Samsung Galaxy SIII (GT-I9300)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Telefon mintával van lezárva, le van némitva.
Bejövõ hivásnál kb 20ból 1x nem érek hozzá a telefonhoz az mégis fogadja a hivást és egybõl kihangosítóval indul. Egyszer csak elkezd súgni a telefon és a hivó fél elkezd halózni, vagy valami. Mi lehet az oka? Pont azért némitom le, hogy ne zavarjon, de igy kihangositóval elég gáz.
Ötlet?
---------------------------- :-/
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
Lehet hogy hangchip-hiba lesz :(
A problémát egy sima telefon újraindítás orvosolja, de érdekelne, hogy másnak is csinált-e ilyet a telefon, illetve mi válthatja ki?
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
Tegnap ahogy becsatlakozott az itthoni wifire kiírta hogy szoftverfrissítés és magától átváltott JellyBeanre, és valóban 832 a rendelkezésre álló hely.
egyébként köszi.
SAMSUNG NP900X4C-A0A - i7-3517U, 15.6HD+, 512GB, 8GB, Win8 Galaxy SIII-I9300 Sex Rock and Roll
Itt arról van szó, hogy durván 200 megát használ maga az android rendszer, ezért látsz csak 779-et. (amúgy ha frissítesz JellyBean-re akkor már 832 áll rendelkezésre)
Tehát a te esetedben a 779 RAM az appoknak és samsung szolgáltatásoknak van fenntartva. Sajnos a Samu jó sok szemetet rak a telóira, pl chaton, allshare, s-suggest, ezek általában futnak a háttérben és feleslegesen eszik a memóriát ill. használják a procit (de a beállítások közt látható, hogy miyen alkalmazások futnak a háttérben)
Az, hogy majdnem az összes memória foglalt nem jelent problémát, ugyanis az android úgy mûködik, hogy benthagyja a memóriában a legutóbb használt appokat, hogy ha újranyitod õket, gyorsabban betöltsenek. aztán amikor kezd elfogyni a szabaad memória, a legutóbb használt app-okat elkezdi kilõni automatikusan.
Ezért nincs értelme egyébként a sokak által tévesen használt app-killereknek, hisz az android ezt magától megoldja.
most nekem kb. 700 mega van használatban a kiírt 832-bõl (összeadtam a futó folyamatoknál szereplõ használt memóriát, és kb 260 mega jött ki, tehát minimum 440 mega memót felhasznál úgy, hogy nem mutatja, mire is megy el..
érdekesség mondjuk, hogy a "Beállítások" zabál 60-70 megát, az SPB Shell 50 megát, továbbá három olyan alkalmazás fut, ami 10 és 20 között fogyasz, minden más 10 alatt.. 26 futó alkalmazásból gyakorlatilag az elhasznált memória felét 5 alkalmazás zabálja fel
RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../
Elsõ körben lenne is pár kérdésem-a napokban vettem magamnak én is egy ilyen csodát- és rémisztgettek, hogy ha tudom kapcsoljam ki az adatforgalmat mert nagyon eszi. szóval push notifikációk, háttér adatkapcsolat ki, aztán rájöttem, hogy nekem igenis szükségem van erre, de visszakapcsolva nem egészen jönnek nekem a headline ba le az értesítések pl ha facebook üzenet érkezik. (igen értesítés, szinkronizálás bekapcsolva, fb chat, app menüjében mindenhol ott a pipa, nincs adatkorlátozó progi, az alkalmazáskezelõbe sincsenek letiltva a push meg a facebook háttérszolgáltatások) Mikor jövök hazafele és becsatlakozik az elsõ wifire amit talál, csak akkor áraszt el engem a notifikációkkal.
Másfelõl egy általános kérdés a feladat-memória kezelõben nektek, mennyi a látható látható RAM? és alapállapotban mennyit eszik a rendszer?
én ha ürítem a memóriát akkor egy 520/779 számpárt kapok. tehát a névleges 1 gb belsõ memóra valójában 779? egy hozzáértõt megkérdeztem azt mondta ez az 1024 es váltószám miatt van, nos másik két s3 tulajdonosnál megnéztem, náluk 820 illetve 760 volt a fix memória.
Elnézést ha ezek noob kérdések esetleg, azért hátha közérdekû.
SAMSUNG NP900X4C-A0A - i7-3517U, 15.6HD+, 512GB, 8GB, Win8 Galaxy SIII-I9300 Sex Rock and Roll
sztem egyszerûen kapcsold be az energiatakarékos módot, míg nem jön ki valami javítás...
az esetek nagy részében úgy sem kell, hogy izomból dolgozzon a teló, max HD filmnézésnél / egy-két játéknál, olyankor meg max kikapcsolja az ember a "pórázt"..
én speciel olyan hûdesok különbséget / gyorsulást nem vettem észre, ha nem volt bekapcsolva az energiatakarékos mód, viszont úgy tényleg gyorsabban merült (még ICS-sel próbáltam pár napot)
a fényerõ még, ami úgy vettem, hogy nagyon zabálja a dolgokat, de azt is le lehet venni, és csak akkor felhúzni, mikor az embernek szüksége van rá..
persze jöhet a felvetés, hogy miért legyen már energiatakarékos módban visszafogva, nem azért vesz az ember egy bika telefont, dehát az autóval sem repeszt az ember mindig 250-nel, ha az a végsebesség, de ha szükséges, akkor nem kell azon aggódni, hogy bírja-e a tempót a kicsike vagy szétesik az ember alatt, mert nem arra lett tervezve..
A google aszisztenst próbáld kikapcsolni, az elég sokat eszik.
Én a kijelzõ idõt szoktam nézni, ami általában 3-4 órát bír (ICS-vel is ennyi volt) Azért nézem azt, mert az eszi a legtöbbet (játékokon kívül, ha csak böngészel stb)
Elõfordult, hogy azt hittem gyorsabban merül a teló a normálisnál, de kiderült, hogy 50%-nál már 2 óra 15 perc kijelzõidõm volt, szóval sokszor csak a placebo hatás csap be..
Megpróbálhatopd GSAM battery nevû appot felrakni play-rõl, az kicsit részletesebb infot ad, hogy mi eszi az akksit.
Mármint az elõzõ Android verziós idõkhöz viszonyítva.
Más is tapasztalt ilyesmit?
amúgy van sorozatoknak külön topikjuk, foci csapatoknak, felhasználói programoknak...stb.stb.
nemtetszik -> nem jössz be. htxbye?
Bazinga!
http://goo.gl/gd6Zi5
Az Allshare Cast pedig elvileg erre jó:
AllShare Cast
"Mekkora élmény lenne, ha az okostelefonod kijelzõjét vezetékes kapcsolat nélkül is meg tudnád jeleníteni egy nagy képernyõn? Ezt az élményt már te is átélheted. Az AllShare Cast errõl is gondoskodik, és így tökéletes megoldást nyújt a gamereknek. Miután a közös játék megjelenik a nagy képernyõn, az okostelefont használhatod a játék irányítására is. Nincs több vezeték, nincs több bonyodalom.
Az AllshareCast funkció hamarosan a Te készülékedre is megérkezik (eléréséhez szoftver frissítésre van szükség)! Regisztráld termékedet és iratkozz fel hírlevelünkre, vagy lájkold a Samsungot a Facebook-on, hogy elsõ kézbõl értesülj az AllShare Cast elérhetõségérõl!
A szolgáltatáshoz AllShare Cast Dongle kiegészítõ szükséges."
Samsung Allshare Cast Dongle
játék képét nem próbáltam átküldeni a tévére, nem tudom, hogy engedte-e volna..
értelme mondjuk akkor lehet, ha esetleg a telefont akarod multimédiás központként használni, mittomén 5.1 hangrendszered nincs a gépen, csak a tévén, és arra átügyködni a zenét, nem kell kábelezned.. vagy ha mondjuk az asztali lejátszód nem viszi el a mkv kiterjesztést és telórol játszod a filmet, tévén nézed és nem kell kábelezned...
de én tuti nem vennék csak azért egy vadi új, spéci tévét, hogy kihasználjam ezt a lehetõséget... majd ha a régi képcsöves téma bedöglik, és újat kell venni, akkor meggondolom a dolgot, de addig felejtõs
És ha elolvasod láthatod, azzal a kiegészítéssel lehet megoldani a TC-s problémát SIII esetében. Ha így se érted meg mire gondolok az "egyedi" kifejezéssel, akkor tudlak sajnálni.
A másik felmerült kérdés, az S Beam se nagyon létezik minden Androidos készüléken, mégis az ilyen telefonnal rendelkezõk körében felmerülhet kérdéskén... de nem mondom tovább, ha valakinek nem tetszik ez a téma, az ne olvassa és hozzászólni se kötelezõ.
Az Allshare Cast milyen? Én is ki akartam próbálni, de szükség lenne hozzá egy Allshare Cast Donle nevû kütyüre, ami nem olyan olcsó, hogy csak így tapasztalat nélkül vegyek egyet. Neked mennyire mûködik jól mennyire hasznos a rendszer?
még én se tudtam kipróbálni az S Beam-et, csak az AllShare Cast-ot
amúgy azt már tapasztaltam itt esgén, hogy andoid rendszerrel kapcsolaban még csak-csak kap válaszokat az ember, de ha konkrétan a saját típusáról érdeklõdne, akkor jobb, ha más fórumokon próbálkozik
SimaSuna:
ha az ember hozzászokott egy fórumhoz, mondjuk több mint 5 éve regisztrált, rendszeresen irkál mindenféle alfórumba, és van eleve mobil részleg, akkor elsõ gondolata nem az lesz, hogy most egy tök más fórumra regisztrál, mert vett egy okostelefont, és elõtte mondjuk csak sima "butafonja" volt, hanem helyben érdeklõdik..
Az a probléma, hogy mint látható az andoridos készülékek között is vannak eltérések. Hiába írtam ki egy - az SIII-at érintõ hibát, az "andoridosok" egybõl lehurrogtak, hogy én vagyok a hülye, mert más androidos készülékeken az adott dolog pofonegyszerûen mûködik. Ellenben az SIII készüléken pont nem. Lehetne használni valóban az androidos témát, általános androidos kérdésekre, de nem olyanokra, ami esetleg telefonfüggõ is lehet.
Gondolhatok itt egyes szolgáltatásokra is, amik pl. ezen a készüléken vannak, nem hiszem, hogy az S Beam szolgáltatás mûködésérõl, mikéntjérõl az androidos témában sokan tudnának érdemben hozzászólni - kivéve persze a szokásos "te vagy a hülye" "miért nem olvasol utána" és társai hozzászólásokat, amikben van igazság, de ennyi erõvel minek ilyen fórum, mint az SG, hiszen "mindennek utána lehet olvasni a neten".
Én azt gondolom az SIII egy elég nagy "nevû" készülék, ami talán megérdemelhet egy saját témát is, tekintve, hogy vannak egyedi szolgáltatásai is, ami más andoridos telefonban pl nincsenek, vagy nem úgy mûködnek.
Ha meg 1 hét múlva el fog tûnni a süllyesztõben, akkor el fog tûnni, nem ez lenne az elsõ és utolsó ilyen téma az sg.hu oldalán.
ON:
Apropó az S Beam-et próbálta már valaki? Mennyire használható? Nekem még nem sikerült olyan ismerõssel összefutni, akinek SIII készüléke lenne, így ezt egyelõre gyakorlatban még nem tudtam kipróbálni.
[GYLK] GY?ri Lepattanók Köre
Ez egy nagy igazság!
Pl. a Samsung Weather Widget One X-en egészen másképpen nem mûködik, mint egy Optimus 4X-en.
i5-2400 II 8GB HyperX Fury 1600MHz II Sapphire 280X Vapor-X Tri-X OC 3GB II Chieftec CTG-750C II Sound Blaster X-Fi HD II ATH-M30X
Egyébként jó kis teló, csak nem tudom mit ihletett benne a természet.
i5-2400 II 8GB HyperX Fury 1600MHz II Sapphire 280X Vapor-X Tri-X OC 3GB II Chieftec CTG-750C II Sound Blaster X-Fi HD II ATH-M30X
"Winning isn't important. It's the only thing that matters."
Én ezt használom,gyorsabb,mint kábelekkel szórakozni.. :)
A többi "értelmes" hozzászólónak meg inkább nem mondok semmit... ja de:
Az, hogy egy telefon Androidos, még nem jelenti, hogy minden ugyan úgy mûködik rajta, mint az összes többi ilyen rendszert használó telefon.
Zozyk, köcce, kicsit trükkös, mert a hálózatok rész alatt látom a telót, de használhatónak tûnik
Az SGS3-nál pont nem mûködik az összedugom és háttértár...
De hogy segítsek is:
Total CMD-hez kell egy plugin,és akkor tudod használni másolásra:
kiegészítés total commanderhez samsung S3-hoz.zip
Csak 32 bites TC-n mûködik (és WIN8-on nem megy)
A topiknyitónak még 1 tanács:gyere át a ph! fórumra,ott több infó van a telefonhoz...
3 fajta vevõ van, szerintem
1. nincs pénze a felsõkategóriára, de tudatos vásárló, az ár-érték arány alapján veszi a legjobbat (én ide sorolom magam)
2. szarásig van pénze és divat alapján tudja, hogy neki iPhone5 kell vagy Galaxy S3, vagy ami a többi gazdag ismerõse használ és most menõ
3. az elsõ két kategória keveréke, nincs annyi pénze, de kevésbé tudatos, inkább a divatra megy õ is, vagy kinézet és egyéb dolgok alapján dönt (márka, ilyesmi) és nem az objektív dolgok miatt
szerintem ez az ajánlj vmit 100ezerért egyik kategóriába sem fér bele... ha üzletember ha nem, aki 100k -t kiad vmiért az elõtte tájékozódik (vagy teszteket olvas, vagy megnézni hogy mi a "menõ" manapság)... ilyen hirtelen felindulásból elkövetett sokszázezres kiadás rohadt nagy butaság
Bazinga!
,,sam sem,sam sem, nincs egy vasam sem...\"
2.2 óta lehet, de nem mindent.
http://goo.gl/gd6Zi5
Amúgy a cikk amit linkeltél az 2 éves, akkor még nem lehetett gyárilag 2.3(?) alatt átmásolni SD-re, de az S3 már 4.0-val jön :D
#8 nem mindenki úgy megy a boltba, hogy na veszek XY telefont, hanem bemegy, megkérdezi mi van 100k körül (hámeüzletemberekvagyunkna) aztán ajánlanak neki valamit.
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
#7 mûködik, én x10 mini pro-n csináltam.