Better Call Saul (TV)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Nem tudom észrevette valaki a Crazy 8 boltot a bevásárlóközpontban 😄
ASUS STRIX B550-F | Ryzen 5 5600X | Sapphire Nitro+ Radeon 6650XT 8GB | HyperXRenegade Fury 2x16GB DDR4-3600CL16 | CM Elite 350K | Fractal Ion+2 Platinum 760W | Samsung 970 EVO 250GB + 1TB |
Persze a nemetek is egymas kozott szeretnek a nativ nyelvukon beszelni (kik nem?), szoval ha hosszutavon ott van az ember, azert tenyleg jol tud jonni az a tudas is - de abszolut el lehet boldgulni a legtobb helyen csak angollal is.
A mai vilagban, ha egy nyelvet tanul meg az ember, az az angol legyen, ennyike. Az az egyik legegyszerubb is, szoval nem nagy dolog.
De amugy sok lesz mar az off, eleg fasza a sorozat mostanaban, relevansabb dolgokrol is lehetne itt beszelni 😊
Utoljára szerkesztette: skinnyman, 2017.05.29. 16:04:15
Regards,
Ki venné be ezt a maszlagot, de komolyan? 😊
DB
A ti kung-futok nem erős!
"hogy jóval preferáltabb nyelv ebben a régióban (EU) a német. Jogosan"
Tökéletes tévedés(ek)ben, vagyis inkább tagadásban élsz. Sajnos többet nem tudok segíteni...
Ha meg még az interneten elérhető információ nyelvi elérhetőségi arányairól is szót tennénk... de nem terhellek még ezzel is 😊
DB
Utoljára szerkesztette: DonnieBrasco, 2017.05.29. 14:14:35
"Ezt a rigó utcai izét mindig hallom, de sosem értettem"
= Használható nyelvtudás, mert ott nem lökdösnek át csak úgy nyelvvizsgán, hanem az országban a legszigorúbbak a követelmények. Amikor letettem akkor még így volt, hogy most hogy van azt nem tudhatom.
A többire: Rohadtul nem arról beszélt itt senki, hogy egy horvát esetleg ne értené meg amit angolul nyomsz neki, hanem arról, hogy jóval preferáltabb nyelv ebben a régióban (EU) a német. Jogosan. Életem legrosszabb döntése volt, amikor komolyan vettem az angol nyelvet. Az összes energiát, időt és pénzt a németre kellett volna fordítanom és most rommá keresném magam. Erről írtam az 1. hsz-emben is... az angolomat le sem szarják és sajnálkoznak, hogy nem tudok németül. Tanuljak meg? Már nincs kedvem, nem érdekel, ezernyi más dolgom van, nem vagyok már gyerek... ezt akkor kellett volna. Elbaxtam. Remélem más észnél lesz és nem az angolt erőlteti az EU szélén, hanem a németet.
A felsorolt országokban mind jártam, 90%-ban megértették az angolom, de nem is egyszer visszakérdeztek, hogy: "Sprechen Sie Deutsch?" Amire nyomhattam a szégyenteljes választ, hogy "Sorry, just english and hungarian..."
Ergo az marhaságod, amit a #201-ben írtál teljesen komolytalan. Milliónyi ismerősöm dolgozik külföldön nulla angol, de profi, vagy félprofi némettel... persze nem angliában vagy skóciában, ahol evidens, hogy az angollal vagy előbbre.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
"Európa rohadt nagy százaléka el van előlem zárva, mert bármerre is megyek, mindenhol inkább a német nyelvet preferálják és beszélik is nem pedig angolt.
Ekkora éktelen marhaságot még a magyar fórumokon is ritkán olvasni.
Párizs, Koppenhága, Hága, Madrid, Milánó, Bukarest, Szófia, Moszkva, Zürich, Helsinki - az utóbbi 6 évben csak ezeken a helyeken fordultam meg, érdekes módon mindenhol mindenkivel angolul tudtam beszélgetni... munkában, privátban is. A német valahogy eszébe sem jutott senkinek.
Ezt a szöveget te sem gondoltad komolyan 😊
De akkor átfogalmazom: aki *csak* magyarul tud, az elől a világ (tudás, információ, és nem földrajzi helyek) 99%-a el van zárva.
Aki tud németül, de angolul nem, annak csak úgy 85. Mondjuk.
Ezt a rigó utcai izét mindig hallom, de sosem értettem. Nem nyelvvizsgákat kell gyűjteni, hanem beszélni/érteni kell tudni. Nem a papír beszél, tárgyal, olvas stb, hanem az ember. Ha nem használja a nyelvtudást, az romlik. Gyorsan.
Én közel 30 éve használom napi szinten, a 25 éve kapott felsőfokú C-vel kérés nélkül honorált tudás azóta pár területen nyilván romlott, pár területen fejlődött, de baromi jó érzés, hogy kb. bárhová megyek, megértenek, bámire keresek neten, angolul biztosan találok róla infót.
Magyarul? haha 😊
Németül is értek majdnem mindent, de sosem szorultam rá: óriási német multicégnél is melóztam, ahol - na most kapaszkodj meg - ANGOL volt a hivatalos nyelv 😉
Ahogy a mostani full magyar multinál is, ahol vagyok.
Vannak dolgokat, amiket jobb belátni.
DB
Utoljára szerkesztette: DonnieBrasco, 2017.05.26. 13:41:55
Ekkora marhaságot már rég olvastam.
Angolul tanultam sok éven át. Rigó utcai középfokú C-t megszereztem. 15+ éve sorba kapom azokat az állásajánlatokat, melyekhez a legfontosabb elvárás a min. középfokú német nyelvtudás.
Tudom nézni a sorozatokat felirat nélkül. Jaj, de jó nekem... közben meg Európa rohadt nagy százaléka el van előlem zárva, mert bármerre is megyek, mindenhol inkább a német nyelvet preferálják és beszélik is nem pedig angolt.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Én mondjuk nem csak a szórakozásban látom hasznát, de kb. az egész karrierem rá is épült, szóval szívből tudom ajánlani másoknak is 😊
Kb. a világ 99%-a zárva van az előtt, aki nem beszéli. Erről szólt az előző kommentem, nem gondoltam volna hogy valakinél még ez is agyi zárlatot okoz (nem rád gondolok).
Persze aki eleve követelőzik ingyen, szívjóságból elkészített dolgokért (fordítás), attól mire lehetett számítani?
On: most kezd érdekes lenni ez az évad, végre... csak rossz kivárni az egész heteket. Addig elkezdtem nézni az új Twin Peaks-t, hát nagyon beteg lett, de imádom - nyilván 😊 Anno az első két évadot még tévében néztem.
DB
Utoljára szerkesztette: DonnieBrasco, 2017.05.26. 11:19:00
Mangánüzit nem írok, nem olvasok.
I met God. She's black
¯_(ツ)_/¯ (ノಠ益ಠ)ノ彡┻━┻ ヾ(⌐■_■)ノ ༼ ■Å̯■ ̿ ༽ ?(???)?
hiszen csupán a törvényeket vizsgálva Chuck-nak van igaza, de erkölcsileg mégis Jimmy-t érzem jobbnak, hiszen Kim tényleg megérdemelte a Mesa Verdé-t és amit elmondott a kazettára az mind igaz... de tetszett, hogy végre rávilágítottak arra, hogy ilyen nincsen, hogy valaki allergiás az elektromosságra sokkal inkább csak bebeszélte magának a fejében... amint megláttam Huell-t már tudtam, hogy nem véletlenül ment neki Chuck-nak de erre nem gondoltam volna, hogy elrejt egy akkumlátort 😄 Összességében nekem Jimmy a szimpatikusabb és látszik az amit Kim mondott még a 2. évad utolsó részében, hogy Chuck tényleg utálja a bátyját...
Az eredeti számít bizonyítéknak, ő a másolatot tette tönkre, szóval nem semmisítette meg a bizonyítékot, amit max ráverhetnek az a betört ajtó.
ASUS STRIX B550-F | Ryzen 5 5600X | Sapphire Nitro+ Radeon 6650XT 8GB | HyperXRenegade Fury 2x16GB DDR4-3600CL16 | CM Elite 350K | Fractal Ion+2 Platinum 760W | Samsung 970 EVO 250GB + 1TB |
I met God. She's black
eleinte azt hittem, hogy nem is lesz Saul és akár még el is viseltem volna.
aztán csak kapott az ő storyja is 20 percet és csak rátett az addig is 10/10 részre 😊
Szóval sok helyen olvastam, hogy Jimmy unalmas és sokan csak Mike miatt nézik a sorozatot stb. Na ezért gondoltam, hogy ezt megírom most.
Szerintem Jimmy az egyik legszimpatikusabb karakter a Breaking Bad világából, már a BB-ben is szerettem őt, de nem ismertem a hátterét ezért ott még nem különösebben azonosultam vele viszont nagyon örülök, hogy létrejött a Better Call Saul című sorozat mert öröm megismerni őt és látni hogyan lesz az aki. Rendkívül együtt tudok érezni vele a bátyjával szembeni harcban annak ellenére, hogy nekem nem volt testvérem. Egyszerre sajnálom és rajongom őt, remek humora van és erkölcsileg lehet picit labilis és lehet őt simlisnek nevezni, de nekem nem vált ettől unszimpatikussá, pont ellenkezőleg tetszik a rafináltsága. Őszintén én a sorozatot legfőképpen Jimmy miatt követem mert érdekel minden egyes tette, mondata, mozzanata stb. Nem tudom ti, hogy vagytok vele, de nekem az egyik kedvenc TV-s karakterem, mert teljesen realisztikus, akár a való életben is el tudnám képzelni, hogy létezne.
köv rész promó

Utoljára szerkesztette: ToCsEk, 2017.04.22. 11:04:19
"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson
soon <#taps>#taps>
Szó mi szó, nem nagyon örülnék, ha meghalna a sorozatban. Inkább legyen az, hogy lelép, és a BB időintervalluma alatt különállóan látjuk az ő szálát, majd pedig az intervallum lezajlása után újra találkoznak
chuck meg mi geci 😞
baze most meg várhatunk 1 évet a 3. évadra 😞 marha kíváncsi leszek mi lesz ennek a vége
kim meg uhh mi jó nő<#buck>#buck>
<#szeret>#szeret><#szeret>#szeret>
Chuck megvan győződve arról hogy Jimmy a velejéig gonosz, képtelen jó munkát végezni és tönkreteszi mások életét.
Ha Jimmyről van szó, mindenben csak a rosszat látja...
Nagyon unszimpatikus karakter, bár nyilván ilyennek akarták csinálni Chuckot.
I met God. She's black