Black Sails (TV)

Oldal 1 / 8Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Így kellene csinálni minden sorozatnál. Így legalább van esély a normális lezárásra.
PiszkosFred
Igen, elkaszaltak, de meg idoben szolt a csatorna, igy a negyedik evadot ugy forgattak, hogy tudtak, ez az utolso es igy kapott egy normalis lezarast, volt lehetoseg kidolgozni az egeszet. Ellentetben egy hirtelen jott kaszaval amikor logva marad minden. Itt szerencsere egy teljes egesz lett a sztori.

Mas kerdes, hogy neztem volna meg sokaig, mert nagyon szerettem, de ilyen ez a rockszakma, ami nekem bejovos, az masnak nem feltetlen 😊
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2018.02.21. 20:57:03

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Kaszat kapott?! Én azt hittem csak simán lezárták. 😊

köszi . sajnálatos nagyon tetszett. Mindegy majd kezdem előről ! úgy is felejt az ember idő után 😊)
PiszkosFred
Ennyi volt. Kaszat kapott de egy korrekt lezarassal, nem maradt "logva" 😊 semmi.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Hali. Véglegesen lezárták a sorozatot ? Valami pletyka újabb részről nincs ? köszi .
Fenrir
Nagyon jó kis sorozat volt, jól le is zárták. Szegény Teach, én azért áthúztam volna párszor a Kormányzót a hajó alatt, csak hogy szokja a dolgot.

A halál csupán a kezdet...

Count Adyn
+jack magyarázata a nagyinak 😊

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

Ha kamu lett volna, akkor nem erőltetik az elején a dialógot Tom Morgan és a "börtönigazgató" között, a nemkívánatosakról.
Nyilván Silver már korábban nekifogott kinyomozni, hogy pontosan mi történt Thomas Hamilton-nal.

TDC Geronimo
Elképzelhető, hogy az történt és az egész story kamu, ahogy írtam korábban

Xbox Live : xX I Gero I Xx PSN : HU : oO_Gero_Oo Nintendo ID : xX_Gero_Xx

Silver honnan a francból találta ki hogy Flint egykori "barátja" hol raboskodik ? Nekem még az is életszerűbb lett volna hogy simán csak lelövi .
RatBaG
mondjuk az nem rossz ötlet, eléggé kikupálódott a végére jack, még a kardozást is kente-vágta már. 😄

Per Aspera Ad Inferi.

Nekem pont ez volt az egyetlen sorozat aminek a főcímzenéjét sosem ugrottam át.

Egyébként még simán lehetett volna folytatni Jack sztoriját a két nővel. 😊

Vicces, mert én is így tettem 😊

RatBaG
Szinte mindig átpörgetem a sorozataim főcímét, de most tiszteletből végighallgattam az utolsó rész elején. Mondjuk a Black Sails-el többször is megesett, elég fülbemászó, az egyik legjobb main theme.

Egy résszel a vége előtt azért én is kíváncsi voltam, hogy vajon hogy varrják ezt el 60 percben, de elég jól sikerült. Imádtam a sorozatot, de nem bánom, hogy 4 évaddal vége. Ha több lenne, lehet kezdenék már én is kicsit beleunni, de ez így perfekt.

Per Aspera Ad Inferi.

Palinko
Ez pont egy olyan dolog amit lehet elemezni meg vitatkozni én pl pont az ellenkezőjét gondolom annak amit írsz, de ugyanúgy csak megérzés alapján.
TDC Geronimo
Na ennek is vége. Egy nagy kérdőjel maradt a számomra

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Flint most él vagy meghalt? Elég érdekes volt, amikor mutatták mi lett vele, olyan volt, mint egy álom. Szerintem silver megölte és az egész story, amit madynek előadott kamu. Remélem nem, de ezt már sose fogjuk megtudni

Jó volt tényleg.
A végén: "Mark Read" - nagy poén! 😊

Igen, ritka az ilyen.
Jó döntés volt ez, hogy nincs több évad. Ugyan fáj érte a szívem, de legalább végig feszes maradt a történet.

Count Adyn
Meglepően jó véget sikerült kanyarítani, szép volt <#eljen>

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

Palinko
Szerintem is jól abbahagyták.
Ej, de király sorozat volt ez.
Meg lehet majd venni szerintetek egybe DVD-n?

A harci koreográfiák legutóbb tényleg nagyon bénán sikerültek.
Csak nem valaki másra volt most bízva? 😊

Palinko
Persze ez kiakasztó volt, de ha ilyen alapon nézzük tele volt bakikkal a rész. Pl pisztollyal kutatok Flint után, aztán 2 vágással később nekirohanok és fellököm, hogy aztán kővel agyonüthessen. Áh nem lövöm le úgy túl egyszerű lenne.

Ezt a pisztoly használatot párszor még előfordult, mint az sem volt túl reális hogy Flint lelövi a bizalmasát csak azért, hogy fair legyen a küzdelem aminek bizonytalan a kimenetele, mert erre nem számíthatott hogy pont ez lesz. Lehetne a hibát keresni, de sztem nem érdemes, a történet érdekében nem kell a realitást keresni 😄

Persze ettől még jogos, hogy kaphatott volna Hands is minimum olyan harcot mint a japán csávó, sőt még epicebb is indokolt lett volna, egyetértünk. Nem tudom miért nem fért bele, lehet siettek, nem volt idő az 50 percben, költségvetés, valami nem jött úgy össze, a fene tudja.
RatBaG
hát ez a hands vs flint fight kiakasztott. israel eddig egy badass veterán volt, most meg varázsütésre úgy harcolt, mint valami töltelék újonc, akit csak azért raktak képernyőre, hogy lekaszabolják... röhej.

Per Aspera Ad Inferi.

Palinko
Igen voltak látványos dolgok, de most már biztos vagyok benne hogy 1 részben nem tudják ezt befejezni 😞
Count Adyn
Nah Bay most kiélhette magát😄

Palinko
Nem tudom én is azt érzem, hogy kár hogy ezzel az évaddal vége, mert kétlem hogy 2 rész alatt ezt be lehetne fejezni, inkább csak abbahagyni lehet.
TDC Geronimo
ejj basszus ez a 8. rész is... De fog nekem hiányozni ez a sorozat. Flint és Silver eszméletlen színészek, napokig el tudnám őket hallgatni.

Palinko
John, de miért beszélte akkor meg azzal akivel beszélt a zárójelenetbe mert az tudott a dologról? Ott vesztettem el a fonalat, hogy nem nagyon lehetett követni a ládát, aztán meg annyi esemény volt, inkább azokra figyeltem, ha mondani kellett volna valamit a jelenet vége előtt azt mondom a ládát ki sem ásták mert jöttek a spanyolok 😄 De hát egyértelműen ott volt a hajón, csak kevésbé követte a kamera az útját.
Most komolyan nem volt egyértelmű, hogy ki vitt(ett)e a hajóra? 😊

Palinko
Na igazad volt 😊 Viszont most érdekes lesz, mert már epizód közben lehetett érezni, hogy gazdag fehér felső osztály és a felszabadított rabszolga brancs nem fog együtt győzni 😄 Aztán a végére nyilvánvalóvá is tették a készítők azzal, hogy Flintet ki kéne nyírnia Rackhamnek.

A végén nem nagyon értettem, hogy került a láda a hajóra? Lehet a nagy keveredésben nem vettem észre mikor történt, de nem emlékszem mikor ásták ki. Lehet Rackham volt még az ostrom alatt, de akkor meg miért hagyta volna ott a másik hajón?
RatBaG
na ugye, hogy ugye!

Per Aspera Ad Inferi.

Tikal
pláne 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

jogos.sry

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.

PetruZ
Több, mint két évad kimaradás nem számít? 😊 (Amúgy nem zavar, nem volt kedvenc karakterem, és egyébként is pótolom majd a sorozatot, ahogy lesz rá egy kis időm.)
Tikal
ha le vagy maradva egy héttel majdnem akkor nem jössz be ide... 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Palinko
Azért az jó, hogy mindent spoiler tagben írsz szinte, már szóltak is érte máshol, hogy nem kell minden mondatodat spoilerebe rakni (olyan topicokban ahol sima beszélgetés folyik nem sorozatról) most mikor indokolt lenne mert talán valaki még le van maradva akkor meg nem használod 😄

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.

Palinko
Hát törvény, hogy akit nem látunk a képernyőn meghalni az még nem biztos, hogy halott szóval igazad lehet, de szerintem halott és azért kellett meghalnia, hogy ez még konfliktust eredményez a kalózok és a rabszolgák között. Furcsa is volt, hogy nem kérdezték a rész végén, hogy hol van Madi.
RatBaG
szeerintem madi túlélte! remélem...

Per Aspera Ad Inferi.

Palinko
Jó hogy mondod Anne-t, akartam is mondani hogy
nagyon hiányzott a mostani részből, legalább egy ápolós rész. Persze direkt nem volt húzzák az emberek idegeit 😊 Eddig is jó kis karakter volt, nem nagyon kötődtem hozzá, de az utóbbi évadban már megszerettették velem, meg amit csinált az előző részben ugye, nagyon kemény, most már nagyon sajnálnám ha kinyírnák.
Kérdés, mennyire akarnak ragaszkodni a történelemhez.
Elvileg Woodes Rogers végül sittre került mert nem tudott törleszteni, aztán kiengedték és Nassaun halt meg.
Anne Bonny megúszta de Calico Jack-et fellógatták. Hands kegyelmet kapott.
Long John Silver egy kitalált figura mint Flint, bár utóbbi karaktere nagyon hasonlít Henry Jennings-re, akár ő is életben maradhat.

Palinko
Kíváncsi vagyok én is, hogy meglépik-e azt, hogy évad végére mindenkit megölnek. Kétlem.

Szerintem ezt most megússzák, akár harcban, akár csellel. Felesleges arra hagyatkoznunk, hogy de hát alig van már kalóz meg rahedli sok ellen jön, mert eddig sem tudtuk szemre eldönteni a harcok kimenetelét 😄 Majd legyőzik őket, talán a bástyák ágyúi működnek majd túl jól, talán csatlakozik még több rabszolga akik múltkor annyira megindultak, talán valahogy megegyeznek a spanyolokkal, hogy oké itt az Urca kincse, de ugyan vágjátok már le az angolokat, személyes bosszú is meg úgy is háborúban álltok, Nassau meg amúgy sem kéne nektek.
Tikal
na lassan game over? 😊

Count Adyn
Elvileg Blackbeard a valóságban is ezt a trükköt szopta be, csak minden körülmény más volt kb és kicsit bele kellett erőszakolni a sztoriba ezt gondolom azért tünik kicsit értelmetlennek igy😊

És a hajó alatt áthúzás sem keresztben volt szokás, hanem hosszában. 😉

Ami további üvöltő hiba az utolsó részben a következő volt:
Woodes Rogers hajója egy szlúp, ami a 18. században három árbócos kisméretű vitorlás hadihajó volt. Egy üteg fedélzete van, amin 12 fontos ágyúkat hordozott, maximum 18-20 darabot. A hajó hossza maximum 20 m lehetett. Ezzel szemben a BlackBeard/Teach hajója a spanyol építésű Man O' War volt, ami egy 94 ágyús, tehát a legnagyobb, első osztályba tartozó sorhajó. Hossza kb. 60m. Három ütegfedélzete van, alsón 32-36 fontos, a középsőn 24 fontos, a felső ütegfedélzeten 12 fontos ágyúkkal. Azt hiszem nem kell ahhoz hadászati szakértőnek lenni a nézőnek, hogy átlássa, az első sortűz Woodes Rogers hajójára maximum fogpiszkálókat hagyott volna a hajótestből…

Gigabyte B760M DS3H, Intel Core i5-12400F, 32 GB DDR4, SSD M.2 Kingston 1 TB, Gigabyte RTX 3070 GAMING OC 8GB

Palinko
Én is egyetértek veled, tényleg nem nagyon kellett volna bele ez a fordulat, elég volt a kapitány, hogy kezdett durvulni, a kormányzót megtarthatták volna elvhűnek.

De ezt azért jól csinálja a sorozat be kell látni én már legtöbb szereplőt kedveltem is és utáltam is a húzásai miatt, szóval ezzel jól játszanak, de tényleg kicsit túlzásba estek.

Látod én nem tudom a történelmi harceljárásokat, de totál logikus lett volna, hogy a fedélzeten megbúvó embereket is megritkítják. Elsüllyeszteni gondolom nem akarták mert saját szemükkel akarták volna látni, hogy halott a nő, de mindannyian sok csatát láttak már tudták volna kb mennyit bír el egy hajótest és nem lőtték volna tovább. Meg akkor legalább nem lett volna olyan vészjósló csend, hanem hallották volna, hogy hé ezen a hajón sokan vannak ez csapda.

Na de még 7 részen keresztül kell húzni, jobban jártunk volna egy rövidebb, de összeszedettebb évaddal. Az utolsó részekben meg be lehetne mutatni milyen lesz az élet Nassau elfoglalása után, bár most úgy tűnik sztem még az az elfoglalás sincs lejátszva teljesen.
Teljesen igaz. Érthetetlen, mert a brit haditengerészetnél alapvető harceljárás az volt, hogy a hajótestet lőtték ronccsá. egyedül franciák taktikája volt a 18. században, hogy a csak a vitorlázatot lőtték. A másik, pedig hogy akármennyire tisztelték a kapitányukat, azért ezt bevállalni érte nem volt reális.. 😞

Gigabyte B760M DS3H, Intel Core i5-12400F, 32 GB DDR4, SSD M.2 Kingston 1 TB, Gigabyte RTX 3070 GAMING OC 8GB

Oldal 1 / 8Következő →