A pszichológia és a pszichiátria
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Megkérdezhetem miért nem? És nem akarod pótolni?
Kár hogy közben NYUZGA belerondított XD
Ajánljatok sûrûn linkeket is ide!!!
wikipedia/ktg./pszichológia
wikipedia/ktg./pszichiátria
A probléma az, hogy vannak nem beláthatós elme-rendeleneségek is. Itt a topikunkban is vannak olyanok akkik be nem látnák, hogy rendelenesek. Nem akarok ujjal mutogatni senkire, de te célozgathatsz rájuk ha kedved van hozzá.
<#worship>#worship>
Beton kemény vagy.
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Egyebkent te ebben a nevelesi formaban hiszel? Nem irigylem a gyerekeid :)
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Te most komolyan, látod ilyen esetben más tanácsnak a létjogosultságát, mint annak, hogy "ha egészségügyi problémád van, menj orvoshoz!"? Majd az orvos, aki ért hozzá, elmondja, mit gondol a problémáról, meg ad majd megoldási javaslatot. Ez a dolga, és jó esetben ért is hozzá.
Ezek után még mindig megvan az illetõ lehetõsége, hogy más orvos véleményét is kikérje, vagy hogy egyáltalán ne fogadja meg az orvos tanácsait, úgyhogy ebbõl a szempontból semmi értelme a "ne menj" tanácsnak.
Továbbá azt halál komolyan gondolom, hogy a "ha rám hallgatsz, azt csinálsz, amit akarsz" az egyik legtenyérbemászóbb modorosság.
KOMOLY témában ha fingod nincs, vagy nem akarsz tanácsot adni, akkor fogd be! Nem nehéz betartani, még csak meg sem kell állítani a szófosási kényszered. Amikor csak azért írsz, hogy kopjanak az ujjaid a billentyûzeten, akkor azt lehetõleg ne olyan témában tedd, ahol emberek élete múlhat rajta.
Másik fele, hogy a "leszarom a témát, nesze semmi, fogd meg jól" jellegû tanácsoktól aztán tényleg mindenki geciboldog szokott lenni...
"Ha úgy érzed, hogy meg tudod oldani, akkor messzire kerülj el minden orvosi megoldást. De, ha önmagad képtelen vagy felépíteni egy házat, akkor hívj mestert. Vagyis fordulj igazi szakemberhez, de ne koklerhez. Azután pedig ne arra adj, hogy mit pofázunk itt a topicban.:))"
Ha most sem érted, feladom. De fel a fejjel, BÍZOM benned!!!!!! <#wave>#wave>
Ez komolyan, monty pythonba elmenne.
DE ezt olvastad von hi-hy:"ne arra adj, hogy mit pofázunk itt a topicban."
De, ha edzéssel, és megfelelõ táplálkozással teszed, akkor sokkal tartósabb eredményt érsz el. Spec én nem szedek semmit, és kipróbáltam már magam nálam sokkal izomkötegebb pacsirtákkal (szereztek), és a tapasztalat, hogy sokkal hamarabb kifulladtak, amikor én még a fele fáradáson álltam. Ha egy szeres izomköteg felépítést abbahagysz, sõt nem is edzel, akkor a legelsõ amit a szervezeted lebont, az maga az izom. Sajnos. És amíg önerõdbõl érsz el egy szintet, az az izom sokkal-sokkal tömörebb.
Idejött, és segítséget kért. Ha saját erõbõl is menne a legyûrése, akkor szerinted kért volna segítséget?
Ennek fényében jó ötlet megemlíteni, hogy NE menjen orvoshoz, fõleg "messzire kerülje el"? Még akkor is, ha késõbb helyesbítesz? Ha nekem ez szúrta ki a szemem majdnem, hogy azt javaslod, hogy ne menjen orvoshoz, elképzelhetõ, hogy másnak is ez jön le a mondandódból?
Nem tudom te szeded-e, így hát nem akarlak megbántani.
Spec én nem élek vele.
<#pias>#pias>
Háziorvosom panaszkodott, hogy némely beteg gyógyszer-kívánságlistával fordul hozzá. Mert ezt halotta, mert az internetbõl, a szomszédtól ect.
No, mégegyszer szótagolva: "Ha úgy érzed, hogy meg tudod oldani, akkor messzire kerülj el minden orvosi megoldást. De, ha önmagad képtelen vagy felépíteni egy házat, akkor hívj mestert. Vagyis fordulj igazi szakemberhez, de ne koklerhez."
Te ebben az esetben komolyan gondoltad, hogy én egy igazi házról pofázok. Bazz, NEM!!!
Nos, így másodszori nekifutásra már más a dolog??
Amúgy pedig az orvoshoz való fordulás esetlegességét csak un mentális problémákra értettem. Agyhártya gyulladás, tüdõgyulladás, stb kiesik a pikszisbõl.
Egy eklatáns példa az én esetem. Pár évvel ezelõtt kitört rajtam a kényszerbetegség. Tudtam, hogy hülyeség, mégis gyötrõdtem tõle. Elküldtek szakorvoshoz, aki nekiindulásból felírt egy csomó gyógyszert. Nálam a tabletták látványa "kikényszerítette", hogy azért is magamtól gyõzöm le a kórt. Aki volt már benne, vagy most is szenved tõle az ismeri ezt a betegséget. Sokan a halálba menekülnek elõle. És bizony vannak akik nem tudnak önmaguktól felülkerekedni rajta. Azok MENJENEK orvoshoz. IGEN !!!!
Így most már érted mit fejeztem ki a hsz-emmel????
Tudod, egész értelmeseket is tudnál mondani, ha kiszûrnéd a retardált részeit az írásodnak.
Mert ez most megint mi volt? Kb ezt mondtad:
"Ne menjél orvoshoz, de menj el orvoshoz!"
Ha ez poén volt, gratulálok, rettentõ ízléses és hasznos dolog volt...
DFI K6XV3+/66 + P1 233MMX , 32mb pc-100 SDRAM, 8mb S3 Trio 3D, 4gb HDD, 32x LG CDROM, 235W Vargáné és Társa Egyéb : Quartz Tetris, Sárga kazettás wannabe NES, Ericsson T20
Hányszor fogunk visszatérni erre az idióta kérdésre? Ha nincs gyógymód, akkor mi a tököm bajod van a tüneti kezeléssel, miért akarod elvenni az emberektõl?
No ugye. Az inteligenciát lehet mesterségesen is megvalósítani. Ha a mesterséges inteligencia alacsonyfokú, akkor az gépi butaság vagy szándékosan lebutított szoftver, mert ilyen is van.
<#kuss>#kuss>