Chili paprikák

← ElőzőOldal 3 / 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Broafka
anyám kedvence, úgy eszi, mint az édes paprikát. Erre már azt szokta mondani hogy, csíp. én nem tudom mibõl van... szerintem egy droid!

- éppen d[-_-]b - hogy csinálod ezt a fordított \"b\" bet?t? - ööö, mind1...

cenobite
Én is szeretem a csípõs, fûszeres dolgokat, úgyhogy gyorsan benéztem ebbe az új topicba! 😊
Jómagam is kipróbáltam a habanero-t, bár én chili-szószt készítettem belõle és akiknek adtam belõle kóstolót pozitívan reagáltak. Én mártásokba, pörköltbe, stb szoktam tenni és nagyon kellemes aromát ad nekik. Persze nem viszem túlzásba, mert igaz hogy szeretem a csípõset, de nem akkor amikor 2 mp után lángolnak a beleim. Ezért sem értem/szeretem az olyan YT video-kat ahol egészben kajálnak bhut jolokia-t és hasonló "gyengeségeket" aztán meg félóráig agonizálnak.
Nemrég szereztem pár db. 7 Pot Jonah magot, azokat ültettem el, kíváncsi vagyok ki fognak-e kelni. Nagyon remélem.
A capsaicin.hu - elõttem linkelték, nagyon jó oldal, ajánlom én is!

gamertag: kenobita

asysoft
No akkor majd én is elnézek valamikor egy Tescoba😊 Sparban többször is vettem már a sárgát-narancssárgát (mikor melyiket kapni), de sajnos újabban már nem olyan erõsek. Elsõ beszerzésbõl származóból egy felet beleaprítottam a levesembe, naivan azt gondoltam, hogy bírom az erõset...!😊 Mit ne mondjak, megszenvedtem vele<#idiota> Egyébként szerintem nagyon finom, már-már gyümölcsös aromája van. Kár, hogy ritkán kapni...

/*WTF?!*/

Ez egy elég jó skála:

Max. 10.000 körül 😄 Vagy 20.000 Úgy tudom, a macskapöse paprika kb. 50.000 SHU
A világverõ csípõs magyar cuccok csupán mítoszok! 😊)

Molnibalage
Az Erõs Pista az hol van ezen a skálán?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

http://www.guinnessworldrecords.com/records-1/hottest-chili/
"The hottest chilli is the Trinidad Scorpion "Butch T" which was grown by The Chilli Factory (Australia) and rated at 1,463,700 Scoville Heat Units (SHU) according to tests conducted by EML Consulting Services in Morisset, New South Wales, Australia, on 1 March 2011.

The chilli is of the Capsicum genus and a hybrid of the chinense and frutescens species.

Viszont!!!
Van egy olyan paprika, hogy Trinidad Scorpion Moruga, amely még nem hivatalos ugyan, de úgy néz ki, hogy az lesz! 2.000.000 felett van az SHU-skálán! 😄

http://chilioazis.com/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=6&Itemid=1&TreeId=1

Én sárga Habanerot vettem a spárban 😄 Kemény...

gombapörköltbe tökéletes, melegszendvicshez is imádom <#finom>
red savina habanero, 350 000 – 577 000 scoville egység, néha kapni az erzsébeti teszkóban, 360-ért 6 db-ot, megéri, mert egy havi adag kb. 😄

Sziasztok!
Látom, hogy még nincs topicja a chilikek!
Mostanában egyre több online bolt is van, ahonnan meg lehet ezeket rendelni, valamit a hazai hobbitermesztõk száma is növekszik.
Szeretném, ha megírnátok, milyeket ettetek már és milyen élmény volt! 😊

← ElőzőOldal 3 / 3