobhártyám, azóta nem bírom a magas hangokat) Ilyenkor az összetört pizzát nem adhattad át, újabb kör, bocsánatkérés, semmi borravaló, a cég rádverte az ingyenpizzát (megehettük a selejtet).
Mindemellett az esetek 95%-ban tartottuk az idõt, jelentõs jutalmakat kaptunk, ha a havonta esedékes ellenõrzésnél az élen végeztünk.
Amit a kedves megrendelõ nem tud, nekünk az adott idõben tankolni kellett, sorban állni váltópénzért vagy lámpáknál, figyelembe venni az eltereléseket. Csak a mi zónánk nagyobb volt, mint a Belváros Budapesten. Szakadó esõben sem érdekelte az embereket, hogy csúszik az út, jégen nem lehetett megállni, havazáshoz az angolok nincsenek hozzászokva, a fõutak sincsenek letakarítva, de nekünk tartani kellett a 30 percet. Tél végére úgy néztünk ki mi és a motorok, mintha egy Bruce Willis akciófilm kellékei lennénk.
Engem egyszer próbáltak meg kölykök kirabolni, én elsodortam õket, de volt akinek nem volt szerencséje és elvették, felgyújtották a motorját.

Mindemellett szakadt rólunk a víz, sokszor kellett a telefont félrerakni, mert nem bírtuk a tempót.
Az emberek semmit nem látnak abból, hogy mi történik a telefonos rendelés és pizza kézbevétele között.
Mióta tudom, én minimum £5 borravalót adok a futároknak, de otthon sem adtam kevesebbet eddig 500-nál.

Minimálbért kaptunk, ami nekem részmunkaidõben £400 körül volt egy hónapra, amit jó esetben meg tudtam fejelni +200 borravalóval. A motort használhattam privát idõmben is, bármilyen pizzát féláron kaptunk, illetve naponta egyet ingyen a legkisebbõl.
Aki ismeri az angol árakat, az tudja, hogy a Domino's az egyik legdrágább, mégis a legnépszerûbb pizza.
Angliában kaphatsz fagyasztott pizzát £2-8-ért ami akár többszöröse a magyar kiszállítottnak.
Ha rendelni akarsz, akkor egy 32cm-es pizza £10-20, azaz esetenként 7000 Ft.
A bérek azonos munkaterületeken 3-4x-esek így látszik, hogy a pizza jóval drágább, mint otthon.

Párszor dumáltam Budapesten is futárokkal, mondtam, hogy én is motoroztam Londonban egy évig, ilyenkor kicsit megnyílnak. Sok közöttük mindkét helyen, akik jóval értelmesebbek, mûveltebbek, mint akiknek szállítanak vagy akiknek dolgoznak. Csak egyszerûen nekik ezeket a lapokat osztották le. Van aki késõbb ki tud törni, van aki ebben a körben fog maradni örökre. És sajnos, nem a legjobb pozició egy embernek. Egyrészt szellemileg is leépít, a frusztrált megrendelõ, fõnök között kell örlõdni. Nem igazán tekintenek embernek. Legkevésbé az autósok.

Szóval mielõtt ítéletet hirdetnétek a futárok felett, gondoljátok végig, hogy mennyit tesztek (vagy más megrendelõk, autósok) azért, hogy a nap végére képtelen legyenek a kedvességet még csak megjátszani is.

(A munkának voltak szép pillanatai is, pl. amikor két lány behívott, hogy készítsek róluk privát fotókat vagy megismerkedtem a BBC egyik riporterével, akinek nyálcsorgató veteránautó gyûjteménye van.)

http://gaborszantai.co.uk/

Narxis
Azt mondjuk sejtettem, hogy nem kötelezõen vagy heccbõl dobálják de ez sztem akkor se normális, dolgozzanak lassabban, sztem mindenki tud várni többet ha cserébe biztosan jól bánnak a csomagjával.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

joebacsi
Már egy jó ideje ugyanaz a srác hordja nekem a kaját, pechére mindig neten fizetve. Kb. 1 év után egyszer elb*sztam a kártyás fizetést, ekkor adtam neki azért 5 rongyot pluszba. Õ örül, hogy fixen tud velem tervezni, én meg örülök, hogy megbízhatóan hozza.
Ebbõl azért kiderül, hogy a jattal kapcsolatban erõsen Mr. Pink nézeteit vallom 😊
mûveletlenebbeknek

Érdekesség még, hogy a puccosabb belvárosi éttermek is szinte kivétel nélkül rákényszerülnek, hogy 1000-1500 forintos menükkel bevonzzák a "pórnépet" ebédre. Kicsit vicces mikor ezekre az akcijós tételekre rákerülnek szinte teljesen véletlenszerûen a kötelezõ 10%-ok néha 😊

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

SzirmosSzisza
Felénk még nem volt semmi baj velük, egyedül öreganyámnál volt annyi, hogy a postás levett magának 100 Forintot, pedig csak 50-et akart neki adni :c

#6 Szerintem aki rendel egy pizzát, az megengedheti azt a 10%-ot. Ha meg nem, akkor menjen le a boltba szalámis kenyeret enni 😞

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Tikal
Egyébként voltam már UPS raktárban, és elmondanám hogy 1000euro érték alatt mindent dobálnak ami dobálható. A kamionokat nagyon gyorsan kell ki és felrakodniuk, szóval nincs idejük szépen mindent bepakolni, az áru gyorsan érkezik a szalagon, a nehezek alulra, a többi meg dobálva hátra. Szóval mindent jól be kell csomagolni és ha még így is félted akkor biztosítást kell rá kötni!!

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Tikal
Külön kell kérni, hogy te átnézhesd a csomagot, csomagokat, mert neki az idõ amig te ott szöszölsz, és máshova is mennie kell, szóval ha elõre jelzed és fizetsz érte, akkor átnézheted a csomagodat.

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Me0w
Nekem eddig DPD-val csak pozitiv tapasztalatom volt, altalaban a futar felcsorgott telon, hogy 5 perc es erkezik, leballagtam, atvettem, kifizettem, elment, boldogsag.

Together we'll fly someday...

Sir Quno Jedi
Nos a futárok néha 2-3 órát is késnek és még csak nem is feltétlen az õ hibájuk, merthogy õk is késõbb kapják meg a kaját, mert pl. összevárják a kajákkal az azonos címekre menõ rendeléseket. Ugye hiába kéred idõre az ételt, ha mások is rendelnek az épületbõl, vagy a környékrõl, mert akkor fogod megkapni, amikor õk is. Melóhelyeknél ez elég kínos szitukat teremt. Nyilván az ember nem fogja tudni átvenni a szarjukat, ha éppen egy tárgyaláson van, vagy már haza is ment a melóból, mivel véget ért a munkaideje.

Sima futároknál pedig (DHL, GLS, DPD meg az összes többi hasonszõrû fisemfos cég) még soha nem engedték meg, sehol sem, hogy te kibontsd a csomagot és tételesen átnézd elõttük, egyeztetve, pedig sok cég próbálja ezt a szádba rágni, hogy ha ezt nem teszed meg, akkor már hiába vernyákolsz nekik, hogy ez vagy az sérült, vagy hiányzik. Õk azt állítják, hogy ha kívülrõl sértetlen(nek tûnik) a csomag, akkor részükrõl a fáklyás menet.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Nekem volt már jó tapasztalatom is ételrendeléssel kapcsolatban.
40. perc körül rám csörgött a diszpécser, hogy kicsit késni fog a futár, nagyon sajnálják, és kapok egy ajándék desszertet. Persze rengeteg negatív tapasztalatom is van 😊

Nekem negatív tapasztalataim csak pizzafutárokkal vannak, egy ideje nem is rendelek már, hanem inkább elbattyogok és megeszem ott. Nem egyszer történt már különbözõ pizzériáknál, hogy az "50 percen belül" határidõ elhúzódott akár két órára is, majd kaptam egy kihûlt szardarabot pizza néven. Aztán ha az ember reklamálni mer, hogy ez nekem nem kell, meg nem azért rendeltem pizzát hogy három óra múlva egyem meg, akkor fel vannak háborodva, hogy sok a rendelés meg nem találta a házat. Azért van megadva a tel. számom baszki, ha nem talál vagy már egy óra késésben van akkor igen is hívjon fel, hogy ez és ez van, kell-e még az a cipõtalp állagú pizza.

A csomagküldõ szolgálatokkal nincs gondom, nagyon rendesek a futárok, nekünk évek óta ugyan azok hordják a cuccokat.

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Kata
Nem azt írtam én is, hogy a munkaadónál reklamáljanak?

[/cserf][/fülünyúl]

whiskeyman
Én dolgoztam 2 hónapot csomagküldõs cégnél, futárként. Igaz, csak beugrósként, diákmunkában. Én is tapasztaltam, hogy a csomagokat így dobálják, mindegy mi van benne. Azt tudom elképzelni, hogy amikor megérkezik a címre a futár (most csomagküldõs futárokra gondolok - a pizzafutár nem tartozik ide), akkor természetesen nincs otthon senki, holott telefonon le lett egyeztetve, hogy mikor érkezik (emiatt ideges lesz és dobálja a csomagokat - ami persze nem mentség, pusztán az emberi hülyeség). Sajnos tapasztalat, velem is megtörtént, hívtam a fószert, 10 perc múlva a címen? Mondja, tökéletes. Vártam 25 percet, majd otthagytam. Majd hívott, 20 percre rá, hogy ugyan hol vagyok, mert most érkezett haza...mondom jóember, 300 Ft/ perc várakozási idõvel dolgozunk és 45 percet kellett volna várnom, azt meg ugye nem fizette volna ki. De vannak normális megrendelõk is, akik szépen adnak jattot is. (Pl egy 247.490 Ft-os laptopnál, nem kért visszajárót. Vagy akinek hûtõt kellett felvinni a 4. emeletre (lift nélkül) és kérdezte emeletenként 500 Ft? De olyan is akadt, aki a 10 Ft-ot is visszakérte.
Szóval mind a két oldalon vannak tapasztalataim, pozitív is, negatív is.

&#1641;(&#830;&#9679;&#814;&#814;&#771;&#830;&#771;&#830;)&#1782; CefreTeam&#8482; &#3663;&#865;&#815;&#3663;&#64831;

Szerintem cége válogatja. Van egy haverom, aki pizzafutár. A napi keresete, amit kap a cégtõl, az 4k körül van, és a benzint is maga fizeti, így jogos, ha húzza a száját, ha nem kap jattot, mivel tényleg szinte abból él.
Persze másik oldalról nézve is jogos, hogy nem kötelezõ a jatt, pláne, hogy a legtöbb ételfutárnál még fel is tüntetik, hogy a kiszállítás ingyenes 😊
A legnagyobb simlis ebben a munkáltató... szerintem.

A legalsó videó WTF?? Az a szaros TV be sincs csomagolva 😄
Ki volt az a hülye, aki azt hitte, hogy egy nyamvadt pukipapír majd elég lesz? OMG.

CroftManor
Mi a neten szoktunk rendelni és átutalással fizetünk. Erre múltkor hozza ki a futár a pizzát, és el akarta kérni érte a pénzt! Mondjuk neki, hogy online fizetés volt, azt mondja, hát ez nem áll rajt a blokkon! Ott szenvedett 5 percig, mire felhívta a központot, hogy nézzék már meg, hogy a rendelésünk milyen módon lett fizetve... Tök szánalom.

Nothing is True, Everything is Permitted

RAZOR27
ez mennyire igaz. Néhány hete tartottunk egy kisebb összejövetelt barátaimmal akikkel rég nem találkoztam, kitaláltuk hogy rendelünk pizzát. Már ott kilógott a lóláb, hogy visszahívtak 20perc(!) múlva hogy nincs minden alapanyag meg és hogy akkor mégis mit szeretnénk rá helyette. Most komolyan 20percel a hívás után kezdték el csinálni, na mind1 a futár ki is ért vele röpke 2órával a rendelés után a pizzériából ami kb 5perces út kocsival. A suzuki swift ajtaján nem fért ki a pizza, faszán megtörve a dobozt kiszedte nagynehezen úgy hogy ott álltunk elõtte (gondolom hasonló módon is tették be) Természetesen a másodjára megbeszélt pizzákon így is olyan dolgok voltak amiket nem kértünk, de gondoltam üsse kavics nemvagyok finnyás, meg már rohadt éhes is voltam. Ott kezdtem ideges lenni amikor az ajándék üdítõ szóba került a csávó dadogva, lesütött szemekkel közölte hogy õ nemtud ilyenrõl aztán meg még próbált úgy csinálni mintha nemtudna visszaadni hogy jattoljunk neki... hihetetlen. Higgadt ember vagyok, de ott elszállt az agyam, elküldtem az anyjába hogy mégis hogy képzelik ezt. Varázsütésre meglett a visszajáró és már elis viharzott. Jobb is, lehet meglett volna ruházva. Többet se rendelek ilyen görény emberektõl.

\"If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together.\"

Azt imádom amikor anyám egyedül van otthon, jön a futár hogy elvigye fater cuccát amit éppen eladott, van vagy 30 kiló, de a futár srác 2500ftért nem képes segíteni a csöppnyi nõnek 😊
antifideszes? jeesus 😄D
Ezt az antifideszes propaganda dumát szerintem itt inkább hanyagold.

Ez ember és annak tolerancia szintje függõ. Van aki normális, úgy gondolkozik, hogy mi lenne ha Én kapnám ezt, mit várnék el ilyen esetben és van aki már rohadtul unja és szarik bele az egészbe.

Vagyonõrként Én sem keresem magam halálra, jattot sem kapok semmilyen plusz "szolgáltatásért", de még akkor sem ha alapból megcsinálom azt ami a munkám. Mégis bejövök és elvégzem azt amivel megbíznak, a fõnök elõtt pedig nem vágok pofákat és csak a háta mögött anyázok 😊

Az Élet szép 😊

The Matrix has you...

Én is hallottam már a postárol ezt azt, csomagot megdézsmálják, összetörik a mi benne van ...... 😄

ott is lehet bunkó a kiszolgáló 😊

The Matrix has you...

Rockynhooo
Lemész a boltba/étterembe és megveszed magadnak amit akarsz és akkor nincs gondod 😄

\"Az a baj Ogli-G annyira gengszter mint a tekn?sbékám!\"

immovable
Eddig egy futárral sem volt gond, kivéve a posta futár szolgálatával, de azzal mindig. Hiába, ami állami az szartelep.
Errõl van szó. Pincér esetében még megértem a jatt intézményét, mert ott szolgáltat valamit, "törõdik" veled, jobb esetben figyeli, mikor mit szeretnél. Ezért az ember mondhatja, hogy adok jattot. A beépített jattot pedig azért nem szeretem, mert van olyan pincér, aki egy forintot sem érdemelne.

De egy futár mit csinál nekem? Kihozza, becsenget, átveszem. A problémákat nem említem, mert nem mind a futár miatt van (hideg, átázott, stb), de a cégnek, ahonnan hozza az ételt kifizetem a kaját, a csomagolást, a szállítást. Ebbõl jusson azért a futár srácnak is, úgy gondolom. Ha nem jut, akkor a fõnök autóját tessék telematricázni és felszólítani.
Mikor kimegyünk cégekhez rendszert telepíteni, akár hónapokig ott vagyunk, segítünk amiben tudunk, mégsem kapunk jattot, el sem várjuk. Mint még sok más szolgáltató ágazatban sem.

A nem kaja futárokkal egyelõre sosem volt gondom, mondjuk a kért szállítási idõt nem mindenki tartja be, ha odaírom, hogy csak délután (és odaírhatom, mert az oldal lehetõséget ad rá), akkor miért kell már délelõtt felverni azokat, akik otthon vannak - de nem kompetensek a csomag átvételében?

Csak azért tippeltem erre mert, ezt most viszik mint a cukrot. 😄

Nem volt nehéz kitalálni mert szinte csak az van ebben az árszegmensben 😛
A lottó ötös lenne ilyen biztos<#falbav><#gun><#vigyor3>

De az 😄
csak nem 7770? <#hehe><#hehe><#hehe>

Amúgy ez a topic most pont jókor jött, épp egy 40.000 forintos monitort és egy 30.000-es VGA kártyát várok a futártól hétfõre 😄
Ezért kell értékbiztosítással postázni 😊
Zsolti9014
Nekem eddig többnyire pozitív tapasztalataim vannak. Szoktam adni borravalót, persze a % attól függ, mit rendeltem.

Mert rendeltem már számítógép alkatrészeket, ott nyilván nem fogok 10%-ot, adni, de talán valami 300-500-ra végzõdött a végösszeg, és az utolsó ezresbõl nem kértem vissza.

Érdekes a téma, mert ugye lehet nézni onnan is, hogy miért ne adnánk, de lehet nézni onnan is, hogy ugye azért kapja a fizetését, hogy kihozza, amit rendeltem - és akkor miért nem jár más foglalkozásnál is a borravaló.

Eddig én nem kaptam sérült árut, viszont a nagy értékûeket a futár elõtt szeretem kibontani, hogy ha valami nem okés, akkor már mehessen is vissza. De erre sem volt még példa.

Pizzásnál szokott lenni inkább negatív tapasztalat. Volt olyan, amikor nyáron, de hétköznap este rendeltünk haverokkal. 3 óra volt mire kihozta (pedig kisváros). Aztán amikor legközelebb ugyanezt eljátszotta, akkor haverom megkérdezte tõle, hogy aztán elég lesz-e ha a pizza felét kifizeti. A srác csak hebegett-habogott. Persze kifizettük rendesen.

Illetve nem a futár hibája, de volt olyan eset, amikor rossz címet kapott szegény srác, és egy 10 km-rel arrébb lévõ településre vitte a cuccot, úgy hogy a mi városunkat elõtte már megjárta. Tehát a központ miatt rosszul tervezte az útvonalat is.

Hajrá Magyarország!

Fabio Capello
Ha minden rendben van, én odaadom a 10%-ot. Szerencsére 90%-ban értelmes futárral van dolgom, egyszer volt egy kifejezetten suttyó, de volt olyan is, aki egy lemaradt üdítõ miatt még egyszer visszajött hozzánk.

😄

\"-Az út elvezet a végtelenbe, majd visszahoz. Sokszor megjártam az utat, ültem a verandán, játszottam, voltam kutya, minden, még madárijesztő is.\"

Kata
Pont most olvastam mint hírt, hogy nálunk a futárok (fõleg étel- és pizzafutárok) matricákkal kampányolnak a jattért, mondván, hogy a futárok a jattból élnek, és a fizetésüket is úgy kalkulálják, hogy majd kapnak jattot. Csakhogy. A mai drágaság mellett az ember örül ha ki tud fizetni valamit, és amikor rendelsz valamit abban benne van az étel, a csomagolás és a kiszállítás díja is. A jatt pedig opcionális, de a kedves futárok úgy állították be a cikkben, mintha az egy kötelezõ összeg lenne. Ráadásul a cikkben azt nyilatkozta, hogy ha kap is jattot, sok esetben csak 100-150 Ft-ot. A kampányoló matricáikon 10% jatott kérnek. Na most még egy gyenge matekos is kiszámolhatja, hogy ha rendelsz egy pizzát 1000-1500 Ft között, akkor annak a 10%-a pont 100-150 Ft. Vagy azt szeretnék, hogy a megrendelt étel árának a felét jattként adjuk oda? Másrészrõl meg nem a megrendelõknél kéne kampányolni a jattért, hanem ha már ilyen válságos idõszakot élünk, kampányoljanak a fõnökeiknél, hogy ne úgy számolják a bérüket, hogy a jattot is beleszámolják. Mellesleg, ahol a jattot is figyelembe veszi a fõnökség, ott is csak a havi átlag jatt 50%-át számítják.
Másrészrõl nekem is sok rossz tapasztalatom van fõleg étel- és pizzafutárokkal, amikor odahozza a kaját jéghidegen, vagy 1,5 - 3 (!!!) óra múlva, vagy esõtõl átázott dobozban, vagy a rendelés felét lehagyva. És akkor még elvárja a jattot? A jatt tudtommal egy opcionális összeg, ha elégedett vagyok a szolgáltatásával és anyagilag megengedhetem magamnak, akkor adok egy kis plusz borravalót. De nem hinném hogy ez kötelezõ lenne, nem tudom egyes futárok melyik bolygón élnek, akik ezt a jattkampányt most elindították.

[/cserf][/fülünyúl]

<#nevetes1><#nevetes1><#nevetes1>

Frosty01
hát ez kész 😄

practitioner of the forbidden arts of death

Elirtam, tükröt! 😄

Összetörve érkezett vissza a küldemény

Összetört a csomag tartalma, mire ideért.

Még egy videó, egy bizalomgerjesztõ fedexesrõl, amint éppen valószinüleg pc-t szállit ki.<#falbav>

De ha már kivisz mi az anyjának töri össze???<#falbav><#falbav><#falbav>

Bizonyára mindenki rendelt már valamit, amit futár szállitott ki, kinek milyen tapasztalati vannak?<#conf><#conf>

Videó kedvcsinálónak:

← ElőzőOldal 3 / 3