The Strain

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

valami baj lett pedig rendesen szurtam be a spoilert....ne olvassak a kommentem

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

detto en is orulok Palmer maradasanak, de erre veszettul nem szamitottam, hogy a mester igy be fogja kebelezni😊 ugy erzem tul vakmero volt es nem igazan volt korultekinto...viszont a szinesz tenyleg zsenialis o az egyik aki a sorozatot a hatan vitte...

Csatajelenetek erdekesek voltak es vegul is a szonar berendezes mukodott, de a mester meg igy is , hogy lelassult megtudta vedeni magat. Szerintem korrekt volt es Quinlan betoppanasa is jokor tortent...

Zackhez nincs hozzafuznivalom...egyszeruen irrealisan bolond, de tenyleg...ne zavartassa magat, hogy az anyja miatt halt meg Nora is...apjat is letamadja plusz artatlan embereket...es mostmar Eickhorstekhoz tartozik...

valahogy sejtettem, hogy Kellynek lesz vege...ez boritekolhato volt...

tehat akkor igazabol, ami kerdesem lenne, hogy a radioaktiv felho savas esot kepez es a mester azert csinalta ezt, hogy az emberek menekuljenek a sotetbe, ami amugy is a hazai palyaja a strigoioknak? Igazabol zsenialis otlet gonosz reszrol

Ez az evad osszessegeben gyengebb volt, mint mondjuk az elso ketto viszont a befejezes pazar volt a legjobb...kezd durvulni a helyzet😊

Jim szerk: mindkét spoiler tag legyen kisbetűs
Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2016.11.01. 15:43:33

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

atyauristen mennyire odabaszott ez a befejezo epizod ahhhhhh....ez a hulyegyere egyszeruen nem hiszem el...blaaaahhhhh

Zack most tuti legalább egy hónapnyi szobafogságot fog kapni. 😊 Zsebpénzről meg még csak ne is álmodjon. 😊

Bár
az emberiség kipusztulását azért nem írnám a számlájára. Végül is nem atomháborút indított, hanem csak NYC-ben pukkantott Nuke-t.

Jó volt az évadzáró bár egy kicsit nagyobb "durranásra" számította. Tetszett ahogy változtak az erőviszonyok bár
az atom nélkül nagy bajba került volna a Mester.

Végre
Kellynek is annyi. Még egy szál amit nem húztak el a végéig.

Palmer esetében
még el tudtam volna képzelni neki egy kicsivel több szerepet azon kívül hogy a Mester új teste legyen, bár remélem hogy most már marad ebben a testben, mert Jonathan Hyde nagyon jó színész lenne Mesternek.

Ami még tetszett az
Einchorst új szerelése.

Kíváncsi leszek az utolsó évadra. Már nagyon eltértek a könyvtől szóval kíváncsi leszek mi lesz a vége.
RatBaG
hát ez kész.... <#taps>
zack hisztije új szintet ütött meg. hogy lehet valaki annyira durci, hogy atomot robbantson? a város romba döntését meg az emberiség kipusztulását meg sem említem.

Per Aspera Ad Inferi.

Jó Eph természetesen túlzott amikor ment farokméregetés Fett-el de a halálozásokkal és dezertálásokkal lazán elképzelhető hogy megtizedelődött a rendőri állomány.

Feraldo "kimentésébe" az is benne lehetett hogy már eljátszotta a lehetőségét, de akár az is hogy a Mester a felsőbb kapcsolatai révén blokkolta a kijutást.

Viszont a kocsi elleni támadás átlagos Strigoitámadásnak tűnt, nem ilyen mester által elrendelt leszámolásnak. Nem kizárt hogy Feraldoéknak csak simán pechje volt hogy pont egy strigoik által lerohant ellenőrzőponton át akartak kijutni.
amit mondtal par helikopert pedig oda lehetett volna kuldeni hisz a legiero biztos vagyok benne mukodokepes volt...egy ilyen nagy nevnek nem igaz h nincsenek kapcsolatai kulonben is, New Yorkban vagy 8 millio ember el es nehogy mar a fele rendori allomany meghalt ebbol😄 abban igazat adok, hogy elmenekult a legtobbje...

De Angel utolsó jelenete igazán szépre sikeredett. Főleg az az áttűnés a robbanás pillanatában... Még így is jobban járt mint a könyvben... Ott...
Orrba vágja magát Mestert az meg cserébe széttépi.

Feraldo meg... Egyrészt miért mutatták hogy már majdnem megeszik őket a Strigoik amikor jött a robbanás és "megmenti"? Neki már így is úgyis vége volt mert fertőzött volt. Még az se kizárt hogy túlélte. Pl ha robbanás megégeti a teste egy részét akkor féreg is megsül. Persze lehet hogy halott.

Biztató beszédeket tolt az biztos de már nem maradt elég ember + morál is a béka segge alatt. A Central Parkig még úgy goondolták tudják kontrollálni problémát de ha minden igaz a rendfenntartók majdnem fele meghalt ott. Eljutottak oda hogy már mindenki csak magával/családjával törődik és lelép. A apokaliptikus helyzetekben előbb-utóbb eljutunk ide. Elkezdődött a rendvédelmi szervek szétesése.
eleg irrealis volt hogy Feraldot pillanatok alatt cserben hagytak holott mindenki szamara biztato beszedeket tolt...igazabol a strigoiok is kisse agresszivabbak voltak a kelletenel ebben a jelenetben...Mindenesetre kar Angelert...egyutt atjuthattak volna Gussal

a kurva eletbe ez mar tobb a soknal...kormanyzo asszonyt es raadasul Angelt is megolettek...pedig mindket karaktert birtam foleg Angelt😞

Igen 10 részes lesz az évad.

Az meg hogy összejött Dutch-al... Az is lehet hogy csak némi nyugiszexet toltak. 😊 Még talán ő illik hozzá legjobban. Ugyanolyan alkesz mint Eph. 😊
10 reszes lesz?

most lattam a 8. epizodot...eleg utos volt es szerintem Quinlannak sikerult kimenekulnie

amugy vicc, hogy Goodweather osszejott a Hacker csajjal...

total eletszerutlenek a kapcsolatok ebben a szeriaban

ez a faszi minden letezo csajt elkapott a sorozatban lassan

Akkor könyvet olvasva igazi agyfaxzt kapnál mert ott iszonyúan elhúzzák ezt a Gus és az Anyja történetszálat.

Konkrétan
majdnem a 3-ik könyv végéig 1-2 fejezetként ugrunk Gus-ra aki itatja az anyut + depizik + néha a mester szivatja az anyján keresztül. Ilyenkor Gus előveszi a közhelygyűjteményét és keményen odamondogat a mesternek majd depizik tovább.

De Nora anyja sem különb aki a könyvben
Szintén majdnem a 3-ik könyv végéig szerepelt és kb csak annyi szerepe volt hogy a szenilitásával lépten-nyomon bajba sodorja a lányát. + Ja igen ugyanis Nora nem hal meg ott az alagútban.

Ebből a szempontból bár nem tökéletes a sorozat de örülök, hogy eltértek a könyvtől.

A sereget említik hogy a többi városban is igyekeznek megfékezni a járványt szóval eléggé szét vannak szórva. Viszont tényleg fura hogy NYC-be egy sem jut. Gondolom pénzügyi szempontok miatt látjuk csak a rendőröket és a seregből csak a repcsiket.

Viszont még így is jobban bemutatja az egyre jobban apokaliptikussá váló állapotokat mint sok más sorozat. (Köh: Fear the Walking Dead)

Mellesleg még ez is jobb mint a könyvben ahol
a világ RÖHEJESEN sokáig nem vesz tudomást a veszélyről. Kb a 2-ik könyv utolsó 5-10 oldaláig , ahol kb most tart a sorozat.

A sorozat eddig messze jobb mint a könyvek.

A 10-ik rész is jó volt. Főleg a vége amikor
Einchorstot végre behúzták a csőbe. És most a szuper gyorsasága sem mentette meg, bár azért strapabíróbb volt mint egy átlag strigoi.

Szép volt
Angel utolsó harca -ez is jobb mint a könyvben- főleg az pillanat amikor mintha beöltözve állt volna a robbanásban.

De azért
Feraldóért aki nagymufit volt NYC-ben egy nyamvadt helikopter sem tudtak küldeni?

Még egy rész van hátra az évadból. Úgy vélem hogy
Mint Eickhorstól, mint pedig Palmertől nagy valószínűséggel búcsút veszünk a következő részben.
Central parkos resz mondjuk tetszett...

ezenkivul amit lentebb is irtak nagyon furcsallom, hogy a kommandosok, katonai ero meg a vadaszgepek, tankok sehol sincsenek...par helikoptert mutattak csak...vagy ezutan jonnek? Igazabol ebben az evadban tunik igazan apokaliptikusnak a varos marmint New York...

3. evad nekem nagyon lapos...es borzaszto idohuzasnak ereztem, hogy Gus meg mindig a halott anyjat itatta verrel....szo szerint ver gaz volt az a jelenet

fura ezt kimondani, de Nora baromira hianyzik a sorozatbol pedig az elejen sokat nyafogott es panikolt...jo paros voltak Goodweatherrel

Palmer is alig szerepel bar most megint megkapta a feher vert😊

cylonflatus
13. epizód? Most volt a 8.
Szerk.: ja ok, nem 3. évadról beszélsz nyilván. Már megint előbb járt a klaviatúrám, mint gondolkodtam volna...😊
Utoljára szerkesztette: cylonflatus, 2016.10.23. 12:57:40

Amikor eljő a Fehér Farkas tele, ne egyél a sárga hóból!

uu baszki ez a 13. epizod dramai volt rendesen...Noranak vege, a konyvert jo sokan vadasztak, de vegul az orege lett, akit most Quinlan uldoz...Palmer csaja gondoltam, hogy szintugy ki fog szallni...

durva befejezes lesz ebbol😊

jut eszembe, ami meg nem tetszett az az jelenet mikor rajottek, hogy Kelly eltunt a dragalatos apuka nyugtatta a fiat, de azert a stressz levezetes miatt dugtak egyet Noraval a kolleganojevel... szerintem total eletszerutlen jelenet volt...

ez az 5. epizod nagyon odavagott...2. evad talan tenyleg megjobb, mint az elso volt...

amugy meg az oreg racsodalkozott tetovazott pedig siman elintezhette volna, de akkor oda a 2. evad😊)

Anno én úgy láttam hatottak a Mesterre napsugarak csak éppen nem volt elég ideig odakint. Még a sima Strigoik is vagy fél percig szenvedtek napon mire eluszultak mester meg csak tovább bírja. Egy fél órás napozásba tuti belepusztult volna, de addig amíg biztonságba jutott elég volt kibírnia.

Amúgy könyvben ennél jelenetnél
konkrétan szénné ég a teste nagy része -legalábbis a bőre- szóval hat rá csak több idő kell.
Fura ezt mondani, de a vampirok kozt Bolivar a rocker csavo nagy kedvencem😄 remelem nem hal meg hamar...o az egyetlen "tulelo" a geprol...

1. evad lezarasa erdekes volt, nem hatottak a napsugarak a mesterre...egyelore a masodik evad nagyon jol bekezdett...probalnak a dokik kiserletezni, Palmer uj erore kapott, de kozben az oreg multjat is feltarjak, es meg "Kelly"re is oda kell figyelni...

mar most utalom, mert a boltban meghalt miatta 2 fiatal😄D

Gus is eppen arra jart...

szerintem az egyik legjobb resz volt...de eleddig nekem is a 7. resz volt az etalon...Eickhorst vs. Zsido osszecsapas a metroban😄 plusz a kommandos vampirok megjelenese a vegen nagyon epic volt

A könyvhöz képest még így is egy igazi kis angyal a srác. 😊 És több értelme is van a karakterének. És szerencsére a készítők sem erőltetik.

És úgy tűnik hál istennek a
Gus Anyja
szál is lezárult amit könyvben szükségtelenül túlhúztak.

Úgy veszem észre a sorozat könyv jó pár hibáját kijavítja.

Most a 8-ik részben
Gus múltja
szerintem csak időhúzónak volt jó na de a végén
Qunlain és a 3 Ős nagyon komoly darálást vágott le kár hogy volt Einchorstnál egy miniatom, vagy mi mert az biztos hogy elég nagyot pukkant.

Kíváncsi leszek a maradék két részre.

A következőt a azoktól kérdezem akik olvasták a könyvet...
Szerintetek a a második könyv végi világméretű katasztrófát meglépik? És ha igen mi idézi majd elő? Az ami a könyvben? Esetleg mester kirobbant egy kisebb atomháborút valahogy?
morcosqtya
Na majd a kölköt hogy fogod szeretni a második évadban... LOL 😊

Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.

Inkább arra gondolt hogy az sokak szemében időhúzós résznek tűnt. Az első évad túl hosszú volt a könyvnek, ezért ez amolyan "filler" résznek számít.

Ettől függetlenül nekem is tetszett. Az apokalipszis majd igazán a 2-3 évadban indul be.
Amugy fogynak am, mint allat...Matt, Diane a kolyke es persze Kelly is, akit a mester befogott...kivancsi leszek mi celja lesz vele

Mi volt a problema a benzinkutas resznel? leszamitva azt, hogy Hassan es az oreg hulyek voltak a csaj pedig fura mod elmasirozott a strigoiok kozott mi nem tetszett azokban a jelenetekben? Szetizgultam magam, raadasul Jim halala gyors, de megis dramai volt...

Kmarha
igen, addig nem akartam írni, amig odáig el nem jutsz, hogy ne mindenkit szeress meg az elején a karakterek közül 😊.

Amúgy én annál a benzinkútas résznél kezdtem el kicsit csalódni, ott jött elő igazán az olcsóság és a forgatókönyv írói egyszerűség/gagyiság

A további évadok nagyjából a most felépített hangulatot viszik tovább, lesz még jó pár fordulat és jó pár izgalmas rész. Szerencsére később a forgatóköny irok is jobban össze kapták magukat, szóval nem hiszem hogy csalódni fogsz

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

ez a 8. resz olyan volt, hogy elajultam😊 1. evad termeszetesen...igazi tulelo feeling volt ahogy bentrekedtek a benzin kuton...a faszi, akit Hassannak hivtak nagy ostoba volt😄 tudod mikor maradtam volna ott a boltban, amit elozonlottek a strigoiok a vegen...Jimnek ahogy sejtettem vege lett😞(( pedig szerettem a karakteret...viszont azt sejtem miert szereti mindenki Vasilijt😊 nem teketoriazik teszi, amit tennie kell...oreggel nagyon jo paros lesznek...

baszki most ismertem fel 2 altalam kedvelt szineszt regi filmekbol...

Jonathan Hyde-ot a nagykutyat illetve Sean Astint a szemuveges dagit😄

en most kezdtem el az elso resztol...ez a sorozat beteg😊 es mennyire tetszettek a nyomozos reszek...kesobb biztosan megdurvabb lesz...

Vagyis nem rendeltek be több évadot?

Igaz hogy Del Toro azt nyilatkozta hogy 5 évadot akar de szerintem tökéletesen le lehet zárni 4 évadban is. Főleg hogy most már előre tudják. Így már a hátrallévő részeket is úgy tudják alakítani hogy megfelelő legyen.

A következő közlemény jött ki...

"Our original plan was for the series to last three years. Once we began telling that story it expanded to be more. After finishing the writing on season three, Guillermo, Chuck and I looked at our remaining story and felt the best version could be told in one more season. We have a fantastic plan for an exciting and climatic season four. We are deeply grateful to FX for supporting our vision and for allowing us to end the show on our own timetable."

Tehát ha minden igaz maguk a készítők döntöttek a 4 szezon mellett. Bár lehet hogy azért volt némi külső hatás is hogy így döntöttek. 😊

Nem kiemelkedő de tökéletesen élvezhető sorozat a Strain. Annak viszont örülök, hogy nem lesz rétestészta a sorozatból...
Utoljára szerkesztette: Prof William, 2016.09.28. 12:43:07
Darthmushroom
"Az FX berendelte a The Strain 4. évadját, és ezzel egyben kaszálta is a sorozatot."

I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC

Egyet értek tényleg nagyon jó a 3 ik évad főcíme de nálam eddig ez a főcím volt favorit

Nagyon kellemes pörgős ez az évad eddig. Egyre pörgősebbének az évadok ahogy halad a sztori.

Kicsit egy lassított zombiapokalipszisre emlékeztet, ahol nem egyszerre szabadul el pokol, hanem szép fokozatosan.
Darthmushroom
jaja, nekem is nagyon bejön az új intro, elég beteg 😄

I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC

RatBaG
egyébként rohadt jó a 3. évad új főcíme is, az az egyetlen negatívuma, hogy 2.-é még jobban tetszett.

Per Aspera Ad Inferi.

Jó volt harmadik rész is. A Einchorst igazán ötletes volt. A mesternek többször kellett volna kikérnie a véleményét ahelyett hogy csak a mindenese lett volna.

+ az UV lámpás megelőző féregirtás is ötletes volt. Kiváncsi vagyok merre megy tovább a sztori.
Lehet az UV lámpa már túl erős lenne neki.

Jó kis rész volt. Jó volt a múltidézés is bár
a Mester 100% hogy vissza tér még hiszen a főféreg lelépett. Nélküle nem lenne sorozat.
RatBaG
még a múltkori rész után elfelejtettem valamit... ha quintus szabadon jár-kel nappal, akkor most hirtelen az uv lámpáktól miért volt betojva?

a mostani rész végén meg ez ugrott be, ha a mester ismét visszatér:

Per Aspera Ad Inferi.

Már megörültem az elején hogy
azt kis köcsög kis Zackot végre fejbe lövik, de persze csak álom volt. Pedig semmi szükség nem lenne az ő szálára. Ugynez igaz a "mamás" szálra is. Ez a két dolog érdekelt legkevésbé könyvből de persze ezt viszik tovább.

Nora eléggé hiányzik a sorozatból. Hogy őt miért nyírták ki, amikor könyvben
egészen a végéig szerepelt
azt máig sem értem. Ok persze sokkoló volt de túl kevés karakter van hogy vesztegessék őket.

Einchorst még mindig remek karakter azzal tenyérbemászó vigyorával de teljesen következetlenül bánnak vele. Egyik részben simán le lehet lőni egy ócska világháborús puskával, vagy éppen szögbelövővel máskor meg szélvészként száguldva kerüli ki a géppuska lövedékeket.

Következetesnek kell lenni vagy egy paródia lesz karakter. És ami újabb probléma a rossz oldalon kb 4 karakter van. Így őket nem lehet idő előtt feláldozni. Már msáodik évadban is béna volt hogy Einchorsot minden második részben lelövik-megverik aztán gyorsan elmenekül. 😊

Ettől függetlenül tetszik a sorozat. Külön jó pont hogy a világ most már tisztában a Strigoi kór létezésével míg a könyvben
az utolsó pillanatig csak röhögött rajta mindenki, ami nagyon hiteltelen volt.

Egy másik jó pont hogy nem felejtették el a biofegyvert se.

A sereg már itt van de egyrészt más városokban is kitört kór, másrészt meg ez egy kis költségvetésű sorozat, bár tippre egy nagy Strigoik vs Sereg csatát biztos látunk majd az évadban. De addig majd csak max beszélnek róla, hogy milyen jól harcolnak. 😊

A reflektoros ötlethez: Ha jól vettem ki a Seals direkt azért ment hogy a Mestert ölje meg. Akkor meg nem kellene nagydobra verni, hogy jönnek. Azt mondjuk nem tudták (vagy nem hitték el) hogy a Mester lát/érez a Strigoikon át szóval amint az elsőt lelőtték már oda volt a meglepetés ereje.
Utoljára szerkesztette: Prof William, 2016.09.01. 09:39:48
Hozzászoktam a GoT minőséghez <#hehe>

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

ToCsEk
első 15 percet kár volt leforgatni ekkora idiőhúzásos szart 😄 a többi része rendben volt hozta az átlagos szintet

ha már a nagy realitást fejtegetjük miért nem megy oda a komplett teljes 4millás usa hadsereg?😄 teljesen rossz a taktikájuk, én olyan kibebaszott nagy reflektorokkal vonulnék lent a csatornába hogy újaj fényben úszna minden<#nevetes1>

&#175;_(&#12484;)_/&#175; (&#12494;&#3232;&#30410;&#3232;)&#12494;&#24417;&#9531;&#9473;&#9531; &#12542;(&#8976;&#9632;_&#9632;)&#12494; &#3900; &#9632;Å&#815;&#9632; &#831; &#3901; ?(???)?

Én megnéztem. Nem ájultam el tőle.

A Navy Seal-esek először mekkora nagy csávók, a végén meg akkora ökrök, hogy csak forgattam a szemem, a helyett, hogy visszavonultak volna, inkább mégjobban belementek a csapdába...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

ToCsEk
nálam még odébb lesz a megnézés

J1GG4
6 órája ·
#TheStrain 3x01 - még angol felirat sincs, holnap esténél hamarabb ne várjátok.

&#175;_(&#12484;)_/&#175; (&#12494;&#3232;&#30410;&#3232;)&#12494;&#24417;&#9531;&#9473;&#9531; &#12542;(&#8976;&#9632;_&#9632;)&#12494; &#3900; &#9632;Å&#815;&#9632; &#831; &#3901; ?(???)?

Tegnap volt az új évad első része. Látta már valaki?
ToCsEk

RatBaG
már kezdett hiányérzetem lenni így túl a nyár közepén, hogy hol a francban van már a megszokott nyári sorozataim egyike... hát csak augusztus 28-án folytatják.
kár, pedig ez így pont ideálisan volt elosztva. <#duma>

Per Aspera Ad Inferi.