Mennyire veszélyes Észak-Korea?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Különben abban igazad van, hogy az elsõ észak-koreai példányok biztosan nem az SZMT - változatúak, mert a legyártásukkor még csak a régebbi változatokat tudták szállítani.
A késõbb szállított 10 géprõl mondják azt, hogy azok viszont már SZMT - kivitelûek.
24 darabot a MI-24-esbõl.
Nem sok, az igaz, és kérdéses, hogy mennyi a bevethetõ, de azért több van, mint amennyit te mondasz.
A te esetedben nem mint, hanem és a szükséges kötõszó!
<#papakacsint>#papakacsint>
Amúgy kiskomám, olvassad már el lécci mégegyszer a #77-es hsz-emet, amiben elõször szóltam hozzád.
És mond meg hogy hol fordultam egyáltalán kifejezetten hozzád (tudod névelõket kell keresni;), és hol nem fogalmaztam általánosan, csak a saját véleményemet, nehogy offence legyen belõle, és hol voltam olyan tapló személyeskedõ, mint te rögtön a rá adott #80-as válaszodban?????
Emocionálisan egy analfabéta vagy, tiszta sor, ez van, el kell fogadnod, próbálj meg együtt élni vele és ne mást hibáztass a saját gyengeségedért.
Köszi.
Písz.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Ezen logika szerint a Britteknek is beletort a bicskajuk a Falkland-szigetekben, mivel ott is visszaallt a regi allapot es Kirchner ujonnan fenyegetozik? Vagy Izrealnek is beletort a bicskaja Sziriaba es Egyiptomba? Soroljak meg peldakat?
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Beutazasrol ("nem mehetek") volt szo ;)
Személy szerint a természeti kincseit megnézném, de a kultúrájától viszolygok.
Vannak ott negativumok, persze, de a popularis mediaban azert sokminden el van tulozva. En eleg sokat voltam es mindig jol ereztem ott magam, gyonyoru helyek/varosok vannak, plusz az emberek is nagyon kedvesek. Elni amugy en sem biztos, hogy elnek ott. Talan nyugdijaskent :)
Szal nem hiszem, hogy az volt a kitûzött politikai cél, hogy anélkül, hogy lezárnák a háborút visszaálljanak a határ mögé és aztán 60 évig farkasszemet nézzenek. Ha pedig nem ez volt a politikai cél, hanem más, akkor azt nem érték el. Ergo "beletört a bicskájuk".
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Személy szerint a természeti kincseit megnézném, de a kultúrájától viszolygok.
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Azért gratulálok, hogy nálad a nyugat=rózsaszín demokrácia. Jó kis világszemléleted van. Mondjuk nem tudom, hogy mi a véleménye róla a Csilei, Argentin, Spanyol embereknek, akik éppen rosszhelyen álltak és agyonverték õket egy iskola alagsorában, meg tengerbe lõtték, meg a gyerekeiket aztán átadták "jó állampolgároknak".
A kérdés szerintem nyugaton, vagy keleten is nem az, hogy eltudsz-e menni, hanem, hogy TE adott emberke, a saját identitásoddal, politikai és világszemléleteddel meg tudsz-e élni?! Na most ebben a kérdésben nyugaton és keleten a legtöbb ország sajna elbukik.
Magyar utlevellel nem kell vizum az USA-ba ;)
Erdekes... megallitottak a DPRK invazios terveit es visszaallitottak a ket orszag kozti hatart. Nem tudom, te mit ertekeltel volna gyozelemnek.
és még vagy egy tucat afrikai dél, amerikai országba is
Sorold azt a tucat orszagot amibe beletort az USA bicskaja katonailag Afrikaban es Del-Amerikaban!
Továbbra is iszonyatosan balfasz vagy. Ahogy mindig is az voltál és a jelek szerint az is maradsz. Ez legalább egy biztos pont az univerzumban...
:)
Nem én állapítottam meg, hogy beletört bicskájuk, de egyet értek vele, ahogy beletört Vietnámba, és még vagy egy tucat afrikai dél, amerikai országba is. Persze nem mindegyikbe!
Szerintem tobbet is :)
Ennek ellenere a UN muveletekben joval kisebb szazalekban vettek reszt, ezert sem allta meg a helyet az eredeti megallapitas, hogy Észak-Koreába már 1x beletört az usákok bicskája
Csak jelzem szövegértésbõl megint bebuktál. Rámrabolsz, mint pitbullkutya a szabadon kószáló csivavára anélkül, hogy elolvasnád amit írok. De én nem csivava vagyok kisfasz!
Szal, mondom "AKÁR fegyveres agresszióját igazolja" Ez az akár nem a koreai háborút, hanem pl. a 2003-as Irak elleni inváziót jelenti, vili? Amúgy észrevettem, hogy az ilyen modalitást kifejezõ szavakkal igen csak csehül állsz kélek.
A D-koreai rezsim, meg ugyan úgy nem volt demokratikusnak nevezhetõ vagy '94-ig, mint az északi, persze azért vannak különbségek. Csak ne feledjük a nagy anyázásba É felé, hogy az USA is évtizedekig támogatott egy katonai rezsimet. Csak ugye K-en szögesdróttal tartják sakkban a proletárt, Ny-on, meg valóságsóval.
Szal a kibaszott nagy fröcsögésedet lécci vedd vissza, mert csupa nyál lesz a képernyõ és még annyira sem fogsz jól látni, és szövegérteni, mint eddig.
Köszike
<#papakacsint>#papakacsint>
De ha olvastad volna a linkemet:
"During the three years of the Korean War, military forces of these nations were allied as members of the UNC.<7>7> Peak strength for the UNC was 932,964 on July 27, 1953, the day the Armistice Agreement was signed:
Combat Forces
Republic of Korea (South Korea) - 590,911
United States - 302,483
United Kingdom - 14,198
Philippines - 7,496
Thailand - 6,326
Canada - 6,146
Turkey - 5,453
Australia - 2,282
New Zealand - 1,385
Ethiopia - 1,271
Greece - 1,263
France - 1,119
Colombia - 1,068
Belgium - 900
South Africa - 826
Netherlands - 819
Luxembourg - 44"
Nem értem, hogy a SZU által támogatott kormány támogatása az miért nem a háború kirobbantó oka nálad. Olyan kibaszottul érdekes, hogy mindig a mocskos komcsik támadták meg a szomszéd államot. Ej, ej...
Szavak nincsenek hülyeségedre...
United States 326,863<4>4>
United Kingdom 14,198<5>5><6>6>
And others
Canada 8,123<7>7>
Turkey 5,453<5>5>
Australia 2,282<5>5>
Ethiopian Empire 1,600<8>8>
Philippines 1,496<5>5>
New Zealand 1,385<5>5>
Thailand 1,290<9>9>
Kingdom of Greece 1,263<5>5><8>8>
France 1,185<8>8>
Colombia 1,068<5>5>
Belgium 900<5>5>
Union of South Africa 826<5>5>
Netherlands 819<5>5>
Sweden 170<9>9>
Norway 105<9>9>
Denmark 100<9>9>
Italy 72<9>9>
India 70<9>9>
Luxembourg 44<5>5>
Total: 972,214"
A maradek 60% ROK, plusz az egyeb orszagok...
A koreai háború kirobbanásához azért nagyban hozzájárult a szélsõjobboldali USA barát kormány ténykedése. Egészen az 80-as évek végéig elég szigorú katonai kormányzat vezette D-Koreát ezt se felejtsük el.
Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.
Ha háborúra kerülne sor, akkor csak a villámháború ami segíthet ÉK-nak, mert a nagy létszámú katonaságot nem fogják tudni hosszú távon etetni. Ezzel most is probléma van. Azt meg szerintem senki sem hiszi el, hogy lerohanják DK-t és aztán azt mondják "vége a háborúnak, písz man, mi csak ennyit akartunk!" és mindenki mosolyog egyet, hogy de jó vicc volt.
Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.
Azzal aztan messzire fognak jutni...
szépen becsordogálnak valami jó zsíros célpont közelébe, aztán Banzai
MAD... bar ez inkabb S(ingularly)AD lenne a DPRK reszere ;)
Marhaság.
1. Az 50-es években ENSZ erõk voltak ott, nem csak az USA.
2. Beletört? Még a kínai segítséggel is csak azt tudták a komcsik elérni, ami a kiinduláskor volt, csak cserébe ÉK is egy romhalmaz lett.
3. 50 éve kb. azonos tech. színvonalon volt a két fél. Ma meg rohadtul nem.
Félelmetesen idióta komment volt...
Akkor maris okafogyotta valt az eszmefuttatasod... azt amugy sem allitotta senki, hogy letezik 100% Pk-vel rendelkezo legvedelmi rendszer.
Azért Észak-Koreába már 1x beletört az usákok bicskája, szóval valószínûleg óvatosabbak lesznek.
Igen? A DRPK-t siman lenyomtak, a PRC volt ott a gond, ami jelen esetben ki tudja mit csinalna...
Amúgy a Samunál lehet hogy vannak nagyobb cégek az USA-ban, de nélkülözhetetlenebbek nemigen.
Ha technologia ceg, akkor Intel vagy Google... hogy vilagmeretu szolgaltatasi cegekrol (bankok, biztositok) ne is beszeljunk! De szerintem az USA-ban levo Boeing nelkul sem tudnanak sokaig repulni az altala gyartott gepek. Nagyon hosszu ez a lista!
Amugy vicces, hogy szerinted a vilag osszes cegenek a helyet at tudna venni valaki, kizarolag a Samsung gyartmanyai eseteben lenne vilagmeretu katasztrofa :) Persze lenne vilaggazdasagi vonzata, de messze nem az a gazdasagi apokalipszis, amit te ebbe vizionalsz.
Azt a theoriadat meg abszolut semmivel sem tamasztottad ala, hogy az USA "veszni hagyna" az ROK-t, mivel akkor ellenfelet lat benne gazdasagilag. Pont, hogy reszben te is cafoltad most mindezt ;)
Mindazonaltal a raketas tuzerseggel egyutt tudnanak "jelentos" karokat okozni Seoul-ban... gazdasagilag mindenkeppen.
Amúgy a Samunál lehet hogy vannak nagyobb cégek az USA-ban, de nélkülözhetetlenebbek nemigen. Az autóipari cégek raktárra termelnek: ha holnaptól eltûnne a Ford meg a GM észre se vennénk, mert pillanatok alatt át tudná venni a helyét a WV meg a Toyota. De ha Dél Koreában elönt az árvíz egy szaros léptetõ motor gyárat, akkor az világ szinten 3-ból 1, aki tud olyat gyártani, és úgy fellöki a vinyó árakat, hogy mindenki csak pislog utána. A samu meg 1000 féle olyan dolgot gyárt az érintõképernyõktõl a procikon, memóriákon át, amit elég nehéz lenne pótolni, és elég rosszul érintené a tõle papíron nagyobb piaci értékû Apple-t is (kb. egy termékét se tudná összerakni Dél-Korea nélkül).
Ak ÉK haderõ a világ legnagyobb élõ katonai múzeuma lehetne. Nem vicc...
Itt.