Az internetes stream fenyegeti a mozikat
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Meg ugye ott az atviteli sebesseg. a 4G halozat nem alkalmas BL minsegu filmek streamelesere. maradnak youtube-s, fullhd keppontszammal rendelkezo, de messze nem BL minosegu filmek.
Mess with the best, die like the rest Linux4ever
Mess with the best, die like the rest Linux4ever
Az ecet biztosan indokolatlanul szennyezne azt a szegeny, modern tarsadalmaktol szenvedo patakot, szoval marad a fasulykolo! 😊
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯
A felforgatásról, egy volt KGB-st?l. http://www.youtube.com/watch?v=HyFhnnOSAqk
Mosogatóvíz. Szerinted, amit lemostál az előző tányérokról, annak a mocska hova kerül? Nem, nincs pelyhesítő a mosogatószerben, hogy kiváljon a vízből, az úgy szépen egyenletesen eloszlik benne, illetve lebeg a tetején.
És igen, ha tisztát akarsz tényleg, folyóvíz (vagy sűrű vízcsere). De semmiképp sem 6L vízben elmosni 13 * 2 tányér meg evőeszköz.
Ez VICC!
Meg ez is:
Az étterem két felét elválasztani dohányzó és nem dohányzó részre pont annyit ér, mint a strandon a medencét megosztani belepisilős és nem belepisilős részre.
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Azt meg komolyan el kell mondani, hogy a labasokat ertelemszeruen tanyerok utan mosod el? Ennyire nem vagy kepben?
A felforgatásról, egy volt KGB-st?l. http://www.youtube.com/watch?v=HyFhnnOSAqk
Ha megizzadok nincs ecetszag (egyáltalán), de nem igazán izzadok, mert dezodornak shea vaj, szódabikarbóna, kaolin, kukoricakeményítő, bázisolaj és esszenciális olaj keverékét használom (+ néha méhviasz).
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Javaslom a mosás elején hozzáadni az ecetet.
Amúgy öblítő tud csúnya dolgokat tenni, pont mert benne marad a ruhába. 1x asszony kísérletezgető kedvébe volt, és kipróbált egy XY öblítőt (mert unta előzőt, vagy mittomén).
Másnap úgy délben, egy kicsit leizzadtam az ingben, meleg volt. Érzem, hogy van valami enyhe büdös, ami kezd haloványból egyre jobban erősödni.
Ettől persze kiveri az embert a verejték, amitől még több öblítő szabadul fel, és még büdösebb lesz. Mint egy rossz dezodor.
A vicc, hogy az öblítő magában egész kellemes illatú, de állva 1 napot, és keveredve az izzadtsággal förtelem.
Így az XY (direkte nem írok nevet) termék nálunk tiltólistára is került 😄 megkapta a permban-t.
A vízkőtlenítést ma már érdemes a vízóránál megejteni.
Nekünk régebben a medencénél (kisebbféle, az utcában volt 3x akkora is :-D) volt egy berendezés, ami vízkőtlenített, talán mágnesesen - nem tudom. Kétféle cuccot adagoltunk bele, az egyikhez kesztyű kellett, de mindkettő kombinált volt.
Én is szeretnék majd medencét, de valami nagyot, mint kb. a komcsi Verebesnek van.
Levesestanyerok altalaban sima liba, sok gond nincs veluk, fofogas tanyerok mar lehetnek trukkosebbek, de meg 20-30 db sem ront le 4-5 liter vizet sem, desszert sem veszes, mondjuk csoki alapu cuccok elszinezhetik a vizet es megfoghatjak a szivacsot, erre erdemes odafigyelni (a szivacsra)
Szoval elobb esetleg probalkozz es ne a fantaziadbol indulj ki....
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
A hagyományos kezeléshez kell:
- PH növelő és csökkentő (egyik kiváltható kénsavval pl., nagy medencékben a fürdőkben százliterszámra töltik bele a kénsavat a vízbe, mert kell)
- Klór
- Pelyhesítő (hogy apró szemcsék összeálljanak, szűrhetővé válva ezáltal)
- Vízkőoldó
- Algaölő
- esetleg habgátló
- esetleg aktív oxigén
- kellhet úszóadagoló (mivel a legtöbb vegyszer közvetlenül érintkezve megmarhatja a medence felszínt és fontos a folyamatos lassú adagolás)
Ezeket lehet kombitablettákba is kapni, nem muszáj külön szarakodni már velük. Plusz egy jó szűrőbetét, gyakran tisztítva azt is.
A legnagyobb problémák a PH érték, mert ha elmászik, egyre kevésbé hatnak a vegyszerek, és sajnos mindentől elmászik (magától is, de főleg az emberektől, meg a bőrükre rákódott kozmetikumoktól) és melegvizes medencéknél a melegtől a vegszerek szintén egyre kevésbé hatnak és egyre gyorsabban bomlanak is le, így hatásuk enyhébb és rövidebb is.
Ph mérő teszt nem árt persze, mert saccra nem tudhatjuk miből mennyi kell, hogy beállítsuk.
Beírod gúgliba, hogy "jacuzzi vízkezelés" (vagy medence stb. vízekezlés) és egész jó doksikat fogsz találni, tanácsokkal. Persze mindig magad tudod kikísérletezni az ideálisat a saját cuccodhoz, de a gyártók/forgalmazók mindég segítenek, hiszen ezek drága prémium cuccok.
Ha megpróbálod (130 terítéket elmosni a 10L-es mosogatóban) rájössz, hogy a rég mocskos vízben kenegeted az addig éppen hogy koszos tányérokra rá az előzőek mocskát. Szóval inkább ne.
De még 10 terítéknél (tudod, az 10 lapos, 10 mélytányér, leveses, főzelékes lábas ... ) is csak a mocskot kened szét szééép egyenletesen.
Pláne egy jó szaftos pörkölt után ...
Arról pedig aligha kell regélni, hogy a 65-70 fokos vízbe sose fogsz mosogatni, mert nem bírja a kezed, kihűl a víz ... ésatöbbi ésatöbbi.
Összefoglalva: nem vagyok egy nagy konyhatündér mosogatás terén, de még én is tudom hogy amit írtál vagy bődületes ökörség, vagy óriási igénytelenség és a higiénia komplett hiánya.
Ma, a nagy liberális kultúrmasszában mindig a tömeg legalsó szintje jelenik meg markánsan, mert jogaik vannak és senki nem vághatja őket pofán. Régen a tahókat jobbhelyekről egyszerűen kipenderítették az utcára.
Tehat ezeket a jacuzzikat nehany naponta kell vegyszeresen kezelni? Ez korulbelul milyen koltseget jelent? Miert olyan nehez "beletanulni"? Csak azert kerdezem, mert nalam is elferne egy a kertben 😊
Utoljára szerkesztette: cateran, 2015.03.19. 17:50:33
A profi technológia mindig jobb, mint a nagy büdös semmi. Pl. én vettem mosogatógépet ami 13 full terítéket 9liter vízből ragyogóra mos, de haverom meg már olyat vett ami ennek a kicsit magasabb típusszámú testvére, az már 6literből teszi ugyanezt. Ez szinte elképzelhetetlen és csoda kategória, de képes rá tényleg. De vannak mosógépek, amik vegyszer nélkül pár liter vízzel mosnak patyolattisztára!!!
Egyszóval nem nyünnyögni kell, hanem fejleszteni és megvenni az új fejlesztéseket. Ugyanis oké, hogy jó az öreg hajdú mosószörny a sarokban, de bezony az aztán szétkúrja a "természetet".
Utoljára szerkesztette: senki687, 2015.03.19. 13:08:00
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Hogyan oldjak meg a tiszitast? Valami vegyszerrel? Gondolom nem a posvany, tobb eves vizben ucsorognek...
A jacuzzi pont hogy takarékos, mert pl. a vizet is baromi ritkán kell benne cserélni (van amiben két évet is kibírhat egy töltés).
De nézd meg azt is, milyen filmek vannak a mozikban. Na ugye, a kínálat pont ennek az igénytelen csőcseléknek szól.
Mit tehet az ember? Kénytelen venni/építeni saját medencét és/vagy jacuzzit, más megoldás nem nagyon létezik. Nem menekülhetsz a tahóktól máshogy.
Én lazán kifizetném azt a pénzt a mozira amit kérnek érte, (És ki is fizetem alkalomadtán, ha nagyon várt film van) de a mozi minden alkalommal egy lutri.
- Vajon lesz-e vezérbalfasz, visítókisgyerek, értetlenbutalány/srác, csámcsogi a teremben? Ha van, akkor kb. buktad a pénzedet.
Aztán ott vannak a tényezők, amikkel mindig számolni kell:
- A már lentebb említett ruhatár, főleg télen. Boldogult lurkókoromban, a szaros kisvárosi mozinkban volt ruhatár, most meg a csilivili IMAXben sincs mert minekaz. Fogd csak a télikabátot a kezedben két órán át.
- Lassan negyed órányi reklámot kell végigülnöm, hogy megnézhessem a filmet, aminek a megtekintéséért fizettem. Ezek között ott van a többször letolt reklámja a mozinak AMIBEN ÉPP ÜLÖK.
- Évről évre egyre elborultabb, debilebb dolgokat árulnak a sokszoros árréses mozibüfében, lehetőleg folyjon, ragadjon, zörögjön, recsegjen, szörcsögjön, nehéz legyen normálisan megfogni, és enni. Ki ne szeretné ezek hangját, szagát, és textúráját élvezni a mellette/mögötte ülőktől?
De igen, bztos csak az emberek igénytelenek, lusták és smucigok mert nem akarnak erre a csodára 1500-3000 pénzt kiadni.
Sooner or later all our games turn into Calvinball...
Én csak azt tudom, hogy volt olyan film (Összeesküvés elmélet), mikor a szereplő megkínzásán harsányan nyerítve röhögött az "értő" közönség, pedig az egyik legsúlyosabb pillanat volt a filmben. Tudod ki akar közösködni ezekkel a tahókkal... haljak meg ha erre vágynék!
Amúgy régen iszonyat sokat jártunk moziba, gyakorlatilag volt, hogy az egész napot ott vertem el. Mondjuk voltak is olyan filmek és a mozi is valami különleges volt még. Ma már...
Teljesen igazad van, amiket leírtál azok úgy vannak. Nekem is vannak ezzel problémáim. Pl. pár éve a Shrek-et végigtelefonálta az előttem űlő böhöm nagy kigyúrt kopasz állat alacsony intelligencia szinttel, felemelt kézzel. Van hogy rugdossák a széket, bekiabálnak, rossz a hang (zavaróan túl hangosak a jelenetek), nem elég kényelmesek az ülőhelyek, büdösek stb. Ennek ellenére azt mondom, hogy pl. jó volt Dumb és Dumberen a moziban a többiekkel együtt nevetni, miközben otthol ezt a filmet meg nem nézném. Vagy pl. máig emlékszem, hogy az egyik néző beszólt a Leon a Profi c. film közben, hogy Leon nem is annyira profi. És abban a pillanatban abban a szituációban az egész mozi elkezdett hangosan röhögni. De jó volt leülni a kényelmetlen felhajthatós fa székre is. Volt benen valami többlet. Fogalmam sincs mi, nem tudom elmagyarázni, de jó volt. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a mozi jobb lenne, mint otthol nézni a filmet. Egyáltalán nem jobb, hanem szerintem teljesen más a kettő és épp ezért csak minimális lesz a mozik látogatottságának csökkenése. Na de ez szubjektív dolog. Az idő majd eldönti.
Évente, ha 2-4 filmet, ha megnézek, de volt olyan, hogy 1,5 évig nem voltam moziban...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
Ámen.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
Az, hogy a mozinál is jobb kivetítője / hangrendszere van valakinek szerintem nem általános főleg itt.
(Jó, a magam részéről még azt írnám, hogy azért nem járok, mert nem szeretem az amerikai filmeket inkább a keleti filmeket, de ez az érv itt megintcsak nem általános : )
A
Kelly Sue Deconnick Heather Anthos Gail Simone Anita Sarkeesian Vita Ayala Sana Amanat Sam Maggs Kathleen Kennedy Leslye Headland Lauren Hissrich Lindsey Weber Alex Kurtzman JJ Abrams
Erre nekem semmi szükségem 2500 Forintért.
Dchard
Viszont kizarolag "kamerás, nézőtérről felvett, 320x200-as felbontású videók"-kat fogok majd vetiteni rajta 😊