Védõoltások

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Gondolom ez neked se mond semmit: #201

Pedig érdekes dolgokat vetsz fel, és lenne is kedvem beszélgetni, de amint elérek az "agyfaszt kapok" részhez, eszembe jut, hogy értelmetlen lenne belekezdeni az egészbe. Így halnak meg a jó topikok.

Molnibalage
Kényelmes válasz. Mindenhol játszod az okost az ilyen kitérõ válaszokkal..

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Én nem fogom neked elmagyarázni, abban biztos lehetsz. Annyira azért nem érek rá. A szélmalomharcokra meg fõleg nem.

?

Molnibalage
De arra. Mintha azt vizsgálnád, hogy mi lenne, ha az építõiparban megszüntetnéd a zuhanásgátló használatát. Ilyet nem vizsgálsz, mert nincs értelme. Mi lenne? Na mégis mi? Több haláleset. Szerinted, ha megszûnne az innumizáció és visszatérne az n+1 szövõdményt és halált / bénulást okozó eset, akkor az jó lenne? Szerinted mi az olcsóbb és jobb? A filléres védõoltás gyermekbénulás ellen, vagy élethosszig tartó gondozás egy sérült vagy béna embernek...?

Komolyan mondom, hogy a hülyeség ilyen magas szintjétõl agyfasz kapok...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

immovable
Ne menekülj.
Nem a felvetéseire reagáltál.

Molnibalage
A vizsgálat maga az élet zsenikém. Most akkor tényleg soroljuk fel az olyan beteségeket, amik összeseégében 100 éve megnyomorították vagy megölték a megszületett gyerekek 20-30%-át...? Ezeket ma legfeljebb hírbõl vagy onnan sem ismered.

Nyilvánvaló, hogy ha pár évig nem oltanának senkit, akkor nem lenne gáz és a sok oltásellenes balfasz verné a mellétt, de egy idõ után szépen visszajönnének a betegségek. Ugyanis ezek nincsenek eradikálva, mint a himlõ... Ha megszûnik az átoltottság, akkor meg majd lehet sírni, hogy a csemetéd megmurdel, mert nincs oltva, és akkor is a szemét orvostudomány meg az orvos lesz a hibás mi?

Elképesztõ bazdmeg, hogy az orvostudomány egyik legjelentõsebb és leghatásosabb eszköze ellen ágál valaki.

immovable
Uhh, egy igazi fotelharcos. :)
immovable
Szerintem az hallgasson aki nem tudja mi a különbség a párolgás és a forrás között. :) Link.

Gondolom így azt sem tudod, minek izzadsz, vagy mitõl szárad meg a mosott ruha a 22 fokos alkásban.
immovable
Szegénykém. :(
immovable
Sarokba szorultál. Van ilyen.
"Ismerjük annyira a betegségek terjedési szokásait, hogy meg tudjuk mondani, mikor van és mikor nincs szükség megelõzésre"

Szerintem ezt nem vizsgálják.

Azt szeretném, ha rendesen kivizsgálnák a védõoltások hatásait és mellékhatásait. Ennyi.

Balumann
"Egyszerûen NINCS olyan vizsgálat, ami arra irányul, hogy a jelenlegi helyzetben, ha abbahagynánk a védõoltásokat és hagyatkoznánk az egészségügy fejlõdésére"

Ismerjük annyira a betegségek terjedési szokásait, hogy meg tudjuk mondani, mikor van és mikor nincs szükség megelõzésre (védõoltásra). Igenis vannak ilyen vizsgálatok, statisztikák, amik azt mondják, hogy szükség van rá.

"a higiénia fejlõdésére (lásd wikipédia tbc: k. Ott vezették be elõször a köpõcsésze-használatot is és a nyilvános köpködést is tiltani kezdték"

A BCG oltás csak gyermekekben alakít ki védelmet a TBC baktérium által okozott bizonyos betegedések ellen. 10 éves kor után gyengül a hatása. A kezelése mindigis problémás volt, tehát az egy kicsit túlzás sajnos, hogy van már gyógymódja. De ettõl függetlenül, ha már kialakult(!) rendesen az immunrendszer, túl lehet élni, nem is adnak ismétlõoltást...
De a védõoltások is jelentõsen hozzájárultak a kevesebb gyermekhalálozáshoz, és a visszaszorításhoz.

Mellesleg nem igazán értem mit szeretnél, ne legyen többé védõoltás, aztán nézzük meg mi lesz? Ha a gyermeked nem kapja meg a BCG oltást, és meghal agyhártyagyulladásban 2 évesen, akkor mit fogsz mondani? (vagy ha a te félretájékoztatásaid hatására mással történik meg)?

Figyelmeztetés alatt erre céloztam: #138
De a figyelmeztetés téged hidegen hagyott: #177

Ez az kisfiú. Csak ilyen legényesen. Ne engedd, hogy a fejedre szarjanak, van neked szád is.
De, hogy mihez tartsd magad pöcsös, én dupla feketeöves szájkaratés vagyok.
Ugy hogy nyomasd fel a pelust:))

Félelmetes látni, hogy fiatal emberek mennyire képtelenek belegondolni egy probléma több aspektusába. Ami még félelmetesebb: õk a jövõ mérnökei, közgazdászai, stb. Képtelenek érvelni, csak a káromkodás megy.

Mielõtt nagyon eltávolodnánk az eredeti kijelentéstõl, újra iderakom:
"De azoktól a betegségektõl, amikre a védõoltásokat kapjuk, lehetsz akármilyen egészségállapotban, csakis az véd meg, ha az immunrendszered már ismeri"

Ez hazugság. Mivel több betegségnek is van mára gyógymódja. Egyszerûen NINCS olyan vizsgálat, ami arra irányul, hogy a jelenlegi helyzetben, ha abbahagynánk a védõoltásokat és hagyatkoznánk az egészségügy fejlõdésére, a higiénia fejlõdésére (lásd wikipédia tbc: k. Ott vezették be elõször a köpõcsésze-használatot is és a nyilvános köpködést is tiltani kezdték. A betegség terjedését akadályozó munka eredményeképpen Európában az egységre esõ haláleset 1850 és 1950 között tizedrészére csökkent.), akkor mi történne. NEM a védoltások hozták a nagy eredményt némely betegségek esetében.

Ohohó de kemények vagyunk így az interneten :))) Lol. Szemtõl szemben meg elõbb belehugyoznál a gatyádba, mielõtt az elsõ szót kimondanád :) Már bocsi a bunkóságomért :)))

Balumann
"Ráadásul balu-t már figyelmeztettem, úgy látszik õ is azok közé tartozik, akit ez a téma hidegen hagy"

Ha megnézed például az általam nyitott Egészség topikot, láthatod, hogy egyáltalán nem hagy(ott) hidegen az egészségmegõrzés téma. Utólag belátom, hogy én is hülye voltam, sok marhaságot elhittem és terjesztettem (lásd elsõ üzeneteim a topikban).
Nem állt szándékomban hosszas párbeszéded folytatni veled, nem látom értelmét és idõm se nagyon van rá most. És a többiek sem azért hülyéznek a beszélgetés helyett, mert nem érdekli õket a téma, ezt szerintem kijelenthetem mindenki nevében....

"melyik oldalon vannak az idióták.."
Te hova tartozol, na és miért oda??

mikike
értem :x
tehát a nyugati vezetõk, és tanácsadóik, mind-mind ostobák, ellenben ti, az interneten élõ nullák, és hittársaik rettenetesen okosak vagytok...

hát... elég egyszerû vallás a tiétek...
persze, ha ennél bonyolultabb lenne, nem is tudnátok követni...

de egy dologban igazatok van...
most már tényleg elég, csak beleolvasni a topikba, és látni lehet, melyik oldalon vannak az idióták...
és még csak nem is kell sokat olvasni tõletek **

A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

Nem teljesen értem, hogy hogyan jöhet össze nálad a "tiédtõl eltérõ véleményrõl" való "objektív" "elgondolkodás" és a "hülye vagy", de ugye ezt nem gondolod komolyan, hogy egy olyan hsz-t, ahol konkrétan lehülyéznek, akár egy másodpercre is komolyan veszek?

Ráadásul balu-t már figyelmeztettem, úgy látszik õ is azok közé tartozik, akit ez a téma hidegen hagy (nézz csak körül, ilyenekkel van tele ez a topik). Ezzel sikeresen megölte a párbeszédet. Ha ez volt a célja, akkor gratulálok neki, sikeres ember lehet, ha céljait ilyen hamar és frappáns módon éri el.

WhiteStar
:D igen rólad beszéltem az elõzõ postomban :D

"jézus krisztus ki vagy a mennyekben a faszoktól ments meg engem"

practitioner of the forbidden arts of death Instant no-button: http://www.nooooooooooooooo.com/

WhiteStar
pedig kegyetlenül igaza van balunak, elgondolkozhatnál (többek között te is, és még páran innen mások is) a tiédtõl eltérõ véleményrõl kicsit objektívebben is

practitioner of the forbidden arts of death Instant no-button: http://www.nooooooooooooooo.com/

Balumann
Szerintem ha egy kicsit utánnaolvasnál annak, hogy hogy mûködik az immunrendszer, mi a szerepük a különbözõ immunsejteknek (például a memóriasejtek), rájönnél, hogy nem ez a hazugság. Ráadásul nem csak ez alapján egyértelmû, hanem visszanézve a történelmet, mennyien haltak meg ezekben, amiket ma már meg tudunk a védõoltásokkal elõzni.
Egyébként szerintem én pont eleget olvastam már utánna ennek. De ha te tudsz valami nagyon meggyõzõ forrást, akkor linkeld, kíváncsi vagyok, hogy te mit javasolsz, honnan érdemes utánnaolvasnom...

Járványt pontosan megjósolni nem lehet, ahogy azt sem, hogy mikor alakulhat ki olyan vírus "verzió", ami veszélyesebb az eddigieknél. Az influenzával pont az a probléma, hogy gyakorlatilag bármikor kialakulhat ilyen, fõleg a H1N1 esetében. A spanyolnáthába az 1. vh alatt (2 év alatt) 50-100 millió ember halt meg (és még rengetegen megbetegedtek). Mindenki, aki beoltotta magát, csökkentette annak a valószínûségét, hogy nagyobb járvány alakuljon ki.

Az frankó lett volna, ha mégis az õ jóslatuk vált volna valóra??
Azt pedig tudod mennyit semisítettek meg?

Abban igazad van, hogy különbözõképpen étkezünk, élünk, de a betegségek nem tesznek különbséget. Szvsz amikor kifejlesztenek egy oltást, nem asszerint osztályozzák, hogy ez a rizszabálóknak, ez disznófalóknak, ez pedig a fényevõknek. Nem, mivel az emberi faj az EGY emberi faj.
Akkor lenne igazad, ha ez másképp lenne.
Még annyit, ha egy leromlott állapotú emberkének adnak esélyt a betegség elkerülésére, talán nagyobb eséllyel éri el a jobb állapotot.
Olvastad az influ posztot?
Ne adja ég, hogy megtapasztald gonoszabb oldalát.

Nos, ha te nekem megpöckölöd az orrom, én rongyosra rúgom a picsád.
Már bocsi a bunkóságomért:))

"De azoktól a betegségektõl, amikre a védõoltásokat kapjuk, lehetsz akármilyen egészségállapotban, csakis az véd meg, ha az immunrendszered már ismeri"

Ez szimplán HAZUGSÁG! Olvass utána!

Az influenza oltásról a 2009-2010 környéki ántsz reklámkampány jut eszembe, amikor az akkori fõnök (nem jut eszembe a neve) decemberben ecsetelte, hogy mekkora járvány lesz márciusban. Erre világosan emlékszem. Halottak leszenk, stb. És mi lett? Semmi. Az égvilágon semmi. Ellenben a betárazott vakcinákat el kellett adni. Ezt marketingnek hívják.

Nem. Jelenleg van válasz. Nem is annyira új válasz. Az ötvenes évek óta nem sokat változott az oltások alapanyaga. Ez így rendben van, Mr. Tudomány?

Csöppet nehéz lenne, a mai tudomány nem ismeri a nekromanciát...

Nyilván baromira trendi elõadnod a nagy semmit köcsög módon, attól még nem lesz értékes a mondanivalód. Ebben a kérdésben én leginkább kérdezek és nem nyilvánítok véleményt. Az, hogy te ezt másként gondolod, a szövegértelmezésed gyengeségébõl fakad. Mindenesetre elkeserítõ, hogy ma magukat mérnöknek valló "értelmiségi" "felnõttek" nem képesek egy problémát más aspektusból vizsgálni, helyette benyelik a hivatalos magyarázatot.

No ez az írásod hasonlít egy emberi lényéhez. Igen, az emberek különbözõek. Különbözõ módon reagálnak különféle táplálékokra, kúrákra. Vajon akkor normális az, hogy mindenkinek ugyanazt fecskendezzük a vérébe?

Ehehe. Kinyilatkoztatsz valamit "emberek milliárdjai" nevében, majd amikor ezzel szembesít valaki, egybõl gané ömlik a szádból :) Nos jó étvágyat hozzá :)

"influenza annyiból más, hogy abba nem szokás belehalni"
Így igaz, azonban a szövõdményei általi halálos esetek magasan fenn trónolnak.
Így egy kevésbé ellenálló öregebb, netán betegséggel küzdõ szervezetnek szüksége lehet a védõoltásra.

"Az utóbbi idõk egyik legsúlyosabb influenzajárványa tombol Amerikában: rengeteg a beteg, és már húsz gyerek vesztette életét a szövõdmények miatt. A szokásosnál korábban jelentkezõ járvány miatt az idei évre gyártott oltóanyagok 95 százalékát már beadták az embereknek, de így is egyre nõ a fertõzöttek száma, Boston polgármestere még a szükségállapotot is bejelentette. A város vezetõje mindenkit arra kért, oltassa be magát minél elõbb, és ha megbetegedett, szigorúan maradjon otthon, hogy ne fertõzzön meg másokat. De nemcsak a tengerentúlon, hanem Európában is egyre többen jelentkeznek az orvosnál influenzával, és tíz országban már kiterjedt járványról számolnak be."

<#levele> Itt a vége a történetnek.

Balumann
Számos hibába beleesel és a következtetésed már teljesen hibás a betegségekre vonatkozóan. Az egyik, hogy lekorlátozod a betegségek okait, ez az egész ennél sokkal összetettebb, és nem lehet ennyire általánosítani sem.
Az odáig oké, hogy a sportolás, a tudatosabb táplálkozás (bár én fõleg arra gondolok, hogy változatosabb étkezés, és kerülni például a mû, pl. gyorséttermi meg hasonló kajákat, kólát, kávét, stb.), a stressz kerülése sokat számít az immunrendszer szempontjából. Ezek hiánya is sok problémát okozhat, illetve egyén függõen persze bizonyos táplálékokat is érdemes figyelni, hogy mi az, amik érezhetõen rossz hatással vannak.

De azoktól a betegségektõl, amikre a védõoltásokat kapjuk, lehetsz akármilyen egészségállapotban, csakis az véd meg, ha az immunrendszered már ismeri, és egybõl tudja hogyan kell reagálni rá. És lehet, hogy te kihevered valahogyan, mert egészséges vagy, de tõled elkapják 30-an, akikbõl 20-an beledöglenek, és terjed tovább, akkor az egyáltalán nem jobb helyzet, mintha beoltottak volna téged, és te sem szenvedtél volna tõle.
Az influenza annyiból más, hogy abba nem szokás belehalni, tünetei viszonylag jól kezelhetõk, és ha jól tudom sok különbözõ vírus van, nem jó mindegyik ellen a védõoltás sem. Fõleg olyanoknak célszerû beoltani, akik munkájukból adódóan nagyon nem jó, ha elkapják, vagy nincsenek olyan egészségü állapotban, hogy viszonylag könnyen kiheverjék.

Ezt a kevesebb hús meg sohatöbbé tejet már több ismerõsöm végigjárta, és rájött, hogy hülyeség volt. A tej az nagyon egyénfüggõ lehet, úgyhogy azt nem lehet általánosítani, én rendszeresen iszok (szõlõcukorral keverve :P sporthoz nagyon jó, és tejtermékeket is imádom, a kevesebb hús meg nem tudom mihez képest kevesebb, de így az is baromság szerintem.
Az a baj, hogy hiába beszélgetünk róla, nem nagyon fogsz tudni meggyõzni arról engem, hogy ez egyrészt nem egyénfüggõ, másrészt nem placebo hatás.

Az oltásellenességed az viszont teljesen butaságon, hibás következtetésen alapszik, nagyon felelõtlenség (fõleg, hogy másokat is hülyítesz vele). Hiába várod el, hogy ne hülyézzenek le a többiek emiatt, mert tényleg az vagy.

Õt, és társait kellene megkérdezni.

"De attól még az influenzára elmondottak legalább az elviek szintjén érvényesek más betegségekre is."

Na köszönöm, ezzel a bevezetõben elejtett mondattal megmentettél egy oldal faszság átolvasásától.

Ha ilyen alapjaiban vagy hülye a témához, akkor kár rajta erõlködnöd, értelmes és helyes megoldásra nem fogsz eljutni soha.

Elárulom: az éves influenzaoltás és a kötelezõ gyermekkori védõoltások hatásosságának vizsgálatánál bizony _ELVI_ különbségek vannak.

És miután már van rá válasz, azt illene elfogadni. Persze az nálatok olyan snassz, és már csak dafke azértis ellen kell mondani. Mert a másként gondolkodás(=agybaszott ostobaság) mostanában olyan trendi.

Látom nemigen szoktál beszélgetni a nagyszüleiddel...

Igen, rólad például azt, hogy egy véleményét vállalni nem merõ, gyáva, szarrágó seggfej vagy, aki nagyon erõlködik azon, hogy PC módon adja elõ az agyatlan okoskodását.

Sofõr ül az autóban, hallgatja a híreket:
-Az M1-es autópályán egy õrült sofõr szembe halad a forgalommal!
Mire a faszi:
-Mi az, hogy EGY?! AZ ÖSSZES!

Ha lenne egy kis agyad (akkor nem tartanál itt, de ezt most félretéve) esetleg elgondolkodhatnál vele arról, hogy ha minden egyes vitádban amit nálad hozzáértõbb vagy mûveltebb emberekkel folytatsz, eljutsz addig, hogy menthetetlenül hülyének tart a vitapartnered, akkor talán nem a világgal van a probléma...

1--én is arra gondoltam, sõt szvsz mindenki
2--igazad van, csupán annyival módosítanám, hogy a jócselekedetek, pl oltás, az emberségesen gondolkodó szervezetek szélmalom harcai

Ps: én spec azoknak akartam "kedvezni" a háttérhatalom kiszólással, akik szerint meg akarják oldani a 500 milliós népességszám elérést.
Oltás? Ja persze, mi tudjuk az igazságot.<#bohoc>

Eneff
A védõoltásokkal csupán az emberi szaporulatot kívánják az Isteneink, a dicsõ Reptilliánok szabályozni. aki hû követõ, annak nincs félnivalója.