A pszichológia és a pszichiátria

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Igen, ezért mondom, tájékozódj, és ne nyeld be a kapitalizmus hülyeségeit.
Nem a cukorbetegség öröklõdik, hanem a rá való hajlam. Amivel nem tettél különbséget, mert a depresszióra való hajlam is öröklõdik.

Az meg teljesen retardált hozzáállás, hogy magas vérnyomás csak azóta létezik szerinted, mióta vérnyomásmérõ. Elõtte nem "belehalt a magas vérnyomása következményeibe" volt a halál oka, hanem "magához szólította a Jóisten".

Elég balfasz hozzáállás a világhoz a "jobb, ha vannak dolgok, amikrõl nem tudunk". A tudatlanság sosem elõny.

Már hogy a faszba ne lehetne objektíven megítélni? Össze lehet hasonlítani az állításokat a tényekkel, aztán kiderül, ki mondott igazat.

De játszhatunk olyat is, hogy bedobsz egy terelést a kék oldalról, én egyet a pirosról... Aztán megszámoljuk, melyikbõl van több...

Tikal
Ja jó, én azt hittem a másik oldal terel egy csomószor :D Objektíven pedig nem tudod megítélni, ugyanis már az elolvasása elõtt egy állásponton voltál...

"Csak épp rá kellett jönnöm, hogy semmit nem ér, fõleg azután, hogy neked pont Szász álláspontja tetszik."

Többet érne az olvasmány ha a másik oldal véleménye tetszene? :)

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Csak a cukorbetegség egy veleszületett betegség, a hasnyálmirigy nem megfelelõ mûködésébõl származik. A depresszió meg csak egy védekezés, figyelem zavar, egy biznisz. Ez olyan mint, mióta van hipertónia? Amióta vérnyomás mérõk léteznek...
személyiség zavar?
Fú baszd ki tényleg.
Ha 1 nem, akkor 2 miért részben igen? Leszarja õt az orvos, mikor hatékony terápiát javasol, aminek része egy antidepresszáns? Hogyan, miért?

A beszélgetést elolvastam, és nagyon tetszett.
Csak épp rá kellett jönnöm, hogy semmit nem ér, fõleg azután, hogy neked pont Szász álláspontja tetszik.

De könyörgöm, miért is? Szász egyetlen érvet nem tudott felhozni, ha kellemetlen témára került a sor, terelt, akár szánalmas, vallási témával is, csak hogy leteljen az idõ. Emellett nulla érve volt, és lemosták a színrõl a francba. Annyi derült ki, hogy Szász ebben nagyon hisz, akármik is a tények.

Ez az, ami egyértelmûen lejön, objektíven szemlélve.

Tikal
1 nem
2 reszben igen, de nem az o hibaja, hanem az ot leszaro orvose.

Nem nem vagy az.

Bovebben lasd #41-es hozzaszolasban linkelt beszelgetest, szerintem nagyon erdekes es segitek, bar szerintem vilagos, dr szasz oldalan vagyok az ugyben :)

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Tikal
Na, legalabb eljutottunk idaig. Bocs az egysorosokert, de nem otthonrol irogatok es telefonrol ennyire van turelmem:)

Oké, akkor konkrét kérdés:
Egy cukorbeteg ember szánalmas, hogy gyógyszereken él?
Egy depressziós ember szánalmas, hogy gyógyszereken él?

Én vagyok a köcsög, hogy ezt a szempontot fel merészelem hozni?

Akkor esetleg ki is fejtheted az álláspontod, és akkor nem kell találgatnom. Mert az egysorosaidból eddig az nem jött le.

Tikal
Ezt? Valoban? Nem csak megkerdeztem mi az ertelme?

Tikal
Erre igen.

Tikal
Hat ez az, csak becsoppentel ide es azt se tudod ki mit mondott....

Azt reklámozod, hogy az embernek nem kell folyamatos gyógyszerezéssel élnie. Pedig bazdmeg, VAN aki csak így tud normális életet élni. És te bizony tõle ELVENNÉD a normális élethez való jogot, valami fasz ideológia alapján.

"Aki meg hajlamos erre, az ne legyen része egy társadalomnak"
<#eljen>---hulljon a férgese/ Spárta

Továbbá, a kérdésedre válaszolva:
TELJES élet. Amit te elvennél a betegtõl. Azon az alapon, hogy "ne szedjen má' antidepresszánst, mert az fölösleges".

Ezzel az állásponttal soha a büdös életben nem fogok egyetérteni.

El is olvasod amit írsz?
Ki a pöcs akar kis vézna fasz lenni?? Ugye senki? Vannak olyanok, akik edzés nélkül is izomkötegek, mások pedig nagy erõfeszítés által érnek el valamit. Sõt sokan az adottságuk miatt semmit. Gén adottságok. Errõl is hallottál már biztos. Hát ugyanez az ideggel is. Vannak genetikailag erõs vas idegzetû, és vannak "lötye" idegzetûek. A kettõ között pedig fokozat nélküliség van.
Van aki egy háború elsõ napján megõrül, másik pedig nem.

Tikal
De megis mit reklamozok, miit mondtam ami miatt eg idelatogato depis ongyi lesz?

Egyebkent mit mond a pszcihologusok bibliaja arra a viselkedes mintara amit te kovetsz? Vagyis hogy mindenki akinek mas a velemenye idiota es csak neked lehet igazad?:)

Te nem vagy azzal tisztában, hogy mennyi elmebeteg keresi az önigazolást neten. Elég végignézni itt az SG fórumon...

Persze, szard le, hogy hülyeséget reklámozol, nem a te problémád, ha emberek halnak meg miatta...

"De legalább stabil vagyok."-----Kicsit nagy a szád
Csak nehogy hamarabb legyél mobil mint várnád!!

Tikal
Persze holnap hallhat ilyet a helyi boltban is, meg a blikkben meg akarhol... Ne haragudj de nem tud erdekelni. Vonuljon be akkor, a csaladja zarja el elole a tv-t, netet stb... Na ezert kerdeztem milyen elet ez? Meg nem arrol volt szo hogy ha szedi az AD-t akkor minden oke?? Vagy olyankor is keptelenek a jozan gondolkodasra es akkor is forumokat bujnak? ... Hagyjuk mar ezt a reszet a temanak, itt mindenki azt ir amit akar, ha meg eppen olvassa egy depis az ne az en problemam legyen mar, hogy o mit fog fel ebbol...

Azzal ugye tisztában vagy, hogy nem te vagy Isten, és a világ nem körülötted forog?

Reagálsz is, vagy ennyi minden, amit a gondolataidból össze tudtál szedni?

Akkor mire is megy ki itt az egész vita? Hogy akinek nincs szüksége rá, az ne szedjen antidepresszánst? Ez viszont nem nézeteltérés, ezzel mindenki egyetért.

Tikal
...

Tikal
Pl milyen faszsagok? Mondtam en itt hogy hagyja abba a szedeset barminek is? Nem.

De lehet. De legalább stabil vagyok.
Talán pont az a probléma, hogy nem 'jó idegrendszerrel rendelkezõ' embereknél jön elõ ez a dolog.

Nem vagy kicsit debil fasz?

Remélem közeli hozzátartozódnál elõjön a probléma, hogy saját kezûleg gyakorolhass eutanáziát...

Figyelj. Bármi történjen, egy jó idegrendszerrel rendelkezõ ember tudja kezelni. Apámnak olyan gyerekkora volt, amilyet még a legrosszabb ellenségeimnek sem kívánnék, de nem volt és most sem depressziós. Aki meg hajlamos erre, az ne legyen része egy társadalomnak, faszom akar olyanokon függni. (orvosok, rendõrök stb.)
Ez nem ilyen egyszerû. Sokáig én is azt hittem, hogy a depresszió = lázadó emósokkal, de nagyon nem...

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Az a nagy büdös helyzet, hogy aki beszámíthatatlan, annak _bármi_ meggyõzõ lehet. Persze, nyilván, egy normális ember nem hagyná abba az antidepresszáns szedését, de egy normális embernek nincs szüksége antidepresszánsokra. És ti kibaszottul általánosságban beszéltek, amiben benne van a veszélyeztetett csoport is. És akár õk is olvashatják a fórumot.

Ezért kurvanagy felelõtlenség orvosi témákban terjeszteni a faszságot.

Reméltem világos, hogy ami egyik betegségnél neked elfogadhatatlan hátrány, az máshol teljesen oké, szerinted is.

Tikal
Hat ha valaki olyan hulye mintahogy itt lentebb mar beallitottak, vagyis hogy egy forum hozzaszolas utan leall az antidepresszanssal es emiatt meghal, akkor ezzel en is egyetertek, ugyanis az azt jelenti hogy fifty fifty alapon eli az eletet, barki barmit mond neki megteszi, vagyis veszelyes, onmagara es masokra is :)

Persze mindez nem tortenik meg....

Szerintem meg aki depressziós... erre mondjuk, pusztuljon a férgese. <#idiota>
Tikal
Remeltem vilagos hogy maradunk a temanal, lelki problemak.

Nem, de mindegyike azzal jár, hogy az illetõ csak gyógyszerekkel tud élni, te meg azt kifogásoltad.

Tikal
Ezek mindegyike lelki, elme problema? ...

Tehát szerinted pusztuljon minden cukorbeteg, skizofrén, vitaminhiányos, depressziós, csontritkulásban szenvedõ és szívbeteg (satöbbi)?

Ez is egy álláspont, nem túl emberséges, de álláspont. Nem kifejezetten fest jó képet rólad, de persze, tiszteletben tartom...

Nem baj, ha nem értek vele egyet?

Sublimaze, ha nem lenne tiszta. Õ egy teljesen torz, abnormális nézõpontból szemléli a dolgokat, és ad tanácsokat. Nem kéne.

Tikal
Milyen elet az ahol valaki csak gyogyszerekkel tud elni... Mert olyan lelki problemai vannak amiknek a megoldasaban senki nem segit neki, inkabb gyogyszert adnak neki.... Messzire visznek ezek....

Tikal
De ki az az idiota? Nem tudom kirol beszelunk...

Szemezgetek még egy picit...

"meg a májad sem feltétlenül örül annak, hogy ilyenekkel bombázod"

Oké, akkor válassz, mi a jobb:
1. májprobléma 30 év múlva
2. öngyilkosság holnapután

Nehéz higgadtnak maradni, amikor egy idióta mások életével játszadozik...

Tikal
Tényleg nagyon jó ez a beszélgetés...

Felírhatja a háziorvos is, simán. (Bár nem tudom, lehet hogy volt szigorítás.)
Tikal
Szerintem itt senki nem. Beszelt a hazai viszonyokrol, altalanosan beszeltunk mindenrol.

Szerencsére, de tényleg!!, egyenlõre nem kell. De a haverom anyukájának is csak többszöri vizsgálódás után írták fel a gyógyszereket. Annyi azonban a tényhez tartozik, hogy nem sajnálták rá a pénzt, mert nagyon durva volt már a helyzet. Tehát sejtem, hogy az ilyen pirulákat (esetleg csak a piros pirulát) nem írja fel a háziorvos, azonban a szakorvosok közözz is van sok olyan, aki csak akkor végez becsületes munkát, ha meg is "fizetik".
Amcsiban pedig minden második lakosnak van pszichiátere. Olvastam.