Chili paprikák
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD
Szerintem még beérhet.Volt nekem oylan is amit leszedtem és még azután is 2 hétig érett.
http://www.nosalty.hu/recept/chili-szosz-jaccso-konyhajabol
[Gigabyte AORUS 360B] [I5 8500 3,0 Ghz] [2x8GB CORSAIR DDR4 2666 Mhz] [Aorus GTX1060 6GB] [ZALMAN NEO+THERMALTAKE SMART 550W] [WIN10 64bit] "Best game player" Uplay: Dear0ne
gamertag: kenobita
http://1drv.ms/1tz8g9l
Jövőre pedig:http://kabirjedi.blog.hu/2014/10/27/tamad_a_pokol_avagy_chili_nevelede_a_teraszon
A te urad békét és megbocsátást tanít, az enyém véres bosszút és a hatalom igazát.
- éppen d[-_-]b - hogy csinálod ezt a fordított \"b\" bet?t? - ööö, mind1...
[Gigabyte AORUS 360B] [I5 8500 3,0 Ghz] [2x8GB CORSAIR DDR4 2666 Mhz] [Aorus GTX1060 6GB] [ZALMAN NEO+THERMALTAKE SMART 550W] [WIN10 64bit] "Best game player" Uplay: Dear0ne
Magot ültettem még tavaly. Akkor még nem volt termés - későn ültettem -, de szépen áttelelt és most hozza a termést rendesen. A magot egy hazai chili-fórumon vettem, ami ha jól tudom azóta megszűnt. (capsaicin.hu)
Nekem van magom a termésből. Jófogáson is fent van pl. Ha érdekel szólj és az árat "lejjebb csiszoljuk". 😊 Bocsánat ha reklámnak minősülne, akkor lehet törölni.

A te urad békét és megbocsátást tanít, az enyém véres bosszút és a hatalom igazát.
Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD
Nálam most a virágok nem nagyon nyílnak, viszont kb. 6-7 termés már szépen nõ. Egyenlõre még zöldek, de késõbb bepirulnak és jöhet a szüret. Remélem azért a virágzást (és a további terméshozatalt) nem hagyják abba. 😊
Habanero Yellow (ebbõl van 11 tõ)
Pequin de Ischia (1 maradt meg a 10-bõl)
Cayenne (szintén 1 maradt a 10-bõl)
itt vannak, meg egy másik kisebb cserépben. Mellettük még egy paradicsom is van, ami most úgy megindult, hogy már majdnem felnõtt a felsõ szomszédhoz 😄
itt meg már egy egész szép darab, de nem tudom, hogy mikor szedjem majd le õket, mert savanyúságnak mindig zöldebben szokták leszedni.

Holnap halászlé lesz, úgyhogy élesben is bevetem a tömegpusztítót. 😊
Én is készítettem tavaly Habanero-ból pár üveg szószt. Finom volt az is, sok ismerõsömnek is nagyon ízlett, de ennek valahogy jobban tetszik az ízvilága, a "karaktere" már ha lehet így fogalmazni.
Én a sárga habanerora várok hogy lehessen pakkba kapni bevásárlóközpontokban, abból lesz 1 narancs alapú szósz 😉
Ennyi chili-szósz lett az eredmény:
Az erõssége? Huhhhh.... Egy kiskanál végérõl nyaltam le egy tényleg minimális adagot, de egybõl lángba borultam. 😊 Valami bitang erõs! Magot kb. 20-at sikerült kinyernem belõle, ezeket eltettem késõbbre.
És szerencsére megkezdõdött a beérés:
Ha ilyen szépen folytatódik a termések hozatala, azt hiszem egy ideig el leszek látva a tüzes lávával.
Tápoldat kilõve! Amúgy nemrég néztem, és egy jókora példány ismét érésnek indult! Igaz még zöld, de alakja, mérete totál rendben van!
A 7 Pot Jonah chili-k sikeresen átteleltek, és szépen meg is nõttek. Mióta jó idõ van, az erkélyen vannak. Folyamatosan hozzák a rengeteg virágot, de termés még nem volt. Gyakran elszárad a virág, vagy ledobja magáról. Nem tudjátok mi lehet az oka? Vagy még várni kell, amíg tovább erõsödik, és meghozza a termést? Eddig 1 db paprikát sikerült "szüretelnem", és az eredmény... Vulkán! 😊
Ha valakinek van ötlete mitõl nincs termés, megköszönném a válaszát!
Íme a chilik:
Senior Technical Engineer megszerezve 2013.05.22 (8.5) és 2014.04.04 (8.11) Saját videóim: http://www.youtube.com/channel/UCO2qNKAnbpuN2xW0L7RmfnQ
A magokat vaterán rendeltem még régebben, csak elkavarodtak költözés közben. Aztán egy adagot megtaláltam a fiókomban azokat ültettem el. Ablakban vannak a szobában, keleti oldalon tehát reggel/délelõtt kapják a napfényt. Le vannak takarva ilyen levágott ásványvizes palack felsõrészével hogy párásabb legyen a légkör. Persze mindennap szellõznek is. Két naponta öntözöm õket, nem túl sokat.
Tápoldatot, meg ilyesmiket nem használok ezért kicsit lassabban nõnek, de azért látszik ahogy jönnek az újabb levelek. Ha majd nagyok lesznek mennek ki az erkélyre. A beporzást még nem tudom hogyan oldom meg, de szerintem rábízom a természetre. Mivel kaktuszaim is vannak kint, és rendszeresen virágzanak, aztán a legtöbbjüknél mag is lesz, remélem a chili-nél is jó lesz a beporzás. De lehet hogy a biztonság kedvéért az egyiket 'manuálisan' porzom majd. 😊
Röviden ennyi.
Majd mondok nekik esti mesét! 😊)
Mondogasd nekik Te is!
http://www.sg.hu/cikkek/97245/a_novenyek_jobban_gyarapodnak_a_biztato_szavakra
Beporzást te magad végzed majd el?