Kik vagyunk?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ezek alapján egészen biztosan kijelenthetjük, hogy tudtak az ókoriak nagy köveket pakolni.
"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."
Ez az 1600 tonnás kõ valóban annyi? Nem csak 160?
Kerestem errõl másik infót, de még nem találtam.
Lehet elírás is nem?
Amúgy meg a kövek mozgatását már részben elfogadtuk :)
Itt pl. a Stonehenge-i kövek szállításáról is van szó.
50 tonna emberi erõvel bõrszíjakkal stb..pedig azok sem kicsik. De 1600? Hmmm...
Annál minden szempontból elfogadhatóbb válasz a "csak. unatkoztak, és ehhez volt kedvük" is.
Erre itt egy elmélet például.. a sok közül.
Nem látok érdemi különbséget az "valamikor itt kis szürkék járkáltak repülõ csészealjakkal" és az "itt kis szürkék járkálnak repülõ csészealjakkal" közt.
Bácsika arra haladt a szekerével, de többször körbe fordult mert eltévedt :)
Komolyra fordítva a szót: nekem már maga a helye is meglepõ. Ugyanazt a körvonalat érinti területileg (ugye az egyenlítõtõl 30 fokra dõlt körvonalról van most szó) ami érinti a piramisokat és a világ legérdekesebb és legnagyszerûbb ókori épületeit is.
Nagyon jó kérdés volt ez is :)
Bazinga!
sosem mondtam ilyet... én is szkepticizmussal nézem pl. az õsi idegeneket vagy olvasom az elméleteiket és nagy részüket én is hülyeségnek tartom, mert túlzó és több sebbõl vérzik az elméletük, és csak hinni akarnak benne
egyszóval nem elvakult hívõ vagyok, csak fogékony a témára és nem zárom ki, sõt, elképzelhetõnek tartom, hogy több ezer évvel ezelõtt egy idegen civilizáció járt a Földön... és ettõl még nem vagyok kis szürke ember meg repülõ csészealj hívõ akinek 3. típusú találkozása volt :D
Bazinga!
Valamelyik topikban itt SG-n már beszéltem errõl, asszem ott leírtam a faszi nevét is, aki végignézte, meg a dátumot is. Akkor még friss volt az emlék, direkt rákérdeztem a mérnök néninél ezekre a részletekre.
Egy magyar mérnök éppen Egyiptomban járt, mikor franciák kaptak engedélyt megfúrni egy-egy belsõ követ a folyosókon. Minden fúrásból homok pergett ki.
Errõl nem fogok neked tudni hivatkozást adni, mert csak a személyesen ott járt mérnök egyik akkori kollégájával beszélgettem a dologról. Állítólag a 70-es években történt, és csak helyi, egyiptomi szaklapban publikálhatták az eredményt, nemzetköziben nem, az egyiptomi hatóságok nem engedték.
Az információt fenntartásokkal kezelem, nem tudok róla elég részletet, viszont megbízható embertõl származik.
Még egy dolog van, ami erre enged következtetni, a földrengésállóságuk. Az ismert, hogy homokkal töltött kõépületek jobban viselik a földrengést, mint a csak kõbõl épültek. A piramisok viszont nagyon jól bírják a földrengést.
Mindemellett lehet, hogy tényleg csak a durván nyesett kövek hézagaiban van homok, az általánosan elfogadott verzió szerint is csak a külsõ pár sor kõ van egymáshoz faragva és csiszolva.
Nem tudom, ezt a 100km-t honnan vetted, a sivatag kellõs közepérõl beszélünk (öntözött területet leszámítva). A Szfinxet konkrétan többször ki kellett ásni, mert ellepte a homok.
Ahhoz képest, hogy az elõbb még kételkedtél egyáltalán abban is, hogy homok van benne, elég fura, hogy most tudni véled, honnan származik.
Egyébként hogy döntöd el, hogy honnan származik?
Biztos? Azért ez elég meredeken hangzik. Állítólag vannak bennük homokkal feltöltött üregek (bár ezekrõl is inkább az "alternatív tudománnyal" foglalkozó oldalakon írnak), de ezek 15-20%-át adhatják a teljes térfogatnak a feltételezések szerint.
Egyébként állítólag olyan homokkal vannak ezek feltöltve, amiket 100 km-rõl kellett odahordaniuk.
1600 tonnás kõ--nem max 30 tonnás/illetve átlagban 2 tonnás/ érted??
Ez a lényeg: "DE BIZTOS", tuti, 100%---basszus erre nem lehet mit reagálni, ez tömény hit
vs.
"a paleoasztronautikában nagyon hiszek"
Ufóhívõ vagy, most vallottad be. Nem úgy formalizált vallás, mint a kereszténység, de vallás az. Vannak dogmáitok, prófétáitok, mártírjaitok, minden, ami egy igazi valláshoz kell.
" pont, hogy nem szó szerint értelmezem a mítoszokat, hanem úgy, mint félre értelmezett technológiát leíró történetek"
Nem ugyanarról beszélünk.
Te azt elfogadod, hogy azok megtörtént események leírásai, ilyen szempontból szó szerint veszed.
Én erre semmi okot nem látok.
Az, hogy ezek után hogyan értelmezed a leírtakat, az egy másik kérdés, nem az, amirõl én beszéltem.
Én ezeket annak tekintem, aminek elsõre látszik: irodalomnak. Majd bizonyítékok fényében esetleg át lehet értékelni, de nem úgy, ahogy ti csináljátok, hogy elõre eldöntöd mit keresel, és aztán persze azt meg is találod benne.
"az a baj, hogy rohadtul nincs benned semmi nyitottság"
Nem vagyok nyitott a hülyeségre, ezt jól látod.
" ha valaki mást "hisz" vagy vél igaznak "
Eredmény, vagy kifogás van?
"ez valami felsõbbrendû önérzet nálad"
Ezt gyakorlatiasságnak nevezik.
Mi van a halálon túl? Túl kíváncsi vagy, aki kíváncsi hamar megöregszik.
Kik vagyunk? Majmok vagy ha jobban hangzik õsemberek maradványai, attól függ melyik tankönyvbõl tanultad.
nem kajálok be mindent amit elém tesznek, de a paleoasztronautikában nagyon hiszek
az a baj, hogy rohadtul nincs benned semmi nyitottság, ha valaki mást "hisz" vagy vél igaznak mint te, te azt élbõl idiótának tartod... ez valami felsõbbrendû önérzet nálad? na mindegy, nem is errõl szól itt a dolog
Bazinga!
Ugyanazt az egy világot tapasztaljuk mindannyian, nyilvánvaló, hogy a sztorik hasonlóak lesznek. Az lenne a fura, ha nem azok lennének. Területenként eltérések viszont vannak. Az egyiptomiak afrikai állatoknak képzelték az isteneiket, a görögök európaiaknak, stb.
Az ég mindenki számára elérhetetlen, a repülés mint koncepció nem új (madarak), és fura dolgok jönnek belõle (csapadék, villám, stb), nyilván oda képzelt el mindenki minden megmagyarázhatatlant.
Õszintén szólva éppen te vagy az, aki nem gondolkozik, csak benyal minden szart, amit elé tesznek.
"nagy a képzelõerõd? akkor miért csak azt hiszed el amit látsz?"
Éppen azért MERT nagy a képzelõerõm. Kinézem másból is. El tudom képzelni, hogy már sokezer éve is éltek élénk fantáziájú emberek. Te meg valamiért ezt nem tudod elképzelni, és ragaszkodsz ahhoz, hogy ami sztorikat anno egymásnak mesélgettek szórakozásból, az mind megtörtént eset. Ha valami földhözragadtság, akkor ez az.
Másik fele, hogy nincs köze a kettõnek egymáshoz. NEM hiszek. Vagy eredményed van, vagy befogod a pofád, ez az életfilozófiám, ehhez tartom magam. Véleményem szerint ez az EGYETLEN tartható álláspont. Segget csinálni a szájából bárki tud.
utolsó próba.... googlezz rá Énok könyvére
a holt tengeri tekercsek egy része amit szándékosan nem raktak bele a Bibliába
nagyon röviden, Énok arról beszél, hogy az égbõl leereszkedett "angyallal" repül, leírja hogy a horizont íves, és hogy a Föld gömb alakú és hogy rövid idõ alatt mekkora távolságokat tesznek meg... és még sorolhatnánk
ne is válaszolj, kb. sejtem hogy mi lenne a válasz... :D nagy a képzelõerõd? akkor miért csak azt hiszed el amit látsz?
Bazinga!
Vasárnap kivételével napi szinten használom õket. Sokat és sokfélét.
Ha ragaszkodsz hozzá, a mobilommal lefotózok pár mérõmûszert neked.
Hogy mire való? Természetesen mérésre. Mint minden mérõmûszer.
Ki hitte volna mi? :)
A leletekrõl.
Mindenkinek javaslom elolvasásra a Tiltott Régészet könyvet. Magyarul is kiadták már. Az író egy magyar egyetemen is tartott beszámolót és elõadást arról amirõl írt.
Miért is nem tud a világ minden elõkerült leletrõl....stb..
Szóval nagyon nem igaz, hogy figyelmen kívül hagyom a leletek nagy részét.
Kérdés: miféle leletekrõl is van szó?
Amiket te itt komolyan veszel, az csak fantáziálás, szórakoztatásra van, nem tudomány. Nincs alátámasztva, bizonyítva, csak egy szép mese.
A kereslet alakítja a kínálatot. Mivel sok a tanulatlan suttyó aki minden szart elhisz, és szeretné magát okosabbnak érezni mint amilyen valójában, ez a dolog is elment egy ilyen kiszolgáló irányba, de attól még a koncepció nem változott.
Ha a leletek, és történelmi bizonyítékok elég nagy részét figyelmen kívül hagyod, a Trónok Harca is lehetne a történelmünk. Ugyan ezt játszod el, csak más témában. Elhiszem hogy jó érzés, de így kívülrõl elég röhejes ám.
A szkeptikus te vagy :)
Vagy ha mégis volt, akkor honnét szerezték?
Gondolom nem gyárakban gyártották. De akkor hol?
2. Ez most beugratós kérdés? Létezik hát.
Biztos a szellemek, hát mi más lenne?
Ha igen, akkor az még nem olyan hûde nagy pontosság. Fogadni mernék, hogy egy emberi erõvel hajtott marógéppel is simán lehet hozni a százados, sõt még az ezredes pontosságot is, ha sok idõ van a munkára és nagyon kicsi elõtolással és fogásvétellel lehet dolgozni. Márpedig ezeknek volt idejük, rengeteg.
1. mirõl beszélsz, pontosan, konkrétan melyik hieroglifákról
2. létezik-e ez a századmilliméter pontosság, vagy csak képzeled.
Enélkül a levegõbe beszélsz csak.
"Szerinted az univerzumban csak a Földön van élet?"
Valószínûleg nem.
"Vagy hagyjuk is ezt az egész mendemonda dolgot ezek is csak mesék?"
Pontosan.
"Ha szemernyi képzelõerõd vagy elfogadó készséged nincs akkor nem állok le veled vitázni mert nem túl sok értelme van."
Vitázni tényekrõl lehet. Fasz elképzelése mindenkinek van, a kérdés mindig az, hogy hogyan kapcsolódik ez a valósággal.
Képzelõerõm állítólag átlag feletti. Csak éppen tudok különbséget tenni a valóság és a képzelet közt. Felnõttkorban ez már elvárás szokott lenni...
Igen. Az õskorban is ment. De azért figyelemre méltó dolog már csak a századmilliméteres pontosságú egyezés is két vájat mélysége között. Pláne több szó és több sor között. Errõl (is) beszélünk..
Nincs kedvem most neked szöveges info után kutatni, ezt amúgy is látni kell. Majd megnézed ha lesz hozzá kedved/lehetõséged.
Csak nagyon röviden egy kérdés, amire úgy is az lesz a válasz hogy "te kretén húzzál már a f*szba" :D Szerinted az univerzumban csak a Földön van élet? Illetve a világ összes õsi kultúrájának vallási és egyéb szövegében megtalálható az égbõl leereszkedõ istenek képe akik valamiféle szekéren vagy "jármûvön" jönnek és tüzet, villámot szórnak, hatalmas hanggal érkeznek...stb. Ha mindegyik kultúra leírja ezt az eseményt (kicsit máshogy megfogalmazva) akkor nem lehetséges, hogy tényleg láttak valamit csak fingjuk nem volt róla hogy mi az és így írják le? Vagy hagyjuk is ezt az egész mendemonda dolgot ezek is csak mesék? Ha szemernyi képzelõerõd vagy elfogadó készséged nincs akkor nem állok le veled vitázni mert nem túl sok értelme van.
Bazinga!
Egy újabb rejtély... ami érdekes lehet..
De ne csak az elsõ két sorig olvasd wazze :D
Linkeld valami szöveges formátumban, mert sem türelmem, sem lehetõségem nincs most youtube-ra. Ha információ, akkor biztosan van róla szöveges adat is a neten.
Egyébként meg mint már mondtam, az, hogy valamit nem tudunk, az annyit jelent, hogy nem tudjuk. Nem azt, hogy akkor biztosan az ufókok. Ezt kéne talán tudatosítani magadban.
Egyébként még mindig kövek farigcsálásáról beszélünk, ami azért lássuk be, nem a technika csúcsa. Az már az õskorban is ment.