The Expanse (TV)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"
party promoted to: super goober! ignored list: pares,tetsuo
Volt amúgy azóta olyan több évados sorozat (bármi, nem csak scifi), amikor az író úgy házalt, hogy jó napot kívánok 74 rész, se több, se kevesebb, érdekel?
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
Utoljára szerkesztette: PetruZ, 2020.11.26. 22:05:51
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
Kb mintha a Trónok Harcában egyre kevesebb szó esne a Másokról majd a 4-ik évad után már nem is szerepelnének.
Ilyen szempontból a régi Babylon 5 sorozat csinálta la legjobban. Ott az árnyak tényleg csak említés szintjén szerepeltek, majd egyre többször és többször... megvoltak az első észlelések, majd az első elvesztett, majd megnyert összecsapások és végül egy az egész egy már csak rájuk kihegyezett szezonban csúcsosodott ki egy végső csatával.
na mindegy,azért majd a könyveket végigolvasom,de sajnálom a kaszát
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
Amúgy https://twitter.com/JamesSACorey/status/1331373257275019264 és https://twitter.com/JamesSACorey/status/1331372629156982784?s=19. Vicces lenne, ha Netflix vinné tovább vagy esetleg tényleg a maradék film lenne, de szerintem felesleges még találgatni. (bár az is elég fura, hogy az 5. évad még le se ment, de már ilyet bejelentenek)
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
A harmadik szezon elején igen, ott én is nagyot néztem amikor kimentik Avasaralát, és a Roci torpedói kísérik a Razort, az konkrétan az 5. könyvből van.
Utoljára szerkesztette: cylonflatus, 2020.10.20. 14:07:39
Amikor eljő a Fehér Farkas tele, ne egyél a sárga hóból!
mármint hogy Anvar tudja e tisztázni magát és ott lesz-e
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2020.10.09. 14:24:47
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
- Még nem tudod? A transznemű vécére valaki felírta hogy FURÁK és a dékán nem reagálta túl a dolgot, ezért most tüntetünk, hogy rúgják ki!
- Ez azért kemény.
- Jaja! Ráadásul ha minden igaz reggel mindig úgy köszön, hogy "Jó reggel!" ami mikroagressziónak számít, mert nekem senki sem mondja meg, hogy milyen a napom!"
Familly Guy
SWTOR nick: HUN_Miller, Origin: Miller86HUN, Uplay: mulli86hun, Steam: mulli86, Rockstar Games: mulli86 Jobb félni, mint áldozatául esni egy hirtelen Ninja támadásnak!
Ez a '90-es évek közepén lett rögzítve, ahogy az interjúzó Lucy Liut megvicceli Mel Gibson:
Még egyszer a kilencvenes évek közepén járunk. Mindenki viccesnek tartotta, röhögtek egyet rajta és ment tovább az élet. Most ugyanezért többmillió idióta hard-core feminista háborodna fel azonnal és minimum karóba húzatnák Melt, mert illetlenül közeledett szegény Lucyhez. Ez aztán elindítja a lavinát és az összes mohó, bevételüket féltő hollywoodi stúdió már másnap kihátrálna Mel mögül, ésígytovább és tovább.
Erről -legalábbis a jelenség egyik megnyilvánulásáról- akart szólni a hozzászólásom, és nem Anvar felmentéséről.
SWTOR nick: HUN_Miller, Origin: Miller86HUN, Uplay: mulli86hun, Steam: mulli86, Rockstar Games: mulli86 Jobb félni, mint áldozatául esni egy hirtelen Ninja támadásnak!
Egy másiknak annyi a baja, hogy elhívta randizni? Ráadásul a csaj követte be először Anvart a twitteren, annak meg megtetszett, facebookon utánanézett a csajnak, és küldött neki egy üzenetet, elhívta randizni. És? Úgy értem, ennyi, semmi mást nem írt a csaj, kizárólag ennyit. Kivaszott beteg ez az egész, emberek elérhetővé teszik magukat, kirakják magukat a netre, aztán megsértődik, mert elhívták randizni? Ez a csaj még annyit sem írt, hogy rámenős lett volna, főleg nem erőszakos, kizárólag a kapcsolatfelvétel tényét tálalta úgy, mint problémát, mint ha ennyivel ő már zaklatva lett volna. És egy csomó ilyen van. Nem a valóban illetlen, netalán félelemkeltő vagy kifejezetten erőszakos megnyilvánulásokat elszenvedők traumáját akarom elbagatellizálni, azonban tisztán látszik, hogy nagyon sok ember van, aki vagy szándékosan tolja túl -mert mondjuk reflektorfénybe akar kerülni, mivel egy elcseszett lelkivilágú, szeretet- és törődéshiányos személy, aki így próbál figyelmet, együttérzést kicsikarni magának, netalán csak 15 perc hírnévre vágyik-, vagy pedig ennyire elcseszett alak, és tényleg úgy éli meg, hogy egy randira hívás traumát okoz neki. Nem is tudom melyik a rosszabb. És ezen a facebook, twitter, meg a többi közösségi médiás szar csak kavar még egyet a dolgon, a digitális térben eleve sokkal félreérthetőbb minden. Van egy szöveg, egy mondatunk leírva, de nincs mellé metakommunikáció. Nincs arckifejezés, mimikai játék, testtartás, hanglejtés, nem látom a másik szemét, etc. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nagyon sok múlik a "vevő" félen. Hogy milyen hangulatban van, hogy mennyit lát a másik félből, semmit, egy avatart, profilképnek berakott gif-et, egy komplett facebook profilt. Ugyanaz a megfogalmazás, mondjuk randikérés X-től érezhetem tolakodónak, Y-tól meg egy kedves gesztusnak. Még egyszer: nem az erőszakos emberek tetteit akarom kisebbíteni.
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
úgy ki fogják írni, hogy csak na, ha pechünk van, még a sorozatot is kasszálják amint lehet, lásd House of Cards
Utoljára szerkesztette: Renegade, 2020.08.27. 03:23:17
Amúgy nyert most díjat is a könyv: https://www.syfy.com/syfywire/2020-hugo-award-winners
by Sorozatjunkie
RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../
jobban örülnék egy antológia szerű robotikának
Apropó, ez nemrég jött ki. Még mindig nem akarom elhinni, hogy az Alapítványt mozgóképen láthatom. Egyrészt hűha, de tartok is tőle.
A háromtest-probléma
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2020.04.11. 14:07:43
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
Ha rémlik pár éve/hónapja én is bedobtam a mass effect vs Expanse témát, de többem megmagyaráztátok hogy márpedig nincs ebben semmi mass effect :)
Utoljára szerkesztette: mulli1986, 2020.04.11. 13:41:16
Elkezdtem nézni a 4. évadot, de nagyon kezd rossz szájízem lenni. Csak nekem vannak ilyen érzéseim? Mondjuk már a 3. vége is sok kérdést hagyott megválaszolatlanul, de az még annyira nem zavart.
Nem mondom, hogy nem értékelem, de elsôre nem mindenki veszi észre, az is biztos.
Hát nem hittem volna, hogy én itt fogok "nem scifit" promózni, aztán tessék: Frei Tamás könyvei...nos 2 nap/könyv (600 oldal) o0 Ma kezdem a negyediket, égnek a szemeim annyira keveset alszom. o0
Amolyan Dan Brown és Tom Clancy egyben, nagyon erős hazai társadalomkritikával (aki ez utóbbit nem szereti, annak nyilván nem ajánlott).
Utoljára szerkesztette: Renegade, 2020.02.27. 21:34:46
A szövegkörnyezetben ha jól emlékszem arra volt utalás hogy Julie az erost a hajójának gondolta,és azzal akart hazamenni,azaz az eros száguldott mint állat a föld felé,és a nem kaphatjátok vissza a trónt,azaz nem kaphatjátok meg az irányítást,de ez az értelmezés akkor válik világossá ha tudod hogy egy hajóról van szó. a hajó meg julié,miller meg rá volt fixálva juliera,és innen jön az ötlet hogy nem robbant , hanem megkeresi/győzi juliet
Ugye itt a trón jelöli a királyt aki irányít...szép átkötés,biztos volt agyalás a fordítás közben mi az isten legyen ezzel a résszel :D
a mega: nem kaphatjátok MEG A TRONT :D
Csak az értelmét nem igazán látom. Mindkét felsorolt eset elhanyagolható a történetvezetés szempontjából. Az olvasó simán átsiklik az ilyesmin, mert nem lényeges. Az elsô részt rég olvastam, nem emlékszem már, mennyire volt fontos, hogy a "nem kapjatjátok meg a trónt" legyen a fordítás? A trón ez esetben mit jelent? Mármint azon kívül, hogy a hatalom jelképe. És fôleg, mitôl lett Mega? Hülye transformerses érzetet kelt, szerintem nem érte meg a szójáték miatt erre fordítani. Persze ez legyen a fordítás legnagyobb hibája, aki nem ismeri az eredetit, illetve nem nézi a sorozatot (van ilyen?), az észre sem veszi.
Amúgy, Razorback gondolom arra utal, hogy a hajó gyors mint egy gepárd, vagy agár nem?