SG.hu mobil kliens

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kifli
továbbra is csak android beta van?
Jim Morrison
v0.1.3
* Újragondolt kedvencek nézet
* Profil oldalak: hibajavítások, teljesítménybeli javítások

Új kedvencek nézet frissítéskor még okozhat érdekességeket, de szerintem tetszeni fog. Alapból kategóriákon belül csak az olvasatlan üzenetekkel rendelkező topikokat mutatja, kategóriára kattintva mutatja a többit is.

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Jim Morrison
ez bizony csúszni fog, de hogy pontosan miért ilyen lassan megy a fejlesztés, erről majd később írok.
Mindenesetre első verzió ha lesz, cikkeket is tartalmazni fogja.

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Jim Morrison
v0.1.2
* Hozzászólásokban bbcode-ok html-é alakítása
* Hozzászólások fejlécére kattintva jelenik meg a profil megtekintése/válasz írása opció

YT videók nem lesznek ilyen formában beágyazva, az teljesítmény növelése érdekében. Valószínűleg csak egy kis kép fog megjelenni és az majd átirányít a YT alkalmazásra.
Spoiler és quote tagekre még kitalálok valamit. Arra gondoltam spoiler szöveg simán kattintható lenne mint egy link és akkor megjelenik a a szöveg, vagy ilyesmi.

Most a fejlécre kattintva megjelenik a profil megtekintése és válasz írása opció, ide jön még a hsz szerkesztése és hsz törlése gomb is. Ez tűnik a legjobb megoldásnak.

Jim Morrison
köszi!

Dzsini
BSzN Jim!

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

pxxl
Feher a forum hattere rajta egy fekete atlatszo negyzet amiben porog a kor. Furi...hat nekem legalabb is nem tetszik annyira :)

All hail the double x!

Jim Morrison
Hogyan? Az egesz sotet, hol van fehérség?

pxxl
Ez az uj toltes ez vicces fekete alapon a piros kor mindez feher hatteren :)

All hail the double x!

Jim Morrison
egy bugfix update azért kikerült, hogy használható maradjon az alkalmazás

v0.1.1
* Javítva, hogy néhány eszközön nem lehetett scrollozni
* Javítva, hogy megakadt az alkalmazás a profil oldal megtekintésénél a 'Töltés' képernyő közben

Jim Morrison
Profil oldalak megtekintésénél az elszürkülés miatt lehet, hogy ki kell lépni az alkalmazásból, majd megint be. Most 1-2 napig lehet nem lesz új build, viszont egy másik készüléken szintén tapasztaltam, hogy nem lehet görgetni, úgyhogy most szeretném az eddigi bugokat először eltüntetni.

Jim Morrison
v0,1
* Animációk kivéve navigáláskor
* Topikba lépéskor elszürkül a kép, jelzi, hogy éppen tölt
* Fórum témáknál a fejlécben a fórum kategória neve jelenik meg
* Kategórián belül a topikok 'infinite-scroll' lapozást kaptak

LocalPatriot
Rendben, köszönöm!
Jim Morrison
Ez nagy részt attól függ, hogy milyen tempóban sikerül haladnom, és a mennyi 'váratlan' hiba lép fel.
Hét végén egy elég pontos becslést fogok tudni mondani.
Jelenleg (mivel megyek nyaralni is, stb), augusztus 15 környékén remélhetőleg eljutok 1.0 ig (legalábbis olyan állapotba, hogy csak hibákat kelljen javítanom).
Ez persze változhat (inkább tolódhat, jelenleg egyéb változások is folyamatban vannak), az 1.0 nak érthető okokból egy stabil, lehető legtöbb eszközön megfelelően kell működnie.
Ez csak egy becslés, amint egy pontosabb dátummal szolgálni tudok azt itt a topikban jelezni fogom természetesen.

LocalPatriot
Üdv!

Mikorra várható az 1.0-ás verzió?
Meddig beta?
Jim Morrison
privikhez van, múltkor próbáltam ment (igen, de azokat még nem jelzi). Kedvencekhez valószínűleg az olvasatlan topikok száma kerül majd ki.
Éjszakai mód valószínűleg csak kék színben lesz elérhető, esetleg a későbbiekben több színben is.

Esetleg, ha volna rá igény másoknál is, a a bal menüben valahogy lehetne pre jelezni, hogy van e a kedvencekhez, privikben item, tehát nem kell belépni a check hez.
+1
Jim Morrison
igen, a beállítások mentése kicsit furán működik, rajta vagyok.

Esetleg az nem tudom mennyire lehetetlen, de ha belépsz egy topicba egy 2 kepernyőnyi hszt be lehetne cashelni, mert ha kilépsz, és újra be akkor megint nekiáll betölteni az "egészet".

Kövi buildbe bekapcsolhatom, hogy az egész oldalt cachelje, de ha sokat fog 'zabálni', akkor tényleg kell egy arany középút, amit írtál járható útnak tűnik.

Válasz írását egy kicsit később veszem újra elő, először is, hogy lehessen szerkeszteni hozzászólást.

Most hétvégén ahogy tudom, úgy a hozzászólásokban lévő bbcode ok átalakításán fogok dolgozni elsősorban.

Iccakai nézet kikapcsolás csak akkor megy, ha kiválasztok fejléc és téma szint, azokat ugyanis eldobja, ha bekapcsolom a funkciót.
Válasz írásnál az előzőleg írt szöveg bent marad, a beviteli mezőben

Nem szereti az entert, legalábbis ahogy elnézem az előző hszt, nem nagyon szedte szét...
- Az iccakai nézet, joa lesz, piros pont
- Nálam a scroll jól és reccenés nélkül megy
- Esetleg az nem tudom mennyire lehetetlen, de ha belépsz egy topicba egy 2 kepernyőnyi hszt be lehetne cashelni, mert ha kilépsz, és újra be akkor megint nekiáll betölteni az "egészet".
Jim Morrison
v0.0.9
* Kezdetleges éjszakai mód
* Javítva: 1023px-nél nagyobb képernyőkön összecsuklik a topik nézet

éjszakai tényleg nagyon kezdetleges, egy képet kaphattok, hogy kb milyen lesz.

Dzsini: scrollozáshoz most nem nyúltam, de majd szólok ha terítékre kerül.

papi08
Lesz éjszakai mód? :O Húúú, váááárjuuuukkk!!! :OO :D

13 éve itt. Szép idő.

Jim Morrison
topic neve valamiért első belépéskor nem kerül ki (Kategóriásról meg igazad van, kikerül).
Kozmetikán ma javítok (remélem elkészül) és holnapra lesz éjszakai mód + 'kétszer' is megjvaul.
'egyszer' nem tudom miért van, kiveszem addig is az animációt, az kavarhat be.

Dzsini
Scrollozás még mindig beteg nálam.
továbbá: egyszer, kétszer

kozmetika: fejlécbe ki lehetne írni, hogy a témakörök között épp hol járok (általános, stb.), topicon belül pedig a topic nevét.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2015.07.10. 17:27:58

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Jim Morrison
v0.0.8
- Remélhetőleg már nem eszik annyit, gyorsabb is lett.
- A kiemelt témák felülre kerültek a kategóriákon belül

pxxl
<#eljen>

All hail the double x!

Jim Morrison
- Kedvencek éppen nagy átalakítás alatt van
- Nem is mindig pont fordítva, ahogy kapom úgy íratom ki (igen, ez engem is szokott zavarni)
- Lesz, cikkek is lesznek
- Régi nóta, nem rajtam múlik

pxxl
- "Csak olvasatlan üzenettel..." bekapcsolásakor legyen lenyitható a Kategória alatti kedvenc topikok listája, ha éppen oda írnék valamit...
- Nem tudom ki hogy van vele, de engem frusztrál, hogy fordítva vannak listázva a kategóriák/topikok
- Privát üzentek lesz?
- Azt lehetne, hogy app-ban is, és pc-n is be legyen jelentkezve egyszerre?

All hail the double x!

Panzeradler
Köszi<#worship>
Jim Morrison
mivel cross platform megoldást használok az alkalmazás elkészítéséhez, ezért kb mindegyik verzió (ios, android wp) ugyanúgy halad. Most beta időszakban a vártnál lassabban haladok, de legalább haladok. Android verziót tudom készüléken tesztelni ezért ezt a verziót részesítem előnyben.
Egyelőre alap funkciókat csinálok/hibákat írtok ki ami mindegyik platformon jelen lenne. Ha már az alkalmazás közel kerül a stabil, kiadáshoz alkalmas verzióhoz kezdek el foglalkozni a ios - wp platform specifikus dolgokkal.
kb egyszerre fog megjelenni a 3 platformra. talán 1 hónap.

Panzeradler
iOS kliensröl valami hír esetleg? Alakul vagy egy kb időt tudnál mondani?

btw, nem tudom itt, hogy megy a appstoreba való feltöltés(azért már kell a dev account?) Mert esetleg szigorúan teszteléshez lehet jó megoldás lenne cydia-s út is.
Jim Morrison
v0.0.7
* Javított megjelenés
* Apró hibajavítások (beállítások egyből érvénybe lépnek, de csak akkor, ha mindkét beállítást változtatjátok... meh, de legalább működik a csak olvasatlan kedvencek mutatása (igen, ha üres fórumkategóriákat is mutatja))

Nem volt egy produktív nap, kiélvezem az esőt.

pxxl
Juhuuu frissites utan be tudok lepni megint. Ooszom <3

All hail the double x!

Jim Morrison
7045 androidos készülék közül pont azt az 1et kell használnod amin nem működik megfelelően... :)

robotnyk
#JustAndroidThings
pxxl
<#hehe>

All hail the double x!

Dzsini
drasztikus, de hatékony megoldás :)

Jim Morrison
vagy csak simán leveszem azokat az eszközöket a támogatott készülékek listájáról ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Dzsini
Az a finom, akkor máris jönnek majd a gépspecifikus / oprendszerspecifikus / egyéb problémák, ezeket jó megtalálni...

pxxl
nálam teljesen jól megy a scroll. jól reagál, és szépen gurul. scrollozás közben néha látszik egy "kijelölés" ahogy hozzáérek egy topik címhez, de az alig látható.

All hail the double x!

Dzsini
Nagyon ritkán sikerül, meg néha "lehúzni" is sikerül frissítéshez, de a "főmenü" oldalakon kívül (témakör lista / kedvencek) mindenhol problémás - és ez most jelent meg, az előző build ilyen szempontból rendben volt.

Az érdekes az, hogy mind a menügomb, mind a topicválasztás / új hozzászólás / stb. gombok azonnal reagálnak, tehát nem a program akad be.

Jim Morrison
Igen, még nem tudom miért ilyen bugos a menü gomb, ha a kép széléről húzod az ujjad akkor az működni szokott (és kényelmesebb is).
Igen, beállításokon van még mit csiszolni.

Dzsini: egyáltalán nem tudsz scrollozni? Más tapasztalt ilyet?

pxxl
nálam nem is látszik semmilyen = (hamburger) ikon, se nyíl semmi :O persze ha rányomok, akkor látom, hogy ott van egy négyzet, de tök fehér minden.
...
átállítottam a színvilágot, kiléptem, újraindítottam, így már látszik a fent említett ikon. :) viszont jó lenne, ha mentés után azonnal változna a szín, és ne kelljen újraindítani. :)

All hail the double x!

- még mindig vissza-visszaugrál az = gombról az oldalsáv néha, de kevesebb alkalommal

Nekem ez kb 10-ből 1x működik (Inkább kevesebbszer), szinte egyáltalán nem nyitja meg az oldalsávot, mindig visszaugrik ha a gombot használom, ha behúzom akkor jó...
Dzsini
- a "megnyitott témák" felirat még mindig beúszósan jelenik meg - és nem sikerül mindig kiélesednie.
- profilból visszalépve újratölti a topicot? elég sokáig tart, mire visszatalál.

kozmetika
- a profilban a dátumoknál az év-hónap-nap vezető 0-k ki vannak írva, az óra:percnél nincsenek: "2010-07-08 6:9" - így majdnem bibliai igehelynek néz ki :)

Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2015.07.08. 07:58:05

Dzsini
Ma reggel letöltött builddel (és helyben tárolt tartalmak kitörlése után):

működés
- kategóriák és kedvencek scrollozása már sokkal jobb (bár még beindul rajtuk a kijelölős animáció, és kis késéssel reagál a mozdulatra).
- javult az aksihasználat, de még mindig soknak tűnik egy text only programhoz képest
- a fórum témák (kategórián belül) és a topicok viszont gyakorlatilag scrollozhatatlanok, meg se mozdul a lista. Nem a program áll le, mert akár a visszagomb felül, akár az új hozzászólás gomb, akár a topicba belépés azonnal reagál és működik, és lefele húzva
- még mindig vissza-visszaugrál az = gombról az oldalsáv néha, de kevesebb alkalommal
- néha a kedvencekből egy topicba belépve a bal felső = gomb nem vált át <- gombra, hanem marad = (nem jöttem rá, hogy mi alapján)

kozmetika
- a hozzászólás írás fejléc színe nem alkalmazkodik a beállított színhez
- fejléc szín váltás csak újraindítás után történik meg (kilép, task váltóból kitakarít, újraindít)
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2015.07.08. 07:35:23

pxxl

All hail the double x!

Jim Morrison
Damnit, de hát teszteltem és ilyet nem tapasztalok... Akkor kiveszem a toltest, reggelre remelhetoleg mar jo lesz.
Bocsi

szerk: fel is töltöttem az új verziót, ebben már nincsen töltés képernyő. Megnéztem és én továbbra se találkoztam hibával kijelentkezés után.
Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2015.07.07. 23:18:19