Kik vagyunk?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az, hogy egy több szavas kõbe vésést pontosan ugyanúgy egyforma kézzel véssen ki valaki csak vésõvel és kalapáccsal (ez valóban hihetetlen és senki sem képes rá)
vagy az, hogy a mai mûszerek ezredmilliméter pontosságot is mérnek akár?
(Ne felejtsd jelenleg forgácsolóként dolgozok. Hétköznapi szinten mérek század, és sokszor ezred milliméteres pontossággal. Mert a munkám megköveteli.)
Akkor melyik rész is a baromság?
"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."
oké, megmagyaráztad a piramisokat... semmi extra nincs bennük, legyen...
akkor magyarázd meg a Szakkarában lévõ föld alatti sírkamrát, hogy hogyan vitték le oda az egy darabból kifaragott lézer pontossággal megmunkált gránit szarkofágokat... 7:15 -tõl
Bazinga!
A tények már csak ilyen makacs dolgok, nehéz õket lehazudni.
Aki ilyet állít, az egy idióta.
"de néha azért már nem lehet a sok véletlent megmagyarázni."
1. Milyen véletlen?
2. Ha nem tudod megmagyarázni, akkor azt mondod, hogy nem tudod megmagyarázni. Nem azt, hogy akkor biztosan a zufók. Különben teljes joggal hülyézlek le.
Õsi idegenekkel hagyjál békén, az egy hülyéknek szánt gumicsont.
"itt az orrunk elõtt a Földön, vagy valami építmény formájában vagy valami õsi szövegben."
Ez, komolyan, hogy a pék véreres faszába áll nektek össze? Oké, tegyük fel, hogy én egy ufonauta vagyok, és ellátogatok egy idegen bolygóra, ahol létezik egy alacsony szintû technikai civilizáció. Szerinted neki fogok állni köveket farigcsálni?
Menjetek már a faszba a baromságokkal!
Emberi kéz nem képes még két vájatot sem pontosan ugyanolyan mélyre kivésni, nem hogy egy egész szövegrészt.
(Nem merem leírni, hogy ez egyértelmû... mert ez nem mindenkinek az 😊
A modiknak nem tetszett hogy az ilyen nyomorult idiótáknak megmondtam hogy nyomorult idióták😊
Nem tudom miért alkotsz véleményt olyan kérdésben amirõl halvány lila fingod sincs. Tényleg nem tudod megállapítani hogy mihez értesz és mihez nem? Mondjuk sok ilyen van, az ilyenek semmihez sem értenek😊
Az elég sok mindenre fényt derítene..
Semmi kifogásom az alregek ellen, de akkor is megértik a mondandódat, ha egy reget használsz 😊
Nem hiszel ezekben a dolgokban: rendben.
Akkor miért vagy még itt? 😊
Ha építõmérnök lennél te is be tudnád látni, hogy rohadtul nem nagy csoda, csak sok munka piramist építeni. Ha megkapod az erõforrásokat tudsz csinálni ütemtervet is az adott technológiára. Több lehetséges elmélet is van a technológiát illetõen, nyilván mindegyikre más építési idõ jön ki.
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Gondolom a római oltárkövedrõl is készítettél már radiokarbonos kormeghatározást?
Mind közül a legpraktikusabb ez: egyedül sosem fog sikerülni.
Kell valaki, társ, barát, bárki. A világnak nincs semmiféle értelme egyedül.
Aki ezt a tényt nem fogadja el, hibásan dönt.
Nekem a párom segített talpra állni. Nem pénzzel, hanem szavakkal.
Mindig hálás leszek neki ezért. Általa lett jobb életem.
Õ a társam, a párom és a legjobb barátom is egyben.
Egy probléma van 07-es ügynökkel, hogy (szó szerint) nekem tulajdonít be minden megfigyelést és elméletet holott én csak megosztom õket.
Az, hogy én mindezekbõl mit hiszek el és tartok elfogadhatónak az én dolgom.
Mint ahogy az meg a másoké, hogy õk mit gondolnak az egészrõl.
Egyébként Zéró "kollégát" is meg lehet érteni.
Õ ragaszkodik a tényekhez és abból egy hangyányit sem enged.
Õsi idegenek sorozatot még nem láttam. De majd pótlom köszi.
Én csak annyit tennék hozzá, hogy aki elhiszi, hogy a piramisokat (vagy egyéb több ezer éves monolitot / építményt amik még ma is állnak) emberek építették az nagyon szûk látókörû. Mármint, az egyiptomiak építették, ez tény. De biztos, hogy volt valami külsõ segítségük.
Zero, jó dolog a szkepticizmus, mert sok felesleges "körtõl" megkíméli az embert, de néha azért már nem lehet a sok véletlent megmagyarázni.
Ajánlom az Õsi Idegenek sorozatot, youtube -on is van fent pár rész. A legnagyobb szkepticizmussal ülj le nézni, mármint ha érdekel a téma egy picit is. Egy picit azért legyél nyitott és próbálj meg megcáfolni mindent amit mondanak. A legtöbb esetben menni is fog. Én is sokszor csak legyintek, hogy ezek már mindent az idegenek számlájára írnak, de aztán hirtelen összeáll a kép amikor egy-egy olyan állítást mondanak amire bizonyíték is van, itt az orrunk elõtt a Földön, vagy valami építmény formájában vagy valami õsi szövegben.
Bazinga!
És tudom azt is, hogyan kell megvalósítani õket."
Mi történt, hogyan sikerült ezt a nagy változást elérned? Ha lenne egy hasonlóan lecsúszott ember, mint amilyen te is voltál, mit mondanál neki?
(Ez már inkább a topik témája, mint a piramisok.)
Bocs, de ezt már nem bírom szó nélkül nézni.
Több magyarázat.
Elsõ kérdés:
Melyik hieroglifákról is beszélünk?
Második:
Tényleg minden vájat egyforma mély?
Mert például a híres helikopter az úgy keletkezett, legalábbis egyiptológusok és történészek szerint, hogy egy dicsõítõ kõtáblát háromszor is újravéstek, mert az idõjárás kikezdte. Mivel közben változtattak is a szövegen, az egymásra vésett különbözõ jelek kiadták a "helikopter"-t.
Egyébként meg egy valamire való mesterembertõl elvárható most is, mint ahogy 4000 éve is, hogy pontos munkát végezzen.
Az, hogy nem találtuk meg a célszerszámokat, még nem mond semmit. Hogy ott kellene lenniük a helyszínen? Miért? Lehet, hogy a végén "összepakoltak" mindent, és rendet tettek. Hiszen lehet, hogy az íráshoz elég volt egy sablon, mely mindig ugyanazt a méretet tartotta.
Na, ezért vagy egy idióta.
Harry Potter féle varázslást mondjuk nem tudok.
Továbbléphetünk? Vagy futsz még pár kört?
Holnap majd megnézem...
Most irány haza.
Csõztök 😊
Minden vájat egyforma mély. Egyértelmû, hogy nem emberi kézzel munkálták meg.
De akkor mivel?
Így az utolsó szalmaszálat is megragadja, csakhogy ezt a hülyeségét ne kelljen feladnia.
Ha esetleg sikerülne is válaszolnod minden kérdésére, akkor majd kérni fogja az építõk listáját név szerint felsorolva, vagy valami hasonló elbaszott debil hülyeséget fog feldobni.
Ismerem már az agyhalott fajtáját, ezt a beszélgetést már tucatnyiszor eljátszottam különbözõ emberekkel, mind ugyanazokat a baromságokat nyomatják, és mind ugyanezt a csúszómászó vitastílust követik.
Hogy a mai technikával sem lehetne felépíteni õket. Persze, hogy nem, mert õk más technikát alkalmaztak.
Olvasom bizonyos "tudományos" oldalakon, hogy levitációs megoldást alkalmaztak, vagy pl a maják, és inkák kõolvasztást használtak, és így tudtak olyan több mázsás kövekbõl építeni, melyek közé a késpengét sem lehet benyomni.
Amúgy a kõszállítás és mozgatás rendben. De attól maradt még kérdés százszám...
Akkor ezt is a szádba rágom:
Kibaszottul mindegy, hogy KI mondta, az számít, MIT mondott.
Ha ez hülyeség, akkor hülyeség. Nem menti, hogy valami általad nagyra tartott személy mondta. Pont lófaszt se számít.
Az ember amíg él változhat.
Komolyan, hogy nálad abból, hogy nem tudjuk, hogy a piramisokat pontosan milyen technikával építették, neked egyértelmûen következik, hogy lehetséges varázsolni, az már kissé menthetetlen szerintem.
Persze állok elébe, hogy meggyõzzön valaki.
az 1600 tonnás követ Finnországból emelõk, csigák, görgõk segítségével szállították a Néváig, majd bárkán Pétervárig, ahol Falconet lendületes formát adott neki.
Témához ennyi a hozzáfûzni valója a tesódnak?
Neked önálló vélemény valamirõl (vagy valamihez)?
Vagy inkább megmaradsz a "hallgatok, tehát bölcs vagyok" álláspontnál? 😊
Akkor gondolom nem is én, hanem õ a semmitmondó álbölcsész 😊