A pszichológia és a pszichiátria

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ha ha ha ... Remek vagy. Ez akkor szerinted hasonló a hullócsillaghoz. Fényesen tündököl egy ideig, aztán kialszik.
Butuska vagy, mert a lángész után csak hamu marad:)

A dicséretet szívesen veszem! Köszi.
Amelyik mögött nem a te neved van lángész.
Lehet, de írd meg hamarább a topik nevét ide! Melyik az?
Ja bocs, most látom hogy abba a topikba nem is írtál.
Megkérdezhetem miért nem? És nem akarod pótolni?
Ja, tele a világ beteg emberekkel.

Kár hogy közben NYUZGA belerondított XD
Sziasztok!
Ajánljatok sûrûn linkeket is ide!!!
wikipedia/ktg./pszichológia
wikipedia/ktg./pszichiátria
A probléma az, hogy vannak nem beláthatós elme-rendeleneségek is. Itt a topikunkban is vannak olyanok akkik be nem látnák, hogy rendelenesek. Nem akarok ujjal mutogatni senkire, de te célozgathatsz rájuk ha kedved van hozzá.
<#worship>
Feladtam.:((
Beton kemény vagy.

Tikal
Javaslom irjuk ki bannerba, hogy PANASZAVAL FORDULJON ORVOSHOZ! ide nem doktorok írnak , valami ilyesmit :))

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Tikal
Ha nem esek a torkának, akkor mibõl tanulja meg, hogy gáz amit mûvel?

Egyebkent te ebben a nevelesi formaban hiszel? Nem irigylem a gyerekeid :)

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Tikal
Ertelek, de mint latod a kerdezo sem orvosi segitseget kert, hihy meg csak felhivta ra a figyelmet hogy ne is varjon itt olyat... A sracnak csak egy ket info tapasztalat kellene, nem orvosi segitseg vagy diagnozis, ne nezzuk mar hulyenek hogy nem tudja eldonteni a valaszokrol hogy azokkal mihez kezdjen.. Biztos sok elmebeteg olvasgat itt, de ettol a hozzaszolastol meg ok sem fogjak felkotni magukat :))

Ha nem esek a torkának, akkor mibõl tanulja meg, hogy gáz amit mûvel?

Te most komolyan, látod ilyen esetben más tanácsnak a létjogosultságát, mint annak, hogy "ha egészségügyi problémád van, menj orvoshoz!"? Majd az orvos, aki ért hozzá, elmondja, mit gondol a problémáról, meg ad majd megoldási javaslatot. Ez a dolga, és jó esetben ért is hozzá.

Ezek után még mindig megvan az illetõ lehetõsége, hogy más orvos véleményét is kikérje, vagy hogy egyáltalán ne fogadja meg az orvos tanácsait, úgyhogy ebbõl a szempontból semmi értelme a "ne menj" tanácsnak.

Továbbá azt halál komolyan gondolom, hogy a "ha rám hallgatsz, azt csinálsz, amit akarsz" az egyik legtenyérbemászóbb modorosság.

Tikal
De most akinek komoly baja van es komolyan is gondolja az mit keres itt? Ez egy tech oldal, tobbnyire jatekosok jarnak ide... Orvosi problemaban megis ki tudna itt segiteni? Jarnak ide doktorok? Nem hiszem. Szerintem a kerdezo se gondolta hogy majd itt aztan megmondjak a tutit, gondolom erdekelte egy ket velemyeny tapasztalat...nem kell ezert a masik torkanak esni...

Akkor adok én most neked egy tanácsot:
KOMOLY témában ha fingod nincs, vagy nem akarsz tanácsot adni, akkor fogd be! Nem nehéz betartani, még csak meg sem kell állítani a szófosási kényszered. Amikor csak azért írsz, hogy kopjanak az ujjaid a billentyûzeten, akkor azt lehetõleg ne olyan témában tedd, ahol emberek élete múlhat rajta.

Másik fele, hogy a "leszarom a témát, nesze semmi, fogd meg jól" jellegû tanácsoktól aztán tényleg mindenki geciboldog szokott lenni...

Persze te olvasatodban úgy tûnhet mintha tanácsot adnék. De pont nem adok, hanem az õ belátására "bízom" a döntését.

Kiscsillag! Fussunk neki mégegyszer:

"Ha úgy érzed, hogy meg tudod oldani, akkor messzire kerülj el minden orvosi megoldást. De, ha önmagad képtelen vagy felépíteni egy házat, akkor hívj mestert. Vagyis fordulj igazi szakemberhez, de ne koklerhez. Azután pedig ne arra adj, hogy mit pofázunk itt a topicban.:))"

Ha most sem érted, feladom. De fel a fejjel, BÍZOM benned!!!!!! <#wave>

Igen, pont ezért nem tudtam eldönteni, hogy poénnak szántad-e. Érthetetlenségig zavaros. Ne figyeljen ránk, de azért adsz tanácsot, ami arról szól, hogy ne menjen az orvoshoz, de közben mégis. Mindezt fapofával, komolyan elõadva.

Ez komolyan, monty pythonba elmenne.

OKÉ!:))

DE ezt olvastad von hi-hy:"ne arra adj, hogy mit pofázunk itt a topicban."

Szvsz ne szedd, mert amilyen gyorsan felépíted magad, olyan gyorsan le is épülhetsz. Olvass utána.
De, ha edzéssel, és megfelelõ táplálkozással teszed, akkor sokkal tartósabb eredményt érsz el. Spec én nem szedek semmit, és kipróbáltam már magam nálam sokkal izomkötegebb pacsirtákkal (szereztek), és a tapasztalat, hogy sokkal hamarabb kifulladtak, amikor én még a fele fáradáson álltam. Ha egy szeres izomköteg felépítést abbahagysz, sõt nem is edzel, akkor a legelsõ amit a szervezeted lebont, az maga az izom. Sajnos. És amíg önerõdbõl érsz el egy szintet, az az izom sokkal-sokkal tömörebb.

Oké, akkor használjuk egy kicsit azt a józan parasztit, oké?

Idejött, és segítséget kért. Ha saját erõbõl is menne a legyûrése, akkor szerinted kért volna segítséget?

Ennek fényében jó ötlet megemlíteni, hogy NE menjen orvoshoz, fõleg "messzire kerülje el"? Még akkor is, ha késõbb helyesbítesz? Ha nekem ez szúrta ki a szemem majdnem, hogy azt javaslod, hogy ne menjen orvoshoz, elképzelhetõ, hogy másnak is ez jön le a mondandódból?

Komolyan gondolkodtam, hogy szedek anabolikus szteroidokat, de a magas ára és a mellékhatásai egyelore elriasztotak. Pl_1 , pl_2 , pl_3 , ...stb.
Tikal
http://www.youtube.com/v/DO1i4iW4LNE&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

Szerintem más tészta. Nem betegség ellen szedik. Bár aki azoktól várja a hirtelen eredményt---------------------.(?!)
Nem tudom te szeded-e, így hát nem akarlak megbántani.
Spec én nem élek vele.

Az anabolikus szteroidokhoz és hasonlókhoz mit szólsz?
<#pias>
Azt pedig te is tudod, gondolom, hogy vannak nem kevesen akik sportot ûznek az orvosságok szedésébõl.
Háziorvosom panaszkodott, hogy némely beteg gyógyszer-kívánságlistával fordul hozzá. Mert ezt halotta, mert az internetbõl, a szomszédtól ect.

Kis csillagbogár, dobok egy hátast. Téged olyan talpraesett, okos emberkének tartalak, és nem érted mit írok?????
No, mégegyszer szótagolva: "Ha úgy érzed, hogy meg tudod oldani, akkor messzire kerülj el minden orvosi megoldást. De, ha önmagad képtelen vagy felépíteni egy házat, akkor hívj mestert. Vagyis fordulj igazi szakemberhez, de ne koklerhez."
Te ebben az esetben komolyan gondoltad, hogy én egy igazi házról pofázok. Bazz, NEM!!!
Nos, így másodszori nekifutásra már más a dolog??

Amúgy pedig az orvoshoz való fordulás esetlegességét csak un mentális problémákra értettem. Agyhártya gyulladás, tüdõgyulladás, stb kiesik a pikszisbõl.
Egy eklatáns példa az én esetem. Pár évvel ezelõtt kitört rajtam a kényszerbetegség. Tudtam, hogy hülyeség, mégis gyötrõdtem tõle. Elküldtek szakorvoshoz, aki nekiindulásból felírt egy csomó gyógyszert. Nálam a tabletták látványa "kikényszerítette", hogy azért is magamtól gyõzöm le a kórt. Aki volt már benne, vagy most is szenved tõle az ismeri ezt a betegséget. Sokan a halálba menekülnek elõle. És bizony vannak akik nem tudnak önmaguktól felülkerekedni rajta. Azok MENJENEK orvoshoz. IGEN !!!!

Így most már érted mit fejeztem ki a hsz-emmel????

Az elsõ mondattal tökéletesen egyetértek, rögtön a második mondat debilsége folytán.

Tudod, egész értelmeseket is tudnál mondani, ha kiszûrnéd a retardált részeit az írásodnak.

Mert ez most megint mi volt? Kb ezt mondtad:
"Ne menjél orvoshoz, de menj el orvoshoz!"

Ha ez poén volt, gratulálok, rettentõ ízléses és hasznos dolog volt...

Szvsz nem ebbõl a topicból kellene várnod a választ, a megoldást. Ha úgy érzed, hogy meg tudod oldani, akkor messzire kerülj el minden orvosi megoldást. De, ha önmagad képtelen vagy felépíteni egy házat, akkor hívj mestert. Vagyis fordulj igazi szakemberhez, de ne koklerhez. Azután pedig ne arra adj, hogy mit pofázunk itt a topicban.:))

Sracok felnottkorban mennyire erdemes ADHD-val felkeresni vmien szakembert? Mi a menete a dolgoknak ha en megkeresek vkit? Mit tud tenni? Sosem voltam orvosnal ezzel, de maradjunk annyiban hogy 99.999999%-hogy adhd-s vagyok, eleg ha csak azt emlitem, hogy az elmult 8 honap statisztikaja 3 telefon, 4buszberlet, rakat penz, 2 haz kulcs, millio cigi, stb. Arra lennek igazabol kivancsi, hogy hanyszor kell felkeresni az orvost a diagnozisig, aztan hogy kezelik, stb... Tudom hogy igazabol felnottkorban mar szarnak szinte ra, gyogyszer az cinkes felnott korban, stb. Megis szeretnek konkretumokat hallani, mert angliaban elek, es ha az a helyzet hogy itthon sem nagyon foglalkoznak vele, akkor hagyom a picsaba, es megprobalok magamtol segiteni rajta, de azert elkellene a segitseg ami az igazsagot illeti, mert rendkivul megneheziti az eletem mostmar, tarthatatlan hogy nem vagyok kepes teljesiteni, figyelni a munkahelyemen, csak azert, mert igazabol nem erdekel. Olyan munkat ami erdekel meg igen igen nehez lenne keritenem, mert sajnos nem tanultam sem matematikusnak, sem fizikusnak, de meg csak csillagasznak sem hehehehe. Naszal minel tobb info annal jobb. angliaban nagyjabol szarnak a felnottekre, szal itthoni info kene, de ha vki tud az angol helyzetrol konkretumokat mondani az is jo . Koszonom szepen

DFI K6XV3+/66 + P1 233MMX , 32mb pc-100 SDRAM, 8mb S3 Trio 3D, 4gb HDD, 32x LG CDROM, 235W Vargáné és Társa Egyéb : Quartz Tetris, Sárga kazettás wannabe NES, Ericsson T20

Tikal
Miert mondod mindig hogy elakarom venni? Leszarom mit vesz be:)

Tikal
Jaaa hogy ez gyogyithatatlan betegseg, marmint a depresszio es egyeb fajtai....

Az inzulintól meggyógyul a cukorbeteg, vagy csak tüneti kezelés?

Hányszor fogunk visszatérni erre az idióta kérdésre? Ha nincs gyógymód, akkor mi a tököm bajod van a tüneti kezeléssel, miért akarod elvenni az emberektõl?

Tikal
Minden humbuk ami nem egyezik a velemenyevel, es o objektiven latja az egezset, szoval eselyed sincs :))

Tikal
Egyebkent a kerdesem korabbrol: meggyogyulsz ezektol a gyogyszerektol vagy AD-ktol vagy csak tuneti kezeles?

Tikal
Ok, dobj be egy kerdest akkor onnan...jatszunk...

Mobilrol nincs. :(
Tudjátok mit? Ajánljatok linkeket is a hozzászólásotokhoz, akkor tobbre juttok a pár mondatos hozászólásoknál! Használjátok a SZMÁJLIK gomb lehetoségét is!
Ez nem amcsi propaganda, ezt a SOTE tanítja. :) Tudod, 20-30 eve ezzel foglalkozo csavok.
Anabolikus szteroidokat is megbróbåhatnátok szedni, erosíti az agyizmokat, csak hogy tornázni is kell ám hozzá.
Például itt van ez a Dobronski csávó, õ például tövig beszopta az amcsi propagandát, és most itt retteg a pszichológusoktól. Meg majd én "rájövök", hogy az orvosaim antidepresszánsokkal tömnek feleslegesen. Teljesen idióta elképzelései vannak, és még azt is hiszi magáról, hogy kibaszott tájékozott.

Ja, mert még a végén kiderülne, hogy az általad favorizált oldal terel többet... Nehogy véletlen megrendüljön a hitvilágod, inkább kerülöd a témát. Jó módszer, jó módszer...

Szia!
No ugye. Az inteligenciát lehet mesterségesen is megvalósítani. Ha a mesterséges inteligencia alacsonyfokú, akkor az gépi butaság vagy szándékosan lebutított szoftver, mert ilyen is van.
ugye hogy ugye.
Ugye?
;)
Nem mindegy, hogy a butaság mulandóan vagy tartósan van meg. Szerintem pontosabb kifelyezés az intelligencia fogalom.
<#kuss>
Tikal
Semmi kedvem játszani...

Majd rájösz. :) Ja nem, mert buta vagy.
Egy hozzászólásban két orbitális hülyeséget írtál, és TE javaslod NEKEM hogy tájékozódjak? Ne röhögtesd már ki magad!