Védõoltások
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Komolyan mondom, hogy a hülyeség ilyen magas szintjétõl agyfasz kapok...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Nyilvánvaló, hogy ha pár évig nem oltanának senkit, akkor nem lenne gáz és a sok oltásellenes balfasz verné a mellétt, de egy idõ után szépen visszajönnének a betegségek. Ugyanis ezek nincsenek eradikálva, mint a himlõ... Ha megszûnik az átoltottság, akkor meg majd lehet sírni, hogy a csemetéd megmurdel, mert nincs oltva, és akkor is a szemét orvostudomány meg az orvos lesz a hibás mi?
Elképesztõ bazdmeg, hogy az orvostudomány egyik legjelentõsebb és leghatásosabb eszköze ellen ágál valaki.
Gondolom így azt sem tudod, minek izzadsz, vagy mitõl szárad meg a mosott ruha a 22 fokos alkásban.
Szerintem ezt nem vizsgálják.
Azt szeretném, ha rendesen kivizsgálnák a védõoltások hatásait és mellékhatásait. Ennyi.
Ismerjük annyira a betegségek terjedési szokásait, hogy meg tudjuk mondani, mikor van és mikor nincs szükség megelõzésre (védõoltásra). Igenis vannak ilyen vizsgálatok, statisztikák, amik azt mondják, hogy szükség van rá.
"a higiénia fejlõdésére (lásd wikipédia tbc: k. Ott vezették be elõször a köpõcsésze-használatot is és a nyilvános köpködést is tiltani kezdték"
A BCG oltás csak gyermekekben alakít ki védelmet a TBC baktérium által okozott bizonyos betegedések ellen. 10 éves kor után gyengül a hatása. A kezelése mindigis problémás volt, tehát az egy kicsit túlzás sajnos, hogy van már gyógymódja. De ettõl függetlenül, ha már kialakult(!) rendesen az immunrendszer, túl lehet élni, nem is adnak ismétlõoltást...
De a védõoltások is jelentõsen hozzájárultak a kevesebb gyermekhalálozáshoz, és a visszaszorításhoz.
Mellesleg nem igazán értem mit szeretnél, ne legyen többé védõoltás, aztán nézzük meg mi lesz? Ha a gyermeked nem kapja meg a BCG oltást, és meghal agyhártyagyulladásban 2 évesen, akkor mit fogsz mondani? (vagy ha a te félretájékoztatásaid hatására mással történik meg)?
De a figyelmeztetés téged hidegen hagyott: #177
De, hogy mihez tartsd magad pöcsös, én dupla feketeöves szájkaratés vagyok.
Ugy hogy nyomasd fel a pelust:))
"De azoktól a betegségektõl, amikre a védõoltásokat kapjuk, lehetsz akármilyen egészségállapotban, csakis az véd meg, ha az immunrendszered már ismeri"
Ez hazugság. Mivel több betegségnek is van mára gyógymódja. Egyszerûen NINCS olyan vizsgálat, ami arra irányul, hogy a jelenlegi helyzetben, ha abbahagynánk a védõoltásokat és hagyatkoznánk az egészségügy fejlõdésére, a higiénia fejlõdésére (lásd wikipédia tbc: k. Ott vezették be elõször a köpõcsésze-használatot is és a nyilvános köpködést is tiltani kezdték. A betegség terjedését akadályozó munka eredményeképpen Európában az egységre esõ haláleset 1850 és 1950 között tizedrészére csökkent.), akkor mi történne. NEM a védoltások hozták a nagy eredményt némely betegségek esetében.
Ha megnézed például az általam nyitott Egészség topikot, láthatod, hogy egyáltalán nem hagy(ott) hidegen az egészségmegõrzés téma. Utólag belátom, hogy én is hülye voltam, sok marhaságot elhittem és terjesztettem (lásd elsõ üzeneteim a topikban).
Nem állt szándékomban hosszas párbeszéded folytatni veled, nem látom értelmét és idõm se nagyon van rá most. És a többiek sem azért hülyéznek a beszélgetés helyett, mert nem érdekli õket a téma, ezt szerintem kijelenthetem mindenki nevében....
Te hova tartozol, na és miért oda??
tehát a nyugati vezetõk, és tanácsadóik, mind-mind ostobák, ellenben ti, az interneten élõ nullák, és hittársaik rettenetesen okosak vagytok...
hát... elég egyszerû vallás a tiétek...
persze, ha ennél bonyolultabb lenne, nem is tudnátok követni...
de egy dologban igazatok van...
most már tényleg elég, csak beleolvasni a topikba, és látni lehet, melyik oldalon vannak az idióták...
és még csak nem is kell sokat olvasni tõletek **
A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth
Ráadásul balu-t már figyelmeztettem, úgy látszik õ is azok közé tartozik, akit ez a téma hidegen hagy (nézz csak körül, ilyenekkel van tele ez a topik). Ezzel sikeresen megölte a párbeszédet. Ha ez volt a célja, akkor gratulálok neki, sikeres ember lehet, ha céljait ilyen hamar és frappáns módon éri el.
"jézus krisztus ki vagy a mennyekben a faszoktól ments meg engem"
practitioner of the forbidden arts of death Instant no-button: http://www.nooooooooooooooo.com/
practitioner of the forbidden arts of death Instant no-button: http://www.nooooooooooooooo.com/
Egyébként szerintem én pont eleget olvastam már utánna ennek. De ha te tudsz valami nagyon meggyõzõ forrást, akkor linkeld, kíváncsi vagyok, hogy te mit javasolsz, honnan érdemes utánnaolvasnom...
Járványt pontosan megjósolni nem lehet, ahogy azt sem, hogy mikor alakulhat ki olyan vírus "verzió", ami veszélyesebb az eddigieknél. Az influenzával pont az a probléma, hogy gyakorlatilag bármikor kialakulhat ilyen, fõleg a H1N1 esetében. A spanyolnáthába az 1. vh alatt (2 év alatt) 50-100 millió ember halt meg (és még rengetegen megbetegedtek). Mindenki, aki beoltotta magát, csökkentette annak a valószínûségét, hogy nagyobb járvány alakuljon ki.
Azt pedig tudod mennyit semisítettek meg?
Akkor lenne igazad, ha ez másképp lenne.
Még annyit, ha egy leromlott állapotú emberkének adnak esélyt a betegség elkerülésére, talán nagyobb eséllyel éri el a jobb állapotot.
Olvastad az influ posztot?
Ne adja ég, hogy megtapasztald gonoszabb oldalát.
Már bocsi a bunkóságomért:))
Ez szimplán HAZUGSÁG! Olvass utána!
Az influenza oltásról a 2009-2010 környéki ántsz reklámkampány jut eszembe, amikor az akkori fõnök (nem jut eszembe a neve) decemberben ecsetelte, hogy mekkora járvány lesz márciusban. Erre világosan emlékszem. Halottak leszenk, stb. És mi lett? Semmi. Az égvilágon semmi. Ellenben a betárazott vakcinákat el kellett adni. Ezt marketingnek hívják.
Így igaz, azonban a szövõdményei általi halálos esetek magasan fenn trónolnak.
Így egy kevésbé ellenálló öregebb, netán betegséggel küzdõ szervezetnek szüksége lehet a védõoltásra.
"Az utóbbi idõk egyik legsúlyosabb influenzajárványa tombol Amerikában: rengeteg a beteg, és már húsz gyerek vesztette életét a szövõdmények miatt. A szokásosnál korábban jelentkezõ járvány miatt az idei évre gyártott oltóanyagok 95 százalékát már beadták az embereknek, de így is egyre nõ a fertõzöttek száma, Boston polgármestere még a szükségállapotot is bejelentette. A város vezetõje mindenkit arra kért, oltassa be magát minél elõbb, és ha megbetegedett, szigorúan maradjon otthon, hogy ne fertõzzön meg másokat. De nemcsak a tengerentúlon, hanem Európában is egyre többen jelentkeznek az orvosnál influenzával, és tíz országban már kiterjedt járványról számolnak be."
Az odáig oké, hogy a sportolás, a tudatosabb táplálkozás (bár én fõleg arra gondolok, hogy változatosabb étkezés, és kerülni például a mû, pl. gyorséttermi meg hasonló kajákat, kólát, kávét, stb.), a stressz kerülése sokat számít az immunrendszer szempontjából. Ezek hiánya is sok problémát okozhat, illetve egyén függõen persze bizonyos táplálékokat is érdemes figyelni, hogy mi az, amik érezhetõen rossz hatással vannak.
De azoktól a betegségektõl, amikre a védõoltásokat kapjuk, lehetsz akármilyen egészségállapotban, csakis az véd meg, ha az immunrendszered már ismeri, és egybõl tudja hogyan kell reagálni rá. És lehet, hogy te kihevered valahogyan, mert egészséges vagy, de tõled elkapják 30-an, akikbõl 20-an beledöglenek, és terjed tovább, akkor az egyáltalán nem jobb helyzet, mintha beoltottak volna téged, és te sem szenvedtél volna tõle.
Az influenza annyiból más, hogy abba nem szokás belehalni, tünetei viszonylag jól kezelhetõk, és ha jól tudom sok különbözõ vírus van, nem jó mindegyik ellen a védõoltás sem. Fõleg olyanoknak célszerû beoltani, akik munkájukból adódóan nagyon nem jó, ha elkapják, vagy nincsenek olyan egészségü állapotban, hogy viszonylag könnyen kiheverjék.
Ezt a kevesebb hús meg sohatöbbé tejet már több ismerõsöm végigjárta, és rájött, hogy hülyeség volt. A tej az nagyon egyénfüggõ lehet, úgyhogy azt nem lehet általánosítani, én rendszeresen iszok (szõlõcukorral keverve :P sporthoz nagyon jó, és tejtermékeket is imádom, a kevesebb hús meg nem tudom mihez képest kevesebb, de így az is baromság szerintem.
Az a baj, hogy hiába beszélgetünk róla, nem nagyon fogsz tudni meggyõzni arról engem, hogy ez egyrészt nem egyénfüggõ, másrészt nem placebo hatás.
Az oltásellenességed az viszont teljesen butaságon, hibás következtetésen alapszik, nagyon felelõtlenség (fõleg, hogy másokat is hülyítesz vele). Hiába várod el, hogy ne hülyézzenek le a többiek emiatt, mert tényleg az vagy.
Na köszönöm, ezzel a bevezetõben elejtett mondattal megmentettél egy oldal faszság átolvasásától.
Ha ilyen alapjaiban vagy hülye a témához, akkor kár rajta erõlködnöd, értelmes és helyes megoldásra nem fogsz eljutni soha.
Elárulom: az éves influenzaoltás és a kötelezõ gyermekkori védõoltások hatásosságának vizsgálatánál bizony _ELVI_ különbségek vannak.
-Az M1-es autópályán egy õrült sofõr szembe halad a forgalommal!
Mire a faszi:
-Mi az, hogy EGY?! AZ ÖSSZES!
Ha lenne egy kis agyad (akkor nem tartanál itt, de ezt most félretéve) esetleg elgondolkodhatnál vele arról, hogy ha minden egyes vitádban amit nálad hozzáértõbb vagy mûveltebb emberekkel folytatsz, eljutsz addig, hogy menthetetlenül hülyének tart a vitapartnered, akkor talán nem a világgal van a probléma...
2--igazad van, csupán annyival módosítanám, hogy a jócselekedetek, pl oltás, az emberségesen gondolkodó szervezetek szélmalom harcai
Ps: én spec azoknak akartam "kedvezni" a háttérhatalom kiszólással, akik szerint meg akarják oldani a 500 milliós népességszám elérést.
Oltás? Ja persze, mi tudjuk az igazságot.<#bohoc>#bohoc>